Nars Highlighting Powders

Nars Cosmetics ken ik al sinds het begin van mijn blogcarrière (we praten hier over 2009, hellooooo oldtimer), maar verder dan hun Orgasm blush ben ik eigenlijk nooit gekomen. En zelfs die vond ik eigenlijk te glitterig. Nars is altijd een merk geweest dat nooit een speciaal plekje in mijn hart heeft kunnen veroveren. Zonde, want ze hebben natuurlijk hele mooie producten in hun assortiment.


Toen ik echter 3 van hun nieuwste Highlighting Powders opgestuurd kreeg werd ik toch wel enthousiast. Allereerst vond ik de verpakkingen er erg mooi uitzien; groter, rechthoekiger en dus ook strakker dan wat ik van ze gewend ben. De poeders zelf zagen er ook prachtig uit en de vernieuwde, innovatieve formule klinkt veelbelovend. ‘Worth a shot!’ dacht ik.

Verpakking


De verpakkingen van Nars zijn altijd al strak en mat zwart geweest, met het logo in witte letters bovenop. Deze Highlighting Powders zijn echter verpakt in een nóg groter doosje (met een inhoud van 14 gram) en zijn daarbij ook veel rechthoekiger. Ze hebben dus geen afgeronde hoekjes zoals de doosjes van de blush (die overigens slechts 4,8 gram product bevatten, even ter vergelijking).

In totaal zijn er 6 tinten Highlighting Powders, waarvan ik de volgende kleuren heb ontvangen;

Albatross (melkachtig goud).

Fort de France (champagne).

Ibiza (geelgoud).

De belofte


De Highlighting Powders zijn gemaakt op basis van de exclusieve Seamless Glow Technology. Deze innovatieve formule combineert microsferische poeder- en parelmoerdeeltjes die het licht reflecteren en direct als een tweede huid versmelten om je natuurlijke glow te versterken. De textuur is zijdezacht en lichtgewicht waardoor het gemakkelijk blend met de huid en de dekking geleidelijk op te bouwen is. De Highlighting Powders bevatten geen glitterdeeltjes of shimmers, maar zorgen enkel voor een stralende gloed.

Swatches

Van links naar rechts; Albatross, Fort de France en Ibiza.

De pigmentatie is inderdaad vrij subtiel, alhoewel Fort de France toch wat intenser glanst dan de andere twee kleuren. De Nars Highlighting Powders zouden geen glitter of shimmer moeten bevatten, maar toch vind ik Fort de France vrij metallic/shimmery, al is het maar subtiel. De glans van Albatross en Ibiza is wel meer parelmoer/satin te noemen.

De poeders zijn heel fijngemalen en versmelten gemakkelijk met de huid. Ze zijn totaal niet poederig of krijtig, maar juist lekker romig en zacht van textuur.


Hier draag ik alleen bronzer.


Hier draag ik twee laagjes Albatross. Eén laagje geeft de jukbeenderen een subtiel, gezond, witgouden glansje. Maar één laagje was ERG moeilijk om op de foto te krijgen, dus vandaar dat ik twee laagjes heb aangebracht. Alsnog heel subtiel, maar toch goed aanwezig.


Hier draag ik twee laagjes Fort de France. De glans van deze highlighting powder vind ik tussen subtiel en goed in. Met meerdere laagjes is de glans van Fort de France echter vrij intens, bijna metallic te noemen. De ondertoon is niet per se koel, maar ook niet per se warm, en kan dus gemakkelijk bij elk huidtype gecombineerd worden.


Hier draag ik twee laagjes Ibiza, die niet alleen een subtiele warme gouden glans, maar ook een vleugje bronze kleur met zich meebrengt. Ook deze highlighter is vrij natuurlijk, maar erg mooi op te bouwen tot een sterkere glans.


Hierboven nog even alle swatches in een collage, zodat je het verschil onderling kunt zien.

Eindoordeel


Tja, ik heb een beetje gemengde gevoelens bij deze Highlighting Powders. De poeders zijn allereerst heel fijn omdat ze zo prachtig versmelten met de huid. Ook de verpakking is prachtig en ook nog eens lekker groot. Voor een high end merk als Nars krijg je met deze poeders echt waar voor je geld! Maar word ik hier nu heel blij van? Ik weet het niet. Albatross en Ibiza zorgen inderdaad voor een natuurlijke, subtiele glans op het gezicht, maar Fort de France vind ik dan weer iets te sterk en te shimmery voor in deze collectie.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan wat sterkere highlighters, maar deze Highlighting Powders zijn natuurlijk ideaal voor de mensen die helemaal niet dol zijn op van die intense, metallic highlighters. Maar… als je daar slechts een vleugje van aanbrengt, krijg je dan uiteindelijk niet hetzelfde effect? In feite zijn dit gewoon hele zachte, fijngemalen, maar slecht gepigmenteerde highlighters met satin finish. Maar dan een heul groot, chique uitziend doosje. En het is natuurlijk wel zo dat een glans opbouwen makkelijker is dan een glans afbouwen.

Vanwege de subtielere pigmentatie zie ik onderling ook niet heel veel verschil in kleur. Maar als ik zou moeten kiezen dan zou ik voor Albatross gaan. Die vind ik het meest natuurlijk en subtiel, en doet dus echt wat deze collectie belooft.

Prijs & verkrijgbaarheid


De Nars Highlighting Powders zijn al vanaf begin april 2018 verkrijgbaar via de Bijenkorf, zowel online als bij de counters in de filialen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De poeders kosten €31,50 per stuk, wat ik niet duur vind gezien de flinke hoeveelheid die je ervoor krijgt!

Wat vind jij van de Nars Highlighting Powders? Is het iets dat jij zal gaan dragen of heb je toch liever een wat intensere highlighter met shimmers of glitters?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
fotografie: An Dang van The Beau Parlour

25 Reacties

 1. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

  Ik heb ooit Albatross getest en vond toch ook dat er heel weinig pigment van af kwam, vind de kleur nochtans prachtig. Gelukkig is de ELF dupe ervan wel beter gepigmenteerd 🙂

 2. Denise
  25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

  ze staan je wel mooi 🙂
  Maar ik vind intense highlight ook net iets mooier.

  X

 3. 24 mei 2018 / donderdag, 24 mei 2018

  mooi maar hoe duur zijn ze?

  heyy ik heb een vraagje ik ben een trouwe volger van je blog en youtube maar ik heb al een tijdje een vraag en dat is ‘hoe krijg je meer bezoekers en hoe kan je samenwerken met bedrijven voor je blog?
  xoxo mara

 4. 23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Hele mooie kleuren! Het is dat ik al een aardige collectie highlighters heb maar anders had ik ze alle drie gekocht.

 5. Cloé
  23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Ik heb zelf laatst Albatross bij de Bijenkorf gekocht, het fijne eraan vindt ik idd het opbouwen. De highlighting powders kosten helaas niet 31,50 maar 37 euro per stuk, wel nog steeds goedkoper dan de oudere variant ;p.

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

   Ah, echt? Dan stond het verkeerd in het persbericht.

   Vond het al zo’n mooie prijs voor zo’n grote Nars highlighter.

 6. 23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Ik vind Ibiza er wel heuuul mooi uitzien!

 7. 23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Vind ze er erg mooi uitzien, maar ik hou inderdaad ook wel van intense highlighters, dus denk niet dat deze echt iets voor mij zijn dan.

 8. Vera
  23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Grappig, ik swatchte Albratross laatst en die vond ik zelfs al redelijk ‘in your face’ met zijn witgouden kleur! Vind de verpakking en eenvoud wel weer heel mooi.

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

   Je hebt 2 soorten Albatross volgens mij, deze subtiele variant en de originele variant.

 9. Lou
  22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Heb albatross al jaren. Superzuinig. Ik vind hem echt wel shiny genoeg eerlijk gezegd, ik houd niet zo van die vette glow die tegenwoordig de mode is.

 10. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Zelf heb ik orgasm ook in mij bezit, en ik houd juist van de glow die het bevat. Ik ben wel erg benieuwd geraakt naar deze producten. Ook ik vind de verpakkingen erop uitgegaan zijn. liefs soraya

 11. Matanja
  22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik vind de Albatros en Ibiza wel mooi.
  Weet jij toevallig ook of er parfum in deze highlighters zitten? Daar kan mijn gevoelige huidje niet tegen 🙁

 12. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik heb het liever wat intenser, al zijn deze ook echt wel mooi!

 13. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Zelf heb ik ooit NARS Albatross gehad, maar bij mij sloeg hij nogal wit uit op mijn wangen. Ik heb hem daarom ook niet veel gedragen. Ik denk dat zo’n warme kleur als Ibiza mij beter zou staan!

 14. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik vind de highlighters heel erg mooi en subtiel, ze smelten inderdaad echt in de huid en dat maakt het heel erg natuurlijk. Maar af en toe heb ik toch wel behoefte aan wat meer shine, maar dan breng ik een andere highlighter extra eroverheen haha! Maar voor everyday is deze wel eeeerrrrg mooi! (Maar ik bouw het wel een beetje op ja!)

 15. Eveline
  22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ziet er goed uit! Ik ben op zoek naar een highlighter die er naturel uitziet (geen metalic shiny effect), voor overdag. Ik twijfel nu tussen deze en de lighting powders van hourglass… suggesties zijn welkom 🙂

 16. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  ik vind ze heel mooi maar ik houd ook meer van de wat heftigere highlighters

 17. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik vind ze zelf heel erg mooi! Ik gebruik zelf Albatros iedere dag.

 18. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Fort de France en Ibiza zijn wel erg mooi kwa kleur, maar ik vind ze eerlijk gezegd niet super ofzo. Heeft hier ook niet echt voor een wow effect gezorgd. Maargoed ook ik houd van een goede shiny highlighter, misschien daarom hahaha.

 19. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik vind Albatross zelf erg mooi en zo te zien ook het meest passend bij mijn huid. Zeker een highlighter die ik zou dragen, juist omdat ze wat subtieler zijn maar toch makkelijk zijn ‘ op te bouwen’.

 20. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik vind de verpakking wel echt super mooi en strak. Makkelijk op te bergen lijkt mij 🙂

 21. Syl
  22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Ik heb jaren geleden tijdens de hype Albatros gekocht. Het witgoude is helaas alleen niet mijn kleur.
  Ik heb nu ook twee blush van Nars waar ik meer tevreden over ben. Luster & Orgasm. Vooral zomers als ik meer een bronzerblush zoek draag ik Luster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *