Review | Kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje

Sinds kort heeft Kruidvat een eigen gezichtsreinigingsborsteltje aan hun Skin Science lijn toegevoegd en omdat een aantal bezoekers erg nieuwsgierig waren naar dit product, leek het me leuk om dit apparaatje voor jullie te testen. Het Skin Science Purifying Cleansing System kost slechts €17,99 en is daarmee heel vriendelijk en aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met andere elektrische gezichtsreinigingsborstels. Ik was vooral benieuwd of het enigszins in de buurt zou komen van mijn geliefde Philips Visapure. Benieuwd? Ik testte dit Kruidvat borsteltje een week uit en hieronder deel ik mijn ervaringen.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 1Het Skin Science Purifying Cleansing System bestaat uit een gezichtsborsteltje dat stiekem wel iets weg heeft van een uit de klauw gegroeide tandenborstel, haha! Het apparaatje is knallend roze en valt daarmee goed op. Van de kleur alleen al word je instant vrolijk! Hij zit in een houdertje waardoor je hem rechtop kunt neerzetten. Hij is slanker, kleiner en iets lichter dan de Philips Visapure waardoor hij gemakkelijk in je toilettas past en dus ook gemakkelijk meegenomen kan worden op reis.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 6Het borstelkopje heeft een kunststof beschermkapje zodat je het borsteltje kunt beschermen tegen stof en vuil en zodat je hem ook veiliger kunt meenemen voor onderweg of op reis. Helaas zit er geen reis etuitje bij om het vervoer nog wat gemakkelijker te maken.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 7Het opladen is simpel; draai het dopje aan de onderkant los (dat witte dingetje) en plug de oplader erin. Stop de andere kant in het stopcontact om hem op te laden. Het duurt 24 uur om het gezichtsreinigingsborsteltje voor de eerste keer geheel op te laden. Daarna 16 uur. Best lang, maar eenmaal opgeladen kun je er 3 uur mee werken. Als je er vanuit gaat dat je hem per dag 2 x 1 minuut gebruikt (‘s ochtends en ‘s avonds), kun je er dus 3 maanden mee vooruit en hoef je hem uiteindelijk slechts 4 keer per jaar op te laden. Kijk, zo valt dat lange opladen wel weer mee!

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 2
Maar waarom zou je überhaupt zo’n elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje willen gebruiken? Wat is er mis met gewoon je gezicht reinigen met je handen en wat schuimende cleanser? Helemaal niets! Alleen kun je je gezicht grondiger reinigen met een borsteltje en stimuleert het de doorbloeding van je huid, wat resulteert in een betere opname van de huidverzorging die je erna gebruikt. Dit soort borsteltjes zijn daarom niet aan te raden voor mensen met rosacea, aangezien dit de rosacea kan verergeren (er ontstaat dan meer roodheid en meer gesprongen haarvaatjes).

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 5Wanneer je het Skin Purifying Cleansing System aanzet (met het aan/uit knopje in het zachtroze gedeelte) begint het borsteltje namelijk zachte, ultrasnelle zijwaarts heen-en-weergaande (sonische) bewegingen te maken. Deze beweging zorgt er voor dat de borstel veel grondiger make-upresten, talg en andere onzuiverheden verwijdert. Door de sonische beweging komt er bovendien niet teveel spanning op de huid waardoor dit zacht en veilig is voor de huid.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje - 2De masserende bewegingen van de borstel verwijderen dode huidcellen en stimuleren de microcirculatie van de huid, waardoor huidverzorgingsproducten als crèmes en serums beter opgenomen worden en dus ook beter hun werk kunnen doen. Je huid wordt dus niet alleen beter gereinigd en ziet er frisser en stralender uit, ook hebben je skincareproducten een beter effect. Kortom, ik zie veel voordelen in het gebruik van een elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 3De borstelkop bevat hele fijne afgeronde haartjes die niet prikken en zacht genoeg zijn voor elk huidtype, zelfs de gevoelige huid. Met de ovale vorm van de borstelkop kun je goed en gemakkelijk elk plekje van je gezicht bereiken, ook de lastige plekjes zoals rondom de neus. Ook handig, de borstel is waterbestendig en kan dus gewoon onder de douche gebruikt worden. Dit vind ik zelf ideaal!

Ik douche elke ochtend en neem dit borsteltje met me mee. Ook ‘s avonds spring ik er vluchtig mee onder de douche. Ik vind het zo’n gedoe om te kliederen boven de wasbak, ik spring dan liever even een paar minuten onder de douche. Net zo makkelijk en daarna voel ik me lekker fris. Een perfect begin van de dag, maar ik vind het ook heerlijk om lekker schoon m’n bedje in te duiken.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje - 3 Maar hoe gebruik je hem precies? Maak je gezicht vochtig en het borsteltje nat en breng er wat cleanser op aan. Dit kan een romige crème cleanser zijn, maar aangezien we met water gaan werken heeft het mijn voorkeur om met een (mild) schuimende cleanser te werken. Omdat het borsteltje zo grondig reinigt hoef je slechts 1 minuutje bezig te zijn: 20 seconden op de ene wang, 20 seconden op de andere wang en dan de laatste 20 seconden op je T-zone (kin, neus, voorhoofd) en klaar is Kees! Ik herhaal dit elke ochtend en avond en vervolgens gebruik ik nog een toner, serum en een crème.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 4Maar wat vind ik er nu van, nadat ik dit Kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje een week heb getest? Allereerst is het een handig en compact formaatje, hij ligt lekker in de hand en is ideaal om mee te nemen voor onderweg en op reis. Het borstelkopje heeft een prettige vorm waarmee je goed op elk plekje van je gezicht kunt komen. Hij maakt trillende (sonische) bewegingen, maar roteert verder niet. Hierdoor moet je dus vooral zelf ronddraaiende bewegingen maken om de doorbloeding van je huid te stimuleren en de huid te exfoliëren.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 10Omdat het borsteltje niet ronddraait, schuimt de cleanser ook minder. Eigenlijk amper tot niet. Nu maakt dat niet zo heel veel uit, maar ik vind het altijd wel fijn als er wat schuim wordt gecreëerd zodat de cleanser gewoon wat makkelijker verdeeld kan worden over je gezicht. Nu gaat dat wat moeizamer.

Ook stopt hij niet automatisch na 1 minuut en geeft hij niet tussendoor aan dat er 20 seconden zijn verstreken, zodat je weet dat je van gezichtsgebied moet wisselen. Dit heeft als resultaat dat je over het algemeen veel langer dan de nodige 1 minuut blijft reinigen (ik heb geen enkel tijdsbesef onder de douche, haha!) waardoor het hele idee van een snelle grondige reiniging eigenlijk wegvalt. Ik heb de timer van mijn telefoon  een paar keer aangezet om te kijken wanneer ik dacht dat er 1 minuut was verstreken. Uiteindelijk bleek ik ruim 3 minuten bezig te zijn. Is dat wel goed voor je gezicht? Té grondig reinigen is ook weer niet goed, lijkt me. En als je onder de douche staat wil je eigenlijk niet in de weer zijn met de timer op je telefoon. Best onhandig.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje - 1 Kan hij op tegen mijn geliefde Philips Visapure? Helaas… nee. Ik zou jullie graag willen vertellen dat dit de perfecte dupe is voor een stuk minder geld, maar ik blijf toch echt trouw aan mijn Visapure. Ik heb hieronder even kort genoteerd wat de grote voordelen en nadelen zijn ten opzichte van de Philips Visapure;

voordelen
– een stuk goedkoper
– slanker, compacter en lichter formaatje
– de ovale borstelkop is wat groter en heeft een betere vorm
– gemakkelijk te koop, bijna overal is wel een Kruidvat

nadelen
– de borstelkoop roteert niet
– er zit geen timer op, dus hij stopt niet uit zichzelf
– er wordt niet aangegeven wanneer er 20 seconden zijn verstreken
– er zit geen reis etuitje bij
– ziet er minder mooi en luxe uit
– er zijn geen andere varianten van de borstelkop te koop

visapure_4Ook al is de Philips Visapure een stuk duurder (ze gaan vanaf €95), toch denk ik dat dit de investering meer dan waard is. Het apparaat ziet er een stuk mooier en luxer uit, maar vooral de timer is ideaal, want zo weet je wanneer je moet wisselen van gezichtsdeel en hij stopt als de minuut voorbij is. Op deze manier ben je echt maar 1 minuutje bezig en niet per ongeluk langer (of korter). Ook roteert de borstel, zodat je huid op een milde wijze wordt gemasseerd en geëxfolieerd, met als resultaat een stralende en gladde, egale huid. Ook creëer je zo meer schuim dat makkelijk over je gezicht kan worden verdeeld.

Wat ook fijn is, Philips heeft verschillende borstelkoppen te koop. Eentje die extra zacht is voor de gevoelige huid, maar ook eentje die juist wat steviger exfolieert en zelfs een kopje waarmee je je (oog)crème perfect mee in je huid masseert. Kruidvat heeft slechts één type borstel beschikbaar, maar wellicht dat daar in de toekomst nog wat nieuwe borstelkoppen bij komen, zou zomaar kunnen!

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 2Mocht je enthousiast zijn geworden en denken, ‘ik heb ook een elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje nodig!’ dan kan ik je de Philips Visapure van harte aanbevelen. Ja, hij is een stuk duurder dan de gezichtsreinigingsborstel van Kruidvat, maar hij heeft dan ook veel meer opties die het reinigen een stuk gemakkelijker en prettiger maken. Het is zonde dat Kruidvat hier niet aan heeft gedacht toen ze hun eigen borstel aan het ontwikkelen waren. Als ze er een timer en een roterende borstelkop aan hadden toegevoegd had ik er namelijk niet zo veel op aan te merken.

De borstel van Kruidvat is prima, niets mis mee, maar mijn advies is: spaar gewoon door voor the real deal. Kun je niet wachten of wil je gewoon even kijken of een elektrische gezichtsreinigingsborstel iets voor je is zonder meteen een fortuin uit te geven, dan is dit natuurlijk een mooi moment om het voor nog geen €20 te proberen.

kruidvat gezichtsreinigingsborsteltje review - 1Kruidvat Skin Science Purifying Cleansing System € 17,99
Kruidvat Skin Science Purifying Cleansing Brush (per stuk verkrijgbaar) € 3,99
Kruidvat Skin Science Deep Cleansing Cream € 2,29

De nieuwe Kruidvat Skin Science producten zijn sinds twee weken verkrijgbaar bij alle Kruidvat winkels en online via www.kruidvat.nl.

Wat vinden jullie van het Kruidvat Skin Science Purifying Cleansing System, is het iets voor jou? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

130 Reacties

  1. Christa
    6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

    Ik vroeg mij af, normaal gebruik je een reiningsmelk en sluit je de poriën met een lotion.
    Na het reinigen gebruik je nu geen lotion hoe worden de poriën nu dan gesloten?

    Groetjes Christa

  2. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

    Hoi! In mijn zoektocht naar een gezichtsreinigingsborstel ben ik ook op jouw artikel gestuit. Ik twijfel eraan om deze set te kopen van Darphin bij Newpharma: http://www.newpharma.nl/darphin/526078/darphin-borstel-gezichtsverzorging-van-l-institut-sonisch-reinigings-en-massagetoestel-1-kit.html. Je hebt blijkbaar al meerdere elektrische gezichtsreinigers mogen uittesten maar ik vroeg me af of je deze ook al eens de revue had zien passeren? :)

  3. Gabrielle
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    hallo !

    Ik heb de kruitvat borstel aangeschaft maar ik gebruik voor de reiniging van mijn gezicht altijd de cleaner van Vichy . Ik heb zelf een onrustige huid ( snel puistjes met zweten etc ) . Ik vind de borstel opzich fijn maar wat ik mij afvraag ; sins ik hem gebruik krijg ik meer puistjes !! Weet jij daar een antwoord op? Groetjes Gabrielle.

    • Denise
      23 november 2016 / woensdag, 23 november 2016

      misschien komt het omdat je de borstel niet goed reinigt maar ik denk het niet.
      ik zelf krijg meer puistjes als ik na het openen van mijn poriën nog een crème gebruik omdat je dan je poriën weer dichtstopt, maar dat verschilt per huidtype.
      ik raad je aan om het een weekje te gebruiken zonder na het apparaatje nog iets te gebruiken. (misschien helpt dat ook bij jou)

  4. Evelien
    18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

    Een prima apparaat voor een heel goede prijs. Makkelijk mee te nemen ook. Ik gebruik ‘m nu sinds een week 2 keer per dag en zie nu al het verschil: minder fijne lijntjes, egaler en minder rood. Ik gebruik het apparaat in combinatie met de Skin Science olie van Kruidvat (dezelfde lijn), omdat ik een gevoelige huid heb die uitdroogt bij gebruik van te agressieve producten. Ik ben helemaal tevreden!

    • Gabrielle
      6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

      heb jij geen onzuiverheden sins je de borstel gebruikt? het lijkt bij mij gewoon erger te worden maar ik heb hem een week in gebruik. miss dat mijn huid eraan moet wennen?

  5. Salie
    5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

    Hoi hoi,

    Ik ben er dus wel ergggg tevreden mee. Mijn huid ziet er veel beter uit en de ” nadelen” vallen echt hartstikke mee, je voelt zelf aan wanneer je moet switchen zeg maar. Ik ben er super blij mee en mijn tienerdochter ook.

  6. Daphne
    22 mei 2016 / zondag, 22 mei 2016

    Hey serena! leuke review maar is hij waterbestendig de borstel van het kruidvat?

  7. Sarina
    27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

    dankjewel voor je uitgebreide beschrijving. Ik heb net de borstel kado gekregen, en nu 1x gebruikt. Wat mijn vraag is: ‘is het normaal dat ik de aan/uitknop moet vasthouden? Hij blijft niet vast staan. Dit vind ik heel lastig.
    Verder is het een fijn ding.Zachter dan ik had verwacht.

    • Gabrielle
      6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

      Je moet hem wat harder indrukken dan blijft die op de normale ‘stand’

  8. Nynke
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ik vind je review op zich wel goed, maar niet in vergelijking met je Philips. Als je de prijs tegenover elkaar zet, vind ik die van Kruidvat gewoon prima zijn werk doen. Ik heb hem juist gekocht omdat er eindelijk een goedkope op de markt kwam.
    En tja… iets van 95 euro is natuurlijk meestal beter dan 18 euro. Een Mini Cooper rijdt beter dan een Fiat Panda…

  9. Startec
    26 januari 2016 / dinsdag, 26 januari 2016

    Ik had zelf de CLARISONIC Aria voor €210 gehaald.Na een jaar is ie er mee gestopt.Had wel meer van zo’n duur ding verwacht.

  10. Shanty
    25 januari 2016 / maandag, 25 januari 2016

    Ik heb nog een goede borstel gevonden. De Silk’n Sonic Clean. Is ook erg betaalbaar. Bij Kruidvat te koop voor € 27,99. Echt niet duur en lees er goede dingen over. Iemand ervaring mee?

  11. Zehra N
    3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

    Ik was van plan dit borsteltje te kopen maar ik ga het toch maar niet doen denk ik. Super goede revieuw Serena!!

  12. Elma
    29 december 2015 / dinsdag, 29 december 2015

    Ik gebruik de kruidvat variant nu al een tijdje en ben er helemaal weg van! Ik stel geen hoge eisen en als je gewoon even telt hoever je bent scheelt dat weer een paar euro’s ;)

  13. 22 december 2015 / dinsdag, 22 december 2015

    Fijn, zo’n uitgebreid review! Ik had gehoopt dat het een goed alternatief zou zijn, want ik wil best graag een reinigingsborstel, maar vind ze momenteel nog boven mijn budget vallen. Jammer dat de variant van Kruidvat niet aan je visapure kan tippen!

  14. monica
    21 december 2015 / maandag, 21 december 2015

    ik zag hem al bij de kruitvat liggen en was al heel erg benieuwd !
    zo fijn dat je een uitgebreiden review hebt gemaakt. en heb hem ook meteen aangeschaft! en ga hem morgen uittesten en hoop dat hij doet wat ik er ook van verwacht. ik vind €95 euro echt t veel geld en dan nog de zalfjes er bij!!

  15. Jo
    20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

    “Dit soort borsteltjes zijn daarom niet aan te raden voor mensen met rosacea, aangezien dit de rosacea kan verergeren (er ontstaat dan meer roodheid en meer gesprongen haarvaatjes)”. Daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. Ik heb al jaren last van rosacea en sinds ik dit soort borstels dagelijks ben gaan gebruiken (nu zo’n drie/vier jaar terug) is mijn huid ontzettend opgeknapt. Ik heb eindelijk een mooie, egale, niet droge huid. Dus ik raad het gebruik van deze borstels absoluut voor mensen met rosacea aan!

    • Niki
      3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

      Dank je wel! Dat was eigenlijk voor mij nog het enige wat mij tegen hield om dit borsteltje te kopen (heb ook rosacea). Mag ik vragen wat voor reiniger jij gebruikt? Groetjes x

    • Tasha
      23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

      Precies mijn gedachte. Dat was ook de reden dat ik er nog niet aan begonnen was. Ben ook wel benieuwd naar de soort reiniger die je dan het beste kan gebruiken :)

  16. janina
    20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

    Ik heb echt geen €95 over voor een borsteltje dat ik niet eens noodzakelijk is!

  17. steffie
    20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

    Na heel lang twijfelen heb ik door je uitgebreide reviews (en even sparen) toch ook de investering gedaan om een visapure aan te schaffen ^^

  18. Marriët
    18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

    Goedkoop alternatief met roterende koop en imo prima uiterlijk: Beurer FC45, €20 dus fijn prijsje!

  19. 18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

    Wat een super fijn en uitgebreide review.

    Hold the phone!? Ik wist niet dat er ook een kopje voor het gebied rondom de ogen was. Mijn Visa Pure is helaas te snel gestorven (pech geval), ik heb nu één van Braun wat ook prima werkt en er komt een epilator bij. Weg met de mustache ;-)

  20. 18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

    Ik was hier al super benieuwd naar! Heel fijn zo een uitgebreide review!

  21. 18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

    Ik had hem laatst gezien en twijfelde nog om hem te kopen, heb het maar niet gedaan aangezien ik al heel veel had gekocht die dag (shop-a-holic, haha). Ik denk dat ik eens terugga en hem toch ga aankopen.

  22. Fay
    18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

    Volgens mij heb ik ergens gelezen dat de sonische beweging beter is voor je huid dan de roterende…

    • Karin
      14 mei 2016 / zaterdag, 14 mei 2016

      Klopt!!

  23. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb gisteren de Clarisonic Mia 2 gekregen en ben er nu al over te spreken! Deze borstel vind ik er ook wel erg fijn uit zien eigenlijk..

  24. Naomi
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik heb een reinigingsborstel van loreal, toen ik hem kocht was hij in de aanbieding voor 20 euro. Tot nu toe vind ik het heel fijn werken. Ook deze heeft geen timer maar voor mij is het voorlopig prima! x

  25. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik zag deze al in een persbericht, dus was wel erg benieuwd! Hij valt inderdaad wat tegen als ik dit zo lees, ik denk wel dat het een stuk fijner zou zijn, moest hij roteren!

  26. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Toffe review.
    Ik was al even aan het twijfelen of ik deze wel zou kopen, en bij deze zal ik toch nog even sparen voor die van Philips :D

  27. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik twijfel al lang om zo’n borstel aan te schaffen, misschien toch maar eens doen dan… .

  28. jasmijn
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    fijne review!

  29. Merel
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Prima review en ik denk dat dit een leuke optie is voor mensen die niet teveel geld hierin willen investeren maar toch net dat extra stapje willen in hun reinigingsroutine. Persoonlijk ga ik voor de Foreo Luna Mini omdat die kleiner is en je er geen extra kosten meer aan na aankoop. Plus het is hygiënischer. Toch wel een plus.

  30. Nadine
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    De borstel van oil of olaz is een beetje een tussenoplossing. Deze kost zo’n 30 euro, heeft wel een roterende borstel, maar hij werkt op batterijen dus hij kan mee de douche in maar dan niet direct onder de straal. Heb hem nu een maand of twee en ben er heel blij mee.

  31. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Denk dat deze niet kan tippen aan mij foreo luna reinigingstool. Maar wel aantrekkelijk om het uit te proberen of je het wel wilt en blijft gebruiken mocht je twijfels hebben. Liefs soraya

  32. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Kruidvat bracht jaren geleden al eentje uit, waar er wel verschillende borstels voor bestaan en ik heb die dus nu al 2 jaar (ik kocht hem voor nog geen €8) en ik ben er nog steeds heel tevreden over. Zolang die werkt, koop ik zeker geen nieuwe. €95 is sowieso stukken boven mijn budget, dus deze budget oplossing lijkt me dan aangenamer.
    xx

  33. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Mooie en eerlijke review. Ik heb de borstel ook in de folder zien staan, maar ik gebruik momenteel een gezichtsborstel van Oriflame, die kost momenteel € 32,99. Hij draait rond en stopt na 1 minuut automatisch.

  34. Marloes
    17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

    Ik gebruik mijn VisaPure nu zo’n 4 jaar en ook nog steeds heel happy mee! Ik heb ‘m via Wehkamp gekocht en in 2x afbetaald, misschien ook een idee voor de mensen die ‘m niet in 1x kunnen/willen betalen. Ik ben toen gelijk voor de meest uitgebreide gegaan (149 euro als ik het me goed herinner?). Wel interessant om dan toch een review als deze te lezen. Voor meiden die minder budget hebben lijkt me dit een goede aankoop. Altijd nog ‘beter’ dan het reinigen met alleen de handen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *