Mijn ontbijt en lunch

De laatste tijd krijg ik veel vragen over mijn eetgewoonten en omdat ik heb gemerkt dat een gezond en evenwichtig dieet invloed heeft op mijn huid leek het me leuk om jullie iets meer over mijn ontbijt en lunch te vertellen. Hieronder even een foto van mijn favorite food van dit moment:

Sinds kort ben ik echt iets crayzays aan het doen, ik drink elke ochtend, dus op de nuchtere maag, een glaasje rode bietensap. GOOR! Maar het is voor een goed doel. Op Viva Woman (een Singaporese beautyblog) las ik namelijk dat de schrijfster van haar rug acné was verlost sinds het drinken van rode bietensap. Ze deed dit elke ochtend voor twee weken lang en PLOEP haar acné was verdwenen als sneeuw voor de zon. Nou, baat het niet dan schaadt het niet dacht ik, dus ik ben er ook mee begonnen. Ik pers mijn bietensap niet zelf (je weet, ik ben lui) maar ik koop een kant-en-klare fles bij de Appie. Ik ben nu een weekje bezig en ik merk volgens mij al vermindering.

Tru Blood?

Hieronder een foto van mijn rug die ik eind mei 2012 nam:

En deze foto nam Larissa gisteren van mijn rug:

Natuurlijk is de belichting anders dus is het niet helemaal een 100% eerlijke vergelijking, maar ik merk zelf (en Larissa zei het ook) dat het echt een stuk minder is geworden. Ik blijf dus lekker die vieze rode bietensap doorslurpen om te zien of het nog minder zal worden. I’ll keep you posted! Of het drinken van rode bietensap bij andere oudere littekens helpt weet ik niet, maar ik zou zeggen probeer het uit! Baadt het niet dan schaadt het niet.

Volgens mij ontdekte mijn moeder ze meteen toen zodra ze in de schappen lagen en toen ik deze flinterdunne cripsy crackers bij mijn ouders thuis proefde was ik verkocht. Ze zijn knapperig en smaakvol. Ik vind alleen deze ‘rosemary & salt’ variant lekker, de andere smaak is sesam en die vind ik minder.

Ik beleg mijn crispy crackers graag met het volgende:

De nieuwe ERU balans smeerkaas! Jullie hebben die mooie commercial met Renate Verbaan en haar beautygeheim vast wel voorbij zien komen? Echt een gaaf concept, ik dacht namelijk dat het eerst om een dagcreme zou gaan. Zijn we daar even mooi ingetuind met zijn allen! Deze smeerkaas smaakt net zo lekker als het origineel, alleen is deze smeerkaas gemaakt van 15+ kaas waardoor het een stuk minder vet is. Er zit ook een vleugje yoghurt doorheen waardoor het lekker smeuïg en romig smaakt. Je hebt verschillende smaken en ik heb ze allemaal al geproefd: kruiden, ham, olijf tomaat en naturel. Ik vind ze erg lekker! Een kuipje kost ook niet veel, slechts €0,78 (inhoud 100 gram).

Wat ik ook erg lekker vind op mijn crackers zijn deze smeersels:

Hütenkäse en roomkaas van Euroshopper. De roomkaas is lekker smeuig en de hütenkäse is wat ‘brokkeliger’ (ok, dat klinkt vies, maar is het absoluut niet!) maar het smaakt allebei vrij neutraal. Daarom zijn deze smeersels ideaal om te beleggen met plakjes komkommer en tomaat. Klein beetje zout eroverheen en ik heb een lekkere ontbijt en/of lunch. Hütenkäse bevat trouwens weinig koolhydraten, slechts 2,3 g per 100 gram. De roomkaas bevat iets meer, namelijk 3 g per 100 gram. Daarnaast bevat hütenkäse maar 3,9% vet (en de roomkaas 17%). Hütenkäse zou dus een ‘gezondere’ keuze zijn, maar ik vind de roomkaas zo lekker smeuïg!

Wat ik sinds kort eet voor mijn ontbijt is dit:

Een bakje Griekse yoghurt met wat hagelslag. Deze combinatie smaakt zó lekker! Net stracciatella. De bakjes zijn per stuk verpakt in een doos van 4 stuks en dat kost bij de Lidl slechts €1. Ik vind dit handiger dan het kopen van een pak yoghurt omdat ik alleen woon en ook vaak bij mijn vriend ontbijt. Op deze manier heb ik altijd een vers bakje yoghurt en deze hoeveelheid is precies genoeg.

Vorige maand kocht ik wheatgrass bij De Tuinen:

Grappig weetje: mijn moeder dacht dat ik een zak met wiet had gekocht! Hahaha, die mama toch.

Wheatgrass (de zak was rond de €15 en er zit 200 gram in) is een grassoort en ik kwam het op vakantie veel tegen bij van die health bars. Je had dan de optie om wheatgrass aan je shake of juice toe te voegen. Thuis ben ik me erin gaan verdiepen en wheatgrass schijnt een hele goede plant te zijn die je lichaam echt een boost geeft! Het zit vol vitaminen, mineralen, aminozuren en anti-oxidanten en ik lees alleen maar positieve verhalen van wheatgrass-gebruikers. Men krijgt er meer energie van, het immuunsysteem wordt sterker en het ontgift je lichaam. Er zijn ook veel mensen die claimen dat wheatgrass gewoon een hype is. Ik wilde kijken of het inderdaad een hype is of dat ik er daadwerkelijk van opknap.

Ik heb poeder gekocht wat je aan je drankje kunt toevoegen. Als ik een schepje aan een sapje toevoeg merk je niets van de smaak eigenlijk, het drankje is alleen ineens groen. Ik heb het nog niet zo vaak gebruikt, maar zal dat de komende weken zeker gaan doen. And again: I’ll keep you posted!

Ik ben een ongelofelijke snoepkont en ik ben vooral dol op koekjes en chocola. Als het voor mijn neus staat is het weg. Maar, ik ben ook wel dol op hartige snacks en daarom probeer ik die zo veel mogelijk in huis te halen. Ik wil gewoon wat te knabbelen hebben als ik zit te bloggen en dan kan je maar beter nootjes of worteltjes eten dan dropjes, denk ik.

De worteltjes staan overigens niet op de foto want uh… die had ik opgegeten voordat ik er een foto van had gemaakt 😀

De bovenstaande zakken kun je voor €2,30 (ongeveer) kopen bij de Lidl. Niet goedkoop, maar noten zijn dan ook vrij kostbaar in vergelijking met andere etenswaren. Bij deze zakken vind ik het fijn dat ze afsluitbaar zijn, ongezouten en dat het gewoon een mix is van alles.

Nu komt het wel heel erg over alsof ik één of andere healthfreak ben die alleen maar nootjes en worteltjes loopt te knabbelen en rode bietensap en gek groen poeder loopt te drinken, maar dat is niet zo hoor! Tuurlijk, ik houd ervan om goed voor mijn lijf te zorgen en ik vind het belangrijk om een evenwichtig dieet te hebben, maar ik werk net zo goed een patatje mayonaise, taartjes en ijsjes naar binnen. Laatst hadden mijn vriendinnen en ik nog een ‘bankhang & snack date’ en stond de tafel vol met chips en dipsaus, koekjes en chocoladerepen. Kijk, en dan wil ik dat ook gewoon kunnen eten! Ik zorg ervoor dat het een beetje in balans is, maar ik probeer snoepen we zo min mogelijk te doen.

Overigens durf ik niet eens te claimen of bovenstaande etenswaren gezond zijn. Meningen zijn hier altijd over verdeeld en merken proberen ons ook altijd te tricken. Zit er geen suiker in, dan wel aspartaam en zit er geen vet in dan wel heel veel suiker, enzovoort. Ik kies hier gewoon voor omdat ik het in eerste instantie lekker vind en in tweede instantie omdat ik in de veronderstelling ben dat het beter is voor mijn lichaam dan wit brood met een dikke laag chocoladepasta. Ik ben natuurlijk geen food deskundige, so what do I know! Maar ik wilde jullie graag laten zien wat ik zoal eet.

Nog even kort samengevat:

 • Ontbijt: rode bietensap, citroensap met honing en warm water of groene thee, stukje fruit, Griekse yoghurt met hagelslag.
 • Lunch: stuk of 3 crackers belegd met smeersels (roomkaas, hütenkäse of smeerkaas) en groente (komkommer, tomaat), vruchtensap met wheatgrass, groene thee, water, siroop, stukje fruit.
 • Snacks: ongezouten nootjes, gedroogd fruit (mango), stuk vers fruit (appel, perzik, aardbeitjes), worteltjes.

P.s. voor de mensen die denken dat dit erg weinig is… tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en avondeten loop ik continue te snacken! Je weet, een indo eet de hele dag door. No need to worry, dus 😉

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik ‘s ochtend en ‘s middags zoal naar binnen werk en als er nog vragen zijn over bepaalde zaken dan hoor ik het graag! Wat eten jullie momenteel voor ontbijt en lunch? Iets dat je me kunt aanbevelen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

174 Reacties

 1. Tessa
  5 december 2015 / zaterdag, 5 december 2015

  Ik doe nu ook al een tijde aan de rode bieten sap drinken , het begon eerst heel goed te helpen , maar ik was er eventjes mee gestopt , maar nu kwam het weer terug. Dus ik ben weer snel begonnen met bieten sap drinken en zo veel mogelijk thee.
  En ik ga nu ook maar die tussendoortjes proberen , want ik eet bijna altijd de verkeerde dingen op als ik even snel trek heb ( koekjes , chocola ) en ik ben zelf ook echt gek op nootjes en worteltjes dus dat ga ik maar proberen

 2. Sanne
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Wat mij geholpen heeft tegen acne zijn brandnetels, klinkt misschien heel raar maar ik had dat ergens gelezen en dacht baad het niet schaad het niet.
  Ik moest ze dan plukken in het bos of langs de kant vd weg thuis deed ik ze in een waszakje en liet ze dan een paar dagen drogen, totdat je ze kon verkruimelen tussen je vingers, ik deed de kruimels dan door mijn thee of door de pannekoekenmix, eerst werd de acne wat erger, maar nu na 4 jaar nooit meer acne gehad, en ik verzeker je ik had het heel ernstig.

 3. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Handige tips tarwe gras poeder en rode bieten sap, zal dit weekend eens uitproberen, huid is nogal onzuiver de laatste tijd…

 4. Lilith
  5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  leuk artikel! mijn moeder drinkt ook dat wheatgrass en ik zelf hemp Protein Powder… ik dacht zelf eerst ook huh.. zit ik hier nou drugs te drinken:) maar het is heel gezond! X

 5. cora
  21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

  hoef je geen indo voor te zijn ahahahahah.. hier ook .. ik eet geen grote maaltijden(lees schep geen borden vol op) maar eet echt hele dag door in porties

 6. Liliane Pinheiro
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Hoi Serena,
  Ik ben braziliaanse en woon ik bijna 2 jaar hier in Nederland.
  Ik ben gek op jou tips, altijd super tips!
  Ik heb veel probleem met Acne, waar heb je bietensap gekocht, welk winkel?
  Doeii

  • Serena
   Auteur
   28 december 2012 / vrijdag, 28 december 2012

   hi Liliane, Rode Bietensap van Zonnatura kan je in Nederland gewoon kopen bij de Albert Heijn, maar volgens mij ook C1000 en andere grotere supermarktketens. En anders eens de biologische supermarkt proberen! Succes!

 7. me
  17 september 2012 / maandag, 17 september 2012

  Zelf zou ik voor een gewone volkorenboterham gaan i.p.v. die crackers en yoghurt want dat is wel erg karig voor ontbijt/lunch, snak je ook minder tussendoor hahaha. Niets mis met yoghurt en die crackers maar ik begrijp best dat je tussendoor loopt te snacken.

  • Serena
   Auteur
   18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

   maar ik houd van snacken! 🙂

 8. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Als ontbijt neem ik altijd havermout met sojamelk en stukjes appel met kaneel erdoor, even opwarmen in de magnetron, erg lekker en gezond! En een kopje groene thee erbij. Als lunch neem ik meergranenbrood met hummus erop en vaak een gebakken eitje of omelet 🙂 In het weekend neem ik dan brood met pindakaas omdat mijn ouders geen hummus hebben thuis.. Ik eet de laatste tijd meer eiwitten, wat best lastig is voor mij als vegetarier maar ik ben zeker erop vooruit gegaan, vooral in de combinatie met veel sporten (en 2x per week kracht minimaal) ziet mijn lichaam er echt beter uit 🙂

 9. Anna
  4 september 2012 / dinsdag, 4 september 2012

  Hoi Serena,

  Ik vind dit interessant om te lezen. En volgens mij doe je het super goed! Zelf ben ik nu ook opzoek naar balans. Ik heb een eetstoornis (gehad) wat zich eerst kenmerkte in te weinig en toen te veel eten. Later moest ik een eetlijst gaan volgen, maar inmiddels probeer ik daar ook van af te stappen. Ik kan aan jou een voorbeeld nemen: gezond eten en af en toe lekker snoepen. Zo hoort het toch?!

  Liefs,
  Anna

 10. 4 september 2012 / dinsdag, 4 september 2012

  Ik wilde even zeggen dat ik ook bietensap heb gekocht. Vanmorgen voor het eerst genomen. Lekker is het niet, maar als het helpt… why not? 😀

 11. sarah
  27 augustus 2012 / maandag, 27 augustus 2012

  Ik dacht dat fruit mixen minder gezond was omdat je dan de vitaminen ”kapot mixt” klopt dat ? Komt er nog een vervolgpost op dat wheatgrass , ik ben erg benieuwd !

  • me
   17 september 2012 / maandag, 17 september 2012

   Onzin, wat denkt je dat er in je mond en maag gaat gebeuren, het komt ook niet heel aan op de bestemming.

 12. Lisa
  19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  Dit zijn nog is goede healthy tips 🙂 Bij andere blogs die aan dieet zijn of ‘gezond leven’, wordt haast verboden om af en toe is een patatje te nemen. Ze mogen allemaal een voorbeeld nemen aan jou Serena!

 13. seher
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  leuk
  ik ben erg benieuwd of weathgrass gaat werken, heb namelijk een tekort aan energy 🙂

 14. patricia25
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  wat ook lekker is door de huttenkase is mierikswortelpasta 🙂 lekker spicy!! of gewoon met peper en zout 😉

 15. 17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  Ugh… Bietensap *huiver*. Ik gebruikte het één keer in een recept voor cheesecake, als een kleurstof. Toen besloot ik dat het ook wel een leuk idee was om eens een slokje te proeven. Bah! Echt zo vies, haha! Wel respect dat je dat doet hoor, maar ik vind ook dat je rug er al beter uit ziet! En die crackers zien er echt lekker uit trouwens! Ik kan niet wachten om op mezelf te wonen, onder andere zodat ik zelf mijn ‘eetpatroon’ kan bepalen. Hier ben ik toch wel een beetje afhankelijk van wat mama in huis haalt en kookt 🙁

 16. carolijn
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  ik doe altijd als ontbijt een ”green smoothie” waar spinazie, broccoli en blauwe bessen inzitten en als laatste voeg ik nog wat chlorella poeder toe (is ongeveer hetzelfde als dat wheatgrass powder) Het is echt een aanrader en heel lekker maar in het begin wel even wennen aan smaak en geur, haha!

 17. Derya Peters
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  ik ben echt heel benieuwd naar je wheatgrass!

 18. Yvonne
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Niet lullig bedoelt hoor,
  maar eigelijk eet je helemaal niet zo gezond.
  Dierlijke producten zijn heel zwaar voor je lichaam om te verteren en er zit veel troep in (hormonen, bepaalde zuren etc) en daarbij heb je het niet nodig.
  Daarbij zie ik dat je helemaal geen fruit eet?
  Fruit zou juist een van de belangrijkste dingen in je dieet moeten zijn.
  Je zou je is kunnen verdiepen in het vegan dieet of beter nog in raw vegan 🙂
  Toen ik erover las ging er egt een wereld voor me open, ik dacht altijd dat ik heel gezond at (net als jij nu doet ongeveer), maar wat had ik het mis!
  Ik heb de meeste info van youtube: freelee, durianrider. + uit het boek 80/10/10 van Douglas Graham 🙂
  Hopelijk ben je nieuwschierig genoeg om ernaar te kijken/ info op te zoeken 🙂
  xx

  • Lisa
   19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

   Dit is vast niet het enige wat ze eet 😉 Serena zal echt wel fruit eten! En tegenwoordig is niks gezond.. We kunnen net zo goed in een hoekje gaan zitten wegkwijnen, kauwend op een blaadje sla en ‘biologisch’ vlees. We moeten niet voor niets gevarieerd eten.

   • Yvonne
    29 augustus 2012 / woensdag, 29 augustus 2012

    In fruit en groente kun je ontzettend goed varieren 😉

 19. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  mn beste vriendin heeft ook last van acne op haar rug, heb haar dit stuk laten lezen en ze zei dat ze ook het sapje ging halen hihihi

 20. Mandy vd Meer
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Wat een handige post! Vooral de bietensap (ondanks dat je zegt dat hij niet zo lekker smaakt) lijkt mij ook een uitkomst! En je kunt natuurlijk heel gezond snacken, ik eet soms liever een bakje druiven dan een bak chips! Helaas is fruit soms wel prijzig. Blijf zo doorgaan zou ik zeggen! 😉

 21. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Tip: als je puur rode bietensap niet lekker vind, dan verkoopt de AH ook appel-rode bieten sap van het AH merk zelf, dat is qua smaak iets meer in evenwicht.
  Zelf vind ik rode bieten een beetje een combi van zoet, zuur en bitter en het is puur even iets waar je aan moet wennen.
  Dat het helpt tegen acne en tegen littekens had ik overigens nog nooit gehoord, al weet ik wel dat groente en/of fruitsapjes uberhaupt je lichaam en daarbij ook je huid ontgiften en je daarvan ook minder acne krijgt en je gaat stralen.

  Wanneer je trouwens yoghurt eet, is het altijd handig om naast hagelslag o.i.d. ook iets heel gezonds er in te sneaken. Dan proef je niet iets heel gezonds, maar dan heb je wel extra voedingsstoffen, vezels en vitaminen en mineralen, en voel je je langer vol en heb je minder snel de behoefte om te gaan snacken omdat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en geen grote pieken en dalen heeft.

  Dingen die je lekker in de yoghurt en vla kunt doen en die ook nog eens lekker en gezond zijn, zijn o.a. :
  -fruit zoals bosbessen, frambozen, aardbeien,etc. dus gewoon fruit dat je alleen maar hoeft te wassen (en bij de aardbeien ook even het kroontje eraf hale), en daarna gewoon in je youghurt kunt mikken
  -noten, of geheel of gehakt.gecrushed, vooral noten als walnoten, pecannoten en hazelnoten doen het goed in yoghurt, walnoten zijn ook een goede combi.
  -zaadjes en pitjes zoals gebroken lijzaad, chia zaad, sesamzaad, maanzaad pompoenpitten en zonnebloempitten. In zaadjes en pitjes zitten echt gigaveel voedingstoffen en vitamines en mineralen, gewoon meer dan in veel supergezonde groenten, en ze zijn ook heel lekker. Ze bevatten vezels, goede vetten en nog veel meer. Vooral chiazaad is extreem gezond, helaas alleen ook erg duur.
  -om extra vezels binnen te krijgen kun je ook dingen als tarwezemelen en tawekiemen (of gewoon wat brinta) aan je yoghurt toevoegen.
  -verder is gedroog fruit zoals rozijnen en gojibessen heel lekker en gezond.

  Ik eet zelf bij mijn ontbijt en/of lunch vaak ± een halve bak soya yoghurt (ongeveer 250ml) vanille met een zelfgemaakte mueslimix van havervlokken, boekweitvlokken, tarwezemelen, gebroken lijnzaad, chiazaad, sesamzaad, blauwe maanzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.
  Vaak voeg ik daar ook nog soya eiwitpoeder aan toe en noten en/of vruchten.

  • carolijn
   16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

   Wow hartstikke handig dit, bedankt! Vooral die zelfgemaakte muesli is een handige tip! Ik heb namelijk het idee dat er in kant en klare muesli veel suiker zit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *