Les Essentiels de Chanel follow-up

Dinsdag liet ik jullie genieten van de prachtige persfoto’s van Chanel’s nieuwste najaarscollectie (klik hier) en vandaag wil ik jullie een aantal items in detail aan jullie laten zien met behulp van swatches en foto’s. Ik vind deze collectie zelf één van de mooiste high end collecties tot nu toe. Niet per se om de verpakkingen (Chanel blijft toch altijd vrij klassiek), maar om de kleuren. Het zijn kleuren die je altijd kunt gebruiken, die altijd van pas komen en die iedere vrouw flatteren.

Uit de Les Essentiels de Chanel collectie heb ik de volgende producten:

 • Ombre Essentiele in Complice
 • Les 4 Ombres in Premier Regard
 • Lumière D’Artifices
 • Rouge Coco Shine in Chic
 • Rouge Allure Extrait de Gloss in Troublant
 • Stylo Yeux Waterproof in Noir Intense
 • Le Vernis in Vertigo en Frenzy

Ombre Essentiele in Complice – dit is een mono oogschaduw in een hele zachte perzikkleur. De finish is metallic/shimmery en voor een lichte pastelkleur zoals deze vrij gepigmenteerd. Het staat mooi als de lichte kleur in een ooglook met meerdere kleuren. Heel subtiel aangebracht kan het wel dienen als highlighter, maar daar is deze kleur volgens mij niet per se voor bedoeld. Het heeft een mooie warme gloed en maakt de oogopslag meteen zachter en frisser.

Hieronder swatches in de schaduw (links) en in de felle zon (rechts):

Les 4 Ombres in Premier Regard – dit palette is echt fantastisch! De bolletjes zijn baked eyeshadow, wat wil zeggen dat je ze zowel droog als vochtig kunt aanbrengen. Vochtig aangebracht zijn de kleuren nog intenser! De kleuren zijn goed gepigmenteerd, zacht van structuur en laten zich goed blenden. Mooie kleuren die zowel apart als samen erg mooi zijn. De bruine/taupe kleur en de zwarte kleur bevatten mooie iriserende shimmers, de andere kleuren zijn satin/matte te noemen. Vooral de zwarte kleur is echt gitzwart en altijd handig, maar ook de zachtroze en perzikkleur zijn mooi voor op het wenkbrauwbot en mooi om mee te blenden.

Hieronder de swatches. De kleur is steeds links droog en rechts daarvan vochtig aangebracht. Het maakt echt verschil:

Lumière D’Artifices – dit is het pronkstuk van de collectie, de exclusieve creatie. Het is inderdaad een lust voor het oog met die pailetten-opdruk en mooie grovere glitters. Helaas zijn die glitters met de eerste paar vegen met de kwast verdwenen, dat vind ik wel jammer. Wat er overblijft is een vrij matte poeder in zachte kleuren die de huid een frisse en hele subtiele glow geven. Een mooi product en een plaatje om te zien, maar er blijft na de eerste paar vegen niet heel veel van over, dus als je het puur om de looks koopt dan kan dat een teleurstelling zijn.

 Hieronder kun je een subtiele glow zien op mijn huid:

Rouge Coco Shine in Chic – de Rouge Coco Shine lipsticks zijn super moisturizing en heel erg glossy, ik vind dit zelf hele moois lipproducten. De kleur Chic is bruinig/beige en bevat hele subtiele gouden shimmertjes. Op mijn arm kun je de kleur goed zien, maar op mijn lippen lijkt het erg transparant en geeft het eigenlijk alleen een mooie shine.

Rouge Allure Extrait de Gloss in Troublant – deze gepigmenteerde lipgloss vind ik ook een topper van Chanel. Het zijn vrij dikke en creamy glosses en het pigment is erg goed. Bijna alsof je hele creamy en vloeibare lipstick op je lippen verdeeld. Er zit een sponsapplicator bij die prettig de gloss over mijn lippen verdeeld. De kleur is lichtbruin met een frisse paars/roze ondertoon en mooie shimmers. Blijft voor een gloss erg goed zitten.

Hieronder swatches (full face swatches volgen):

Stylo Yeux Waterproof in Noir Intense – dit potlood is echt heel erg goed. Het is ten eerste gitzwart van kleur, ten tweede brengt het lekker creamy aan, maar nadat het is aangebracht zit het muurvast. Het veegt niet, vlekt niet en is bestand tegen vocht. Het blijft zitten waar het zit en verdwijnt pas met waterproof eyemake-up remover. De punt is smal genoeg om er een winged eyeliner mee te trekken en ook op de waterlijn houdt hij het lang uit. De punt kun je steeds verversen door onderaan te draaien, dan komt er steeds een nieuw stukje potlood omhoog. Vergelijkbaar met mijn favoriete oogpotloden van Stila, deze.

Le Vernis in Vertigo en Frenzy – van de drie kleuren uit deze collectie heb ik er twee en naar mening zijn dit ook de twee meest interessante kleuren! Vertigo en Frenzy zijn beide hele chique kleuren passend bij het najaar.

Vertigo is heel donker, bijna zwart, maar dan met een vleugje bruinpaars (aubergine). De subtiele rode shimmers zie je amper terug op de nagels, in het flesje zijn ze duidelijker aanwezig. Alleen als de felle zon erop schijnt zie je soms heel subtiel iets van een shimmertje. De kleur lijkt iets rokerigs te hebben. Ik vind het persoonlijk erg mooi.

Frenzy is een lichtgrijze kleur met een vleugje lila en ook heeft het iets weg van beige. Alsof ze grijs en beige hebben gemengd en daar een stipje lila aan toe hebben gevoegd. Het staat mooi bij zowel paarse, grijze als natuurlijke bruintinten en is dus vrijwel met alles te combineren. Eerst dacht ik dat mijn handen te bruin zouden zijn voor deze lichte kleur, of dat mijn nagels er een beetje ‘doods’ uit zouden komen te zien, maar nee. Ook deze kleur vind ik verrassend mooi en chic!

Hieronder de kleur op grijs (joggingsstofgrijs) om aan te tonen dat het niet zomaar grijs is, maar dat er vleugjes beige en lila doorheen zitten:

Vertigo dekt met 1 a 2 lagen en Frenzy met 2 a 3 lagen (afhankelijk van hoe dik je het aanbrengt). De kwaliteit van Chanel lakjes is over het algemeen gewoon niet goed (snelle slijtage en chippen), maar ik moet zeggen dat deze lak anders is dan de andere lakjes die ik ooit geprobeerd heb. Ze lijken wat creamier en dikker en Frenzy zit er na 3 dagen nog feilloos op en ik had niet eens een topcoat gebruikt. Wie weet heeft Chanel wel iets aan de structuur veranderd of heeft het met de kleuren te maken, I don’t know, maar ik ben blij met deze vooruitgang!

Hierboven heb ik de make-up aangebracht. Ik draag mij basis make-up (overigens ook met een Chanel wenkbrauwpotlood in Brun Cendre). Op mijn ogen heb ik de mono oogschaduw en het Les 4 Ombres palette gebruikt (voornamelijk de beige/taupe kleur). Met het potlood heb ik mijn ogen omrand. Op mijn wangen de Lumière D’Artifices highlighter/skin enhancer en op mijn lippen links de Rouge Coco Shine in Chic en rechts de Rouge Allure Extrait de Gloss in Troublant.

Hieronder met Chic op mijn lippen:

Hieronder met Troublant op mijn lippen:

Ik ben erg te spreken over deze najaars collectie. Vooral het waterproof potlood, de Les 4 Ombres en de lipproducten vind ik super qua kwaliteit en kleur. De Lumière D’Artifices is erg mooi, maar zou ik echt alleen kopen als ik een highlighter/skin enhancer nodig zou hebben en de lakjes… die vallen me heel erg mee! De kleuren zijn mooi en chic en de kwaliteit lijkt stukken beter.

De complete collectie inclusief prijzen kun je bekijken in dit artikel. Les Essentiels de Chanel najaarscollectie zal vanaf 16 augustus (vandaag dus!) te koop zijn bij de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en warenhuizen.

Nu jullie de swatches gezien hebben, blijft jullie mening over deze collectie hetzelfde? Zijn jullie nog enthousiaster of juist niet? Wat zou je toe willen voegen aan je stash?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

68 Reacties

 1. Ramona
  19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  Wauw wat staat die makeup jouw mooi!

 2. 18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  prachtige producten! Dat palette is heel mooi.
  liefs,

 3. 17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Dit is echt een geweldige collectie! En je hebt er ook een prachtige look mee gemaakt. Ik droom van zulke producten <3
  Liefs, Anke

 4. Kim
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Ik vind het wel mooie producten, maar het hebben gehalte valt me mee. Van deze collectie zijn vast wel dupes te vinden, zoals de Vertigo nagellak, ik heb er een duo van essence van!

 5. 17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Wauw, ik vind het zo fijn dat ze gewoon bruikbare producten hebben! Ikzelf zou bijvoorbeeld enkel kleuren die ik bijna dagelijks gebruik kopen van een duurder merk. Het oogpotlood ziet er ook fantastisch uit op je oog, maar ik denk dat je make-upkunsten daar ook veel mee te maken hebben en dat ik zelfs met een duur potlood niets in de buurt kan maken. Nu begin ik nog meer te twijfelen om toch een oogschaduwpalet van chanel te kopen. Van de highlighter vind ik het trouwens stom van een duurder merk dat er een shimmerlaag over het product zit met patroontjes die snel weg zijn… geef mij dan maar patronen in verschillende kleuren, die je zelfs op het eind van het product nog ziet.

 6. kayleigh
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Wauwww, super mooi! Die nagelak Geweldig! hou van die kleuren!

 7. 17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Staat je echt geweldig!

 8. Paulien
  17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Zou je misschien ook een keer een look kunnen maken met de baked oogschaduw palettes van de Action? Ben hier erg benieuwd naar!
  En je artikelen zijn echt super leuk! Ik lees ze uiteraard iedere dag! HIHI!

 9. Anoniem
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Hoe lang blijft het oogpotlood op je waterlijn ongeveer zitten?

  • Serena
   Auteur
   17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

   zo’n 3 a 4 uur. Echt wel lang! Onder iets korter dan boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *