Nederland, topland!

In Nederland regent het veel, we hebben een koude rotzomer, we moeten te veel belastingen betalen… Mensen zijn steeds minder tevreden over Nederland, terwijl we het eigenlijk helemaal niet zo slecht hebben.

Sterker nog, Nederland is een topland in vergelijking met andere landen, en dat mogen we best wat vaker laten merken. De stichting Wereldland Nederland roept daarom iedereen op om een videoboodschap te maken waarin je in 1 minuut uitlegt wat Nederland volgens jou nou zo bijzonder maakt.

Hieronder leg ik in 1 minuut uit waarom we best wel trots kunnen zijn op ons kleine, koude kikkerlandje:

[do action=”ytr”][/do]

Laat ook weten waarom we trots kunnen zijn op Nederland en zend een video in van 1 minuut. Als jij je video inzend maak je ook nog eens kans op hele gave prijzen. De ‘Beste Verkoper van Nederland’ wint bijvoorbeeld een eigen strandhuis aan – uiteraard – onze prachtige Nederlandse kust. Meedoen? Ga dan naar deze website.

Waarom ben jij blij met Nederland? Wat maakt ons land nu een topland?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

66 Reacties

 1. Liza
  13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Leuk dat je over IFF vertelt, veel mensen kennen het niet. Ik werk op de fragrance afdeling in Tilburg.

 2. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Wat leuk om al jullie reacties te lezen, bedankt! Bekijk http://bit.ly/verkoopNL om jullie positieve geluid in 1 minuut video te vatten en kans te maken op mooie prijzen. Laat ons weten wanneer daar vragen/onduidelijkheden over zijn! We helpen jullie graag, fijne dag.

 3. simone
  12 juni 2013 / woensdag, 12 juni 2013

  eerlijk vind ik nederland echt verschrikkelijk, we hebben overal regeltjes voor, geen mooie exotische jongens, als het zomer wordt is het weer melkflessen attack, de gemiddelde nederlandse vrouw doet neit echt heel veel aan hun uiterlijk, vergeleken met bijvoorbeeld italie ofzo. oke, er zijn ook wel leuke dingen aan dit land, maar ik kan niet wachten totdat ik oud genoeg ben om in indonesie te wonen!

 4. Sylvia
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Ik woon al meer dan tien jaar in het buitenland, in Griekenland om precies te zijn. Ik ben Nederland meer gaan waarderen sinds ik in Griekenland woon. Nederlanders hebben altijd wat te klagen en zien daardoor niet meer waarop ze allemaal trots kunnen zijn. Nederland is een prachtig en goed land voor zijn burgers. Okay, ik weet het word bij jullie ook allemaal minder maar dan nog is er niets te klagen. Als je in Nederland een zeurpiet bent zul je dat vast en zeker ook zijn in het buitenland;-) dus diegene die zo snel mogelijk weg willen uit Nederland; think twice!! Jammer dat het maar een video van een minuut mag zijn, ik kan wel een uur volpraten met allemaal positief geluid over Nederland!

 5. Tessel
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Om eerlijk te zijn, vind ik het raar dat je het alleen over een of ander bedrijf hoger aanprijst dan bijvoorbeeld alle goed doelen, organisaties & bijvoorbeeld [beetje heftig misschien] al onze veteranen! En, als iemand mij zou vragen waarom NL zo’n topland is, zou ik zeggen: “We kunnen zeggen wat we willen.” of “We zijn vrij.”. Maar niet dat ik trots ben op een bedrijf. [ikbengeenhater]

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   Ik vond het wel toepasselijk omdat ik gek ben op parfum en ik wilde eens iets kiezen wat niet iedereen al kiest. De dingen die jij noemt, daar mogen we zeker trots op zijn, als niet meer. Ik ben ook geen hater.

 6. 11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Leuke video!
  Ik vind Nederland zo leuk door de seizoenen ^^

 7. Yasmine
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Haha cool! Ik had hier idd al van gehoord!

 8. Claudia
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Oh gaaf! Ik zat er aan te denken om o.a. bij IFF te solliciteren :3 leuk dat je dat ook kent (hoort bij je vak I guess, maar toch denk ik niet dat veel mensen het kennen?).

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   Ik ben een vakidioot hè? En mijn zwak is parfum! Heb je ook mijn interview met een ‘neus’ gelezen? Hij werkt bij IFF in New York.

   • Claudia
    11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

    Nee die heb ik niet gelezen, ik ben zelf levensmiddelentechnoloog, dus zou ik voornamelijk met smaken willen werken ipv geuren 😉 maar ik ga hem zeker lezen nu! 😀

 9. Betty
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Trots op Nederland? Ik wil zo snel mogelijk in Duitsland wonen, dat alleen om de economie en natuur. Sorry. Ik ben hier ook geboren, maar ik vind al die bezuinigingen niks. Softe justitie, en het hele land is vol met pedofielen. NL is 1 van de landen waar pedofilie het actiefst is. Yeah holland.

  • Denise
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Inderdaad, ik ben in Nederland geboren maar van mediterraanse afkomst en er zijn genoeg punten waar ik het niet mee eens ben. Inderdaad de zachte justitie. Hier kan je lekker mensen in elkaar slaan, vermoorden en er met een milde straf vanaf komen. En het collegegeld laag? In Belgie is het 500 euro per jaar. Wat je hier betaalt om 1 jaar te studeren, kan je daar 3 jaar van studeren. En die bezuinigingen op het onderwijs, domste wat je kunt doen. Maar wel 400.000 euro gebruiken om een zaal voor de gemeente te verbouwen omdat er vier stoelen extra bij moeten. Of dat ze de ov voor studenten willen afschaffen. Wat een topland als ze dat willen doen. En wat dacht je van de grote verschillen van kinderopvang. In Nederland betaal je voor vier dagen bijna 1000 euro per maand en als het goed was in Zweden of Zwitserland 300 euro. En drugs en alcohol stimuleren, no wonder people are fucked up here. Toeristen die uit ramen springen, kan je trots op zijn. Verder kan het land hier niks aan doen, wat Nederland heeft zeker mooie plekjes en veel historie, kun je er lekkere producten krijgen en er is veel talent, maar het is de politiek die het verpest.

   • ......
    10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

    Als je zo wilt gaan doen moet je Nederland ook vergelijken met landen vergelijken waar schoolgeld vele malen meer is, waar ziektekosten onbetaalbaar zijn etc.
    Plus de overheid is juist bezig om het wiet verkoop aan toeristen moeilijker te maken dus…

    • Denise
     11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

     Jaa dat is uiteraard waar hoor, maar omdat het in andere landen beter kon, vind ik Nederland geen topland. En ja de overheid neemt nu pas maatregelen na het jaren gedoogd te hebben. Dat vind ik krom. Geld willen verdienen aan de toeristen, maar nu opeens afschaffen. En wat krijg je? Nog meer dealers op straat en vervelende toeristen die drugs willen

  • Sheila
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   Nederland heeft juist geen softe justitie. We horen bij de Europese landen die het hardst en het langst straffen. Er zijn maar weinig landen waar levenslang ook écht levenslang is. In Nederland is dat dus wel zo. En de mensen die tot levenslang veroordeeld zijn, hebben maar heel weinig kans om gratie te krijgen.
   Als je dingen gaat beweren over justitie, dan moet je wel de feiten kennen.
   Het probleem is dat Nederlanders al jaren roepen dat er strenger gestraft moet worden en ondanks dat er nu strenger gestraft word dan voorheen, zijn ze nog niet tevreden.
   Ja, er zijn hier problemen met criminaliteit enz. Maar helpt strenger straffen daar ook daadwerkelijk tegen? Kijk maar naar Amerika: zij kennen de doodstraf, maar alsnog is er veel criminaliteit. Of bijvoorbeeld Singapore: daar staat op drugssmokkel de doodstraf, maar dat weerhoudt mensen niet om toch drugs in te voeren.

   • Miek
    11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

    Sheila, weet jij de feiten wel? Zo te lezen mag jij je ook wat meer verdiepen in wat je zegt :S. Of zelf in een situatie belanden waar jij het slachtoffer ben en je dader vrijuit gaat :/

    Leuke aan nederland: de albert heyn. binnen 0-5 jaar hoop ik ge-emigreerd te zijn, heb serieuze plannen. Sorry dat ik niet veel goeie dingen kan opnoemen, iedereen moet wonen waar hij zich het prettigst voelt

   • tasje
    11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

    Helemaal mee eens Sheila, er zijn altijd bepaalde types die roepen dat er hardere straffen moeten komen maar niet doorhebben dat het recht 2 kanten op werkt. Ons rechtssyteem gaat uit van beschaving, we moeten niet meer terug willen naar de primitieve middeleeuwse taferelen.

    • Denise
     13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

     Mijn punt is niet om criminaliteit tegen te gaan, maar gerechtigheid. Fijn dat levenslang hier levenslang is, was een periode dat na ongeveer 15 jaar wel toen gratie werd verleend. En met zachte justitie bedoel ik politie die hard moet optreden. In andere landen krijg je gewoon een goed pak slaag als je iets steelt. Hier krijg je een paar uurtjes taakstraf. Daar leer je niks van. Het is gewoon zo dat je hier veel vrijheid hebt om je niet aan de regels te houden. Zoveel delicten die worden gepleegd. Ik accepteer jouw visie, maar heb er zelf nog steeds een andere mening over.

     • Sheila
      20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

      De politie mag zich hier ook gewoon verdedigen, maar ook de politie mag zich niet schuldig maken aan mishandeling of wat dan ook. Wil jij zeggen dat iemand martelen in verhouding staat met iets stelen? Misschien heeft diegene wel een reden. Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen.
      En wat betreft mijn kennis van de feiten: als alles goed gaat, mag ik mijzelf binnen afzienbare tijd meester in de rechten noemen. Dus dat zit wel goed, maak je maar geen zorgen Miek.

 10. imèn
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  sorry hoor ben echt niet trots op dat IFF in tilburg staat iedere ochtend als ik naar buiten stap stinkt half tilburg naar de chemische geuren van IFF.

 11. Syl
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Stroopwafels en kaas! Love it! (kwam er pas laatst achter hoeveel kledingmerken eigenlijk Nederlands zijn.

 12. tiana
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  super leuk serena 😀 kan ik ook op jou stemmen ?

 13. Sophie
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik vind het jammer dat een heleboel mensen zo neerbuigend doen over Nederland. Zelf ben ik blij om Nederlander te zijn. Net een half jaar in het buitenland gewoond, goed bevallen, leuke tijd gehad, maar miste Nederland ook enorm.
  Gewoon op je fietsje overal heen, de mensen die je niet raar aankijken als je een praatje met ze maakt (als je het vergelijkt met de gesloten Finnen), de gezellige kleine huisjes (in plaats van alleen lelijke flats), de taal, de kroketten en kaas, het onderwijssysteem en nog wel meer dingen. Ik ben trots om een Nederlander te zijn. Er zijn altijd dingen waar je niet tevreden mee bent en wat in andere landen beter is, maar over het algemeen ben ik blij om in Nederland te wonen.
  (alhoewel ik wel moet toegeven dat ik niet in randstad zou willen wonen hoor ;))

 14. Debora
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik ben ook erg trots op Nederland, zat naast een Amerikaanse in de trein en we gingen even praten over de verschillen tussen NL en USA en we mogen zo blij zijn met ons bijna gratis onderwijs, goede zorg en schoon drinkwater!

  • Betty
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Bijna gratis onderwijs? You must be crazy 😉

   • Serena
    Auteur
    10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

    Ze heeft wel een punt hoor Betty, in Amerika kost 1 jaar universiteit zo’n $20.000 (soms goedkoper, soms duurder) en in Nederland krijgen we nog stufi en een OV ook, dus vergeleken met de US is het hier bijna gratis. Ik snap die vergelijking wel.

 15. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Koel!!! Ik kan het filmpje nu nog niet bekijken maar dat doe ik zeker zodra ik thuis ben maar ik vind het idee supertof!
  I love NL!
  Misschien dat ik naar NL verhuis want mijn vriend is een Nederlander en ik vind Nederland zo mooi 🙂 (alle Belgen bekijken me nu scheef haha…)

 16. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Nederland is een land dat kansen biedt voor iedereen en waar ze rekening houden met mensenrechten. I luv Holland!

 17. Maaike
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik woon in het buitenland en m’n hele FB-feed staat alleen maar vol met klagende Nederlanders. En dat terwijl er zo veel is om trots op te zijn. Fietspaden bijvoorbeeld: die zijn nergens ter wereld zo goed. Het feit dat er veel groen en bloemen zijn, ook in grote steden. De basiszorg is prima geregeld (probeer in Italië maar eens de pil te halen bij de dokter…). Het is er veilig. Nederland is ook heel schoon. Het openbaar vervoer gaat overal heen, op elk tijdstip van de dag. De huizen zijn van goede kwaliteit. Er is schoon drinkwater. Het is een land met een rijke geschiedenis en heel veel cultuur: er zijn altijd wel festivals of evenementen in Nederland! Er is een grote verscheidenheid aan eten: voor iedereen is er wat wils. En dan nog de enorme vrijheid die we hebben om ons leven in te vullen zoals we willen. Vergelijk dat maar eens met andere landen… In 95% van de landen zijn dezevoorzieningen er niet.

 18. hannah
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik vind Nederland een topland omdat we allemaal gewoon lekker kunnen zeggen wat we denken en vrij mogen zijn. Ook ben ik trots op onze grondrechten (vergeet de sociale niet!).
  Mensen klagen wel veel over de overheid, maar ik denk dat het eigenlijk allemaal maar mooi is geregeld. We hebben zóveel voorzieningen en een goede gezondheidszorg/onderwijs dat we daar echt trots op moeten zijn.
  En verder nog het heerlijke nationalistische gevoel wat naar boven komt bij het WK/EK en troonswisselingen enzo.

  We zijn een klein landje, maar met een groot ego. Want wij zullen wel even belangrijke dingen in de EU bepalen en het WK winnen. 🙂 Erg leuk.

 19. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Erg leuk! Zelf vind ik de vrijheid van mening en geloof erg fijn aan Nederland. Ik ben niet gelovig maar ik vind het wel leuk om te zien dat je hier in Nederland allemaal verschillende geloven en culturen tegenkomt, ook al kan het soms lastig zijn maar dat maakt niet uit

 20. Sheila
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik vind Nederland een topland omdat we een speciale verbondenheid hebben als volk (dat zie je vooral met grote buitenlandse evenementen als het WK en EK voetbal of met de troonswisseling bijvoorbeeld) en dat daar zowel autochtone als allochtone Nederlanders bijhoren. Verder heeft Nederland gweldige voorzieningen voor alle lagen van de bevolking. Heb je geen baan, dan kan je een uitkering aanvragen enz. Daarnaast worden onze rechten als mens (in ieder geval de meeste rechten) gerespecteerd door zowel de overheid als onze medeburgers. We hoeven niet constant op te passen wat we zeggen of doen, er heerst geen claimcultuur in Nederland zoals Amerika wel kent. We zijn niet afhankeijk van de auto of het vliegtuig – voorzieningen liggen meestal binnen loop- of fietsafstand. We hebben een (vrij) goed OV. Studeren is, vergeleken met andere landen, relatief goedkoop, vergelijk de collegelden maar eens met bijvoorbeeld Engeland! We hebben een mooi landschap, groen, met veel landbouw en veeteelt. Nederlanders beheersen over het algemeen meerdere talen, omdat Nederlands niet bepaalt een wereldtaal is ;), maar daardoor redden we ons meestal prima in het buitenland! De overheid is in Nederland relatief transparant, de meeste stukken zijn toegankelijk en we hebben ook toegang tot ons nationale parlement, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Engeland!
  Er zijn vast nog veel meer dingen waar we trots op kunnen zijn, maar dit zijn de dingen waar ik het eerste aan dacht!

 21. Maaike S
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik Nederland heb je echt ontzettend veel vrijheden die wij maar voor gewoon aannemen. je wordt erg gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen en je eigen persoon te zijn; in veel andere landen heb je je maar te houden aan wat de overheid, de godsdienst en bepaalde groeperingen je opdragen te doen en als je het er niet mee eens bent moet je nog vrezen voor je leven ook.

 22. Ellen
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Trots op nederland, omdat:
  -iedereen zo lekker nuchter is
  -grotendeels van de bevolking slecht tot niet kan koken, maar er wel echt van kan genieten
  -er een ruime keuze kaas is
  -iedereen zo soepel is en er geen strenge regels zijn
  -het nederlands studentenleven, op de amerikaanse na, het beste/gezelligste is
  -je zelfs legaal wiet mag roken en er op deze manier veel minder tot geen drugsoorlogen zijn
  -je kan fietsen wat je wil, zonder raar aangekeken te worden
  -een bak vol brood meenemen echt niet raar is
  -de bevolking wel een drankje lust
  -de kinderen zo vrij worden opgevoed
  -tegenover ander landen de scholen hier zo slecht en soepel zijn
  -we een aantal wereldberoemde topmodellen ‘onder ons’ hebben
  -ook in de muziekwereld nederland niet weg te laten is
  -je op één straat foto een kerk, moskee, toko, duits kenteken en veel toeristen kunt zetten
  -de gierigheid en hebberigheid de mensen wel wat humor geeft
  -er een ruim aanbod aan café, uitgaansgelegenheden en festivals is

  En zo zijn er wel meerdere dingen te bedenken, maar ik denk toch dat dit de belangrijkste is:
  de vrijheid !

 23. Nadine
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik vind Nederland een topland omdat je hier gewoon je jointje mag roken en in andere landen je daar de doodstraf voor kunt krijgen. Verder vind ik Nederland een topland omdat je hier mag trouwen met de liefde van je leven ondanks dat je hetzelfde geslacht hebt. Ik ben er trots op dat iedereen hetzelfde recht heeft op zorg en op een opleiding. Nee ik zou in geen ander land willen wonen ^_^.

 24. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Nederland is voor mij een topland, omdat alles buiten zo netjes en ordelijk oogt. Iemand noemde hier ergens al de infrastructuur en daar doel ik eigenlijk op. Keurige wegen, nette fietspaden, goede stoepen, duidelijke borden en belijningen. Maar ook mooie blokken met huizen en flats. Het is zo netjes allemaal, heerlijk!

 25. a.
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Sereen, jij verkoopt Nederland echt het beste!;)

 26. Annika
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik zie overal ineens van die reclames! Leuk idee om iedereen zich bewust te laten worden van de voordelen van Nederland.

 27. Nicole
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik ben blij, dat ik hier gewoon water uit de kraan kan drinken en normaal douchewater heb. In de meeste andere landen moet je toch echt altijd mineraalwater kopen en douchen met een chloor lucht is ook niet aangenaam.

 28. Lies
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  België zou beter ook zo’n actie doen, want ik denk dat geen enkele Belg trots is op zijn land. (‘: Of toch niet zoals bv. de Nederlanders, Fransen, Italianen etc op hun land zijn. Anyway, ik vind de open mentaliteit in Nederland heel leuk, ik heb het gevoel dat je in Nederland sneller geaccepteerd wordt als je ‘anders’ bent (bv. holebi’s, vegans etc.).

  • Annika
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   In België hebben ze lekkerder eten! En Vlamingen hebben een schattig accent en goed gevoel voor humor! Ik woon echt 3 minuten lopen van de grens met België en ik kom er graag!

  • Maaike S
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Ik kom niet heel vaak in België, maar ik vind Belgen erg vriendelijke en beleefde mensen en jullie hebben prachtige natuur en ik vind het ook mooi dat er nog zoveel energie wordt gestoken om echt kwalitatief goede bier en chocolade te maken ipv enkel die massaproductie van bepaalde Nederlandse merken:)

 29. Judith
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik wist eerst niet dat het een advertorial was,
  ik dacht al… dit is toch niet het enige waarom we trots kunnen zijn op ons kleine landje? Ik kan nog wel wat meer zaken bedenken hoor!

  • Serena
   Auteur
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Ik had ook maar 1 minuut en moest iets kiezen, haha! Ik kan inderdaad nog veel meer bedenken 🙂

 30. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ik ben dol op Nederland omdat we hier kansen krijgen en veilig kunnen leven 🙂

 31. Margot
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  De mooie goede wegen en fietspaden in Nederland (dus eigenlijk de infrastructuur)! Nergens zo goed als in Nederland!!

 32. Diana
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Ohh das fijn om te weten, wist ik helemaal niet!

  Ik ben niet in Nederland geboren maar ik ben er erg dankbaar voor dat ik nu in Nederland woon, iedereen kan hier zichzelf zijn! Ik ben biseksueel en nou ja in ‘mijn’ land zou dit een huge issue zijn, en hier doet iedereen er zo normaal en relaxed over. *oke nu ben ik ontroerd*

  • Maaike S
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Waar kom jij oorspronkelijk vandaan dan, als ik vragen mag? 🙂

  • Su Suda
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Dit wilde ik net zeggen. Over bepaalde rassen en bevolkingsgroepen wordt er nog altijd van alles over gezegd, dit valt helaas niet onder discriminatie, omdat het bijna ”normaal” is geworden 🙁

  • es
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Vrijheid van meningsuiting is heel wat anders dan racisme.
   Ik neem aan dat je pesten of psychische mishandeling ook geen vrijheid van meningsuiting noemt, of wel?

   En er is trouwens maar 1 menselijk ras.

 33. Lindy
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  helaas zijn we in nederland erg van de moderne hebbe dingen, en zijn we niet gelukkig als we alleen een dak boven ons hoofd hebben. Ik heb in mijn korte leven heel veel gereisd en in andere landen zoals jamaica hebben de mensen niets behalve een dak boven hun hoofd. Ze zijn zo gelukkig! doen dingen met hun familie plukken vruchten van de bomen enzovoort. Hun zijn dankbaar voor een dak. Daar mogen wij nederlanders wel eens een voorbeeld aan nemen. Ik wil als ik klaar ben met school verhuizen naar het buitenland niet omdat nederland nou zo’n rot land is maar puur omdat de mensen egoïstisch , druk en ondankbaar zijn. Ik heb het natuurlijk niet over alle nederlanders maar helaas wel een hoop.

  • Margot
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Maaar wat vind je dan wel mooi en goed aan Nederland :)?

   • Lindy
    10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

    uuuhmm.. de zorgverzekering?:P we hebben goeie ziekenhuizen, vrijheid van meningsuiting en ja dat was het voor mij wel een beetje

    • Sanne
     10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

     Vrijheid van meningsuiting stelt tegenwoordig niet zoveel meer voor. Je hoeft maar iets over een ander ras te zeggen en je bent meteen een racist of je word in elkaar geslagen.

     • Jessica
      10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

      Sanne, dit wordt wel met twee maten gemeten in Nederland, als je het mij vraagt 😉 Over bepaalde bevolkingsgroepen mag je namelijk wel roepen wat je wil, onder het mom van *vrijheid van meningsuiting*

     • ......
      10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

      Omdat als je generaliseert over een bevolkingsgroep je ook een racist bent 😉

     • simone
      12 juni 2013 / woensdag, 12 juni 2013

      jij denkt nu misschien dat er te overdreven over gedaan wordt. maar waarschijnlijk ben jij ook blank! dus dan weet je ook niet hoe t voelt 😉

 34. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Als Belg kan ik zeggen dat ik Nederland een “topland” vind omdat de mensen algemeen genomen veel vriendelijker zijn in Nederland dan hier in België. Dat is toch de indruk die ik heb als ik ga shoppen in Nederland (Maastricht, Eindhoven) 🙂

 35. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  ik ben blij dat ik hier in nederland mag doen en laten wat ik wil zonder dat mensen er raar van opkijken :3

 36. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Wat leuk! Eigenlijk moeten we vaker stilstaan bij wat we hebben en hoe goed nederland eigenlijk is.

 37. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  De kaas :p Als Belg kom ik graag naar NL, jullie joviale mentaliteit is een verademing tov onze terughoudendheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *