Arke Dreamliner rondvlucht

Voor mijn werk en privé ben ik regelmatig in een vliegtuig te vinden. Ik houd van reizen, dus het is altijd weer een feestje als ik een persreis heb of lekker op vakantie ga. Ik vlieg zo’n 4 tot 5 keer per jaar en heb dan ook menig vliegtuig van binnen gezien, maar in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner had ik nog niet gezeten!

arke boeing dreamlinerArke is de eerste Nederlandse airline met een Dreamliner. Toen ik via Fashiolista Agency werd uitgenodigd om met Arke een exclusieve rondvlucht boven Nederland te maken in een gloednieuwe Dreamliner zei ik dan ook meteen ja. Ik houd van vliegen en het is altijd leuk om iets nieuws uit te testen.

Ik ben geen vliegtuig expert, maar toen ik aan de mensen om mij heen vertelde dat ik een rondje ging vliegen in een Dreamliner waren ze meteen onder de indruk. Kennelijk is de Dreamliner een revolutionair toestel waar je stukken plezieriger mee reist vergeleken met de huidige generatie vliegtuigen. De Dreamliner is lichter, daarom ook zuiniger, stiller en veel comfortabeler. Quite the experience, werd mij verteld. Ik was benieuwd!

10467758_1445707099019745_1577236246_nOp dinsdag 10 juni stapte ik na een flinke sprint (ik had een beetje pech met mijn paspoort en met de treinen) dan eindelijk de Dreamliner binnen. Naast mij zat Christiaan Grammer die de hele experience heeft vastgelegd op camera.

Hieronder de video die hij maakte tijdens de vlucht;


Arke Dreamliner #Dreamcatcher from Fashiolista Agency on Vimeo.

Het was inderdaad een hele ervaring om – vrij laag – boven Nederland te hebben gevlogen. De Dreamliner is ook echt een prachtig toestel. Het is natuurlijk gloedjenieuw, maar ook de bagagevakken zijn ruimer en je hebt meer hoofdruimte als je staat. De ramen zijn lekker groot en hebben niet zo’n schuifraampje, maar een knop waarmee je de ramen kunt dimmen. Ontzettend luxe! Het vliegtuig is een stukje stiller en heeft een betere luchtbeheersing in vergelijking met de huidige toestellen.

Bovendien is de Dreamliner voor 50% gemaakt van kunstof, waardoor het toestel een stuk lichter is en daarom ook zuiniger kan vliegen. Dat is beter voor het milieu, maar hierdoor kan de ticketprijs ook gewoon gelijk blijven. Arke laat de Dreamliner vooralsnog alleen naar Curacao, Aruba en Bonaire vliegen. De prijzen van een retour gaan al vanaf vanaf €500.

dreamliner interiorTijdens de testvlucht werd er ook nog een mooie regenboog lichtshow gegeven, maar ik weet niet of ze dit standaard bij elke vlucht doen. Het was in elk geval wel heel gaaf om te zien! *edit* ik lees net bij de comments dat deze ‘TUI wave’, oftewel de regenboog lichtshow, standaard getoond wordt nadat het vliegtuig is opgestegen en het teken ‘riemen vast’ is uitgegaan. Cool! 

Ik vond het supergaaf om als één van de eersten van Nederland in de Dreamliner gevlogen te hebben! Wat mij betreft is het een hele vooruitgang voor Arke Fly. Bedankt Arke en bedankt Fashiolista Agency! Het was een droomvlucht om nooit te vergeten.

Reis jij wel eens met een vliegtuig? En zo ja, wat vind je daar fijn aan, of waar stoor jij je juist aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

64 Reacties

 1. Pamela
  9 april 2015 / donderdag, 9 april 2015

  Nou ik zou jullie adviseren nooit met dit vliegtuig een verre vlucht te maken!!!! Veeeeeevervoer!!!! Zeker als je 310 mensen in een dreamliner propt terwijl het gemaakt ISS voor 280. Kijk eens recensies op vliegervaring.nl daar word je niet vrolijk van’

 2. Renske
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Ziet er gaaf uit! Ik vlieg zelf over een klein maandje met de Dreamliner naar Curaçao. Ik vroeg me af of je economy hebt gevlogen of comfort. Ik vlieg zelf namelijk economy en het zou gaaf zijn als dat er zo uit ziet!

  • Serena
   Auteur
   6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

   Ik weet niet meer zo goed waar ik zat, volgens mij een beetje in het midden. Je hebt sowieso meer ruimte in een Dreamliner dan in de overige toestellen en iedereen krijgt die mooie regenboogshow te zien! Ik vlieg ook over een kleine maand naar Curacao, misschien zien we elkaar daar wel 🙂

   • Renske
    8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

    Ah dat klinkt goed! Alvast een fijne vakantie en misschien tot daar!

 3. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Ik vlieg meestal met Ryanair = redelijk krap en weinig luxe. Gelukkig meestal slechts voor vluchten van enkele uurtjes. Voor een lange vlucht zou ik zo’n mooi vliegtuig als de Dreamliner zeker overwegen 🙂

 4. 30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

  Heel gaaf!! Vooral die regenboogkleuren!
  Ik vlieg ongeveer 1 keer per jaar 🙂 vind het nooit zo’n probleem en wel leuk zelfs! Naar Australië was de vlucht echter wel iets té lang en had ik last van mijn nek (door verkeerd liggen wat slapen betreft) en mijn benen (paar dagen last van gehad).

 5. Mette
  29 juni 2014 / zondag, 29 juni 2014

  Gaaf!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *