Persoonlijke update

Sinds de geboorte van Marshall, maar eigenlijk al lang daarvoor, ben ik minder strikt in het posten van blogposts en video’s. Waarom? Dat weet ik niet zo goed. Want ik houd immers nog steeds van schrijven, van beauty, van make-up, van producten testen en deze ook zo mooi en creatief mogelijk op de foto zetten. Ik heb me al meerdere keren voorgenomen om nu écht verbetering aan te brengen in de regelmaat, maar, het lukt gewoon niet. En daar balen jullie van. Tuurlijk, ik verzorg al meer dan 10 jaar gratis content en ik ben jullie niets verplicht, maar… belofte maakt schuld. En zeker als je – in mijn geval – met schema’s komt aanzetten. Aan de ene kant baal ik op mijn beurt dus ook weer van die kritiek, maar aan de andere kant heb ik er ook zeker begrip voor. En ik moet zeggen dat jullie het ook gewoon heel erg netjes verwoorden, misschien met een lichte ergernis, maar ik kan lezen dat het goedbedoeld is. Eigenlijk moet ik het ook als een compliment zien, dat jullie mijn artikelen missen.

Ik blog al meer dan 10 jaar. En net zoals veel mensen die al 10 jaar op dezelfde werkplek zitten, kan dat een beetje gaan vervelen. Als je in loondienst bent, ga je op zoek naar een andere baan. Of meer uitdaging binnen je bedrijf. Misschien doe je een cursus, of ga je solliciteren voor een andere of hogere functie. Ik heb door de jaren heen kleine ‘side projects’ gehad naast het bloggen. Zo had ik een Beautylab Party, een Beautylab Beauty Box of kreeg ik via andere merken de kans om iets te creëren, zoals een eigen schoen met Sarenza, een eigen jasje met Goosecraft of een eigen oogschaduwpalette met essence. Ook ben ik natuurlijk bezig geweest met Serena’s Stijlgids, mijn eigen boek. Genoeg uitdaging naast de dagelijkse sleur van het bloggen en Youtuben.

De laatste jaren, eigenlijk sinds het uitbrengen van mijn boek in 2015, heb ik geen écht side project meer gehad. En ik merk nu pas dat ik dat eigenlijk wel heel hard nodig heb. Mijn relatie met George, het aanzoek en de zwangerschap en de komst van Marshall zorgde ervoor dat ik voldoende afgeleid was, maar ik mis het om een nieuwe uitdaging te hebben. Ik mis het om mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Om ergens voor de volle 100% voor te gaan. Ondertussen zie ik wel dat andere influencers hard aan de weg aan het timmeren zijn (Cynthia en Mascha hebben een eigen planner, Laura Ponticorvo en Manon Tilstra hebben een kledingwebshop geopend, Wil en Tien hebben een zwangerschapsboek geschreven, en ga zo maar door) en ik denk bij mezelf ‘en ik dan? Wat moet ik dan doen?’. Ik weet dat je jezelf en je eigen leven niet moet vergelijken met die van anderen, maar onbewust frustreerde me dat wel. Niet dat ik hen geen succes gun (zeker wel!), maar omdat ik daardoor des te meer leek stil te staan. En ik zeg juist altijd ‘stilstaan is achteruitgaan’. Voor mij één van de ergste dingen die er zijn, op zakelijk gebied.

Ik heb de neiging om lui te worden, als ik geen nieuwe uitdaging heb. En ik durf in alle eerlijkheid toe te geven dat ik inderdaad lui ben geworden. Of laks. Naar jullie toe, vooral. Mijn ideetjes zijn op. Mijn inspiratie is een beetje op. Ik heb het idee dat IK eigenlijk gewoon een beetje op ben. Ik ben moe, ik wil veel slapen. Ik heb het gevoel dat ik alleen maar aan het moederen en opruimen ben in huis, en dat er daardoor geen tijd is voor een nieuw project. Maar ik ben het gewoon zat. Ik wil weer even die spark voelen die ik altijd voel als ik start met iets nieuws. Dat blije gevoel van ‘s avonds in bed haast niet kunnen slapen omdat er duizenden ideetjes door je hoofd malen. En dat ‘s ochtends zowat uit je bed springt omdat je niet kunt wachten om aan de slag te gaan. Ik ben momenteel dus heel erg zoekende. En dat gaat ten koste van de blog, helaas. Ik weet zeker dat als ik die spark heb gevonden, het ook weer beter gaat met de blog, maar tot die tijd kan ik geen beloftes maken.

Wat ik jullie daarom wil vragen is om mijn Instagram account & Stories in de gaten te houden. Zodra ik een nieuwe blogpost heb geplaatst (en die komen er zeker wel, maar niet volgens het vaste schema) laat ik het via dit platform weten. Zodat jullie niet elke dag een kijkje hoeven te nemen of er eindelijk weer wat nieuws is geplaatst.

Mijn focus ligt nu op het zoeken naar een leuk, nieuw project waar ik blij van word, en ook wat meer tijd voor mezelf reserveren. Misschien wel even ‘alleen’ op vakantie (met zusjes of vriendinnen bedoel ik, maar zonder George en Marshall). Inspiratie opdoen. Weer even op krachten komen. Experimenteren in de keuken, experimenteren met fotografie. Dingen doen waar ik nieuwe energie van krijg. En als ik zin heb, een blogpost.

No worries verder. Ik heb geen burnout, bore out, lichamelijke of mentale klachten, ik ben eigenlijk gewoon HEEL ERG MOE. Moe en zoekende.

Dan rest mij alleen nog een oprechte excuses voor mijn afwezigheid de laatste tijd. En ik wil niet horen ‘je hoeft je excuses niet aan te bieden’, want ik vind van wél. Jullie rekenden op mij, maar ik heb jullie teleurgesteld. En dat spijt me.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

87 Reacties

 1. lale
  3 januari 2020 / vrijdag, 3 januari 2020

  Hoi Serena geloof me paar van die influencers die je opnoemt zouden in jouw schoenen willen staan , je bent een lieve moeder! ben niet zo streng voor jezelf, het komt allemaal weer goed ❤️

 2. Rianne
  29 juli 2019 / maandag, 29 juli 2019

  Dankjewel voor je excuus Serena, dat kan ik als trouwe lezer zeker waarderen. Want natuurlijk ben je ons niks verschuldigd, maar ik vond de niet nagekomen beloftes keer op keer inderdaad wel vervelend. Dus nogmaals, dankjewel dat je dat onder ogen ziet en hier zo eerlijk over bent.
  Heel goed dat je nu geen nieuwe afspraken maakt, maar gewoon laat weten dat je even wat tijd nodig hebt, want dat verdien je! Hopelijk vind je snel je spark weer terug, gaat zeker goedkomen! <3

 3. 27 juli 2019 / zaterdag, 27 juli 2019

  Wat goed verwoord dit! & zo begrijpelijk ook! Ik hoop oprecht dat je heel gauw weer jouw “spark” vindt..✨ Ik word in ieder geval altijd heel blij van je fijne, kleurrijke, eerlijke bogposts..bloggen wordt steeds minder..en daarom des te meer fantastisch dat jij met enige regelmaat artikelen post. X

 4. Rosa
  15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Je bent een prachtig mens, Serena! ?

 5. 15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Bedankt voor je lieve kwetsbare post. Ik wens je veel succes toe, die sparkle is je van harte gegund ! <3

 6. Noor
  10 juli 2019 / woensdag, 10 juli 2019

  Fijn hoe eerlijk je bent en hoe je ons een kijkje in je hoofd geeft. Dan kan ik er ook begrip voor opbrengen als er minder verschijnt. Ik begrijp dat je je zo voelt en gun je dat je een nieuw, prikkelend project vindt binnenkort.
  Ik hoop dat er artikelen blijven verschijnen, ik waardeer je productreviews en ingrediëntenartikelen vooral heel erg. Dankjewel voor die kwalitatief sterke, fijne content tot nu toe 🙂

 7. Natasja van Teijlingen
  9 juli 2019 / dinsdag, 9 juli 2019

  Meis je bent moeder geworden! Je houdt zoveel ballen in de lucht. Neem je tijd, rust uit, kom bij, geniet van je mannen en het leven. Er zijn zoveel vrouwen die part-time gaan werken na de geboorte van hun kind(eren).
  Heel veel succes met het vinden van jezelf in een nieuwe fase van je leven. Er komt vast wel iets moois op je pad XX

 8. Marlies
  6 juli 2019 / zaterdag, 6 juli 2019

  ❤️❤️❤️

 9. 6 juli 2019 / zaterdag, 6 juli 2019

  Ik snap helemaal dat je je niet aan een streng vast schema wil houden. Je moet doen waar je jezelf het beste bij voelt, want dan pas wordt je er zelf gelukkiger van! 🙂

 10. Mama van 31 jr
  5 juli 2019 / vrijdag, 5 juli 2019

  Héél herkenbaar! Vergeet niet dat je topprestatie hebt geleverd. Prachtig kereltje eraan overgehouden. Ze zeggen 9 maanden op 9 maanden af. Nou bij mij kan je wel zeggen dat 1,5-2 jr duurt voordat ik weer de oude ben. Onze kleine is in juni 1 geworden en heb nog 2 oudere kindjes. Ik ga nu naar acupunctuur om mn energie level wat op te krikken. Misschien ideetje? Liefs van ook een trotse mama van 3 kindjes

 11. Sandy
  5 juli 2019 / vrijdag, 5 juli 2019

  Heel herkenbaar, mooi dat je dit schrijft. Hier ook iemand die moe en zoekende is, en die de ‘spark’ mist. Ben benieuwd naar je zoektocht. Ik blijf je toch volgen.

 12. Evi
  5 juli 2019 / vrijdag, 5 juli 2019

  Hey Serena,
  Ik snap dat je na een tijdje uitgenlust geraakt, iedere mens hunkert naar evolutie en groei. Niet meer als normaal. Mss kan je een skincare lijn op de markt brengen met jouw kennis van zaken? Of een oorbellen collectie?

 13. Diana
  4 juli 2019 / donderdag, 4 juli 2019

  Alleen maar: ♡♡♡

 14. Marjan
  4 juli 2019 / donderdag, 4 juli 2019

  Hoi Serena, ik heb je een keer eerder een mail gestuurd (alweer wat jaartjes geleden) die eindigde met het volgende stukje tekst (hier in de herhaling, ’cause you need it to hear it – again :)) :

  Ik vind het heel stoer, dapper en oh-so-cool dat jij je zo kwetsbaar en open opstelt, daarmee maak je van je beauty-weblog zóóóóveel meer. Echt. Je geeft zoveel aan anderen, een gevoel van you-are-not-alone zonder daarbij larmoyant te zijn of medelijden met jezelf te hebben.

  Serena, je bent G-R-A-N-D. *een lange diepe buiging*

  Een groet en een welgemeende veer 😉

 15. Claudia
  4 juli 2019 / donderdag, 4 juli 2019

  Lieve Serena,

  Het is zo herkenbaar. Vorig jaar voor t eerst moeder geworden en het is zo zoeken. Zoeken naar wie je nu bent, waar je voor staat, waar je energie van krijgt.
  Denk vooral aan je zelf, neem je tijd. Je bent een kanjer!

  Liefs Claudia

 16. Nathalie Piersma
  3 juli 2019 / woensdag, 3 juli 2019

  Hoi Serena, wees niet te streng naar jezelf toe, je bent moeder geworden en dat is misschien wel ‘de rol van je leven’ en vraagt zoveel meer aandacht en tijd dan je misschien van te voren had bedacht. Er alleen (of met vriendinnen) tussenuit werkt inderdaad (vaak) heel verhelderend. Leg je focus niet teveel op iets moeten, het komt zoals het komt. Je eerlijkheid siert je en mensen die je allang volgen willen niets dan het beste voor je. Of je nu morgen of over een half jaar je sparkle weer te pakken hebt vergeet niet iedere dag voor jezelf een beetje te stralen. ‘Shine bright like a diamond’.

 17. 3 juli 2019 / woensdag, 3 juli 2019

  Meid, je bent moeder geworden, dat is een énorm project! En daardoor is het dan ook niet meer dan logisch dat je zo moe bent. Ik snap wel dat dat frustrerend is. Veel succes met het zoeken naar die nieuwe sparkle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *