Pearl Drops Instant White Gloss

Van de week liep ik door Kruidvat op zoek naar iets leuks om te reviewen toen mijn beautyoog stuitte op de Instant White Gloss van Pearl Drops. Dit merk kende ik vooral van hun tandpasta, maar nu hadden ze kennelijk ook een ‘brush on tooth veneer’ ontwikkeld die je tanden in een handomdraai parelwit zouden toveren.

Het is een pak waarin een flesje zit – het lijkt op witte lipgloss – met 5 ml brush-on teeth veneer, ofwel transparante tandenlak. Weird? To good to be true? Of werkelijk een wonderproduct?

Wat Pearl Drops zelf zegt:
“De ultieme cosmetische accessoire maakt je stralende lach net voor het uitgaan compleet. Een helder wit laagje maakt de tanden direct witter en stralend. Eenvoudig met een kwastje aan te brengen, droogt in enkele seconden. Gemakkelijk te verwijderen door de tanden te poetsen. Neem mee in je handtas en werk je lach bij, waar je ook bent.”

Nou, ik ben benieuwd!

Voor het gebruik dien je het flesje goed te schudden en de tanden speekselvrij te maken door er simpelweg met een tissue overheen te wrijven.

Vervolgens pak je het kwastje en lak je over de tanden heen voor een dun wit en stralend laagje! Dit laagje kun je verwijderen door de tanden te poetsen en zal ook verdwijnen na het eten van een maaltijd, zo staat er in de kleine lettertjes. Eigenlijk is het dus alleen een soort opfrisbeurt voor je tanden, handig voor de momenten wanneer je niet eet (uitgaan, sollicitatie, fotoshoot?).

Het aanbrengen gaat gemakkelijk, alhoewel het wel erg lastig is om dit streep- en vlekvrij te doen. De laag droogt inderdaad snel dus je moet ook erg snel werken, anders heb je kans op ‘klontjes’ en daardoor dus oneffenheden op de tanden. Do not want! Ook is het lastig om tijdens het aanbrengen je tanden droog te houden. Al kwijlend en speeksel wegslikkend ga ik secuur te werk…

met als resultaat een vrij nette bovenkant en een slordige onderkant:

Ik vind de onderkant namelijk een stuk moeilijker qua aanbrengen en ook loopt het – wanneer je te veel lak op je kwastje hebt – uit naar beneden waar het ophoopt op je tandvlees en waar je het niet gemakkelijk kunt verwijderen. Kortom, een rommeltje! Ik heb het hierna nog 3 maal geprobeerd en ik krijg het gewoon niet netjes… Hierdoor lijkt het alsof ik lichte fluorvlekken op mijn tanden hebt en dit goedje maakt me eerder onzeker dan zeker.

Je voelt de lak trouwens niet echt zitten, maar wanneer het onregelmatig is aangebracht (en dat gebeurt al snel door het snelle drogen) dan voel je wel iets ruws op je tanden zitten. Alsof ze niet helemaal schoon zijn. Niet heel storend, maar ook geen fijn gevoel. Wat overigens wel fijn is, de de lak smaakt pepermuntfris in de mond!

Hieronder een foto met links voor en rechts na. Door het lachen zie je de onderste rij tanden niet, dus valt het nog mee:

Tja, wat moet ik er over zeggen. Pearl Drops Instant White Gloss kan voor velen een uitkomst zijn, maar zelf zou ik dit niet nog eens gebruiken. En als ik het zou gebruiken, dan alleen op mijn bovenste rij tanden, want mijn onderste rij tanden wordt een ramp. Het helpt wel, zoals je op de voor- en nafoto hierboven kunt zien, maar ik zou toch bang zijn dat er vlekken en oneffenheden zouden ontstaan.

Ik zou het niet voor alledag gebruiken, het is immers verdwenen na een maaltijd, maar voor een fotoshoot of een andere belangrijke momentopname kan ik me voorstellen dat het handig kan zijn en dat het meer zekerheid kan geven. Misschien ook handig voor in de visagistenkoffer?

Deze witte tandenlak is in elk geval een stuk veiliger voor de tanden dan wanneer je je tanden laat bleken met peroxide. De ingredienten in deze lak zijn als volgt:

alcohol, acrylates/ammonium methacrylate copolymer, aroma, glycerin, aqua, linalool, limonene, +/- CI 77019, CI 77891.

Met deze lak krijg ik geen last van gevoelige tanden, terwijl ik dat wel had na mijn tanden bleken met peroxide (dat is natuurlijk heel persoonlijk, niet iedereen heeft hier last van).

Ik vind het altijd leuk om door de drogist te struinen op zoek naar beautyproducten die ik nog niet ken en om deze uit te proberen voor de site. Wisten jullie dat er zulke producten bestonden? Pearl Drops Instant White Gloss kost €9,99 voor 5 ml en is te koop bij Kruidvat en waarschijnlijk ook bij meerdere drogisterijketens.

Wat vinden jullie van dit product? Zien jullie er het nut van in of juist niet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

103 Reacties

 1. Tonia
  28 september 2021 / dinsdag, 28 september 2021

  Hallo ik ben op zoek naar dit product maar nog niet gevonden.
  Bij kruitvat verkochten ze het eerst nu niet meer.
  Groet Tonia

 2. manon niessen
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Hallo,

  Heb het product ook gebruikt,maar zie geen resultaat.vind het jammer.of doe ik het niet goed aanbrengen

 3. melina
  11 februari 2016 / donderdag, 11 februari 2016

  i want instant white gloss

 4. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Geachte, volgens mij heb ik dus niets besteld, maar je hebt wel mijn Mastercard nummer,
  herman

 5. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Geachte, ik wil dit wel bestellen maar hoe? ja zoals het blijkbaar al gezegd is
  waar is gloss te koop?

 6. 11 juli 2015 / zaterdag, 11 juli 2015

  Geachte, daar ik een nieuw gebit heb lijkt me dit goed dat ze mijn hoektanden hebben laten staan, maar daarom zou ik graag die tanden verf kopen, tenslotte zijn het nog maar tanden hé (die hoek tanden) vroeg of laat komt er toch iets aan,daarom vraag ik u mij zo iets te kunnen leveren,
  Met dank, herman

 7. a.
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Waar is deze gloss te koop?

 8. Selina
  6 november 2013 / woensdag, 6 november 2013

  Ik heb het product zelf ook. Zat met de tandpasta in een tasje als geschenkset. Heb het 1 keer gebruikt en toen ging het inderdaad bij de onderkant ook niet zo goed. Maar op zich voor de rest best goed spul

 9. 4 oktober 2013 / vrijdag, 4 oktober 2013

  Als je je tanden laat bleken zonder waterstofperoxide is het niet schadelijk voor je tanden en tandvlees en heb je zeker 12 maanden mooie natuurlijk witte tanden

 10. 25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Hmmm.. ik word niet zo enthousiast vanwege die ondertanden. Ik ben zo een kluns dat mn boventanden er ook zo uit zouden zien….

 11. Troelala
  24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  Het werkt wel,maar echt onhandig door dat borsteltje.

 12. Do
  22 december 2012 / zaterdag, 22 december 2012

  Die had ik ook gekocht en ik deed hem een keer op voor het uitgaan.

  Ik dronk een rode wodka red bull die avond en wat later keek ik even in de spiegel, wat denk je: heel me tanden rood en rare vlekken, en niemand had die avond wat gezegd, (zelfs mijn vriend niet).

  Schaamde me kapot haha.

 13. Jasmijn
  24 september 2012 / maandag, 24 september 2012

  Ik heb dit ook een tijdje gebruikt en het stond best mooi tot dat ik met uitgaan aan de cocktails begon en inde spiegel keek, me hele tanden waren fel blauw geworden en een keertje oranje…

 14. 30 augustus 2012 / donderdag, 30 augustus 2012

  Ik kende het nog niet en ik dacht dat het wel iets voor mij zou zijn toen ik de titel zag. Nu toch maar niet..

 15. 28 augustus 2012 / dinsdag, 28 augustus 2012

  Ik zie zo weinig verschil dat ik het niet zou kopen. Ik heb gelukkig al hele witte tanden.

  • Roos
   28 juli 2017 / vrijdag, 28 juli 2017

   Schat ze heeft 1 laagje aangebracht hoe meer hoe witter ik heb er namelijk ervaring mee is echt een aanraderrrrrr !!

 16. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

  Misschien is het een idee om een update te geven over je tandenbleek sessie over een x aantal maanden om ons te laten weten hoe lang nu het effect is van zo’n ‘ingreep’. Ik ben namelijk heel erg benieuwd hoe lang het effect nu precies aanhoudt van het tandenbleken.

 17. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

  Gelukkig bestaat er ook photoshop om gele tanden weg te werken als dat nodig is =) (tenminste, ik neem aan dat dat kan met photoshop haha).

 18. priscilla
  19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  TIP: Zowel deze gloss als de tandpasta zelf zijn ook tijdelijk verkrijgbaar bij action voor 3 euro!!!! ik gebruik het al zeker een jaar voor avondjes stappen en heb dus meteen flink ingeslagen afgelopen woensdag.

 19. Saf
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Safheb echt een geweldig recept voor witte tanden. Goedkoop en supermakelijk.
  Meng een eetlepel baking soda met een halve citroen of limoen. Hierdoor ontstaat er een pasta waarmee je je tanden kan poetsen. Het smaakt echt vreselijk maar het is het zo waard. Let wel op dat je het maar één keer per week gebruikt anders kan het misschien je tanden beschadigen. Na ongeveer 2 weken zie je het resultaat.

 20. Liza
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Ik heb die een tijd geleden ook gekocht , en ik had ook steeds dat probleem dat het snel opdroogt ! en dat het er dan slordig uitziet! Ik heb het een aantal x geprobeerd maar het werd er niet echt beter op!

 21. Lincy
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Ik ga het morgen gaan kopen! Zeker vind ik het handig als ik uitga, dan is een stralende lach toch wel noodzakelijk he 😉
  Maar mensen die het ook kopen, let op! Ik heb van men vriendin gehoord dat je nooit iets met pigment moet drinken/ eten. Zowiezo zou het wit al weggaan, maar het is mogelijk dat ze verkleuren. Bv, bij kriek worden ze roze, en bij koffie bruin! En het is echt geen zicht 😮 Als je echt wil drinken is het beter om met rietje te drinken, komt het tenmiste toch niet regstreeks aan je tanden.
  Hopelijk werkt het bij me!

 22. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Klinkt misschien onhygiënisch, maar zou je dit ook niet met je vinger kunnen aanbrengen op je ondertanden?

 23. Ann-Sophie
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  amai het werkt wel! Je tanden zijn duidelijk witter! mooi hoor. Is het schadelijk voor je tanden?

 24. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Leuk dat je het voor ons uitprobeert. Ik denk dat ik het aanschaf voor speciale gelegenheden.

 25. Zoë
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Haha misschien moet je op de kop gaan hangen als een vleermuis om je ondertanden te doen…

 26. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Je ziet wel zeker verschil na het gebruik van dit product. Alleen weet ik niet of ik zelf zoiets zou gebruiken. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van tanden bleken. Het enige wat ik wel gebruik is de Prodent White Now tandpasta en dat vind ik eigenlijk wel voldoende om mijn tanden net iets witter te krijgen.

 27. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Opzicht is het wel een goede uitvinding alleen zo jammer dat het dan toch niet zo goed werkt. 🙁

 28. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Het is wel handig voor schoolfoto bijvoorbeeld, maar toch een beetje raar want als je het snel moet doen werkt het natuurlijk gewoon niet.

 29. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Wow. het werkt echt goed!

 30. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Ik hen wel eens de reclame op tv gezien geloof ik. Het resultaat vind ik toch wel een beetje tegenvallen eigelijk.

 31. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Ik vind het resultaat bij je bovenste rij tanden inderdaad goed gelukt, maar door het geklonter lijkt het bij je onderste rij net of je je tanden niet hebt gepoetst, en dat is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je met dit spul wil bereiken.

  Trouwens, ik vind dat je mooie tanden hebt 🙂 .
  Mooie, natuurlijke vorm en eigenlijk ook best wel wit.

 32. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Het werkt wel, maar het lijkt me erg onhandig werken ook!

 33. Lincy
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Ik wil het heel graag eens proberen, maar weet ook iemand hoeveel het kost?

 34. malu
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  jammer.. Wel fijn dat ik dit gelezen heb, ik overwoog nog om het te kopen 😀

 35. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  ziet er mooi uit, maar lijkt me toch niet zo fijn om zelf te gebruiken..

 36. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Hmm.. ik vind het resultaat wel mooi, maar zelf zou ik het niet halen ^^

 37. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Je ziet wel verschil alleen jammer dat het niet zo fijn werkt.

 38. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Ik denk dat het geweldig is voor speviale events maar voor alledaags toch wel een vervelend gevoel dan. Erg geweldig dat hij echt witter maakt en niet enkel blauw waardoor het witter lijkt!

 39. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Hm nee, dit lijkt me toch echt niet handig. Ik heb de whitestrips gebruikt, kuur van 10 dagen en ben heel tevreden met het resultaat dus dat lijkt me een beter alternatief 🙂

  • Serena
   Auteur
   15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

   Kreeg je daar geen gevoelige tanden van? Ik wel!

 40. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Gek product, zou het niet zo snel gebruiken na het zien van deze foto’s

 41. Annika
  15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  ik vind het effect niet zo heel groot, eigenlijk. ik denk er niet aan om hier 10 euro aan uit te geven! 😛

 42. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Mij lijkt het heel erg handig als je even foto’s gaat maken, misschien dus niet doen als je echt weg gaat. Maar ik ga het misschien wel kopen.

  • 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   ja maar als ze dan iets kunnen verkopen zeg dan tenminste waar,
   herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *