Knalroze peel-off masker & Jelly Ball cleanser

Het verwijderen van make-up en het reinigen van mijn gezicht is één van de klusjes die ik niet zo graag doe. Ja, soms. Als ik weer iets nieuws heb op skincare gebied om uit te proberen, dan ga ik heel excited de badkamer in en maak ik er een heus ritueeltje van. Maar op een gegeven moment is de nieuwigheid eraf en wordt het gewoon een saaie routine. Elke ochtend en avond weer hetzelfde liedje!

“Daar moeten we verandering in brengen!”, moet het Japanse skincare brand Boscia gedacht hebben. Eén van hun nieuwste producten is een KNALROZE peel-off masker met houtskool. En ook hun Tsubaki Jelly Ball Cleanser, een roze squishy bolletje waarmee je je huid kunt reinigen, heeft een megahoge fun factor.


Kijk, daar word ik nu vrolijk van! Alleen al van de kleur roze word ik helemaal gelukkig. Roze is namelijk mijn lievelingskleur. Ik draag nooit roze en ik heb amper roze in huis, maar ik vind het de mooiste kleur die er is. En hoe leuk is dat bolletje? Dit maakt mijn skincare routine meteen een stukje spannender en leuker! Ik kon niet wachten om deze heerlijke, girly producten te proberen.

Boscia Tsubaki Jelly Ball Cleanser


Ik ben gewend aan cleansers uit een tube die je met water opschuimt. Maar een jelly balletje? Geen idee hoe ik dit zou moeten gebruiken. Het ziet er in elk geval rete interessant uit.


Het balletje heeft een gewicht van 100 gram en heeft een prachtige, zachtroze-rode kleur. De textuur is – zoals de naam al aangeeft – lekker jelly en squishy. Je kunt het indeuken met je vingers en het beweegt zoals een puddinkje. Heel gek spul!

Ingrediënten

Deze Jelly Ball Cleanser bevat geen conserveermiddelen, ethanol (alcohol), kleurstoffen of synthetische parfum en is daarom zeer geschikt voor een gevoelige huid. Wat het wél bevat is een milde reiniger (potassium cocoyl glycinate) aangevuld met kostbare plantaardige oliën en extracten die de huid voeden, beschermen en hydrateren.

Camellia Oil
Deze kostbare olie is afkomstig van de vruchten van de witte Japanse Camellia theeboom (Camellia japonica). Hét Japanse beautygeheim voor mooi, dik en glanzend haar. Maar ook voor de huid doet het veel goeds. Het stimuleert de huid bij het verstevigen en hydrateren en beschermt tegen huidverouderende vrije radicalen.

Rice Bran Oil
Deze antioxidant-rijke olie is afkomstig uit rijstzemelen en in Japan wordt het al eeuwen gebruikt voor een mooie huid. Het verhoogt de micro-circulatie waardoor je huid een gezonde glow krijgt, maar ook zorgt het voor een goede hydratatie en helpt het littekens sneller te vervagen.

Tamarindus Indica Seed Gum
Dit ingrediënt wordt gebruikt om de huid te verzachten, kalmeren en hydrateren. Het bevat van nature hyaluronzuur en heeft een antibacteriële werking.

Ook is het gegeurd met etherische oliën van zoete sinaasappel, grapefruit, bergamot, limoen en pepermunt. Dit geeft de Jelly Ball niet alleen een superfrisse, opwekkende geur, maar heeft ook meteen een astringente (porie vernauwende) en matterende werking op de huid.

*Let op, de Jelly Ball bevat latex dus dit product is niet geschikt voor mensen met een latex allergie*

Maar hoe werkt het?

Tja, eigenlijk is het makkelijker in gebruik dan je denkt. Je kunt de Jelly Ball op 2 manieren gebruiken. Zo kun je je gezicht vochtig maken en de bal met zachte, ronddraaiende bewegingen over je gezicht masseren. Er ontstaat een mild schuim die je vervolgens verder kunt inmasseren en verspreiden over je gezicht. Dit vind ik de meest handige manier wanneer ik mijn huid reinig onder de douche.

Of je maakt de bal nat onder de kraan, beweegt het wat rond met je handen zodat er een schuim ontstaat, en dat breng je aan op je gezicht. Dit vind ik vooral handig wanneer ik mijn huid reinig bij de wastafel.


Na het reinigen spoel je je gezicht af met water en dep je het droog. Easy Peasy! De Jelly Ball kan elke dag gebruikt worden, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Na gebruik is het wel belangrijk om hem terug in de houder te leggen, zodat ‘ie goed kan drogen.

En hoe bevalt het?


Heel goed! Het gebruik is eventjes wennen. Ik bedoel, zo’n jelly bolletje glibbert door je handen terwijl je het opschuimt, dus dat is even een ander gevoel. Wel een prettig gevoel. Het voelt eigenlijk gewoon leuk! Er komt een lekker zacht en subtiel schuim vanaf, voldoende voor je gezicht. De geur is lekker fris, maar niet overheersend en na gebruik is mijn huid heerlijk zacht en schoon, zonder dat het droog of trekkerig aanvoelt.

Ook de ingrediënten vind fijn, omdat het geen conserveringsmiddelen, alcohol en synthetische geur- en kleurstoffen bevat. De milde surfactant en voedende plantaardige oliën zijn zacht voor de huid en geven me het gevoel van luxe. Daarbij heb ik het idee dat de jelly ball cleanser ook vrij zuinig is in gebruik.

Eindoordeel


Ik vind het superleuk en heerlijk spul, deze jelly ball cleanser! Het reinigt mijn huid goed en het heeft natuurlijk een superhoge FUN FACTOR. Op deze manier is reinigen helemaal niet zo’n vervelend klusje meer. Sterker nog, het is nu eigenlijk bést leuk om te doen!

Het enige grote nadeel vind ik het feit dat je de jelly ball niet gemakkelijk kunt meenemen. Ok, je kunt het natuurlijk in een Ziploc zakje stoppen of een klein stukje afsnijden (maar dat vind ik wel zonde!), maar een tube zou natuurlijk makkelijker zijn.  Ook moet je niet vergeten om de bal na het reinigen weer in de houder te stoppen zodat ‘ie kan drogen, anders glibbert hij op de grond of smelt het in zijn eigen vocht.

Op zich wen je hier wel aan, dus ik vind dat de jelly ball cleanser meer voor- dan nadelen heeft en ik kan je dit leuke reinigende balletje dan ook van harte aanbevelen! Ik vind het een leuk, innovatief en goed product. Het doet wat het belooft en zorgt ervoor dat het reinigen van je gezicht ineens een leuke bezigheid wordt.

Boscia Luminizing Pink Mask


Ik ben dol op maskertjes, maar ik ben ook hier niet zo trouw met het gebruik. Soms gebruik ik er 2 per week en dan weer weken niet, terwijl het beter zou zijn voor mijn huid om hier wat consistenter in te zijn. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit maskertje. Misschien bevalt ‘ie wel zo goed en vind ik het zo leuk om aan te brengen, dat ik het gewoon 2 keer in de week WIL gebruiken.

Let’s test!


Het Pink Luminizing Mask is een peel-off masker. De textuur is heel dik en plakkerig en moet royaal worden aangebracht op een gereinigd gezicht. Maar even… KIJK DIE KLEUR! Wat een heerlijke Hubba Bubba bubblegum zuurstokroze kleurtje. I LOVE IT! Ik vind de kleur alleen al helemaal prachtig, haha! Dit maakt het – althans voor mij – echt een stuk leuker om te gebruiken.

Ingrediënten

Ook dit masker bevat geen conserveringsmiddelen, alcohol (ethanol) en synthetische geur- en kleurstoffen. Het bevat wel Montmorillonite klei en een klein beetje charcoal power (actieve kool), ingrediënten die bekend staan om hun huidzuiverende en reinigende werking door als het ware vuil en talg uit je poriën te trekken. Ook bevat het huidverzachtende en hydraterende ingrediënten zoals glycerine en Hamamelis Virginiana (witch hazel) water.

Verder bevat het een aantal plantaardige extracten;

Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract
Deze plant kennen wij in Nederland als Kamperfoelie. Het heeft  een ontstekingsremmende en huidverzachtende werking en ruikt ook nog eens erg lekker.

Epilobium Angustifolium Flower Extract
Dit extract is afkomstig van het Wilgenroosje en is verzachtend voor de gemengd tot vette huid (met aanleg voor acné). Het vermindert roodheid en huidirritatie.

Pinus Pinaster Bark Extract
Dit extract is afkomstig van de Zeeden boom, een boom uit de dennenfamilie. Het heeft hydraterende eigenschappen en stimuleert de aanmaak van huideigen elastine.

Etherische oliën van rozemarijn en eucalyptus hebben voegen een opwekkende, lekkere geur toe aan het masker. Het masker dankt zijn mooie, bubblegum roze kleur aan de natuurlijke kleurstoffen titanium dioxide en karmijn (deze kleurstof wordt onttrokken aan de geplette lijfjes van schildluizen). Let op, dit masker is dus NIET VEGAN.

Maar hoe werkt het?


Helemaal heppy de peppy met dit roze maskertje, haha! Je moet het masker royaal aanbrengen op een droog en gereinigd gezicht. Breng het ook vooral wat dikker aan bij de randen, zodat het aftrekken van het masker straks gemakkelijker zal gaan.

In een tube zit 80 gram masker en omdat je het vrij dik moet aanbrengen, denk ik dat je zo’n 7-8 maskertjes uit een tube haalt. Het is dus niet per se zuinig in gebruik. Het masker moet je vrij lang laten zitten, namelijk zo’n 30 minuten. Gelukkig droogt hij vrij snel op dus je kunt in die tijd gewoon rondlopen en van alles en nog wat doen in huis.


Na het half uurtje begint het LEUKE werk, namelijk het aftrekken van het masker. Dit gaat gemakkelijk en is – THANK GOD – pijnloos. Dat is wel eens anders geweest bij peel-off maskertjes die ik in het verleden heb getest!


Kijk mama, in één stuk!

En, hoe bevalt het?


Mwah, niet zo goed eigenlijk. Na het aftrekken van het masker blijft mijn huid namelijk nog erg lang roze. Ik dacht eerst dat het misschien lag aan een betere doorbloeding, of een huidreactie op het aftrekken van het masker dat dan snel weer weg zou trekken, maar nee. Dit masker bevat een rode kleurstof en je raadt het misschien al… die was lichtjes in mijn huid getrokken! En ik ben dan nog getint, als je een blanke huid hebt valt dit natuurlijk nóg meer op. Ik ging met een wattenschijfje en toner over mijn huid heen en het watje kleurde subtiel felroze. Maar zelfs na de toner bleef mijn huid wat rozer dan normaal. Pas de dag erop had ik weer mijn normale kleur terug. Tja, dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.

Na gebruik voelde mijn huid wel lekker schoon, zacht en glad aan, maar dat is op zich logisch bij een peel-off masker: die trekken namelijk dode huidcellen en donshaartjes mee. Verder had ik het gevoel dat dit masker niet iets extra’s deed voor mijn huid.

Eindoordeel

Zo’n super girly bubblegum pink peel-off masker is natuurlijk HARTSTIKKE leuk om te gebruiken, maar ik vond het effect op de huid niet heel bijzonder. Bovendien kleurde het masker mijn huid lichtjes roze en zag het er na gebruik eerder gevoelig en geïrriteerd uit (en zelfs een beetje vlekkerig) in plaats van helder en stralend. En omdat je slechts 7 – 8 maskers uit één tube haalt ben je er ook zo doorheen. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding van dit masker helaas niet in balans en ik zal dit masker dan ook niet opnieuw kopen.


Gemengde gevoelens dus, bij deze twee producten van Boscia. Beide producten hebben een fantastische vormgeving, een prachtige kleur roze en uiteraard een zeer hoge FUN FACTOR, maar alleen de jelly ball cleanser vind ik een succes en kan ik jullie aanraden. Het Pink Luminizing Mask was voor mij persoonlijk een misser en zou ik dus skippen!

Prijs & verkrijgbaarheid

Boscia Jelly Ball Cleanser limited edition $20.00
Boscia Pink Luminizing Mask limited edition $22.00

Boscia is te koop via Sephora.com, Boscia.com of via de UK webshop LondonLovesBeauty.com (hier zijn de prijzen wel wat aan de hoge kant, vind ik). Of shop dit merk als je op reis gaat naar de Verenigde Staten, Canada of Azië.

Wat vinden jullie van deze grappige roze producten, is het iets voor jou? En vind jij je skincare routine een vervelend klusje waar je echt tijd en zin voor moet maken, of vind je het juist heerlijk ontspannend om te doen? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
fotografie: An Dang van The Beau Parlour

17 Reacties

 1. 23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Jammer dat het masker een beetje tegenviel! De kleur is echt to die for!!

 2. ingrid
  23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  bubblegum roze kleur aan de natuurlijke kleurstoffen titanium dioxide en karmijn (deze kleurstof wordt onttrokken aan de geplette lijfjes van schildluizen). Let op, dit masker is dus NIET VEGAN.

  eh toen ik dit las dacht ik like what the…? geplette lijfjes van schildluizen?
  Beetje jammer dat het masker roze afgeeft, zou niets voor mij zijn.
  Daarbij is je review weer super, fijn uitgelegd en goede fotos ! 🙂

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

   hi Ingrid,
   gek idee hè? Karmijn zit echter ook vaak in lipsticks en zelfs in voedingsmiddelen (!). Het E-nummer is E120, check maar eens wat verpakkingen in je keukenla of koelkast.

 3. 23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Fijn altijd die uitgebreid reviews van jou. Het lijken mij inderdaad ook producten die er vooral heel erg leuk uitzien haha;-) Die bal klinkt wel lekker, maar ik heb het idee dat het na verloop van tijd niet meer zo hygiënisch is, omdat je die bal toch steeds door je handen heen rolt, net als een stuk zeep eigenlijk. En ja, na een masker wil je natuurlijk glowy skin, geen roze en vlekkerige huid. Maar wel leuk om je review te lezen!

 4. 22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Wat een leuke producten, alleen jammer van het masker. Ik mijn mijn lichte huid zou er als een kreeft uit komen te zien erna ben ik bang. Liefs soraya

 5. Kim
  22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Komen er nog instalabs?

 6. Denise
  21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Dat jelly balletje is wel gaaf!
  Dat maskertje is zeker cool, maar misschien niet zo handig als ik met een roze kleur op mijn snoet de dag moet doorbrengen hahaha

  X

 7. 21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Wat een leuke producten! Zo tof van die aparte dingen, ik hou ervan.

 8. Romy
  21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Wat zijn je tanden wit! Wat is je geheim? Nog steeds de houtskool?

 9. 21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Dat jelly balletje is zo leuk!

 10. 21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Jammer van de kleur die het masker achterlaat op je huid. Verder lijken mij het echt super leuke producten om te gebruiken!

 11. 21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Hilarisch die jelly bal! Lijkt me heel leuk om te proberen.

 12. 21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  die jelly ball cleanser lijkt me wel wat 😀

 13. Syl
  21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Dat bolletje klinkt leuk, maar ik zou het toch liever in de vorm van een tube of flacon ofzo willen hebben. Ik heb in mijn minibadkamer echt geen plek om een jelly bal op te laten drogen.

 14. Loes
  21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Het balletje lijkt me heel leuk, maar dat masker…nee dank je?

 15. M
  21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Grappig bolletje, maar ik denk dat ik hem steeds zou vergeten goed op te bergen. Hoe lang kun je er ongeveer mee doen?

  • Heleen
   21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

   Ik ben ook heel benieuwd hoe lang je met de bol doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *