Khaki & Grey eyelook

Welkom bij weer een nieuwe Makeup Monday! Van het weekend reviewde ik de nieuwe gelliners van Bourjois en het leek me leuk om gelliners te gebruiken als oogschaduw(basis) voor een ooglook. Ik koos de khakikleur en heb dit gecombineerd met lichtgroen en grijs in deze Khaki & Grey eyelook.

Khaki & Grey eyelook

Normaal gesproken combineer ik khakikleuren juist met andere aardse kleuren als bronze en goud, zodat het een warme look wordt. Nu leek het me juist leuk om khaki te combineneren met koele tinten, zoals grijs. Het resultaat is verrassend mooi!

Khaki & Grey eyelook

Begin met een gereinigd ooglid en breng een dun laagje eyeshadow primer aan, laat dit goed drogen.

Khaki & Grey eyelook

De khaki gelliner van Bourjois kun je prima gebruiken als creamy oogschaduw(basis). Het is longlasting, wat ervoor zorgt dat je uiteindelijke ooglook de gehele dag goed blijft zitten. Het potje is te klein om er met een vinger in te gaan, dus ik dip er een blending kwast in (beetje rondjes draaien in het potje).

Khaki & Grey eyelook

Vervolgens breng ik de khaki gelliner aan op mijn gehele ooglid en blend het meteen tot iets boven mijn arcadeboog.

Khaki & Grey eyelook

Met dezelfde kwast pak ik een lichtere groene kleur, zoals ‘Jealous’ uit het Urban Decay Theodora palette. Wil je iets meer opvallen? Neem dan een felle limegroene kleur. Liever iets subtieler? Breng dan mosgroen aan, of laat het zo.

Khaki & Grey eyelook

In en boven de arcadeboog wil ik grijs gaan blenden. Ik kies Armor van Urban Decay (uit het Vice palette), maar je kunt elke grijze kleur nemen die je maar wilt.

Khaki & Grey eyelook

Je kunt de grijze kleur blenden zoals je het zelf mooi vindt. Zelf creëer ik een lichte ‘winged’ look door de kleur schuin omhoog te blenden. Dit ‘lift’ mijn ogen en geeft mijn gezicht een sexy oogopslag.

Khaki & Grey eyelook

Om de lijnen te verzachten kun je de grijze oogschaduw blenden met een matte lichte oogschaduw, die je aanbrengt op je wenkbrauwbot.

Khaki & Grey eyelook

Met een zwarte gelliner breng ik een subtiele wing aan.

Khaki & Grey eyelook

En mascara (zowel boven als onder).

Khaki & Grey eyelook

Als finishing touch teken ik een lijn onder mijn oog met een grijs oogpotlood en om de lijn intenser te maken ga ik er nog eens overheen met grijze ooogschaduw.

Khaki & Grey eyelook

De finished eyelook!

Khaki & Grey eyelook

Close-up.

Khaki & Grey eyelook

Gecombineerd met een nude lipstick is het een vrij draagbare look voor overdag. Wil je iets meer knallen, breng dan een neongroene of limegroene kleur aan op het bewegend ooglid en/of zet het grijze wat zwaarder aan. En draag een lipstick in een koele, opvallende kleur, zoals fuchsia of rood met een blauwe ondertoon.

Ik vind de combinatie khakigroen met grijs erg geslaagd en verrassend mooi! De kleuren lopen mooi in elkaar over. Gelliner als basis is een goede manier om de oogschaduwkleuren nóg intenser te maken en om de gehele ooglook lang en mooi te laten zitten. Ik hou er van wanneer make-up producten multifunctioneel inzetbaar zijn. Ook alleen is de kleur erg mooi als oogschaduw. Mocht je nog (gekleurde) gelliners hebben die je niet zo veel gebruikt, probeer deze dan zeker eens uit als oogschaduw.

Wat vinden jullie van deze ooglook? En hoe combineren jullie khaki het liefst?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   Hoe duur is wat? De khaki gelliner van Bourjois? Die is €10,49.

 1. 11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Vrij subtiel, maar toch erg chique en origineel; Mooi dus!

 2. Annelise
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Wauw, mooie look Serena! Ik vind groen eigenlijk altijd een mooie kleur als oogschaduw, maar vaak vind ik het (voor mezelf) niet zo draagbaar voor overdag. Deze look is wel echt draagbaar, doordat het niet zo fel groen is.

 3. Claire
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Hey Serena
  Heel mooie ooglook, maar ik vraag me af hoe je je gezicht zo mooi glanzend en gezond krijgt? Wat is je skincare routine?

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   hi Claire, bedankt! Ik eet gezond, drink bietensap en verder gebruik ik fijne producten van Philosphy, goede foundation en natuurlijk de VisaPure.

 4. Claire
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Dag Serena !

  Dit is een heel mooie ooglook, maar ik vraag me af hoe je je huid zo mooi gevoed en glanzend krijgt? Wat is je skincare routine?

 5. 11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Wauw! Prachtig. Dat khaki groen staat je heel goed ^^

 6. Dominique
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Hoi Serena!
  Ik heb van mezelf nog een klein beetje acne, en een wat rode huid. Ik wil m’n gezicht niet helemaal volpoederen en dergelijke maar ik ben laatst naar de Body Shop gegaan en daar hebben ze me een tester voor foundation meegegeven, liquid. Het probleem is alleen dat ik een droge huid heb en je dus allemaal velletjes ziet als ik foundation op doe 🙁 Daarom draag ik hem dus niet.. hoe moet ik dit verhelpen?

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   Ah wat vervelend! Gebruik je wel een dagcreme?

 7. Inna
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  erg mooi! je motiveert me tot ook groene oogschaduw opzetten 🙂
  Het ziet er niet te opvallend uit en kan best worden gedragen voor een every-day look (vind ik persoonlijk)

 8. An
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Erg mooi!

  Wil je ook is een eye look maken voor bruine ogen waar ze mooi opvallen, ploppen?

  • Serena
   Auteur
   11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

   Bruine ogen kunnen alles hebben! Paars, groen, bruin. Maar waar ze ECHT van opvallen is zwart. Dat is wel meteen heftig donker, maar staat super.

 9. 11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Hele mooie draagbare look voor overdag

 10. Yasmine
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Heel erg mooi, heb t zelf nog nooit geprobeerd. Laatst probeerde ik een eyelook te maken, maar ik zag er echt uit als een clown haha.. Ik heb laatst allerlei make-upjes door jou gekocht, BL is niet goed voor m’n portemonnee haha juzz kiddin’! Ben heel blij met de goeie reviews en mooie looks!!! Keep up the good work!!

 11. 10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Heel geslaagd, vind dit een mooie look!

 12. Tiny
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Prachtig!
  Serena, zou je nog eens een filmpje willen opnemen hoe je je make-up doet? Vooral dat ‘in een wing’ blenden lukt me voor geen meter, maar als je het een keer voordoet misschien wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *