Review: budgetfoundations #1

Weten jullie welk soort make-up het meeste over de toonbank gaat? Geen mascara’s, oogpotloden of lipgloss, maar vloeibare foundations! Ik denk dat er heel veel vrouwen zijn, mezelf incluis, die nog steeds op zoek zijn naar dé ideale foundation. Het zoeken (en vinden) van de ideale foundation is een lastige klus. Ten eerste is er ontzettend veel keuze. Ten tweede moet de kleur een goede match zijn. Ten derde moet de foundation bij je huidtype passen.

Daarnaast moet een foundation aan meer zaken voldoen, vind ik. Zo vind ik het belangrijk dat de foundation er nog steeds natuurlijk uitziet wanneer er een foto met flits wordt gemaakt. Ook vind ik het belangrijk dat de foundation in de loop van de dag goed blijft zitten.

Zoals ik al zei is er erg veel keus op foundation-gebied en ik hoop dat mijn budgetfoundation reviews jullie enigszins op weg kunnen helpen in de eeuwige zoektocht naar de perfecte foundation.

Vandaag review ik 3 foundations van het budgetmerk Catrice, te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Infinite Matt, Perfect Resist en Photo Finish.


Catrice Infinite Matt – deze vloeibare foundation is oil-free en belooft de huid te hydrateren en glans in te dammen, en dat de hele dag lang (tot 18 uur). De foundation bevat licht-reflecterende pigmenten, zorgt voor een egale en frisse uitstraling en zorgt dat je huid zacht aanvoelt. In het matglazen flesje zit 30 ml foundation en de prijs is €6,49. Infinite Matt is er in de kleuren 010 – light beige, 020 honey beige, 030 apricot beige en 040 bronze beige. Ik heb met mijn getinte huid gekozen voor de donkerste kleur; 040 bronze beige.

Catrice Perfect Resist – deze vloeibare foundation belooft een perfecte, natuurlijke en frisse uitstraling, de hele dag door (tot wel 24 uur!). Speerpunten van deze foundation: extra goede dekking en extra lange dekking. In de flacon zit 30 ml foundation en de prijs is €5,99. Perfect Resist is er in de kleuren 010 nude, 020 beige en 030 sand. Ik heb de donkerste kleur, 030 sand, gekozen.

Catrice Photo Finish – deze vloeibare foundation is oil-free en belooft een lichte formule met licht-reflecterende deeltjes, voor een egale en frisse uitstraling. Het zorgt voor een natural glow, zonder masker effect, en blijft tot wel 18 uur goed zitten op je gezicht. In het matglazen flesje zit 30 ml foundation en de prijs is €6,40. Photo Finish is er in de kleuren 010 sand beige, 020 rosy beige, 030 caramel beige, 040 sun beige en 050 deep bronze. Ik heb de kleur 050 deep bronze.


De structuur van Infinite Matt en Photo Finish is als een romige fluide, het smeert lekker en ‘zuinig’ uit. Perfect Resist is wat mousse-achtiger van structuur, het lijkt een stukje dikker en smeert daarom ook iets minder gladjes uit. Perfect Resist bevat dan ook geen siliconen, waardoor het dus minder lekker uitsmeert dan de andere twee.


Ik heb van alledrie de foundations steeds de donkerste kleur gekozen, maar zoals je ziet is de kleur van Perfect Resist eigenlijk al veel te licht. Voor getinte mensen valt deze lijn dus eigenlijk al af. Infinit Matt en Photo Finish zijn een stukje donkerder en kunnen geschikt zijn voor een getinte huid, maar ben je een fractie donkerder dan ik, dan denk ik dat deze lijnen ook te licht voor je zullen uitvallen. Wat je wel goed kunt zien is de gele ondertoon van deze kleuren. Ik heb ook een gele ondertoon, dus ik hoop op een goede kleurmatch! De andere kleuren bevatten zowel een gele als roze ondertoon, dus er is voor elke ondertoon wat wils.

Goed, en nu de ultieme test! Ik heb de foundations steeds in de ochtend aangebracht op een gereinigde huid mét een matterende creme (Mario Badescu oil free moisturizer). Ik heb een foto gemaakt zonder de foundation, vlak na aanbrengen van de foundation, met flits (om te kijken of er een ‘zwevend hoofd’ ontstaat) en aan het einde van de dag. De ene dag was het een werkdag van 8 uur, maar soms ook pas veel later in de avond, vlak voor het slapen gaan, dus na een dag van zo’n 14 uur.

Ik breng mijn foundation aan met mijn vingertoppen, zonder kwast. Mijn huidtype is vet. Zonder matterende producten glanst mijn hoofd je al van kilometers tegemoet, dus in mijn ogen is de perfecte foundation die niet alleen perfect matcht met mijn huidskleur, maar ook mijn hoofd de gehele dag glansvrij houdt.

Infinite Matt
Conclusie: zoals jullie kunnen zien dekt Infinit Matt behoorlijk goed. Ook vind ik mijn gezicht mooi egaal en stralend. Sommige matte foundations slaan een beetje ‘dood’ maar dat is hier gelukkig niet het geval. De kleur is geen perfecte match, maar komt aardig in de buurt. Het is net een fractie te licht en te roze, denk ik. Een foto met flits zorgt niet voor een ‘zwevend hoofd’. Aan het einde van de dag is de foundation niet te droog (dus geen gekke velletjes), maar ook niet meer zo matte als direct na aanbrengen. Ik bespeur toch wel enige shine! De eerste paar uur echter is de foundation hartstikke mat en voor een vette huid als de mijne is dat toch wel bewonderenswaardig. Toch blijf ik mijn zoektocht voortzetten. Er moet toch wel een foundation bestaan die mijn huid de gehele dag mat houdt?

Geschikt voor: mensen met een gemengde tot vette huid die op zoek zijn naar een frisse foundation met een redelijke dekking.

Perfect Resist

Conclusie: van tevoren was ik al bang dat de kleur te licht zou zijn, en dat is inderdaad helaas het geval.  Vooral bij mijn kin oogt de kleur wat smoezelig/grauw en te licht en te roze. Deze foundation is wat dikker en dekt dan ook erg goed, wat een flinke plus is wanneer je echt op zoek bent naar een goede dekkende foundation. Foto’s met flits zijn tricky, zoals je kunt zien. Deze foundation reflecteert enorm waardoor je dus dat beruchte zwevende hoofd krijgt. Do not want! Omdat deze foundation claimt maar liefst 24 uur goed op je gezicht te blijven heb ik de foto aan het einde van de dag zo ver mogelijk uitgesteld. Het was al donker en daarom is deze foto ook met flits gemaakt. De foundation is ineens niet meer zo licht en lijkt bij mijn kin haast verdwenen te zijn. Wat er wel overblijft is een glanzend en vettig hoofd. Nee, de kleur is al geen goede match en de structuur doet ook niets goeds voor mijn huid. Jammer!

Geschikt voor: cameraschuwe mensen die op zoek zijn naar een foundation met een sterke dekking en die niet al te getint zijn.

Photo Finish

Conclusie: deze foundation is volgens mij het meest populair van alle Catrice foundations, dus mijn verwachtingen waren hoog. De foundation zorgt voor een mooie, egale en natuurlijke dekking. De dekking vind ik vrij goed en blijft van deze drie foundations het beste zitten aan het einde van de dag. Ook deze kleur is de beste match van de drie, vind ik. Maak je een foto met flits dan is je hoofd iets lichter door de licht-reflecterende deeltjes, maar niet zo erg als bij Perfect Resist. Het geheel ziet er eigenlijk wel stralend en fris uit en ik snap waarom deze foundation het meest populair is. Echter, de formule is voor mijn huid te vol. Zoals je ziet glans ik aan het einde van de dag de pan uit. Wanneer ik met mijn vingers over mijn voorhoofd veeg voelt het echt heel glibberig vettig aan. Helaas, deze foundation is not for me.

Geschikt voor: mensen met een normale tot droge huid die op zoek zijn naar een stralende foundation met een natuurlijke finish en een redelijk goede dekking.

Was de Infinite Matt foundation er maar in de kleur 050 deep bronze uit de Photo Finish lijn! 🙁 Mijn zoektocht gaat door, maar hopelijk hebben jullie wat aan bovenstaande reviews gehad. Let wel op dat mijn huid vet is en snel glanst, dus wat voor mij niet werkt kan voor jou wel werken! Wanneer je een normale tot droge huid hebt denk ik dat de Photo Finish lijn je zou kunnen bekoren. Ook fijn dat er wat meer kleurkeuze is in deze lijn. Infinite Matt is fijn voor gemengde tot vette huidjes en Perfect Resist is overall niet zo heel goed, naar mijn mening.

Wat is jullie ervaring met deze foundations? En kunnen jullie mij nog budgetfoundations aanraden voor de volgende review?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

121 Reacties

 1. Verona
  17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Gebruik al een hele tijd Photo Finish (Nude kleur) en ben hier ongelooflijk tevreden over. Heb een zeer moeilijke huid die snel reageert (couperose, puistjes, trekkerig) en van alle foundations (en geloof me, heb er zeer veel geprobeerd, van de duurste tot de goedkoopste) en de Catrice PF is voor mij het ultieme product. Perfecte dekking zonder “maskergevoel”, blijft lekker lang zitten en goede kleurmatch.
  Maar nu….in geen enkel Kruidvat nog te vinden en op de site van Catrice staat dat deze foundation een “limited edition” was. Wat nu?!? Is de foundation in Nederland nog verkrijgbaar? Thanks!
  Verona (België)

 2. Rumeysa
  8 mei 2014 / donderdag, 8 mei 2014

  Ik zelf gebruik ook de photo finish 030 maar soms denk ik van me zelf moet ik wel wat lichtere kleur gebruiken maar ik snap zulke dingen dus niet. Misschien kan jij me hiermee helpen?

 3. Angel
  30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

  Heb sinds vandaag voor de eerste keer catrice photo finish gebruikt. Eerst L’Oréal Revitalift Magic Blur op mijn gezicht als primer en daarna de foundation. Heb een droge huid en ben veertiger en was zeer tevreden over het resultaat. Na zoveel foundations geprobeerd te hebben eindelijk eentje die perfect voor mij is. Ziet er heel natuurlijk uit en heb ook geen concealer nodig bij deze foundation. Echt een aanrader dus.

 4. 27 oktober 2013 / zondag, 27 oktober 2013

  Ik denk dat de photo finish meer bij me past aangezien ik ook een droge huid heb. Maar als ik al die dingen hier lees over infinite Matt wil ik toch liever die halen nu twijfel ik wel. Ik heb een hele droge huid…

 5. Sophie
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Ik heb een gemengde huid vet en droog tegelijkertijd .
  Dekking heb ik niet echt nodig :
  Welke van de 2 kan ik dan het beste nemen ?

 6. Charlotte De Kemp
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  heb net de infinite matt gekocht in licht beige, denk dat ik hem nét eentje donkerder had moeten halen maar dat los ik wel op met bronzer 🙂

 7. Margot
  18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

  waneer komt er nog zo’n artikeletje?
  vind het zo handig:)

 8. Arkasha
  4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Ik heb echt alle merken al geprobeerd voor m’n getinte huid. (elke keer binnen heel mooi en als ik dan in daglicht stond was ik roze enz enz) Ik heb m’n gezicht toen een keer laten opmaken bij la Morena Beauty in Oegstgeest en ze gebruikte make-up van Youngblood. Minerale make-up dus m’n huid raakt ook niet verstopt enzo.
  Je kan het bij haar bestellen via de site en ik raad de foundation en concealer echt aan!

  http://www.lamorenabeauty.nl

  De lipgloss is trouwens ook prachtig bij je gebruinde huid

 9. Noa
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ok, ik ben overtuigd :). Ik heb normale tot droge huid en de photo finish donkerste is ook precies mijn huidskleur, ik ga hem halen!

 10. 26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  Ik heb het niet zo op hele dekkende foundations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *