Molecule 01 parfum van Escentric Molecules – zo maak je hem zelf!

Het parfum Molecule 01 van Escentric Molecules is wellicht één van de meest beruchte niche parfums ter wereld. Toen het parfum voor het eerst op de markt verscheen bracht het een zeer bijzonder verhaal met zich mee. De geur van Molecule 01 zweeft dicht op de huid en creëert een ondefinieerbaar en natuurlijk aura om de drager heen. Hierdoor oefent het en hele sexy, feromoon-achtige aantrekkingskracht uit op iedereen die het ruikt. Het is daarom een zeer bijzonder en uniek parfum en zoals parfumeur Geza Schoen zelf uitlegt; “het is een geur waar je het liefst helemaal in wilt duiken om je er helemaal in te hullen. It’s comforting, cocooning.”

Molecule 01 perfumeMaar waarom is dit parfum berucht, en niet beroemd? Omdat dit parfum uit slechts één ingrediënt bestaat: Iso E Super. Molecule 01 is niets meer en niets minder dan een verdunning van de stof Iso E Super in alcohol. Geen ingewikkelde composities van diverse geuren die van topnoot naar hart naar basisnoot tevoorschijn komen en subtiel in elkaar overlopen. Nope. Gewoon één ingrediënt opgelost in alcohol. Voor een fles van 100 ml betaal je echter €115,00. Oplichterij? Ik vind van niet. Net zoals met veel producten denk ik altijd maar ‘je moet er maar nét op komen!’.

Toch kon ik het niet laten en ben ik op zoek gegaan naar een manier om Molecule 01 veel voordeliger te creëren, en het is mij gelukt om dit parfum na te maken voor een fractie van de prijs. Maar voordat ik hier op door ga, wil ik jullie eerst iets meer vertellen over Iso E Super, en wat er zo bijzonder is aan dit ingrediënt.

ISO-E-SUPER-BULKDe officiële naam van Iso E Super luidt voluit 7-acetyl-1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetramethyl naphthalene, dus je begrijpt dat men deze naam heeft afgekort naar simpelweg Iso E Super. Zoals je misschien al had verwacht met zo’n naam, wordt de geurstof Iso E Super niet in de natuur gevonden. Het is een synthetische geurstof die in 1973 werd gecreëerd in het laboratorium van IFF (International Flavors & Fragrances). Het is een zeer geliefde geurstof die al jarenlang wordt verwerkt in zowel parfums als in persoonlijke verzorgings- en huishoudelijke producten als zeep, wasmiddel en deodorant. Door toevoeging van Iso E Super worden geuren wat zachter, ronder en geuriger en krijgt het een bloemig karakter.

Molecule 01 Perfume DIY - 3Maar, hoe ruikt het dan precies? IFF omschrijft de geurstof zelf als smooth, houtachtig, amber met een unieke, fluweelzachte sensatie. Ik vind dat deze omschrijving redelijk klopt, al vind ik de geur ook iets poederig zoets hebben, maar dan op een zijdeachtige, romige manier. Alsof je je huid ruikt. Heel sensueel en zacht en muskusachtig. Ik ruik er ook een beetje Jasmijn in, en sandelhout. Larissa vindt dat Iso E Super ruikt naar papier. Papier, ja! En toen ze dat zei rook ik het ook ineens. Niet de geur van een kopieerapparaat, een printer of oude boeken, maar gewoon de geur van vers papier. Onmiskenbaar.

De grootste verrassing is nog wel dat je Iso E Super niet of nauwelijks ruikt op een geurstripje of in het flesje zelf, maar dat de geur pas goed tot zijn recht komt als het op de huid wordt aangebracht. De warmte van de huid is namelijk nodig om Iso E Super in al zijn volheid te ontvouwen. En zelfs op de huid ruik je hem niet altijd. Soms vang je er een vleugje van op, en dan ruik je een lange tijd niets. De geur verdwijnt en komt vervolgens weer heel discreet terug, wat erg bijzonder is. Precies vanwege deze eigenschap wordt het ook zo graag gebruikt in combinatie met andere ingrediënten, omdat het bepaalde geurnoten juist naar voren kan laten komen.

Molecule 01 Perfume DIY - 1Toen ik op zoek ging naar pure Iso E Super, kwam ik uit bij de Nederlandse webshop De Hekserij. Hier kocht ik 10 ml Iso E Super van IFF kwaliteit (the real deal dus) voor slechts €2,-. Omdat Iso E Super niet puur op de huid aangebracht kan worden in verband met allergenen en gevoeligheid van de huid, moet het opgelost worden in alcohol, en dan het liefst ‘perfumers’s alcohol’. De Hekserij raadt zelf aan om het te mengen met Cosmetisch Haarwater, wat bestaat uit alcohol, panthenol (skin conditioning agent), parfum en aqua (water). Hier bestelde ik 100 ml van. Ook bestelde ik 2 glazen parfumflessen van 50 ml met bijbehorende verstuivers en dopjes.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 11.53.15In totaal was ik €24,- kwijt en hiermee kon ik 2 x 50 ml Molecule 01 reproduceren. Dat komt dus neer op €12,- per fles. Ik wist al meteen aan wie ik de andere fles wilde geven, aan mijn zusje Larissa! Wat geuren betreft houden wij namelijk erg veel van dezelfde parfums en ik wist zeker dat Larissa deze geur zou kunnen waarderen.

Molecule 01 Perfume DIY - 5Het is eigenlijk heel simpel. Meng 90 ml Cosmetisch Haarwater met 10 ml Iso E Super. Wat ik deed wat 10 ml uit de fles met Cosmetisch Haarwater verwijderen en hierin de Iso E Super gieten. Vervolgens deksel erop en even goed zwenken.

Molecule 01 Perfume DIY - 4Giet het mengsel over in de parfumflessen, knip het buisje op maat zodat het goed in de fles past, draai de verstuiver erop, en klaar ben je! Eventueel kun je nog een mooi etiketje op de fles plakken.

Molecule 01 Perfume DIY - 6That’s it! Voor een fractie van de prijs en met een kleine inspanning heb jij helemaal zelf je eigen Molecule 01 gemaakt. Omdat Cosmetisch Haarwater zelf ook iets van parfum bevat is de geur een klein tikkeltje anders dan het origineel, maar de geur is onmiskenbaar Iso E Super en ruikt zo goed als hetzelfde. Wil je echt 100% dezelfde geur creëren als Molecule 01, dan dien je Iso E Super te mengen met perfumer’s alcohol. Deze alcohol bestaat uit gedenatureerde ethanol, isopropyl myristate en monopropylene glycol. Ik ben deze alcohol nog niet in Nederlandse webshops tegengekomen, maar wel in webshops uit de UK. Maar, persoonlijk vind ik dat Cosmetisch Haarwater een net zo’n heerlijke geur oplevert, dus ik ben zeer tevreden over het resultaat!

Molecule 01 is een hele zachte en lichte geur die helemaal niet zo overheersend is. Soms denk je na een paar uur, ‘hee, ruik ik hem nog wel?’ en dan ineens ruik ik weer een vleugje. Het komt overigens vaak voor dat de drager de geur helemaal niet meer ruikt, maar anderen wel. Ik spray de geur daarom zelf tweemaal per dag op: eenmaal in de ochtend en nog een keertje halverwege de middag.

Molecule 01 Perfume Iso E super - 1Ik draag mijn Molecule 01 soms alleen, en soms combineer ik het met mijn andere parfums door het simpelweg over elkaar heen te sprayen, dit wordt layeren genoemd. Je ruikt het eerste parfum goed, maar de Iso E Super lijkt de scherpe randjes er iets vanaf te halen en de geur wat zachter en romiger te maken en tegelijkertijd ook iets warmer en houtachtiger. Het transformeert het andere parfum als ware in een zwoelere, sensuelere en ‘cleanere’ versie.

Ik heb wel eens gehoord dat er dragers van dit parfum zijn die op straat worden aangehouden door mensen die willen weten waar ze naar ruiken, maar dat heb ik zelf nog niet meegemaakt, haha! Ik houd jullie op de hoogte, mocht het gebeuren. Ik benin elk geval helemaal in mijn nopjes met mijn zelfgemaakte Molecule 01 parfum. Het is én leuk om te doen én vele malen goedkoper dan het origineel!

Molecule 01 Perfume DIY - 2Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om meer over de geurstof Iso E Super te weten te komen, en om te zien hoe je dit dure niche parfum zelf na kunt maken.

Hadden jullie wel eens van Molecule 01 of Iso E Super gehoord? Is dit parfum iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

184 Reacties

 1. RMC
  29 mei 2019 / woensdag, 29 mei 2019

  Hello
  ik bem RMC en Kan iemand me vertellen waar kan ik Iso e super (iff) en cosmetisch haarwater bestellen? welk website ?

  graag een reactie

  • 7 september 2019 / zaterdag, 7 september 2019

   Het artikel geeft het alweer.
   Hekserij.nl

   Groetjes Sabine

  • Lina
   10 oktober 2020 / zaterdag, 10 oktober 2020

   Hekserij.nl

 2. Lisette
  20 juni 2018 / woensdag, 20 juni 2018

  Hoi Serena,

  Zijn de verhoudingen hetzelfde als ik het echt met perfumers alcohol zou maken?
  Mvg Lisette

 3. Ellen van Opzeeland
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Ik heb hem ook gemaakt maar vond hem te licht en heb het naar mijn smaak aangepast.
  Ik heb 20ml op 100ml cosmetisch haarwater gebruikt en hij ruikt wat sterker, wat is lekkerder vind. Het neemt niet weg dat ik ondanks deze lekkere zelfgemaakte versie toch de orginele molecule 01 heb besteld. Ik vind deze wat kruidiger ruiken.
  Het was leuk om te proberen!

 4. Luce Proost
  15 april 2017 / zaterdag, 15 april 2017

  Mijn zus en ik hebben gisteren een dame aangesproken die in een heerlijke geurwolk Molecule 01 bewoog. We waren direct verliefd op deze geur. Vandaag al de shop bezocht waar het spul te koop is. Maar idd de prijs valt tegen. Mss toch eens experimenteren met een eigen brouwsel. Ik vind wel de gekruide versie het lekkerst. Maar het mengsel zoals hierboven beschreven is het basisspul. Ruikt volgens mij toch minder intens dan de tweede versie. Of vergis ik mij ?

  • 28 mei 2017 / zondag, 28 mei 2017

   Hallo,

   Wilt u aub, tweede versie vertellen, met welke producten bestaat?
   Dank u .

  • Ellen
   16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

   Nee hoor, je vergist je niet. Het orginele is inderdaad veel kruidiger dan de zelfgemaakte. Ik ben toch gezwicht en heb de orginele gekocht.

 5. 31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Hallo, ik heb een vraag, ik heb besteld 100 ml haarwater en 10 ml Izo, gemengd en gemaakt een parfum maar ik reek niks, het geur vliegt direct, ik vraag me af als de hoeveelheid van de producten juist is. Of heeft dat tijd nodig misschien tot de geur klaar is? Kunt iemand me een raad geven aub?

 6. 18 oktober 2016 / dinsdag, 18 oktober 2016

  Ik heb deze geur als eens gemaakt met het haarwater….echt super.
  Maar wil nu eens de real deal gaan proberen.
  Ik heb de Perfumer,s Alcohol bestelt, maar vraag me af of de verhoudingen wb het haarwater en Iso E hetzelfde blijven met de Perfumer,s alchol, of gelden hier andere verhoudingen voor???

  • Nicole
   1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

   waar heb je perfumersalcohol besteld want die is in Nl nergens te krijgen…..dacht ik
   grt Nicole

  • Mieke
   9 oktober 2019 / woensdag, 9 oktober 2019

   Wil graag weten waar je de perfumers alcohol besteld hebt, groetjes

 7. Nicole
  2 oktober 2016 / zondag, 2 oktober 2016

  Heb de spulletjes besteld. Ben heel benieuwd. Heb zeld de molecule 01 en de escentric!! Allebei suuuuper geuren. Voor mij niks andera meer. Ben dus benieuwd hoe de zwlfgwmaakte ruikt. Ik wil er even bijzeggen dat het zo is dat je zelf de geur nauwelijks tot niet ruikt. En af en toe ruik je weer zo een vlaag voorbijkomen. Ik ben fan!!!!! Als ik het zelf gemaakt heb laat ik even weten of hij in de buurt van de originele komt.

  • Nicole
   8 oktober 2016 / zaterdag, 8 oktober 2016

   Heb de geur gemaakt en hij is echt het zelfde. Het mooiste compliment was dat een vreemde mij vroeg welke lekkere geur ik ophad!! Dus voor mij alleen nog de zelfgemaakte versie!! Wil wel de volgende keer misschien iets meer iso erin doen.

   • Sylvia
    12 november 2016 / zaterdag, 12 november 2016

    Heb zojuist óók besteld…. Kan niet wachten ??

  • Lila
   26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

   Hi heeft u de geur al gemaakt en bevalt het?

 8. Kubra
  26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

  Mag ik vragen waar ik dit geurtje kan kopen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit eerder hierover heb gehoord en ben echt heel erg benieuwd geworden 🙂

  • L. de Jong
   10 mei 2017 / woensdag, 10 mei 2017

   Misschien heb je het inmiddels al làng ontdekt maar je kunt Molecule kopen of online bestellen bij Skins. Er zijn 12 filialen in Nederland, dus misschien wel eentje bij jou in de buurt?

  • Nicole
   1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

   superwinkel.nl

   grt Nicole

 9. Joyce Duson
  27 juni 2016 / maandag, 27 juni 2016

  Ik heb het parfum ook zelf gemaakt en merk dat de zelfgemaakte versie heel snel vervliegt. Als ik de originele op heb, krijg ik regelmatig opmerkingen van ‘wie ruikt er hier zo lekker?’, terwijl dit niet het geval is bij de zelfgemaakte.

 10. Beatrix
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Ik ruik helemaal niets als ik hem op mijn huid spuit.
  Serieuze tegenvaller !

 11. Marije
  31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

  Nog meer mensen waarvan het luchtje inmiddels niet meer 100% ruikt zoals toen je hem net maakte? Bij mij ruikt hij minder sterk en minder lekker op de een of andere manier.

  • Serena
   Auteur
   31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

   hi Marije,
   dat is normaal, niet omdat het parfum verandert, maar je neus raakt eraan gewend. Je kunt de geur even mengen met een ander parfum (layeren) of een tijdje iets anders dragen. Als je daarna weer switched naar Molecule 01 acht ik de kans groot dat het weer als vanouds ruikt.

 12. Jeanine
  23 mei 2016 / maandag, 23 mei 2016

  Hoi Serena,

  Heb het pakketje ook aangeschaft… Maar bij mij is het helaas niet zo’n succes :(. Mijn vriend en andere mensen vinden het vooral naar oud zweet ruiken. Leuk als je dus met trots deze geur laat ruiken en iedereen zegt: iiieeeuuww je ruikt naar zweet! 🙁 🙁 🙁

 13. Lejla
  18 mei 2016 / woensdag, 18 mei 2016

  Hi Serena,
  I love this perfume and I will try to reproduce it at home following your instructions (thanks a lot for that!). I have jus one question: you make a 10% mixture (10 % scent, 90% dilution) while Molecule 01 has a 65% scent and 45% dilution. Why did you choose to change the percentages? Or did I miss something?
  thanks a lot!
  Antonia

 14. Su
  9 mei 2016 / maandag, 9 mei 2016

  Ook ik heb hem op 1 mei 2016 betaald en besteld.
  Maar was niet binnen op moeder dag, zit er nog steeds op te wachten.
  Duurt al 8 dagen………

 15. Eva
  8 mei 2016 / zondag, 8 mei 2016

  Ik heb het pakketje besteld voor moederdag, ze is er heel blij mee 😉

 16. Just-a-Name
  6 mei 2016 / vrijdag, 6 mei 2016

  Na veel positieve berichten te hebben gelezen heb ik dit parfum pakket ook besteld. Zojuist binnen gekregen en gelijk klaar gemaakt. Toen ik het flesje Iso E opendraaide dacht ik gelijk oh dit ga ik erg lekker vinden ruiken, er kwam een hele lekkere geur vanaf. Echter nu ik het vermengt heb ruik ik een enorme walm alcohol en verder een heeeeeeeeel licht aanwezig geurtje heb ik iets verkeerd gedaan? Meer mensen die zoveel Alcohol ruiken?

  Of Heeft het parfum nog even nodig om bij te trekken in het flesje?

  Met goed zwenken bedoel je toch voorzichtig draaien ?

  Liefs,

  • Iris
   6 mei 2016 / vrijdag, 6 mei 2016

   Ik heb hem vandaag ook gemaakt en dacht precies hetzelfde! Toen ik het op spoot rook ik ook een enorme walm van alcohol, maar na een paar seconde trekt die alcohol geur weg en dat blijft er een heerlijk zacht luchtje achter. Gewoon even wachten dus 😉

 17. Jolande
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Hoi, ik heb mijn set binnen en meteen de parfum gemaakt!!Heerlijk hoor!!Ruikt naar amber,bloemen,hout enz.Alleen toen ik hem mijn man liet ruiken moest hij niezen,allergie denk ik (haha).Maar goed ik vindt hem lekker dan doe ik hem maar op als hij naar zijn werk is!Dank je wel Serena voor de goeie tip!!Ik blijf je super leuke blogs volgen en ook je lieve familie(zussen,moeder)!gr.

 18. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Echt een super leuk artikel! Heb het meteen besteld, ben er zo benieuwd naar. Maar nu heb ik een vraagje weet iemand ongeveer hoelang de verzendtijd van de hekserij is?
  groetjes Fleur

  • Jolande
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Hoi ga er maar vanuit een weekje ofzo!gr.

  • Xxxjes
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Staat de levertijd niet bij bestelbevestiging? Ik denk dat de Hekserij je dat wel kan vertellen. Ik zou ze het vragen.

 19. fhfokkema
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Vind het erg leuk iemand met ervaring met dit parfum te vinden.
  Ik maak zelf parfums, die meestal een bloemig karakter hebben, met uiteraard een beetje Iso E erin
  Ik hoop een wat meer sterker parfum te maken , die bij mij past
  Groen en paars zijn mijn lievelingskleuren, misschien kan ik dat in een geur tot uiting brengen?
  Bedankt voor de structuurformule.

 20. Levi
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Hoi! Ik wil hem heel graag zelf maken! Maar ik snap de stappen wel maar nog niet helemaal… Ik dacht misschien kan je er een DIY video van maken! Dan is het voor ons ook nog eens extra leuk om te maken toch? XJES van mij!

 21. Megan
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Besteld 😀 Ben erg benieuwd

 22. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Hey,
  Ik wil hem ook heel graag thuis maken alleen snap ik de eerste stap niet met het over gieten. Wil je het misschien nog een keer uitleggen? Je bent echt een geweldige youtuber en blogger trouwens!?

 23. Rosann
  26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Bedankt voor deze geweldige uitleg! Bestelling is gedaan, ben super benieuwd 😀

 24. naima
  26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Serena! wil je ook delen hoe je ambroxan molecule 2 kunt maken ??

 25. Aw
  24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  Hoi Serena,
  Ik lees over een nieuw parfum, E Timbersilk Monoscent (2016), dat bestaat uit alleen Timbersilk. Als je dan weet dat dat een meer pure vorm is van Iso E Super – zou het een kopie zijn van Escentric Molecules Molecule 1? Benieuwd naar….

 26. sigrid
  24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  ik heb 2 vraagjes 1 wat is zwenken je zei namelijk dat je het mengsel even moet zwenken…? en de 2e vraag is kan het ook mis gaan als je bijoorbeel iets te veel weg gedaan hebt van het haarwater en dus meer iso e super hebt toegevoegd krijg je dan een pigment vlekje of wat dan ook ??

  • Susan
   26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

   Zwenken is dat je het flesje zachtjes heen en weer schudt

 27. 24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  Geweldig dit! Ook al heb ik het parfum nog nooit geroken, door alle enthousiaste verhalen en comments ben ik overtuigd. Bovendien is dit de perfecte manier om een parfum te kopen wat ook nog eens dierproefvrij is omdat je het parfum zelf maakt. Ben heel benieuwd!

 28. Alice
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat ontzettend leuk dat je dit met ons wilt delen! Ik heb het natuurlijk ook meteen besteld, al weet ik dat het tijdelijk is uitverkocht. Dan maar even geduld hebben.. de voorpret is er niet minder om!
  Dank je wel hoor! PS Nog meer goede ideetjes??

 29. Denise
  15 april 2016 / vrijdag, 15 april 2016

  Een paar jaar geleden was ik dus degene die iemand staande hield op straat om te vragen wat voor parfum ze op had.. Ik was gelijk verkocht! Het meisje vermelde er gelijk bij dat het een dure parfum is.. en dat heb ik er dan niet voor over! Maar nu… Molecule zelf maken!! Ik ga het zeker uitproberen! Bedankt voor de tip Serena!

 30. Sunny
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Zonet heb ik voor de tweede keer een bestelling bij de hekserij geplaatst. Ik ben echt verslaafd geraakt aan de geur en ga er dus vrij snel doorheen. Gelukkig kan dat met deze prijs. Bedankt Serena voor de tip!

 31. Lousaa
  30 maart 2016 / woensdag, 30 maart 2016

  Zo. Het heeft even geduurd maar ik heb hem gemaakt. Goddelijk. Man wat een verslavende lucht en wat een koopje! Thanks Serena!

 32. Sofie van Geffen
  26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

  Haha wat een leuk artikel! Mijn vader werkt toevallig bij IFF

 33. Marije
  25 maart 2016 / vrijdag, 25 maart 2016

  @bb, alle informatie staat op de website. Heb de flesjes met dop besteld die Serena heeft gebruikt? Dan komt het pas na 20 april want die zijn uitverkocht. Heb je andere daarvoor besteld dan zou ik even mailen want de levertijd bedraagt 4-6 werkdagen.

  Ik heb gister mijn pakketje ontvangen en vandaag gemaakt! Moet zeggen dat ik het wel even wennen vind dit luchtje. Ik gebruik normaal altijd frisse of fruitige parfums dus ben benieuwd of er morgen iemand wat van zegt (kom vandaag mn huis niet meer uit)

  • bb
   27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

   Ik heb hem vandaag binnen gehad!

   Ik weet niet hoe goed de dupe is want ik heb het origineel niet, maar het is een hele bijzondere geur. Nergens mee te vergelijken, bijna ‘aards’. Het ruikt comfortabel, lichaamseigen, hout-achtig en warm. Ik lees online dat sommige mensen hem niet op zichzelf ruiken, maar ik ruik hem toch echt duidelijk. Ben heel erg benieuwd of ik er reacties op krijg, mijn collega’s zijn altijd een goed testpanel haha. Iig wil ik bij dezen nog even mijn complimenten geven aan Serena. Artikelen zoals deze maken jou in mijn ogen de beste beautyblogger. Heerlijk het je het scheikundig uit elkaar pluist en je lezers de mogelijkheid geeft zo”n duur parfum gewoon na te maken!

 34. bb
  24 maart 2016 / donderdag, 24 maart 2016

  Ik ben heel.benieuwd en heb het setje besteld, maar 8 dagen later nog steeds niets gehoord. Een automatische bevestiging van mijn betaling, meer niet. Zal wel druk zijn met bestellingen maar een indicatie van wanneer het ongeveer wordt geleverd was wel fijn geweest.

 35. 24 maart 2016 / donderdag, 24 maart 2016

  Oké, dit ga ik NU kopen. Laura heeft het geprobeerd… En inderdaad de reactie van ‘ohh waar ruik je naar en wat ruik je lekker’ gaf ik precies!! Wat een geur ???

 36. Elsemarieke
  19 maart 2016 / zaterdag, 19 maart 2016

  Heb vorige week het diy-pakketje (incl flesjes en uitleg) besteld en vandaag ontvangen. Precies op tijd voor de verjaardag van een vriendin vanavond. Net alles gemengd en gelijk opgespoten. Wat een bijzondere en vooral zachte geur, past helemaal bij die vriendin. Ben heel benieuwd naar haar reactie vanavond.
  En onder aan de uitleg staat ook wat je nodig hebt om molecule 2 te kunnen maken: Ambroxan. Die ga ik zeker ook proberen.

  • naima
   26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

   Ambroxan is heerlijk! zou je aub de uitleg ervan willen delen?

   • barbara
    6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

    Hoi Naima Dit staat op website hekserij, je kunt daar 5 gram ambroxide kopen voor 10 euro en 1 gram vermengen met cosmetisch haarwater. Ik ga deze ook zeker proberen want ik ben gek op amber! Hoop dat je dit nog leest naima

    Ambroxide (Sym)
    Ambroxide (Sym) is een ambergeurstof van het Duitse Symrise. Ambroxide, ook bekend als ambroxan of ambrox is waarschijnlijk de meest gebruikte ambergris geurstof. Handel in echte natuurlijke ambergris is wereldwijd verboden, dan wel alleen toegestaan onder bepaalde strenge voorwaarden, dit omdat het meestal wordt gewonnen uit de darmen van (illegaal gevangen) potvissen, een diersoort die beschermd is. In Nederland is handel helemaal verboden, maar Ambroxide (Sym) is een goed alternatief in veel gevallen.

    Tot voor kort gebruikten we de naam Ambroxan voor dit product, dit is een andere naam voor hetzelfde molecuul als Ambroxide cryst. van Symrise. In de overgangsperiode kunt u dus potjes met Ambroxan of Ambroxide ontvangen, de naam op het potje geeft aan welke. Er is verder geen relevant verschil tussen beide producten, u kunt ze 1 op 1 met elkaar uitwisselen.

    Ambroxide (Sym) is een vaste stof die we in de vorm van vlokjes verkopen. Het lost in veel gebruikelijke geurstoffen en oplosmiddelen op. De geur is erg sterk en overheersend, wees daarom voorzichtig, een compositie wordt al snel overgenomen door de Ambroxide.

    Molecule 02 van Escentric Molecules bevat kennelijk alleen dit molecuul als geurstof. Als u het wil namaken is 1 gram Ambroxide per 100 ml Cosmetisch haarwater waarschijnlijk een goed uitgangspunt. Wat meer of minder bevalt wellicht beter.

 37. Marije
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik krijg mijn bestelling dus pas eind april binnen vanwege het niet kunnen leveren van producten 🙁

 38. Marieke
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Zijn er ook alternatieven voor cosmetisch haarwater of kan je het in de drogist/supermarkt kopen?

  • Serena
   Auteur
   18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

   Ik ben het daar nog niet tegengekomen, je kunt ook pure alcohol gebruiken (70/80%) overigens, dat verkoopt men wel in de drogist!

 39. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik ging vandaag bloed laten prikken en had daarvoor net dit luchtje gemaakt. Bij de bloedbank vroeg de zuster gelijk welk luchtje ik op had! Heb de link naar dit artikel op haar computer laten zien:)

 40. Arta
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik draag molecule 01 al jaren en ben door de prijs erg zuinig. Heb dus meteen op De Hekserij besteld door jou, ben erg benieuwd maar ik lees dat ik toch een beetje geduld moet hebben omdat ik duidelijk niet de enige ben die meteen is gaan bestellen ;). Super artikel, heel erg bedankt!

 41. Daphne
  16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

  Ik ken t parfum eigenlijk helemaal miet maar je hebt me meteen enthousiast gemaakt! Paar dagen geleden dankzij jou ook al de wenkbrauw Peel off gel gekocht en nu dit hahaha Thank youuuu

 42. Marije
  16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

  Hahahaha dit zie ik zojuist op de website staan: ”Algemene vertraging: 1 tot 2 dagen langere levertijd is mogelijk – Oorzaak is een groot aantal extra bestellingen rond Iso E Super en Molecule 01. Bestellingen van deze producten en aanverwante materialen lopen de grootste kans op vertraging.”

  Heb je wel wat goeds voor ze gedaan Serena!

 43. Pleun
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Wauw wat vet! Top artikel! Ik ga het misschien ook uitproberen, eerst even naar de winkel om uit te zoeken waar die geur nou eigenlijk naar ruikt want ik ken hem niet maar klinkt erg lekker!

 44. Timothy
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Wat een goed idee!!! ik heb een setje besteld, en ook een set met Timbersilk, schijnt nog meer vergelijkbaar te zijn met Molecule 01.. Leuk om te vergelijken.. Volgens mij mogen ze wel een weekend doorwerken bij de Hekserij dankzij jou 😉 Dank voor de tip en goed artikel Serena!

 45. maaitea
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  BAM! en daarom ben jij de beste beautyblogger van op zn minst de benelux! super cool dit!

 46. Alexandra
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Hallo Serena,

  Hier nog een update. Ik heb twee flesjes vol gemaakt en het ruikt idd exact hetzelfde. Ze dachten allemaal dat ik Molecule 01 ophad. Supertip van je.

  Nogmaals hartelijk dank.

  • Nienke
   16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

   Zelfde verhaal hier. Echt zo lekker én leuk! Ik ben er helemaal blij mee! Bedankt, Serena:-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *