Review | Remington i-LIGHT IPL6750 Prestige

De laatste tijd is de zon weer flink aan het schijnen in Nederland, dus we kunnen weer met de beentjes bloot! Of nou ja, zodra ik ze lekker gescrubd en onthaart heb, want er staat na de koude maanden altijd een wintervachtje op mijn benen en zo ga ik liever niet over straat. Toen de Remington i-LIGHT IPL6750 zo’n 2 maanden geleden bij me werd bezorgd was ik dan ook heel blij, want ik stond te trappelen om mijn benen zomerklaar te maken met IPL (Intense Pulsed Light).

remington i-light review_01Wat is IPL? IPL is een ontharingstechniek waarbij flitslampen een reeks van golflengten uitstralen. Je kunt deze golflengten vergelijken met het licht van een normale lamp, maar dan vele malen sterker. Het licht dringt door tot in de haarwortel. De energie die hieruit voorkomt, wordt door het pigment van het haar in de wortel geabsorbeerd en daarna omgezet in warmte. Deze hitte leidt uiteindelijk tot vernietiging van de haarwortel. IPL is niet weggelegd voor iedereen, het werkt namelijk het beste op mensen met donkere haren op een lichte huid. Hoe hoger het contrast des te beter er energie wordt geabsorbeerd en des te beter wordt de haarwortel vernietigd. Omdat ik donkere haartjes ben, maar ook een getinte huid heb, kan het zijn dat ik wat meer behandelingen nodig heb dan iemand met een lichtere huid. Ik ben in elk geval benieuwd!

remington i-light review_02Normaal gesproken hars ik de haartjes op mijn benen, of scheer ik het weg, maar met IPL kun je je benen permanent ontharen. Hoe fijn is het om je straks nooit meer zorgen te maken over beenhaar? Om niet elke ochtend met een scheermesje in de weer te zijn of wekelijks met plakkerige harsstrips? Om op zinnige dagen of tijdens je vakantie gewoon een rokje, short of jurkje aan te schieten en de deur uit te huppelen, zonder te denken ‘oeh, heb ik mijn benen eigenlijk wel geschoren?’.

remington i-light review_03IPL behandelingen zijn vrij kostbare behandelingen die je bij een salon kunt ondergaan, maar sinds kort brengen steeds meer fabrikanten ontharingsapparaten op basis van IPL voor de consument op de markt, waaronder de Remington i-LIGHT. In totaal zijn er 3 i-LIGHT varianten; de Essential, de Pro en de Prestige.

Screen shot 2015-04-25 at 10.13.49 AMDe Essential is geschikt voor het lichaam, de Pro bevat een extra lamp waardoor het ook geschikt is voor kleine huidoppervlakken zoals oksels, bikinilijn en het vrouwelijk gezicht onder het jukbeen. De Prestige is de meest luxe uitvoering met opbergtas en geschikt voor zowel de grotere als kleinere huidoppervlakken. Alleen de Prestige heeft twee extra lampen; één voor kleine huidoppervlakken en één lamp met een smal venster voor gevoelige en moeilijk bereikbare plekken. De lampen zijn zogeheten infinity lampen en hoeven dus nooit vervangen te worden.

Vandaag review ik de laatstgenoemde, de Remington i-LIGHT IPL6750 Prestige.

Dat er at home IPL apparaten zijn vind ik fijn, want zo hoef je de deur niet meer uit naar een afspraak. Vorig jaar had ik het voornemen om elke maand naar een wax salon te gaan, maar dat is er echt bij ingeschoten, ik ben al maanden niet meer geweest. Steeds stoppeltjes laten staan is toch niet zo heel sexy en fijn en wegens drukte zit ik er telkens weer tegenop om naar Utrecht te gaan voor een afspraak. Ik ben dan toch al snel 2 uur kwijt op een dag.

remington i-light review_06De i-LIGHT Prestige kwam dus op het juiste moment! Eerst maar eens het instructieboekje doornemen. Hierin staat alles duidelijk uitgelegd en wat ik prettig vind zijn de vele veiligheidsinstructies. Het is niet niets om zomaar een apparaat te gebruiken dat normaal gesproken door specialisten wordt ingezet, maar na alles goed te hebben doorgenomen heb ik er vertrouwen in dat het me gaat lukken! De i-LIGHT Prestige kan dus zelfs worden ingezet op je gezicht (ideaal, want ik heb een snorretje, haha!) en qua bikinilijn mag je alleen de haartjes die buiten je broekje piepen behandelen. Je kunt er dus geen Brazilian mee doen, helaas. Ik kies er voor om alleen mijn benen te behandelen.

remington i-light review_05De i-LIGHT Prestige is heel gebruiksvriendelijk. Gewoon kabeltjes aansluiten en voila, je kunt aan de slag. Je moet even een stukje huid op de geïntegreerde huidkleur-sensor houden, mocht je huid geschikt zijn voor IPL, dan is het apparaat klaar voor gebruik.

Er zijn 5 niveaus op de i-LIGHT Prestige. Eigenwijs als ik ben zette ik hem uiteraard meteen op standje 5, want ja, hoe sterker hoe beter! Toch? Oei, dat voelde ik wel. Dan maar even naar stand 1. Standje 1 ging goed en uiteindelijk ben ik uitgekomen op standje 3. Het beste resultaat krijg je namelijk met het hoogste sterkteniveau dat geen ongemak veroorzaakt voor de huid. Stand 3 was niet oncomfortabel, maar ook niet pijnloos. Of nou ja, het is niet per se pijn wat je voelt, het is een intense hitte waarvan je best even kan schrikken, vooral als je niet weet wat je kan verwachten. Na verloop van tijd wen je er aan.

remington i-light review_04remington i-light review_10Mijn benen bereid ik goed voor; ik scheer ze onder de douche en was ze daarna met douchegel, zodat er geen vettige laagjes achterblijven. Het apparaat ligt lekker in de hand. Op de kop bevindt zich een klein raampje waaruit de intense lichtflits komt. Rondom het raampje bevindt zich de huidcontactsensor. Zodra je de kop op de huid drukt moet de huidcontactsensor volledig contact maken met je huid. Zodra dit het geval is hoor je een ‘go’ piepje en kun je op de grote knop drukken om de lichtflits los te laten. Bij de enkels is dit soms nog even een gedoe, omdat het daar vanwege de botjes lastig is om volledig contact te maken met de huid, maar daar druk ik gewoon ietsje harder. Na wat heen en weer bewegen hoor je dan alsnog het ‘go’ piepje.

remington i-light review_07 remington i-light review_08 remington i-light review_09Op een gegeven moment heb je de slag goed te pakken. Je schuift steeds een stukje op met het flitsvenster om zoveel mogelijk gebied te flitsen. Ik moet zeggen dat het wel lastig is om te zien waar je al bent geweest en waar niet, want aangezien je je haartjes wegscheert heb je geen referentiekader. Na een half been valt het apparaat uit oververhitting te voorkomen. Ik moet de i-LIGHT Prestige even uitzetten, af laten koelen en vervolgens weer opnieuw aanzetten. Aangezien ik toch thuis ben vind ik dit geen probleem. Ik beantwoord tussendoor even wat mails, gooi er een wasje in, en kan weer verder met flitsen. Uiteindelijk heb ik er zo’n 2 x 20 minuten over gedaan. Na 2 weken herhaal ik de behandeling en in totaal heb ik 4 x geflitst.

voor en naHierboven zien jullie het resultaat na 4 behandelingen. Zoals je kunt zien had ik voor de behandeling vrij veel haartjes en zijn de haartjes na verloop van tijd steeds minder geworden. Na de vierde behandeling zijn ze niet geheel weg, maar je voelt ze amper en ziet ze eigenlijk ook amper, tenzij je er zo dicht bovenop zit als op de foto. Hoewel ze nog niet 100% verdwenen zijn durf ik zo met blote benen over straat. De reden waarom er toch nog wat haartjes te zien zijn na de vierde behandeling is – denk ik – omdat je tijdens het flitsen toch wat haartjes mist. Het oppervlak dat je met één flits raakt is zo klein dat het lastig is om alles te raken. Je slaat daarom toch wel wat stukjes over hier en daar, en daar blijven de haartjes natuurlijk gewoon doorgroeien. Toch vind ik het wel fijn om te zien dat er nog wel haartjes doorgroeien, dat is meteen het bewijs dat IPL werkt op de plekken waar je wél hebt geflitst!

remington i-light review_03Conclusie;
IPL werkt. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar ik zie aanzienlijk minder haar na 4 behandelingen en hoef me de komende tijd in elk geval niet druk te maken om met blote beentjes de deur uit te gaan, ideaal! Ik vind het fijn dat ik de behandelingen zelf kan doen, gewoon thuis, want dat scheelt reistijd naar een salon toe. Ik kan het nu gewoon tussen mijn werkzaamheden door doen en het past dus perfect in mijn drukke leventje. De Remington i-Light is gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik, alhoewel ik er wel bij wil vermelden dat het niet geheel pijnloos is. Maar, dit kan aan de gevoeligheid van je huid liggen. Iedereen reageert er namelijk anders op.

remington i-light review_01Prijs;
De i-LIGHT Prestige kost €349,99. De IPL lamp is een infinity lamp welke nooit vervangen hoeft te worden. De extra lampen zijn speciaal voor het gezicht (deze lamp is uitsluitend geschikt voor het gezichtshaar van de vrouw) en een smallere lamp voor de gevoelige en moeilijk bereikbare gebieden (denk aan je schaamstreek). Hoewel het i-LIGHT Prestige apparaat kostbaar is, ben je alsnog goedkoper uit dan wanneer je IPL bij een salon laat doen, waar je voor één behandeling voor de onderbenen al snel €99 betaald. Na vier keer gebruik heb je het apparaat er in principe al uit! Naast de i-LIGHT Prestige zijn er ook andere varianten; De i-LIGHT Essential kost €199.99 en de i-LIGHT PRO kost €279.99.

De Remington i-LIGHT apparaten zijn te koop via Wehkamp.nl, Coolblue.nl, Bol.com, Fonq.nl, Mediamarkt en Kijkshop.

Ik ben benieuwd hoe jullie denken over IPL behandelingen of wat jullie ervaring is geweest met IPL. Is IPL iets voor jou?

– dit is een gesponsorde post.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

91 Reacties

 1. Jessica
  16 maart 2017 / donderdag, 16 maart 2017

  Best I have ever used is the Karmin

 2. Marianne
  18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

  Aha! Ik heb een heel bleke huid en op mijn benen/oksels/bikinilijn donkere haartjes, en met name in mijn oksels en de bikinilijn reageert de huid heel erg gevoelig als ik scheer of wat anders doe, en het blijft natuurlijk ook niet lang weg.
  Dus ooit een goedkoop IPL systeem geprobeerd, dat nu staat te verstoffen in de badkamer want, je raadt het al, enorm veel behandelingen gedaan (en nieuwe lampen aangeschaft voor nog een poging) en nog steeds even veel haartjes.

  De prijs/het merk maakt dus wel degelijk uit in dit geval, denk ik dan. Of ik heb pech en het werkt voor mij helemaal niet, maar theoretisch zou dat wel moeten.
  Ooit ook in een salon behandelingen gehad, maar die werkten ook niet. Dus misschien heb ik toch pech.

 3. Quinty
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Hallo, Je hebt hiervoor ook het ontharingssysteem Philips Lumea getest, als je deze twee zou vergelijken, welke werkt dan beter? en wat is het verschil?

  • Kawtar
   19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

   Ja deze vraag wilde ik ook stellen!

 4. 13 mei 2015 / woensdag, 13 mei 2015

  Fijne review. Vorig jaar zomer heb ik gekeken naar zo’n apparaat, maar er uiteindelijk geen gekocht omdat het toch best een investering is en ik niet echt een fijne review kon vinden er over. Misschien toch maar eens gaan overwegen om hem wel te halen. Het klinkt in ieder geval een stuk minder pijnlijk dan het gebruiken van een epileer apparaatje. x

 5. 8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

  Het klinkt erg goed en veel minder pijnlijk dan waxen! De prijs is me alleen veels te hoog. Ik blijf wel gewoon bij het oude vertrouwde scheermes.

 6. Laura Dijkhoff
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Leuk artikel! Alleen ik dacht dat je wel nog bezig zou zijn met je Lumea? Jammer dat je se niet vergelijkt, dit apparaat klinkt veel onhandiger eerlijk gezegd. Ben benieuwd of je daarmee eens bent! Groetjes

 7. Marisha
  4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Misschien een tip voor veel mensen, koop het apparaat samen met bijvoorbeeld een vriendin:) Het is niet onhygiënisch om dit apparaat te delen en het kost gelijk de helft minder van de prijs.

 8. Suzanne
  3 mei 2015 / zondag, 3 mei 2015

  Ik heb nu anderhalf jaar een Lumea, werkt goed. Het is niet echt definitief, maar dat claimt Philips ook niet. Alleen duurt het zo lang, even scheren is veel sneller. Je moet er echt even tijd voor maken, deze winter heb ik het wat laten versloffen en dan groeit er weer wat terug, maar zo harig als eerst ben ik niet meer gelukkig!

  Ik heb mijne met een 100 euro cash back actie gekocht, dat scheelde weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *