New week: gewoon niet tag

Op de blog van mijn zusjes zag ik de ‘Gewoon Niet’ tag voorbij komen, en ik vond ’em zo leuk dat ik hem heb overgenomen. Het is een tag waarin je aangeeft wat je per categorie gewoon niet vindt kunnen, maar om het niet al te negatief te maken zet ik er ook bij wat ik juist wél vind kunnen!

how about noIk heb deze tag wel iets ingekort, omdat ik nooit kan stoppen met typen over een bepaald onderwerp, anders werd deze tag echt veel te lang. Sorry, ik ben een beetje lang van stof.

Food

After EightQua eten lust ik eigenlijk alles, maar zijn wel dingen die niet per se mijn voorkeur hebben, zoals de Duitse knödeln (knoedels), oftewel één grote brok aardappelachtig deeg in een flinke bal gerold. Heel droog, en dan eten ze dat met een flinke lading jus. No, thank you. Ook zou ik niet meteen kikkerbilletjes of escargots (slakken) bestellen als ik dat op het menu zie staan, maar heb het wel geproefd. Oesters heb ik ook geprobeerd en dat vind ik ook niet per se lekker. Gewoon voornamelijk erg zout en snotterig. Oh, en waar je me echt NIET blij mee maakt is een cornetto. Ik houd niet van die hoorntjes. Of Viennetta ijs. Of afhaal Chinees.

Nu ik er over nadenk zijn er toch wel een aantal dingen die ik ronduit vies vind: After Eight (mint en chocola is echt géén goede combo) en Root Beer. Dat is niets meer en niets minder dan een flinke scheut mondwater door Coca Cola. Als je ooit in Amerika bent moet je het wel een keertje proeven hoor, dan weet je wat ik bedoel.

Wat ik dan weer wel erg lekker vind is de Aziatische keuken. Vietnamees, Thais en Indofood natuurlijk. Ik ben dol op koriander! Ook de Mexicaanse en Amerikaanse keuken kan ik zeer waarderen, als ook de keuken uit de meeste Oost-Europese landen waar ik ben geweest (Letland, Bosnië, Kroatië, Polen).

Music

good charlotteIk ben aan de ene kant heel specifiek met muziek en aan de andere kant weer totaal niet: ik houd eigenlijk alleen maar van top 40 muziek. Lekker commercieel dus. Ik ben gek op popmuziek. Als het maar hitjes zijn, vind ik het 9 van de 10 keer leuk. Ik ben echt zo iemand die dan slechts 3 nummers van een hele CD tof vindt en de rest niet zo. Waar ik dus niet zo van houd is muziek die geen hoog popgehalte heeft. Je maakt mij dus absoluut niet blij om naar een concertje te gaan van een band die ik niet ken met muziek die ik niet ken, want ik wil het kunnen meezingen en het moet toch minstens bekend zijn van de radio.

Wat vind ik dan wel leuk? Mijn favoriete CD’s zijn de CD’s die ik wel echt van voren naar achteren grijs heb gedraaid en waar ik dus meer nummers dan alleen de hitjes van kon waarderen. The Slim Shady LP en The Marshall Mathers LP ken ik uit mijn hoofd, als ook The Chronic van Dr. Dre, Country Grammer van Nelly, 8701 van Usher, Born to do it van Craig David, Good Charlotte, Infinity on High van Fall Out Boy, The Fame van Lady Gaga en I am… Sasha Fierce van Beyonce.

Fashion

waterschoenen met hakWat kleding betreft ben ik niet zo moeilijk, want ik vind dat iedereen gewoon moet kunnen dragen wat hij of zij wil.

MAAR.

Birkenstocks vind ik persoonlijk dus echt heel onaantrekkelijk. Ik wéét dat ze heerlijk lopen, maar mij zal je er nooit in zien. Ook niet in die gekke waterschoenachtige platforms die je nu veel ziet (Tara en Larissa zijn er echter dol op!) en ook niet in harembroeken (waar is je kont?) of korte tuinbroeken (ik vind het kinderachtig, zelfs als het zogenaamd fashionable is gecombineerd). Is gewoon niet mijn ding! Niet boos worden hoor, jullie vinden vast ook niet alles mooi waar ik in loop, haha!

Al het andere op fashiongebied kan ik absoluut waarderen, vooral kimono’s en van die hele lange, zwierige vestjes vind ik leuk, zeker in combinatie met shortjes en cropped tops.

Fragrance

fresh laundryTja, welke geuren vind ik niet lekker? Natuurlijk alle ‘vieze’ geurtjes zoals een stinkende adem, zweet, scheetjes, rottend eten, afval, de kattenbak, dat soort dingen zijn vrij logisch denk ik. Verder stoor ik me niet aan andere bepaalde geuren of luchtjes. Ik weet dat er mensen zijn die zich onwijs storen aan de geur van rijstwafels bijvoorbeeld, maar zoiets heb ik niet.

Wat ik erg lekker vind is de geur van muskus (dat MOET gewoon duidelijk in een parfum zitten), grapefruit, rozen, zeep, schone was, BBQ, gebakken uien, gehakt in een pannetje, het hoofdje van Clarence en Coco, het hoofdje van een baby, ether (altijd feest op het lab!) en de stoeptegels na een regenbui.

Sounds

clarenceencoco2Ik houd er niet van als mensen extreem smakken op hun eten of op kauwgom. Ik kan niet tegen het geluid van over elkaar schrapend ijs, zoals wanneer je een vriezer opent waarbij je die bak over een dikke laag ijs moet schuiven. Of wanneer iemand zijn tanden in een Calyppo zet en die in één keer doorbijt. Ik houd ook niet van fluisteren of van ASMR filmpjes. Ik snap niet hoe dit rustgevend kan zijn, ik krijg er echt de kriebels van!

Fijne geluiden zijn het geluid van de zee, fluitende vogeltjes, de stem en de lach van de mensen waarvan ik houd, gespin van mijn katten, de lieve, gekke geluidjes die ze maken, de wind die door bomen waait en het openmaken van een blikje frisdrank.

McDonald’s

scary ronald mcdonaldIk heb absoluut niets tegen Mickey D’s en de Happy Meal’s zijn nog steeds heerlijk nostalgisch! Ik bestel altijd een ‘gewone’ hamburger, soms zelfs twee! Het enige wat GEWOON NIET is aan McDonald’s is dat ze de kokos milkshake niet in het vaste assortiment hebben gezet. Die was echt verrukkelijk. Ook vind ik het eigenlijk niet echt kunnen dat ze hun logo naar groen en geel hebben veranderd en pretenderen een stuk gezonder en ‘groener’ te zijn, want dat is gewoon niet waar. Oh en wat ook niet kan is die enge Ronald McDonald clown. Die is gewoon ronduit creepy.

Personen

think outside the boxMensen die vrij bekrompen zijn vind ik niet fijn. Ik weet dat ze er waarschijnlijk niets aan kunnen doen omdat het voor een groot deel met de opvoeding te maken heeft, maar ik kan gewoon veel beter overweg met mensen die iets meer outside the box denken en niet meteen hun oordeel klaar hebben. Verder ben ik best wel een allemansvriend en kan ik met veel verschillende soorten mensen overweg. Ik houd voornamelijk van mensen die spontaan zijn, leuke humor hebben en behulpzaam zijn.

Party

holi partyIk weet dat het veel gebeurd en dat het er bij sommige feestjes zelfs ‘een beetje bijhoort’, maar ik houd er echt niet van als mensen zich ramvol pillen stoppen. Die echt gewoon helemaal van de kaart zijn en geen idee hebben waar ze zijn, wie ze zijn en waarom ze daar zijn. Dat gaat echt te ver en is ook gewoon gevaarlijk. Waar ik me verder enorm aan kan storen is wanneer er geen goed eten te vinden is op een festival. Ik houd erg veel van eten en ik krijg ook altijd trek tijdens het uitgaan, dus ik baal dan echt als er alleen een gore pizzapunt te koop is voor veel te veel geld.

Wat ik wel leuk vind is als mensen een beetje moeite hebben gedaan voor hun uiterlijk. In Nederland heerst heel erg die ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ cultuur, maar ik kan het wel waarderen als een meisje mooi in de make-up zit, haartjes in de krul, leuk jurkje aan heeft. Ik bedoel, dat is toch leuk om te doen?

Daten

Funny-Graphics-137Als ik mee uit word gevraagd op date dan vind ik – noem me maar ouderwets – dat het er wel een beetje bijhoort dat mijn date alles betaald. Dus als we uit eten gaan, of een drankje gaan doen, of een bioscoopje pakken, ik zou het dan echt een beetje jammer vinden als mijn date de rekening wil splitten! Verder laat ik me graag verrassen, dus vind ik het super als een date een restaurant uitkiest, of een activiteit. Een date moet me trouwens echt aan het lachen krijgen op een eerste afspraakje, anders komt er geen tweede. Geen humor is GEWOON NIET!

Televisie

achter gesloten deuren
Ik kijk niet zo heel veel televisie sinds ik Netflix heb, maar iets waar ik niet van houdt zijn shows waar een relatie met opzet op het spel wordt gezet. Op MTV had je zo’n programma waarin mensen met hun ex gingen afspreken en dan elkaar konden bespieden. Of Temptation Island, waar stelletjes werden getest door zichzelf op te splitsen en vervolgens 3 weken op een eiland moesten vertoeven waar ze massaal werden verleid door knappe vrijgezellen. Ik houd er niet van! Maar het allerslechtste programma is nog wel ‘Achter Gesloten Deuren’ waar waargebeurde verhalen door de meest verschrikkelijk slechte acteurs worden uitgebeeld.

Gelukkig zijn er meer goede dan slechte programma’s op tv, zoals Klasgenoten, Spoorloos en Opsporing Verzocht. Ik houd van zowel hele leerzame tv, maar ik kan ook heerlijk smullen van programma’s als ‘Hotter than my Daughter’ en ‘Roy Donders’.

how about noZo, en nu zijn we aan het einde gekomen van deze ‘gewoon niet’ tag! Ik hoop dat het niet al te negatief was en dat jullie ook wel een beetje konden lachen om mijn antwoorden en ik hoop dat jullie door middel van deze tag weer een stukje meer te weten zijn gekomen over mij. Vind je de tag leuk neem hem dan gerust over op je eigen blog!

Hoe denk jij over bovenstaande onderwerpen? Ben je het met bepaalde dingen met me eens of totaal niet?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

78 Reacties

 1. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  OMG ik wist niet eens dat je van Good Charlotte en Fall Out Boy houdt haha! Het zijn awesome bands!! Stiekem lijken we qua karakter wel een beetje op elkaar, ik kan in principe ook met verschillende personen overweg, zo lang ze mij en mijn kledingstijl accepteren en aardig doen tegen mij doe ik ook aardig terug 🙂 En geen humor = gewoon niet! 😀

 2. Petra
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Leuk hoor, sommige dingen zijn ook gewoon niet 😉

 3. 2 juli 2014 / woensdag, 2 juli 2014

  Leuke tag! Ik kan me in veel van je antwoorden wel vinden. Zelf kan ik écht niet tegen het geluid van krakend plastic hahaha. Mensen die een beetje aan het rommelen zijn met plastic tasjes enzo of chips zakken.. grr ik word er echt gek van, haha!

 4. 2 juli 2014 / woensdag, 2 juli 2014

  Hmm, ik vind knoedels juist heeeerlijk. ^^ Leuke tag, ik kende hem nog niet!

 5. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Hahah, dit is echt een geweldige tag, heel leuk ingevuld!

 6. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wat een grappige tag 🙂 En om de een of andere reden vind ik Achter Gesloten Deuren redelijk waarheidsgetrouw geacteerd, haha! Maybe it’s just me.

 7. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  GE-WEL-DIG geschreven en heerlijk om te lezen! Leuk idee ook.

  Food.
  Eens: After 8; hell no, niet mijn smaak inderdaad. Waar je mij voor kan laten liggen, in diepe coma is chocolade. Trekt mij helemaal niet zo als dat het doet bij de meeste vrouwen. (Ben ik nu vreemd? Haha.)

  Root beer? Geen idee, snel maar eens proberen.
  ‘Wat ik dan weer wel erg lekker vind is de Aziatische keuken. Vietnamees, Thais en Indofood natuurlijk. Ik ben dol op koriander! Ook de Mexicaanse en Amerikaanse keuken kan ik zeer waarderen.’
  De Japanse keuken wil ik hieraan toevoegen. Heerlijk!

  Ik zal het hier maar even bij laten voor ik er ook een boekwerk van maak dat bestaat uit 10 delen. Hahaha.

  Crocs vind ik overigens ook een dikke; OK DOEI.

  Liefs, Naomi

 8. Lisanne
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Leuke tag! Herkenbaar sommige dingen haha

 9. Anne
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  misschien ligt t aan mij maar als je een flinke kont hebt, zie je dat juist in een harem broek…. and what about crocs? deze zouden dus sowieso in mijn lijstje staan hahaha 🙂 Birkenstocks kan ik me wel in vinden, maar sommige mensen staat het juist wel leuk. Over dat Nederland zich meer moet optutten ben ik het niet eens… Zoveel mensen met (naar mijn mening) veeeeeel ste veel make up …
  Verder leuk artikel 🙂

 10. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Hahaja, wat een leuk tag ja! Misschien neem ik hem ook over, hij is echt grappig. After Eight is inderdaad ronduit vies, ik snap niet dat mensen een combinatie van mint en chocolade lekker kunnen vinden!

 11. lousaa
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Haha. Grappige tag ja! Op sommige vlakken zij we het eens: smakkende mensen wil ik echt graag een ram voor hun bakkes geven (sorry, maar het ontneemt mij echt alle goede zin en als ik zelf zit te eten krijg ik dat niey meer weg), die clown van mcdonalds vind ik ook net It en ik ben zelf ook een sucker voor vluchtige geuren. Maar ik draag wel birkenstocks en harembroeken (liever kunnen lopen dan siervoeten en liever de nadruk op een mooi gevormd bovenlijf dan die eeuwige focus op naakte benen en een strakke kont) en ik zou dan weer nooit direct voor musk kiezen. Oh ja, en natuurlijk splitten we de rekening bij een eerste date. Het is 2014, ik ben een hoogopgeleide vrouw met een ok baan en ik wil een man die gelijkwaardig is als het aankomt op de financiën. Een keer je liefde trakteren is hartstikke leuk, maar nu net niet op een eerste date. Grappig he, die verschillen…

 12. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Deze was echt leuk om te lezen! Je schrijft zo fijn!

 13. Hatice
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Geur van gebakke knoflook mwerhhhh lekkerrr!!!

 14. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Super leuk om te lezen Serena! En ook zó herkenbaar soms, hihi!
  X Liefs

 15. Naf
  30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Ik vond het helemaal niet negatief, juist super leuk en erg herkenbaar!

 16. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Je hebt hem onwijs leuk ingevuld 🙂
  En mint & chocolade is de worst combo éver (terwijl ik echt onwijs gek ben op chocolade). Vind die schoenen en tuinbroeken ook niets, en aaaah ijs dat tegen elkaar aan knarst, vreselijk.

  Ik kan absoluut niet tegen watten, omg.

  • Missy
   1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

   Gek he, hoe iedereen van die petpeeves heeft 😀
   Ik kan ABSOLUUT niet tegen spons, als ik een droge spons vastneem krijg ik meteen kippenvel, zo goor.

 17. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Wat en leuke tag… Had deze nog niet eerder voorbij zien komen… Erg leuk !

 18. sanne
  30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Het zal vast al wel honderd keer gevraagd zijn, maar waarom is er geen Instalab van deze week? ;$

 19. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Oh wat leuk om te lezen haha! Ik kan me heel erg vinden in je antwoorden. Vooral één van de laatste; dat mensen in Nederland best een beetje meer op hun uiterlijk mogen letten. Of nouja, nee dat vertaal ik niet goed. Ze hebben inderdaad dat hele ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’, over zich, waardoor ze minder (in vergelijking met andere landen) aan hun uiterlijk doen. Ik werk zelf in een parfumerie, hoe vaak ik niet hoor; ‘nee die tint? nee, da’s te gek hoor, dat kan ik niet dragen’, en hoppa laten we het maar bij een likkie mascara. Ik waardeer het ook als dames er op en top verzorgd uitzien, heerlijk vind ik dat! Bijvoorbeeld in Amerika, er is ZO veel meer te verkrijgen daar aan verzorging en make-up. Overal zijn er nagel salons, tanningsalons, kappers, schoonheisdsspecialistes, wax-bars.. Ik heb het idee dat ‘uiterlijk’, daar een stuk belangrijker is. Vind ik leuk! Hier mogen we best eens meer aan onszelf doen, dat is helemaal niet egoïstsich of iets.

 20. Annika
  30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Wat een leuke tag! Ik ben het op de meeste punten wel met je eens, behalve die over mode.
  Wat ik trouwens ook echt verschrikkelijke tv-programma’s vind zijn van die lachen-om-homevideo’s waar mensen dan in hun bikini van rijdende grasmaaimachines afvallen, zo op de tegels. En dan vooral als ze er van die oink geluidjes onder zetten. Ik vind het echt niet prettig om te kijken hoe andere mensen zich pijn doen. Laat staan dat ik erom kan lachen!

 21. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Haha, sommige dingen zijn heel herkenbaar! Leuke tag!

 22. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Haha leuk om te lezen dit!

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *