Collistar Twist XS eye shadow

Inmiddels hebben jullie al een aantal Collistar Twist-producten voorbij zien komen op Beautylab, zoals de Twist XS Gloss en de Twist XL Highlighters. Vandaag review ik de Collistar Twist XS eye shadow sticks, twee prachtige, glinsterende oogschaduwen in stickvorm.

collistar twist XS eye shadow-01 De Twist XS ultra-shiny eyeshadow sticks heten ‘XS’ omdat ze lekker klein en compact zijn. Deze ‘chubby’ sticks zijn ongeveer net zo groot als je vinger en passen dus gemakkelijk in je broekzak, clutch, binnenritsje of toilettasje.

collistar twist XS eye shadow-02De Twist XS eye shadow is verkrijgbaar in twee kleuren; boven zien we de roségouden 1 – Oro Rosa en daaronder zien we de zilverkleurige 2 – Platino.

collistar twist XS eye shadow-03 Door aan het onderste metallic gouden gedeelte te draaien twist je de sticks eenvoudig omhoog. Handig, want zo heb je dus nooit een puntenslijper nodig. Alle Twist-producten van Collistar hebben dit, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg en op reis, maar natuurlijk ook voor personen zoals ik die altijd hun puntenslijpertje kwijt zijn, hehe.

Swatches:
collistar twist XS eye shadow-06 Hierboven zien we links Platino en rechts Oro Rosa. Ik heb de focus expres onscherp gemaakt zodat je de glinsteringen in het zonlicht extra goed kunt zien. Ik vind de finish echt schitterend! Een beetje feeëriek.

collistar twist XS eye shadow-07 Hierboven is de focus scherp zodat je goed de kleuren kunt zien. Zoals je ziet is de glans van Platino heel sterk en metallic en die van Oro Rosa is wat zachter. Platino is een duidelijke zilveren kleur, Oro Rosa is iets minder gepigmenteerd, maar je kunt wel duidelijk zien dat de gouden kleur een warme, roze ondertoon heeft.

Oro Rosa

collistar twist XS eye shadow-04 Een subtiele, shimmery gouden kleur met een warme, roze ondertoon en lieflijke glinsteringen.

collistar twist XS eye shadow-08 De stick breng je eenvoudig aan door het over je ooglid heen te bewegen. De vorm van de stick is lekker rond en precies groot genoeg voor je oogleden. De stick brengt soepeltjes aan en glijdt echt als een crème over je oogleden, maar voelt eenmaal op de oogleden aan als een zijdezacht poeder. Hierna vervaag ik de lijnen nog ietsjes met mijn vingertoppen, maar je kunt er ook een penseel voor gebruiken. Het vervagen gaat gemakkelijk en laat zich makkelijk blenden met de huid.

collistar twist XS eye shadow-09 collistar twist XS eye shadow-10 Ik vind Oro Rosa qua kleur heel subtiel. Het is eerder een roségouden glansje met wat sprankelende glinsters, dan dat het een hele duidelijke kleur afgeeft. Als je van een natuurlijke look houdt is het mooi om deze op zichzelf te gebruiken, voor een heldere oogopslag. Houd je van wat meer kleur of intensiteit dan zou je deze stick ook perfect als ‘top coat’ kunnen gebruiken over andere oogschaduwkleuren heen.

Platino

collistar twist XS eye shadow-05Platino is intenser qua kleur, maar ook qua glans en glinsteringen. Het is een zilveren, metallic stick met erg veel glitters. Ik houd er zelf wel van, lekker feestelijk!

collistar twist XS eye shadow-13 collistar twist XS eye shadow-11 collistar twist XS eye shadow-12Platino is zeker een opvallertje en maakt van je ogen echte eyecatchers! Het schittert alle kanten op en geeft je een heldere, frisse oogopslag. Erg mooi om alleen te dragen, of in combinatie met bijvoorbeeld een donkere kleur oogschaduw in de arcadeboog. Breng je Platino heel lichtje deppend aan, dan zou je deze stick ook als ‘top coat’ over andere oogschaduwkleuren heen kunnen gebruiken, of als highlighter bij de traanbuis.

Na het swatchen heb ik deze sticks gewoon de hele dag gedragen en aan het einde van de dag merkte ik op dat ze, zelfs zonder oogschaduw primer, niet gaan ophopen in de arcadeboog. Ook lopen ze niet uit. Ze hebben een goede, long lasting formule die de gehele dag prima op zijn plek blijft zitten. Zeker een pluspunt!

collistar twist XS eye shadow-02Ik ben erg te spreken over de Collistar Twist XS eye shadow sticks. Ze brengen gemakkelijk aan, voelen comfortabel aan op de oogleden en ze zorgen voor een mooie, frisse en verhelderende oogopslag. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken, ze zijn lekker klein en compact en je hebt geen puntenslijper nodig, ze creasen niet, ideaal!

Persoonlijk vind ik Oro Rosa iets te subtiel, maar Platino is wel lekker glitz & glam en deze stick heeft dan ook mijn voorkeur, maar het is maar net waar je van houdt.
collistarNet toen ik dacht, hadden ze maar meer kleuren, ontdekte ik dat Collistar deze sticks inderdaad in meerdere kleuren heeft! Het zijn dan geen kleine, compacte XS sticks, maar grotere sticks met dezelfde, zachte formule. Naast Platino en Oro Rosa hebben ze ook fellere kleuren zoals Gold Coral, Amethyst en Jade en ook donkere kleuren zoals Garnet, Bronze en Titanium. Goed om te weten!

collistar twist XS eye shadow-03De Collistar Twist XS eye shadow sticks kosten €14,95 en de grotere sticks kosten €16,95. Collistar is verkrijgbaar bij de luxe parfumerieën en ook online te bestellen via Douglas.nl.

Wat vinden jullie van deze sticks? Welke van de twee kleuren spreekt jou het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. Nathalie
  8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

  Wat een kleurtjes! Ik ben gek op Collistar… Hele mooie sticks!

 2. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Benieuwd of de andere kleuren meer pigment afgeven! Vind het persoonlijk een beetje tegenvaller onder de noemer ‘oogschaduw’.

 3. Rebecca
  30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Waauw, welke mascara heb je hier op als ik vragen mag ? Ik vind het ontzettend mooi zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *