Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser

Door Nena – Ben je nog steeds op zoek naar een super lekkere scrub, waar je direct een zachtere huid en een energie boost van krijgt?! Dan hoef je na het lezen van deze review niet verder te zoeken! Regelmatig komt het voor dat ik een fijn product een tijdje in gebruik heb, waarbij ik me later realiseer dat ik het product eigenlijk had moeten reviewen, zodat ik het met jullie kan delen.

De Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser is zo’n product, dus vandaag deel ik graag mijn goede ervaringen met jullie.

scrub1Dit is hem dan! Wat een heerlijke verfrissende scrub is dit!

Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser

Deze scrub van Origins GinZing is zoals de naam al zegt een verfrissende cleanser.Deze cleanser is een twee-in-een product dat reinigt en zachtjes exfolieert om de vermoeide huid meer energie te geven. De natuurlijk scrubbende deeltjes verwijderen vuil, onzuiverheden en dode huidcellen, waardoor cel vernieuwing wordt gestimuleerd en een levendige huid wordt onthult.

scrub8.pngscrub 2.pngDe scrub zit in een knijptube en bevat 150 ml. Op deze manier zit de scrub hygiënisch verpakt en je kunt de hoeveelheid zeer goed doseren. Over de hoeveelheid gesproken… Deze scrub is zó zuinig in gebruik, dat je met de druppel ter grootte van een 10 eurocent muntje je gehele gezicht en hals kunt scrubben. Laat dat ongeveer een ml zijn, dus je kan deze scrub zo’n 150 keer voor het gezicht gebruiken!

scrub4.pngomschrijving.pngHet is een scrub met meerdere functies, want je huid wordt er niet alleen door gereinigd, maar krijgt ook een energieboost door de aanwezigheid van Panax Ginseng en caffeïne uit koffiebonen. Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser is geschikt voor het gezicht, maar zorg ervoor dat je de tere huid rondom je ogen vermijdt.

scrub3.pngZo ziet de Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser er dan daadwerkelijk uit. Een transparante gel met zachtgele scrubdeeljes. Deze scrubdeeltjes zijn natuurlijke jojoba- en Carnauba bolletjes. Bovenstaande foto is een close-up van een druppel op mijn hand. Dit is ook ongeveer de hoeveelheid die je kunt gebruiken voor je gezicht.

Wat direct opvalt tijdens het gebruik, is de hele zachte fruitige geur van citrusvruchten die van de scrub afkomt. Deze geur alleen al geeft energie! Na het scrubben van je gezicht kom je echt (althans ik!) energieker de dag door!

scrub6.pngZo ziet de scrub eruit wanneer je hem mengt met wat water. Zoals je kunt zien gaat hij licht schuimen en met deze schuim scrub je vervolgens je huid.

Voor het gebruik dien je de scrub aan te brengen op een vochtige huid en in te masseren met circulerende bewegingen. Vervolgens spoel je je huid schoon met veel water. Ik gebruik de scrub zelf graag onder de douche, maar gewoon ‘s ochtends aan de wastafel kan natuurlijk ook!

De ingrediënten:

zonder parabenen.pngDe Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser is vrij van parabenen, sulfaten, propylene glycol, minerale olie, PABA (para-aminobenzoic acid), petrolatum, paraffine, DEA (Diethanolamine), synthetische kleur- en geurstoffen en dierlijke ingrediënten. Dit product is dus ook geschikt voor vegans.

ingrediënten.pngDe scrub bevat hele milde reinigers en géén SLS/SLES. Daarnaast bevat de scrub ook jojoba- en carnaubawas scrubdeeltjes om de huid mild te exfoliëren en de poriën te reinigen. Voor de geur worden 100% natuurlijke essentiële oliën gebruikt in een mix van grapefruit, citroen en spearmint.

panax_ginseng_root.pngPanax Ginseng en caffeïne zorgen voor een energieboost van de huid. Ginsengwortel (panax ginseng root extract) helpt onder andere tegen stress en vermoeidheid. De ginsengwortel heeft een revitaliserende werking.

scrub9.pngZoals je al aan het begin van dit artikel kon lezen ben ik dus erg enthousiast over deze Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser. Mijn huid voelt na gebruik zeer zacht en staat niet strak, en dat terwijl mijn huid van nature erg droog is. Mede door de geur en door de caffeïne krijgt mijn huid zeker een energieboost en ziet er na gebruik gezonder en glanzender uit.

scrub10.pngDe prijs is misschien niet bepaald budget te noemen, maar als je merkt hoe zuinig deze scrub in gebruik is vind ik het zijn geld zeker de moeite waard. Bij dagelijks gebruik kun je echt maanden vooruit! Dus, ben je nog op zoek naar een goede scrub, waar je direct een zachtere huid en een energie boost van krijgt?! Dan raad ik je aan deze Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser echt eens een kans te geven.

De Origins GinZing Refreshing Scrub Cleanser kost €19,50 voor 150 ml en is exclusief verkrijgbaar bij Douglas.

Zijn jullie al bekend met deze scrub of zou je hem graag eens een kans willen geven?

Liefs, Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

Volg:

42 Reacties

 1. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Ben nog niet bekend met deze scrub maar ga hem zeker eens proberen. Weet alleen niet of je hem zo vaak moet gebruiken en of hij hetzelfde doet als een natuurlijk scrub…

 2. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  De prijs vind ik echt heel erg mooi voor dit product. Niets mis mee. Zeker wanneer hij zo goed werkt. Dus ja, ik ben wel benieuwd naar dit product.

 3. caroline
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  En ook deze komt hopelijk op mijn wastafel te staan, lijkt me heerlijk! Heb sinds kort dit merk ontdekt, en helemaal enthousiast geworden. Ik heb zelfs mijn man aan de mannenlijn gekregen….en dat zegt ook wat!! Het is inderdaad niet het allergoedkoopste merk, maar ik heb het erg graag voor over als ik zie wat het doet!!

 4. 2 juli 2014 / woensdag, 2 juli 2014

  Het is een super leuke actie ik doe graag mee en ik hoop dat ik win en ik wil heeeeeel graag de baby lips hebben en voor de rest wens ik je veel succes om te kiezen

 5. Annika
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Dit klinkt wel goed! Vooral die citrusgeur spreekt mij wel aan!

 6. Sabrina
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  “acrylates copolymer” dat zijn volgens mij de gewraakte microplastics die bijdragen aan de plastic soup in de oceaan… Deze scrub komt er bij mij dus niet in!

 7. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Klinkt erg goed, de geur lijkt me ook heerlijk! Alleen weet ik niet of mijn gezicht zo blij zou zijn wanneer ik het elke dag begin te scrubben, zelfs al is het een milde scrub. Ik gebruik denk ik liever 1 keer in de week een stevigere gezichtsscrub dan elke dag een scrubcleanser, ik zou bang zijn dat het effect na een tijdje niet meer voelbaar is ofzo. 🙂

 8. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  I heard so many good things about this and I would love to try it out 🙂

 9. Laura
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Bij Nena schijnt de zon altijd!

  • Nena
   Auteur
   1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

   Haha, dat klopt! Ik probeer op een zonnige dag altijd meerdere producten te fotograferen 😉

 10. O
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Hoi serena,

  een beetje een random reactie op deze post, maar ik hoopte dat jij me misschien kon helpen. Ik heb namelijk wel vaker wat handige tips van jouw site gehaald wat betreft mn huid!
  Ik heb ontzettend last van gistpuistjes, een soort hele kleine bultjes lijken op gerstekorrels (waar ik overgens ook enorm last van heb)

  Ik reinig mn huid 2 maal daags met facewash en ik doe 1 keer per week je microdilvery peel, verder gebruik ik gewoon een basic dagcreme (vichy en embriolise creme)

  Hopelijk heb je nog tips! Ik hoor het graag.

  • gerda
   1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

   Hallo ik heb ook gistpuistjes
   En her beste is bepathen exceem crème erop of met de jml yvo je gezicht reinigen met een lichte scrub zonder rotzooi erin cardiflor is ook goed er voor
   Mvg gerda

 11. Anna30
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Deze ga ik zeker proberen! Ik heb ook een nachtcreme van Origins (Night-a-mins) die ook geweldig is, mijn huid echt veel mooier maakt. Fijn dat het zulke natuurlijke producten zijn!

 12. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Hij lijkt me erg fijn, maar voor mij persoonlijk te duur voor een scrub 🙂

 13. Bianca
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wat toevallig, ik heb deze scrub gisteren gekocht. Heb een proefje meegekregen van de ginzing oogcreme, hier heb ik veel goeds over gehoord.

 14. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Ik heb nog nooit iets van het merk geprobeerd! Ben er erg benieuwd naar 😀

 15. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wat een leuke uitgebreide review. Ik ken dit merk niet, maar de scrub klinkt erg goed.

 16. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Orgins is absoluut een van mijn favoriete merken en dit product vind ik persoonlijk echt een aanrader! <3

 17. Sjess
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wat een lekker product! Ik heb alleen nog een halve fles Microdelivery Exfoliating Wash van Philosophy staan, die moet toch echt eerst op ;).

 18. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wat een fijne review, lijkt me een heerlijk product! Ik ben sowieso groot fan van Origins! 🙂

 19. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Oh wauw dit klinkt erg goed, ik was van plan mijn eigen scrub te gaan maken maar nu twijfel ik wel even.. 🙂

 20. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  het lijk me echt een super fijn product!!

 21. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wow dit klinkt precies als wat ik nu nodig heb!
  Direct resultaat, ik ben om!
  Liefs lonneke

 22. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Wat lijkt me dit een heerlijk product! Zeker nu ik weet dat er Ginseng in zit, ik ben echt heel erg fan van de werking daarvan. De geur lijkt me ook lekker, knap dat ze dat zonder te veel chemische ingrediënten kunnen behalen.

 23. Syl
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Ik heb een keer een proefmonstertje gehad van de facewash&dagcreme van dit merk. Ook erg fijn spul!

 24. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Hij lijkt me echt super fijn!

 25. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Je omschrijft het echt heel goed, want ik krijg gelijk zin om er eentje te kopen!

 26. Carina
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Jammer van de MIT en phenoxyethanol! Al scrub ik mijn gezicht sowieso niet meer. Zorgde alleen voor irritaties.

  • Nena
   Auteur
   1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

   Gelukkig zitten er hele lage concentraties van deze twee stoffen in de scrub, waardoor vooral phenoxyethanol veilig wordt bevonden in skincare en bijvoorbeeld deze scrub. Ik vind dat er weinig negatiefs over dit ingrediënt kan worden gezegd en dat de voordelen zwaarder wegen dan de eventuele kleine onschadelijke nadelen.

   Van MIT zit er gelukkig ook een hele lage concentratie in deze scrub, maar je wilt toch ook wel graag iets van een conserveringsmiddel in een waterhoudend product. Mocht je echter weten dat je hier allergisch voor bent, dan zou ik producten met dit ingrediënt vermijden.

 27. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Dit klinkt echt als een heerlijke scrub! Fijn dat er geen SLES en SLS zit, ik merk altijd een heel duidelijk verschil van producten met en zonder dat. De prijs zit inderdaad wel aan de hoge kant, maar zo te horen vind jij hem dat wel waard!

 28. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Lijkt me een fijn product vooral omdat ik al zoveel van schrubben houd.
  De prijs is aan de dure kant, maar dan heb je ook wat <3

 29. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Ik vind de prijs best hoog inderdaad maar als je zegt er lang mee te kunnen doen, R weinig “verkeerde” stoffen in zitten en hij weekt enorm fijn, dan wil ik best overwegen hem te kopen…!

 30. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Lijkt me juist lekker in een scrub, dat ie zo verfrissend is. Zelf scrub ik 1x per week 🙂

 31. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Oeh zoals je het omschrijft lijkt het me een heel fijn product! Ik hou wel van zulke scrubs 🙂

 32. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Hele fijne review! Mijn scrub is bijna op, dus misschien wordt deze wel de vervanger! 🙂

 33. 1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Ik zou liever een face wash of een crème van dit merk proberen omdat ik niet zo vaak scrub gebruik. Ik heb wel veel gehoord over origins dus ik ga sowieso snel eens wat proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *