New in | Saint Laurent Monogram Tassel Bag

Wat schoenen betreft kan ik er niet genoeg hebben, maar wat tassen betreft ben ik iets kritischer. Ik ben niet zo’n meisje dat makkelijk verliefd word op een tas. Ik wil een tas vooral vaak en goed kunnen gebruiken. Daarom ben ik ook zo dol op mijn Michael Kors Sloan bag, die is prachtig om te zien, maar vooral ook lekker praktisch met al die vakjes en ritsjes.

En toch ben ik de laatste tijd verliefd geworden op een niet zo hele praktische tas. Eentje die gewoon uit één groot vak bestaat en nul ristjes heeft. En een kwastje. Ik weet niet eens meer precies hoe het gekomen is, ik zag een foto, werd verliefd, en sindsdien is deze tas in mijn hoofd blijven zitten. Dus toen mijn zusjes en ik vorige maand in Parijs waren voor Lancôme had ik slechts één doel: naar de Saint Laurent store om de Saint Laurent Monogram Tassel Bag in real life te bekijken.

Onderweg naar de winkel had ik een beetje een spannend gevoel in mijn onderbuik. Dat klinkt echt supergek, maar ik heb dat wel vaker gehad als ik iets ga doen waar ik erg naar uitkijk. Ik heb hetzelfde gevoel als ik in de rij sta voor een achtbaan (ik ben dol op achtbanen), vlak voordat ik een celebrity ga interviewen, maar ook herkende ik het gevoel van jaren geleden, toen ik samen met Nena onderweg was naar de Burberry store om (mogelijk) een klassieke trenchcoat te kopen. Die heb ik uiteindelijk ook gekocht (zie deze stokoude post uit 2009) en ik heb er al jaren erg veel plezier van!

En nu stonden we voor de Saint Laurent winkel. Beide zusjes aan mijn zijde voor genadeloos commentaar. Het is altijd fijn om iemand mee te brengen naar de winkel wanneer je van plan bent om mogelijk iets duurs aan te schaffen. En dan niet iemand die alles maar mooi en leuk vindt staan, maar gewoon vriendinnen – of in mijn geval zusjes – die vooral heel erg eerlijk zijn en niet willen dat je geld uitgeeft aan iets dat niet bij je past of dat je niet staat.

In de winkel kwam er een knappe Française op ons af die ons heel vriendelijk heeft geholpen. Ik paste de Saint Laurent Monogram Tassel Bag in verschillende maten en in verschillende uitvoeringen. Ik heb de tas met en zonder kwastje gepast, maar de tas zonder kwastje is wat klassieker en paste volgens mijn zusjes minder goed bij me dan die mét kwastje. Ik draag nooit (of in elk geval erg weinig) zilver, dus mijn voorkeur ging echt uit naar de tas met gouden hardware. En hij moest zwart zijn, want dat is een kleur die ik zelf het meeste draag en die het makkelijkst gecombineerd kan worden.

Er bleven 2 varianten over; eentje in zwart leer en eentje in suède. Suède lijkt vanwege de matte finish zeer intens zwart, dat vond ik erg mooi. En hoewel suède delicater is en je moet uitkijken met regen, ben ik hier toch voor gegaan. De zwarte leren variant was namelijk erg ‘glad’ en hierdoor zie je al snel krassen en deuken in het leer. Dus, na ongeveer 45 minuten kwam ik uiteindelijk uit bij de medium size, suède variant met gouden hardware. Mijn zusjes waren het er ook mee eens. Dit werd ’em.

And I love it!

SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 1 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 5 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 4 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 2 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 9 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 8 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 7 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 3 SAINT LAURENT MONOGRAM TASSEL BAG - 6Veel designer bags vind ik vrij klassiek en ‘stijfjes’, of ze zijn juist weer heel bohemian en ‘zakkig’. De Saint Laurent Monogram Tassel Bag zit hier perfect tussenin, vind ik. Hij is klassiek en chique, maar door het suède leer en het leuke kwastje krijgt de tas een speelsere, bohemian vibe en past hij beter bij me. Klassiek met een edgy twist. Ergens heeft de tas ook iets stoers en eigenlijk ook weer iets feestelijks. Hij fleurt een eenvoudige outfit zoals ik hierboven draag helemaal op!

Ik kan mijn liefde voor deze tas moeilijk verwoorden, ik ben er gewoon helemaal mee in de wolken. Als ik hem draag en ik kijk even in de spiegel denk ik ‘ah, wat is hij mooi!’ en ik ben er extreem voorzichtig mee. Als het lichtjes miezert draag ik hem meteen ONDER mijn jas en als ik ergens ga eten zet ik hem nooit op de grond, maar ik zet hem op tafel, of ik houd hem op mijn schoot. Wat gebruik betreft, ik kan er mijn portemonnee, vlogcamera, powerbank en telefoon in kwijt, dus hij is voor mij prima geschikt voor dagelijks gebruik. Toch zal ik hem niet élke dag gebruiken omdat ik er wel een beetje zuinig mee wil doen, maar het is niet zo dat ik hem dus alleen naar feestjes kan dragen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik mijn nieuwste grote aankoop met jullie wilde delen! Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd wat jullie er van vinden.

Is het een tas die bij me past? En zou het een tas zijn die ook bij jou zou passen? Wat is jouw persoonlijke designer droomtas?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

102 Reacties

 1. 10 mei 2016 / dinsdag, 10 mei 2016

  Wauw Serena, de suede versie is inderdaad een goede keus!
  Staat ontzettend chique! Jalooeers!

 2. 20 maart 2016 / zondag, 20 maart 2016

  geweldige tas en fotos wauw!
  Heb zelf in januari bij de YSL store in Parijs de kleine versie van deze in het leer zonder kwastje aangeschaft. Er past geen reet in (m’n iphone 6 past echt net aan in de breedte en dan mn portemonneetje met pasjes, een glossje of lipstick en dat was het), maar ben er zo vreselijk blij mee! Echt een klassieker die jaren mee gaat of ik eventueel later nog heel goed zal kunnen verkopen! Als ik hem zo bij jou zie vind ik de suede variant ook wel echt fantastisch! Zelf vond ik de medium net even wat te hoog zitten als ik hem crossbody droeg, daarom de kleine genomen. Heel veel plezier er van!

 3. Marit
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat een super mooie tas!! Het is dat ik op dit moment een arme student ben, anders had ik zeker overwogen hem te kopen hahaha!

 4. 15 maart 2016 / dinsdag, 15 maart 2016

  Ohh ik herken mezelf heel erg in jouw verhaal: bijna nooit een tas die mijn hart steelt behalve exact deze variant! Hij staat al jaren op mijn wishlist en ik hoop hem deze lente eindelijk te gaan kopen! Geniet ervan!

 5. Diana
  14 maart 2016 / maandag, 14 maart 2016

  Super mooie foto’s! Veel plezier ermee!

 6. Lindsey
  14 maart 2016 / maandag, 14 maart 2016

  Wat een prachtige foto’s! Deze tas past echt precies bij jou, je straalt er helemaal van! Ik ben zo benieuwd naar hoe jullie de camera instellen, zodat de achtergrond blurry wordt. Mag ik vragen hoe je dat doet?

  • Serena
   Auteur
   14 maart 2016 / maandag, 14 maart 2016

   hi Lindsey,
   dat heeft meer met de lens te maken dan met de instellingen denk ik!
   Wij gebruiken graag een 50mm lens voor dat blurry effect.

 7. P.
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Fijn dat je er zo blij mee bent! Ik zou heel graag een Mulberry tas willen, de willow. Helaas gaat die uit het assortiment..

 8. Chantal
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  wauw. zo mooi!

 9. Marianne
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Een prachtige tas! Past er veel in?
  Door jou ben ik verslaafd geraakt aan Mulberry! Na jouw blogpost over de Bayswater was ik om. Mijn favoriet is de Mini Cara in Midnight Camouflage. Een ontzettend leuke tas, ook voor een niet meer zo heel jonge dame als ik 😉

 10. Jessica
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Hey Serena, wat een prachtige aankoop en mooie inverstering!
  Een vraagje, wat is het verschil tussen yves saint lauren en saint lauren? Is yves alleen de naam van de makeup lijn?

 11. 13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Oh jeetje, wat een prachtige tas. Die gaat zeker op mijn verlanglijst ?

 12. E.
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  De eerste foto vind ik een van de mooiste foto’s van jou! Echt prachtig. Mag ik vragen waar je de mouwloze blazer gekocht hebt? Ik vind die ook zo mooi!

 13. Claudia
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Wat een mooie tas, geniet ervan! Mijn droomtas is nog steeds de Hermes Birkin bag, was zo blij toen ik eindelijk de mogelijkheid had er eentje te kopen. Heb er al jaren zoveel plezier van!

 14. Nele Van den Bogaert
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Een super mooie tas die ook helemaal jouw stijl is 🙂

 15. Hanan
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Wat n prachtig exemplaar!
  Happy voor je!

 16. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  En ook hele mooie scherpe foto’s trouwens, je straalt helemaal.

 17. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  WAUW, WAUW EN WAUW! Wat een prachtige tas. Ik ben helemaal geen tassenmens (is dat een woord?), maar deze vind ik werkelijk een plaatje!

 18. Julie Tina
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wow jaloers haha 😀 Ik ben ook heel kieskeurig als het op tassen aankomt, maar wat een beauty is dit zeg! Tijdloos en chique.

  Ik vind je outfit op de foto’s ook heel geslaagd, in combinatie met de tas vormt het een mooi geheel.

 19. Jo
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Prachtige tas! Heerlijk die ervaring he als je lang naar iets kijkt en alles uitzoekt om het dan eindelijk in je bezit te krijgen.

  Ik had dit met mijn eerste Louis Vuitton tas. Een echte investering

 20. Sabien
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Small Triobag van Celine, de kleur ben ik nog niet helemaal uit. Het is, netzo wat jij aangeeft, mij droomtas.

  • Sabien
   11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

   Edit; mijn 🙂

 21. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Ja wat mooi. Staat je erg goed en ook weer hele mooie foto’s

 22. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Babe wat een mooie foto’s en wat zie je er goed uit!! Love voor de bag, super aankoop..
  XX

 23. michelle
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wat een mooie foto’s en wat staat de tas je goed! Net een verlengstuk van jou. Het klopt gewoon. Top!

 24. Sanne
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wat een beauty van een tas! Hele goede keus, staat je goed.

 25. Lin Le
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Aahh I lovee your bag (L).
  Ook echt mijn droomtas in zwart leer dan 🙂

 26. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wat is die mooi! 🙂 Ik vind ook dat die hartstikke goed bij je staat, echt typisch Serena (goed bedoeld, natuurlijk). Zelf zou ik graag ooit een Céline box bag willen.

 27. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Ik ken dat kriebelige gevoel, dat heb ik ook bij bepaalde dingen haha. Ik vind de tas echt heel mooi, hij past ook goed bij je! Mooie foto’s ook!

 28. suus
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Heel gaaf! Mooie foto’s ook! Nog een tip: bij manfield verkopen ze een spray die ervoor zorgt dat waterdruppels gewoon afglijden van suède! Ik ben ook gek op suede , vooral voor schoenen maar ik vond het altijd zo zonde dat het snel lelijk werd met het weer in Nederland waardoor ik suède een beetje ontweek. Nu niet meer, die spray werkt fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *