Review: BB cream van de Action

Deze review werd door veel bezoekers aangevraagd, dus vandaag kan ik jullie dan eindelijk vertellen hoe de BB cream van MAX Make-up, beter bekend als het Action make-up merk, me is bevallen. Een tubetje kost slechts €1,50 dus voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Maar, is het de moeite waard?

Zoals de meeste make-up van de Action is ook deze helemaal voorverpakt. Dit vind ik erg fijn omdat ik nu zeker weet dat het tubetje niet is aangebroken en dat er dus ook geen klodders BB cream in de dop zitten (het zal niet de eerste keer zijn dat ik iets koop wat achteraf gebruikt bleek te zijn als tester). De BB Cream slechts verkrijgbaar in twee tinten: light en medium.

De BB Cream van de Action belooft slechts 3 dingen: het maakt de huid gladder, het hydrateert de huid en het beschermt de huid met een SPF 15. Kijken we naar de ingrediëntenlijst dan zien we dat het een vrij normale crème is met daar aan toegevoegd wat vitamine E (Tocopheryl Acetate) en vitamine A (Retinol). Ingrediënten die me verder opvallen zijn squalane. Dit is hydraterend voor de huid, het maakt het zacht en glad. Silica is matterend. Er is geen parfum aan deze BB cream toegevoegd, maar wel parabenen.

Al met al lijken de ingrediënten me prima en niet minder goed dan de andere BB creams die er op de markt zijn . Wat ik wel jammer vind is dat de meeste BB creams een SPF30 hebben en dat de beschermingsfactor van deze BB cream beduidend lager ligt.

Ik was erg benieuwd naar de kleuren, aangezien deze er in de tube al vrij donker uitzagen. Swatches vertelden mij dat Light helemaal niet zo light is en dat Medium zelfs voor mij met mijn getinte huid te donker is! Hieronder swatches van links Medium en rechts Light. De ondertoon is niet heel roze, maar ook niet heel geel te noemen, dus ik denk dat de ondertoon neutraal te noemen is (tussen roze en geel in).

Omdat BB creams altijd wel universeel van kleur zijn besloot ik toch Medium te gebruiken. Ook al is de kleur erg donker, wie weet smeert het wel heel dunnetjes uit en valt het allemaal nog wel mee.

Nou… oordeel zelf maar ;-)

Zelf vind ik de kleur een paar tintjes te donker, dus toen stapte ik over op de kleur Light:

Zoals je ziet geeft deze BB cream een hele subtiele dekking. Het maakt mijn huid net iets egaler (haalt de roodheid iets weg) en geeft het tevens een subtiele glow terwijl het ook iets lijkt te matteren. Wat mij betreft had de dekking wel iets meer mogen zijn, maar mijn huid is dan ook onegaal plus dat ik nog acnélittekens heb. Ik kan me goed voorstellen dat je tevreden kunt zijn met deze mate van dekking wanneer je huid er iets egaler uitziet dan die van mij.

Omdat ik het raar vond dat ik met mijn getinte huid gebruik moest maken van de kleur Light vroeg ik aan Yolanda of zij het ook aandurfde de BB Cream te gebruiken. Zij is vele malen blanker dan ik en ze heeft een roze ondertoon. Dit is het resultaat bij haar:

Voor haar is Light misschien nét iets te donker als je het zo naast elkaar ziet, hoewel je niet echt een duidelijk maskertje ziet:

De huid van Yolanda is ook iets egaler en matter geworden na het gebruik van de BB cream. Ze krijgt er zelfs een iets gezonder tintje van, zonder het maskereffect. De kleur Light is dus echt heel universeel, daar Yolanda en ik zo’n 5 tinten van elkaar verschillen qua huidskleur en we de kleur gewoon allebei konden hebben. Bizar, eigenlijk!

Hoewel de meeste BB creams mijn huid aan het einde van de dag heel glanzend maken (mijn huid is gemengd tot vet) moet ik zeggen dat deze dat niet heeft gedaan. Het lijkt wel alsof de silica mijn huid voldoende gematteerd houdt gedurende de dag. Bij Yolanda idem dito. Geen glans, maar wel een mooie glow.

Verder waren we allebei te spreken over de textuur van de BB cream. Het voelde en verdeelde over onze huid als een dagcrème. De textuur is dunner als wat we gewend waren van BB creams, het ligt er niet dik op, maar hierdoor geeft het juist wel een natuurlijk en subtiel effect. Het houdt onze huid (Yolanda heeft een droge huid en ik zoals eerder genoemd gemengd tot vet) gedurende de dag gehydrateerd en mat. De dekking is vrij licht, maar de BB cream is eventueel op te bouwen met een tweede laagje of je draagt er wat concealer onder, op de plekken die dat nodig hebben.

Al met al zijn we blij verrast dat een tube van €1,50 (25ml) ons zo goed is bevallen. Ik ben namelijk niet over alle make-up van de Action te spreken. Wel is de kleur Medium vrij donker, dus die is echt alleen geschikt voor de donkere huid (ben je getint zoals ik dan kun je beter de Light versie nemen). En hoewel Light ook vrij donker lijkt, kun je deze kleur ook gewoon gebruiken met een hele blanke huid. Zit je huidskleur tussen die van Yolanda en mij in dan is Light prima voor je. En hoewel ik een gele ondertoon heb en de BB cream een neutrale ondertoon heeft, was de kleur toch een goede match. Ook voor Yolanda, met haar roze ondertoon. Deze BB cream dekt niet supergoed, maar juist heel subtiel. Als dit is wat je zoekt in een BB cream dan kan ik je de Action BB cream van harte aanbevelen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

141 Reacties

  1. Irmab
    28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

    inmiddels is het 2016 en heeft de Action BB cream fasion professional. ik ben zeer tevreden met deze. zekr niet vlekkerig. vaak gebruik ik alleen deze bb cream en wat ey-liner en dan nog krijg ik complimenten dat mijn huid er zo mooi uit ziet. als eye-liner gebruik ik dan overigens de oogschaduw van de Action (de ‘potloden’) deze zijn er in veel kleuren waarvan de donkerste kleur een goede punt heeft om als eyeliner onder je onderwimper aan te brengen. Snel klaar en goed resultaat!

  2. shamsa
    5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

    hallo , ik ben op zoek aan dit bb cream en waar kan ik die vinden vroeger waren ze bij de action en nu niet meer help mee a.u.b

  3. shamsa
    5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

    hallo , ik ben op zoek aan dit bbcream en waar kan ik die vinden vroeger waren ze bij de action en nu niet meer help mee a.u.b

  4. Selina
    22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

    wat een fijne review!! Grappig dat ze het er voor kunnen maken:)

  5. Sarah
    28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

    Hoe hoog is de spf van deze(zoek budget proof met minimaal spf 15 vanwege zonneallergie)
    Xxxx

  6. Engelina
    24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

    Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar hoor !
    Light
    Tanned
    Medium
    Dark

    Ik heb de Light en de Tanned getest.

    Tanned geeft mij een zonnebankbruin look en dat is niet wat ik zoek met mijn bleke huis en lichte haar.

    Light is al een stuk beter maar geeft juist te veel dekking bij mij.
    Tenzij ik hier veel lees dat het juist weinig dekking geeft.

    Ook is het aan te raden juist GEEN dagcreme te gebruiken onder deze BB cream want dan gaat het inderdaad vlekken..

    Dit moest ik even kwijt :)

  7. lisanne
    20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

    ik ben gister middag naar de action geweest, en ik heb de bb cream van de action gekocht, mooi prijsje dus ik heb hem uit geprobeerd, ik heb een light kleur en ik ben er tevreden over, hoewel ik altijd make-up bij de action koop

  8. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Wat een geweldige tip!! Nog nooit iets van make-up bij Action gekocht, maar voor €1,50 kun je dit niet laten liggen. Zeker niet na dit advies.
    Zou ik naar deze blog mogen verwijzen in mijn eigen blog? Ik zou graag wekelijks een beauty/hair item willen posten op mijn nieuwe blog en hierin dit soort adviezen meenemen. Hoe sta jij hier tegenover?

  9. Ilona
    14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

    Leuk! Ik had ook nog een andere bb Cream bij de action gezien, kan dat..?

  10. Anja
    11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

    Het verbaasd mij dat hij zo goed uit de test komt. Ik zelf heb een pagina op facebook: action and other beautystuff en daar test ik bijna alle make-up vd Action en ik vind deze erg slecht,vele van mijn likers op de site delen deze mening. Na een keer gebruik is hij gelijk in de prullenbak gegaan. Action heeft nog een bb cream van het merk So Me,en de light variant is echt geschikt voor een lichte huid en deze kost 1,99 en is net iets beter als die van Max.

  11. Dilay
    11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

    Ik ga hem denk ik wel kopen als ie dan niet bevalt kan ik toch nog ermee experimenteren ofzo?
    Dus als ik hem zie bij de action in mijn buurt dan neem ik zeker de light versie mee :)

  12. Grietje
    11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

    Fijne review. Misschien moet ik deze maar eens een kans geven!

  13. sofie
    11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

    hey serena!

    ik ben 13 (bijna 14) en ik heb wat last van onzuiverheden.
    ik vind dat ik nog te jong ben voor foundation, maar denk je dat ik een bb cream
    (bv die van de action) zou kunnen proberen? of denk je dat ik nog geen make up zou moeten dragen? ik hoor graag je mening :)

    Xx

    • Serena
      Auteur
      12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

      Dat hangt ook een beetje van je ouders af denk ik, maar ik zat op mijn 14e al onder de plamuur hoor!

      • sofie
        12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

        haha oke ;)

        mijn ouders maakt het niet zoveel uit, zolang het er maar niet ‘sletterig’ uit gaat zien zegmaar. dankjewel!

  14. Jazzy
    10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

    Ik heb precies deze twee foundations ook en ze zijn verschrikkelijk. De medium geeft allemaal vlekken in je gezicht en het heeft totaal geen dekking

  15. Ronja
    10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

    Ik zat al een tijdje op dit review te wachten! Hij is nl al wel door meerdere blogs getest maar ik wilde ook precies weten wat voor ondertonen, bij welke huidtypes etc etc. Het lijkt me de perfecte foundation/bb cream om te laten staan bij een plek waar je wel eens blijft slapen. Zoals je ouders, vriend, goede vriendin.
    Ik vraag me trouwens heel erg af wat Yolanda op haar wenkbrauwen heeft zitten! Ik ben al een tijd opzoek naar iets wat matcht met mijn rode haar.

  16. 10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

    Heb er gisteren maar eentje in mijn mandje gegooid.

  17. Melanie
    10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

    Ik had natuurlijk gehoopt dat deze BB cream van de Action alle westerse BBcreams zou verslaan, maar helaas, ik vind hem nogal tegenvallen. Ik ga hem in elk geval niet kopen.

  18. 10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

    Het lijkt op zich een top BB cream. Ik gebruikte een tijdje de BB cream van garnier, maar ik kreeg er veel puisten van. Langdurige puisten ook nog! Was er absoluut niet tevreden mee. Sindsdien durf ik geen BB cream meer aan te schaffen.

  19. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Klinkt goed! Had ik eigenlijk niet verwacht, haha. Het lijkt wel of de make-up van de Action steeds beter wordt! ;)

  20. E
    9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Hey Serena,
    ik vraag me of af jij een tip hebt voor mijn huid. Ik heb ook een gemengde/vette huid, wat gebruik ik hier best voor? Ik heb hier al lang last van. Ook ben ik op zoek naar een crème die rode plekjes wat “geneest”. Probleem is dat zo’n crèmes meestal heel vet zijn, en dat kan mijn vette huid dan niet weer verdragen (dan geraken mijn poriën verstopt). Ik weet echt niet welke crème ik kan gebruiken, kan jij me helpen? Of als je algemeen nog iets weet voor een onzuivere huid… alle hulp is welkom ;-)

  21. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Hmmm ik vind de dekking wel heel minimaal.. geen reden voor mij om hem te kopen. Voor een paar euro meer heb je die van Catrice die heeeeel goed dekt!

  22. Miyuki
    9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Ik had hem al geprobeerd. Maar ik vind hem echt totaal niks. Hij vlekt enorm bij mij. Krijg het gewoon niet mooi egaal op mijn gezicht. Terwijl ik normaal echt een groot fan ben van de makeup van action.

  23. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Deze ga ik zeker halen! Lijkt me ideaal als extra exemplaar, voor in mijn tas of bij mijn vriend thuis te leggen.

  24. Mara
    9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Ik heb toevallig gisteren bij de action de so me bb cream gekocht voor 2 euro.

  25. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Ik vond ze zelf niet geweldig, misschien voor een lichte dekking in de zomer maar hij voelde niet erg prettig aan :)

  26. San
    9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Kan iemand mij vertellen of BB-cream afgeeft?
    Op je telefoon, als je iemand knuffelt, kleding (bij passen of bij anderen als je ertegenaan komt)
    Verschilt het met gekleurde dagcreme, qua afgeven?
    Foundation geef ik altijd nog een poederlaagje uit angst voor afgeven.

  27. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    jammer dat hij niet zo goed dekt, anders had ik m ook wel willen proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *