Zijn de NYX Micro Brow Pencils een goede Brow Wiz dupe?

Zoals jullie misschien weten gebruik ik al een tijdje de Brow Wiz van Anastasia om mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Nu teken ik mijn wenkbrauwen elke dag een beetje bij en ga ik dus als de wiedeweerga door een Brow Wizje heen, en omdat die dingen niet goedkoop zijn (namelijk €28,95) ben ik nog altijd op zoek naar een goede dupe.

Anastasia brow wiz dupe_ - 12Al eerder schreef ik lovende woorden over de Archery 2-in-1 Brow Filling Pencil & Brush van het merk Soap and Glory (klik hier), maar dit merk is helaas niet in Nederland te koop. The search continues!

nyx-micro-brow-pencil_-1Op jullie aanraden heb ik de wenkbrauwpotloodjes van NYX een kans gegeven. Is dit een goede, betaalbare én makkelijk aan te komen dupe van de Anastasia Brow Wiz? Let’s find out!

nyx-micro-brow-pencil_-4Allereerst de vormgeving, die is zo goed als identiek aan de Brow Wiz. De NYX Micro Brow Pencil is een lang, slank potloodje met aan de ene kant een uitdraaibaar, fijn puntje en aan de andere kant een spooly.

Wat ik fijn vind aan de Micro Brow Pencils is dat ze in lekker veel kleuren verkrijgbaar zijn. Soap & Glory had slechts 3 kleuren in hun assortiment, maar NYX heeft voor elk wat wils want je kunt kiezen uit maar liefst 7 kleurtinten; blond, auburn en brunette met verschillende ondertonen. De kans is dus een stuk groter dat jij hier jouw perfecte match tussen vindt!

nyx-micro-brow-pencil_-5Omdat ik niet wist welke bruintint het beste bij mijn huid- en haarkleur zou passen, heb ik gevraagd of NYX me de volgende 4 bruintinten wilde toesturen (van links naar rechts); taupe, chocolate, brunette en espresso.

Taupe vond ik iets aan de paarse kant, Chocolate heeft een te warme, rode ondertoon en Brunette is net iets warmer dan Espresso. Omdat de kleur Espresso de meest koele ondertoon heeft leek deze kleur me voor mij de beste match.

Zoals je aan de swatches kunt zien glijden de potloodjes niet soepel over de huid. Ik moest vrij hard drukken en een paar keer over de huid heen voor dit kleurresultaat. Hierdoor zijn de swatches niet egaal en zie je hier en daar brokkeltjes. Ik hoopte dat dit niet zo zou zijn als ik het op de wenkbrauwen zou aanbrengen…

Anastasia brow wiz dupe_ - 6Wenkbrauwen niet bijgetekend.

nyx-micro-brow-pencil-review_-3 nyx-micro-brow-pencil-review_-1 nyx-micro-brow-pencil-review_-2Wenkbrauwen bijgetekend met de kleur Espresso.

Ik wilde heel erg fan zijn van deze potloodjes, maar tijdens het bijtekenen al merkte ik dat ik er niet kapot van was. De Micro Brow Pencil is namelijk vrij hard, waardoor er iets moeilijker kleur vanaf komt dan ik had gehoopt. Kijk, als een wenkbrauwpotloodje te zacht en romig is, is het ook niet mooi (dan krijg je echt van die opgeplakte wenkbrauwen), maar als hij zo hard is dat je wat harder moet drukken en 2 à 3 keer over dezelfde plek moet gaan, vind ik dat absoluut geen plus. Het werkte gewoonweg niet zo soepeltjes.

Het duurde daarom niet alleen iets langer voordat ik mijn wenkbrauwen had bijgetekend, ook vind ik het resultaat wat streperig. Ook na het blenden met de bijbehorende spooly lijken de streepjes niet te vervagen, waardoor er alsnog wat ‘gaten’ te zien zijn en het resultaat niet zo zacht en natuurlijk oogt als wanneer ik de Anastasia Brow Wiz had gebruikt. Bovendien liet het net zoals bij de swatches een onegaal resultaat achter, waarbij er (voor het borstelen) hier en daar brokkeltjes in mijn wenkbrauwhaartjes bleven hangen.

kat-von-d-lolita-dupe_-9Al met al, zo van een afstandje, zien mijn wenkbrauwen er toch wel prima uit. De kleur vind ik vooral een mooie match. Maar ik weet dat mijn wenkies er beter (strakker, beter opgevuld, natuurlijker) uit kunnen zien met andere producten.

nyx-micro-brow-pencil_-3De NYX Micro Brow Pencils kosten €9,90 per stuk waardoor ze een mooi ALTERNATIEF zijn op de Anastasia Brow Wiz, maar ik zou het persoonlijk GEEN dupe durven noemen. Dit omdat de kwaliteit van de Brow Wiz toch beduidend beter is; het werkt makkelijker, sneller en het resultaat is stukken mooier en natuurlijker. Ik ben helaas géén fan van de NYX Micro Brow Pencils.

Wil je niet te veel geld uitgeven dan snap ik dat de wenkbrauwpotloodjes van NYX helemaal prima zijn, maar ik hecht erg veel waarde aan mijn wenkbrauwen en ik teken ze elke dag bij, dus ik vind het belangrijk om met de beste kwaliteit mogelijk te werken. Ik kies daarom alsnog voor de Anastasia Brow Wiz, maar… the search naar een goede dupe continues!

nyx-micro-brow-pencil_-2NYX Cosmetics is online te bestellen bij Douglas.nl én ze hebben sinds kort een geheel eigen store in Amsterdam, waar je alles naar hartenlust kunt swatchen en uitproberen. Zijn jullie al langs geweest? Ik nog niet, maar zodra ik weer in Amsterdam ben neem ik zeker even een kijkje.

Wat vinden jullie van het resultaat van de NYX Micro Brow Pencils? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. 28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Echt fijn om te weten dat scheelt weer zelf uitproberen. 🙂

 2. Yasmin
  20 december 2016 / dinsdag, 20 december 2016

  Een tip: op Cultbeauty kost de Brow Wiz maar 15.50 pond wat omgerekend ongeveer 18 euro is!

 3. Souad
  18 december 2016 / zondag, 18 december 2016

  Serena, ik raad je UD brow beater, kleur DARK aan (kost 21 EU). Dit is voor mij een holy grail, na jaren zoeken, heb ik mijn favo wenkbrauw product gevonden, Hawwlelluuuh! Ik denk dat deze kleur jou perfect zal staan, deze donkerbruine kleur heeft een koele ondertoon. Dus geen rood-achtige gloed, waar ik zo’n hekel aan heb.

  Try it, you’ll thank me later;)

  • Serena
   Auteur
   19 december 2016 / maandag, 19 december 2016

   hi Souad, ik ga zekerrrrrrrr bestellen! Enne ik bedank je gewoon nu alvast 😉

 4. I
  7 december 2016 / woensdag, 7 december 2016

  Ik vond ze wel vergelijkbaar aanbrengen, maar dat was in de zomer, misschien is die van NYX wat gevoeliger voor de kou van de winter? Ik vond het verschil vooral zitten in hoe lang het bleef zitten, die van NYX vervaagde veel meer gedurende de dag.

  Ik ben zelf overgestapt op de dipbrow, ook van ABH, heel ander soort product natuurlijk maar ik had eindelijk de perfecte kleur dus wilde graag bij die kleur blijven. En de dipbrow gaat veel langer mee voor min of meer dezelfde prijs!

 5. Kim
  7 december 2016 / woensdag, 7 december 2016

  He Serena!

  Ik gebruik zelf de brow satin eyebrow pencil van maybelline in de kleur dark brown en ik vind hem erg fijn. Deze heeft ook een potloodje aan 1 kant en gebruik ik om mn wenkbrauwen te omlijnen. Aan de andere kant van de pencil zit een soort van poeder om de kale plekjes in te kleuren! Misschien is dit een beter goedkoop alternatief of heb je deze al geprobeerd? 🙂

  • Kimberley
   6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

   Ik gebruik deze ook en ben er zeer tevreden over! Zeker een aanrader.

 6. 7 december 2016 / woensdag, 7 december 2016

  Ik ben op zoek naar een makkelijk en mooi wenkbrauw product en heb veel dingen over de brow wiz gehoord. Denk dat ik hem toch maar eens uit moet gaan proberen.. zo over priced tho

  xoxo

  Sjerun
  https://emplicity.net/

 7. 6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

  ik houd het dan toch maar bij de brow wiz. wel een mooi en duidelijk review weer. liefs soraya

 8. Stephanie
  6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

  Je moet die van LookX proberen, bijna exact hetzelfde alleen glijdt beter wel iets prijziger namelijk iets van €17,-..maar altijd goedkoper dan die van Anastasia 😉

 9. 6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

  Ik heb er een van smashbox die echt super fijn werkt! Niet te hard, maar ook zeker niet te zacht. Grote keuze qua kleuren en blijft erg lang zitten. Echt een aanrader! Denk dat het ook best een dupe zou kunnen zijn van de Brow wiz. Alleen de vorm van de punt is iets anders maar dat werkt ook heel fijn dus voor mij geen probleem. Echte aanrader!

 10. Antoinette
  5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  By Beautybay.com is de Brow wiz goedkoper dan in Nederland. Daar koop ik hem iig. Volgens mij ligt het aan de koers, maar heb hem vorige keer voor €17 gekocht.

 11. Nadia
  5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  Die van Soap&Glory heb ik vorige week in Engeland gelijk gehaald, op jouw ‘aanraden’. Ben er helemaal fan van!

 12. Anna
  4 december 2016 / zondag, 4 december 2016

  Ik gebruik al jaren van dit merk de brow powder (medium brown) Je hebt van dit product maar heel weinig nodig, dus het gaat super lang mee. Ik hoef 1x per jaar/1,5 jaar een nieuwe aan te schaffen. Ik heb redelijk volle wenkbrauwen. Het resultaat vind ik vrijwel het zelfde, misschien het proberen waard?

 13. Marianne
  4 december 2016 / zondag, 4 december 2016

  Wauw dan werkt zelfs mijn potloodje van de Etos nog beter. Ik stel niet heel hoge eisen verder, want ik doe het alleen maar omdat mijn donkerblonde wenkbrauwen in het licht ineens wegvallen… 😉

 14. Margot
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik ben enorm fan van de eyebrow sculpt automatic pencil van Kiko. Misschien moet je deze eens uittesten? Kost maar 6,90 euro en is in 6 kleuren beschikbaar. Echte aanrader!

 15. Yvonne
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Probeer die van Clinique. Toch iets voordeliger maar oh zo goed!

 16. Esmee
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Deze heb ik ook in mijn bezit… Net wat je zegt is hij ontzettend hard waardoor het bijtekenen van je wenkbrauwen ontzettend lastig gaat. Ik gebruik zelf nu de dipbrow pomade gel van ABH: echt amazing!!

 17. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  fijn artikel 😀 denk dat ik het voor die prijs toch wel aandurf die van NYX te gebruiken!

 18. Marlous
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik mis ontzettend de leuke DIY’s, unbox-vlog’s, en alles wat anders is dan make-up swatches.. Gewoon, alles wat maakte dat ik graag op je Blog kwam. Van de 3 artikelen en 2 video’s die nu overgebleven zijn in de loop van de tijd merk ik dat de diversiteit en continuïteit zelfs nu te wensen over laten. Ik vind dat zo jammer! Ik ben even oud en spiegel mezelf een beetje aan je. Je hebt een super gaaf leven waar denk ik iedereen een beetje jaloers op is. Ik hoop dat je hierdoor niet je blog gaat zien als iets wat je ”er even bij” doet, maar als iets wat de moeite is om nog meer je best voor te doen. Ik mis dat een beetje, enthousiasme en verrassende artikelen en video’s.
  Ik wil niet zeiken, maar wilde dit gewoon graag aan je kwijt. Ik vind je een mooie, slimme vrouw en heb veel respect voor je, ik wil je zeker niet afzeiken 🙂

  Fijn weekend Sereen!! xxx

 19. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Fijne review, ik vind je wenkbrauwen er niet verkeerd uitzien, maar als het sneller en makkelijker kan snap ik je helemaal! Gelukkig ben ik blond en heb ik van mezelf vrij donkere wenkies, dus ik hoef er eigenlijk niets aan te doen!

 20. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Hmm jammer dat het een beetje tegen valt. Ik had echt gehoopt dat dit een goede dupe zou zijn.

 21. Laura J
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ja, ik heb dat brokkelige helaas ook bij die van Nyx.
  LA Girl heeft sinds kort trouwens wel nieuwe brow pencils waar goede verhalen over zijn. (Iets met Slim Shading Pencils of zoiets?). Verkrijgbaar bij Boozyshop en zo en in meer kleuren nog dan die van Nyx. Vind het alleen zo lastig om online een goede kleur uit te kiezen. Het is nog een vrij nieuw product en ook al heb ik al wel veel reviews gezien, dat waren dan vaak mensen met heel donker haar of een vrij donkere huid. Die hebben dan duidelijk “Black” of “Expresso” nodig, maar dan weet ik nog steeds niet goed hoe Blond, Taupe, Soft Brown of Medium Brown bij iemand met mijn haarkleur gaan uitpakken…

 22. Rowan Chanel
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Jammer dat het geen goede dupe is! Maar wat ben ik blij dat wenkbrauwgel voldoende is om mijn wenkies te laten shinen!

 23. Marly
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Whoo nee, deze sla ik toch maar over!

 24. Amelie
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik heb ze beide gebruikt en ik merk echt geen verschil dus voor mij alleen de NYX nog maar! Maar misschien pakt het bij jou anders uit op je huid.

 25. Christy
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik zweer al 10+ jaar bij de Hema wenkbrauwpotloden. Ze zijn niet te droog maar glijden ook super lekker op je huidje.
  Geen idee of het een dupe is, heb Anastasia nooit gebruikt.
  Maar volgens mij heb je ooit eens jaren geleden geschreven dat die van de Hema te rood voor je was. Was geloof ik toen je voor het eerst een Chanel wenkbrauwpotlood ging gebruiken omdat de kleur perfect was! Kan me zoiets nog vaagjes herrineren.
  Btw, ik zie niks meer van jouw microbladed wenkbrauwen?

 26. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Goed om te weten! Zelf vind ik de wenkbrauwpotloodjes van Rodial echt top. Maar die zijn natuurlijk ook weer niet goedkoop.

 27. Julie Tina
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Fijne vergelijking!

 28. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik houd het gewoon lekker bij mijn potloodje van Essence 🙂 die heeft precies de goede, wat assige kleur, en is ook nog eens goedkoper 🙂 hij blijft ook goed zitten en ik heb niet die strepen wat jij aangeeft bij deze 🙂

 29. Suzanne
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik gebruik de NYX taupe. Ik vind em wel super, heb dat brokkelige helemaal niet eigenlijk, wat gek. nu heb ik ook hele lichte wenkbrauwen en teken ook niet echt heel dik, ik vind het daarom geweldig dat er niet direct een dikke laag opkomt maar dat je het mooi op kunt bouwen. dus voor de licht blonde meiden, ik vind em perfect plus gaat lang mee. Had eerder die van MAC, heel goed maar binnen een 3 week kan je alweer een nieuwe halen.

 30. Laura
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik gebruik de nyx micro brow af en toe, en in het begin vond ik m fijn, maar neig nu steeds vaker naar andere producten, inderdaad omdat het gewoon streperig is soms, en met andere producten kan ik ze mooier invullen ?

 31. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik gebruik al jaren het wenkbrauwpotloodje van de Hema, de medium kleur. Die is qua substantie gek genoeg ook anders (beter) dan de lichtste kleur voor blonde mensen. Niet te hard maar ook niet te zacht. De kleur is ook wat warmer dan de meeste wenkbrauwproducten die ik heb geprobeerd. Het moet bij mij niet te assig zijn, dat is echt geen porem. Maar het is ook weer niet té warm. Kortom: voor mij is die perfect. (Qua kleur heeft ie eigenlijk wel veel weg van Mac Dirty Blonde). En dat voor 2 euro dus ik neem altijd een stuk of 5 tegelijk mee, ik teken ze namelijk elke dag bij.

 32. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Hmmm ik vind het resultaat wel mooi, maar de Anastasia potloodjes doen mij toch meer. Wel een fijn prijsje!

 33. 3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Jammer! Het had zo mooi kunnen zijn.

 34. Katja
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  De brow wiz van Anastasia shop je beter bij beautybay.com 🙂 daar kosten ze namelijk maar 19,80€, een flink verschil vind ik persoonlijk.

 35. Martine
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Wenkbrauwpotloodjes van de hema !! Donkerbruin (geloof ik ( is een koele kleur 🙂

 36. Barbara
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Eerlijke review! Fijn.. Ik zie trouwens helemaal niks meer van je permanente wenkbrauwen? Vond ze vrij heftig na het zetten maar nu zie ik al niks meer. Zou je hier een post over willen maken?

  • Ier
   3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

   Ja, ben ik ook benieuwd naar

  • Mina
   4 december 2016 / zondag, 4 december 2016

   Wou ik ook net vragen!

 37. Kimberley
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Ik gebruik die van Sleek en hij bevalt me echt perfect, enige nadeel is dat deze ook helaas maar in drie kleuren komt, maar de kwaliteit vind ik wel echt goed.

  • Ansjuh
   3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

   Jaaaaa hier ben ik ook fan van! En idd maar drie kleurtjes. Maar de donkerste is voor mij perfect 🙂

 38. 2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Ik was hier echt benieuwd naar en ben blij met je review. Dit wordt het dus niet voor mij. Ik vind het ook zo een eindeloze zoektocht naar het perfecte potloodje.

 39. 2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Jammer! Ik teken mijn wenkbrauwen eigenlijk nooit bij, vind het te opgemaakt staan en het is lastig om een potlood of poeder te vinden die koel genoeg is. Deze kleur lijkt me voor jou ook veel te warm.

 40. Carola
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Absoluut de kiko potloden gebruiken!!!!!

 41. Syl
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Kiko heeft goede wenkbrauw potloden en Yves Rocher ook. Beiden zijn echt aan te raden.

 42. 2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Wat jammer! Stond op het punt om er een aan te schaffen… dan maar de brow wiz kopen!;-)

 43. Marissa van gils
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Na de review weet ik helaas al dat dit hem.niet gaat worden voor mij. Ik hou het bij de dipbrow pomade van anastasia..

 44. 2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Jammer, had het artikel wel willen lezen. Je maakt ons zo wel nieuwsgierig 🙂

  • 2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

   Ah zo jammer dat dit geen echte dupe is! Fijn artikel weer Serena!

 45. Marly
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Ik zie niks?

 46. hopper
  2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

  Uh ik kan helemaal niks zien. Ligt dit aan mij?

  • 2 december 2016 / vrijdag, 2 december 2016

   Nopes, is gewoon een foutje denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *