Illamasqua Imperfection Nail Varnish Review

Toen ik vorige maand een pakketje kreeg thuisgestuurd met één van de nieuwste Illamasqua lakjes uit de limited Imperfection collectie was ik verkocht. Het pastelkleurige lakje bevatte kleine en grote spikkeltjes wat het effect gaf van een kwarteleitje. Zo apart en zo schattig! Ik dook achter de computer en bestelde de overige kleuren er meteen bij. Van zulke bijzondere lakjes krijg ik verzamelwoede. Ik moet en zal de hele collectie in mijn bezit hebben.

Nu is de verzending bij Illamasqua niet megasnel, want ik ontving alles pas anderhalve week later. Maar goed, de collectie is nu eindelijk compleet!

Dit artikel heb ik samen met mijn stagiaire Eline gemaakt, want zij is toch wel het allerbeste in het fotograferen van nagellakswatches. De swatchfoto’s zijn dan ook van haar (en alles is voor de foto gelakt op haar handen). De kwarteleitjes op de foto zijn natuurlijk geen echte, maar chocolade eitjes van de Hema. Je kunt je voorstellen dat de eitjes na het fotograferen meteen werden opgegeten 😉

Hierboven zien jullie van links naar rechts; Freckle (lichtbruin), Scarce (oudroze), Speckle (lila), Fragile (babyblauw) en Mottle (lindegroen).
Close-ups:
Deze zachte en lieve kleurtjes contrasteren prachtig met de zwarte spikkels. Ik krijg er een echt voorjaarsgevoel bij!

Freckle
Scarce
Speckle
Fragile
Mottle
De textuur van de lakjes is goed; niet te dun en niet te dik. Alle speckled lakjes dekken met twee wat dikkere laagjes (of drie wanneer je heel dun lakt), maar het bijzondere is dat je de spikkels in de onderliggende laag er nog wel doorheen ziet schijnen. De lak bestaat uit 3 soorten spikkels; hele kleine puntjes, medium hexagon en iets groter dan medium hexagon. Het geeft een prachtig drie dimensionaal effect en op deze manier krijg je echt een goede gespikkelde finish. Het is net nail art!

Je kunt al je nagels in dezelfde kleur lakken, of geef elke nagel een andere kleur, of lak juist één accentnagel met de gespikkelde lak en de rest met een creamy lak. Het geeft hoe dan ook een zeer gaaf effect. Ik houd er van!

Zonder base- en topcoat blijft de nagellak 3 dagen zonder slijtage en chips op mijn nagels zitten. Dat is voor mijn nagels (slap en buigzaam) behoorlijk lang! Het Illamasqua kwastje is niet extra breed maar gewoon normaal. In de strakke rechthoekige flesjes zit maar liefst 15 ml nagellak.

Het enige en grote nadeel van Illamasqua is dat er niet gemakkelijk aan te komen is wanneer je in Nederland of België woont. In Amerika verkopen ze Illamasqua gewoon bij geselecteerde Sephora filialen, en ook in London kun je het kopen bij o.a. warenhuis Selfridges. Woon je in de Benelux dan ben je echter aangewezen op online bestellen. Dat kan via Illamasqua.com, maar ik denk dat je snellere service hebt wanneer je besteld via Asos.com.

De lakjes kosten GBP 14,50 per stuk via Illamasqua.com en €18,83 per stuk via Asos.com. Dat komt zo’n beetje op hetzelfde neer. Ik weet het, het is niet goedkoop, maar deze lakjes zijn dan ook voor de echte nagellakgekken onder ons of voor degene die op zoek is naar iets aparts en bijzonders. Voor zover ik weet worden deze lakjes opgenomen in het vaste assortiment, dus is er nog tijd genoeg om te sparen voor deze ‘kwarteleitjes nagellak’.

Wat vinden jullie van het gespikkelde effect van deze lakjes? Welke kleur is jouw favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

133 Reacties

 1. Suzan
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Ik vindt alleen de paarse mooi

 2. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Ik vind je site erg leuk en je filmpjes ook ik had dat haar filmpje geprobeerd en het lukte perfect de complimetenvoor je site en je filmpjes Gr. Kelly

 3. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Ik vind je site erg leuk en je filmpjes ook ik had dat haar filmpje geprobeerd en het lukte perfect de complimetenvoor je site en je filmpjes Gr. Kelly

 4. Lucia
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wat een ontzettend leuke lakjes!

 5. 11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

  Gaaf! Ik wacht wel tot ik volgende maand naar Amerika ga, dan scoor ik ze daar wel voor minder geld. Ben dol op nagellak, maar nog meer op mooie koopjes!

 6. Beautyfan
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Wat cool ik vond die eieren altijd al wat leuks hebben en nu hebben de bedenkers er ook echt wat mee gedaan super leuk !!!

  Ik ga er zeker een kopen !!!
  Doegh xx

 7. Nina
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Nu wil ik die paaseitjes van de HEMA eten… 🙂

 8. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  De nagellakjes hebben een behoorlijke hebben factor haha, helaas is mijn portemonee t daar niet mee eens 🙁

 9. Melanie
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ohhhh ik vind ze zooo schattig en leuk!!! Ik ga meteen speckle (lila) en mottle (mintgroen) bestellen! Gisteren heb ik ook de limited edition Rosy Bow van Dior besteld. Deze is ook heel lief roze haha! XXX

 10. Sandra
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Leuk, doet me denken aan Pasen!

 11. Chanella Hodzic
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Fragle en scarce zijn echt cute! <3
  heelaas zijn de lakjes een beetje duur 🙁
  Maby next time haha xx

 12. 7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Ik vind deze lakjes echt superleuk! Jammer van de prijs..

 13. 7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Nja ik weet het toch niet zo goed :s Ik associeer het in ieder geval wel met die gespikkelde eitjes 😀

 14. 7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Ziet er prachtig uit! Maar wel een beetje prijzig helaas:(

 15. Arina
  7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Lijkt een beetje op t aardbeien lakje van essence of catrice van vorig jaar. Die maar weer eens van de plank trekken 😀

 16. 7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Ik vind ze er wel leuk uit zien! 🙂 Maar ik vind ze toch wel erg duur voor een potje nagellak…

 17. Peggy
  7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Ik vind het groene lakje het mooist!

 18. hanan
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Neeeeeeeee alweeeeeerrrr lakjesreview……:-(

 19. sharon
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Mooie lakjes maar ik vind ze persoonlijk niet bijzonder genoeg om er rond de €18,- voor te betalen.

 20. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Prachtige lakjes, vooral de laatste 3 zou ik maar al te graag willen. Nu maar hopen da Catrice of Essence hier een budget variant op uitbrengt 🙂

 21. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Super leuke lakjes! Mijn favoriet is Mottle. Jammer dat ze alleen te bestellen zijn en dat ze best wel prijzig zijn, maar als ik een bestelling bij Asos doe bestel ik Mottle zeker mee!

 22. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Ik vind ze echt heel mooi! Vooral de paarse en de groene!

 23. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Jammer dat ze zo duur zijn, anders had ik ze wel gekocht. Ze zijn zo leuk! Mooie foto’s ook trouwens.

 24. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Deze nagellak is zo ontzettend leuk maar HEL: wat ergggg om deze van je nagels af te krijgen. Deze staat met stip op nr. 1 als het gaat om eraf boenen. Zelfs een watje met aluminiumfolie op je nagels helpt niet eens, nog erger dan glitternagellak. Maar goed, het idee is wel superleuk uitgevoerd!

  • 11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

   Ik gebruik voor dit soort lakken altijd een potje met borsteltjes, zoals de Easydip van Herôme. Gaat er supersnel af! Als het goed is zijn er ook goedkopere varianten op de markt, maar die heb ik nooit gebruikt dus ik weet niet of die net zo goed werken.

 25. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Wauw, ik ben fan! Het ziet er echt prachtig uit, mooie kleuren ook! Laat de lente maar komen 🙂

 26. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Ik vind bijzondere nagellakjes vaak het einde, maar nee… ik word hier niet echt warm van. Ik vind Speckle wel mooi, maar de rest… neuuhh.

 27. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Ze zijn prijzig, maar oooooh zo mooi! Damn! Scarce en Specle vind ik erg mooi, wauw. Love them!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *