Moederdag cadeautips 2023

Het is bijna zo ver, op zondag 14 mei is het Moederdag. Ik heb wel eens gehoord dat moeders meer waarde hechten aan Moederdag dan aan hun eigen verjaardag en nu ik zelf moeder ben van 2 kleine jongens kan ik me daar wel een beetje in vinden. Waar je je verjaardag vooral viert met anderen en zelf staat te hosten, draait het op Moederdag helemaal om jou.


Het moederschap is leuk en liefdevol, maar kan ook behoorlijk pittig zijn, dus ik vind het héérlijk als ik op deze dag in de watten word gelegd en daarnaast mijn eigen moeder in het zonnetje kan zetten. Ik bezoek haar trouw elk jaar op deze dag en neem dan ook een mooi cadeau voor haar mee.

Nu zijn de allermooiste cadeaus uiteraard de handgemaakte knutsels van je kinderen (die je tot in de eeuwigheid in een doos op zolder bewaard omdat je het niet over je hart kunt verkrijgen ze weg te gooien), maar tegenwoordig kom ik daar niet meer mee weg, haha! Hieronder daarom wat Moederdag cadeau inspiratie zodat je je moeder extra gelukkig kunt maken op deze speciale dag.

Zelfgemaakt vanille essence

Mijn moeder is dol op handgemaakte cadeaus én op bakken. Jouw moeder ook? Dan zou je bijvoorbeeld je eigen vanille essence kunnen maken. Let op; hier moet je wel op tijd mee beginnen! Het is simpel om te maken, gewoon wat goede kwaliteit vanillestokjes in een fles met pure vodka stoppen en 6 weken wachten. Stop je fles weg op een donkere en koele plek en schud er elke week eventjes mee.

Een uitje

Moeders willen niets liever dan quality time spenderen met de mensen van wie ze het allermeeste houden en daar samen bijzondere herinneringen mee maken. Een uitje plannen is niet alleen leuk en gezellig, maar laat ook zien dat je je moeder waardeert en dat je tijd en aandacht aan haar wilt besteden. Het versterkt jullie band en is een mooie manier om dankbaarheid en liefde te tonen. Zo hebben mijn zusjes en ik op Moederdag een high tea gepland met onze moeder en daarna gaan we gezellig samen shoppen in Utrecht.

Bloemen en bonbons

Hoewel het misschien niet het meest originele cadeau is, is het altijd goed en zal het ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van je moeder toveren. Bloemen worden altijd gewaardeerd; ze fleuren de kamer op en creëren een warme sfeer. Heb je een moeder die van tuinieren houdt dan kun je ook denken aan een mooie (hang)pot met tuinplanten. Bonbons zijn echt zo’n luxe traktatie die je niet snel voor jezelf zal kopen. Het is een perfect cadeau voor moeders die van chocolade houden en een momentje voor zichzelf willen nemen.

Skincare, parfum, een heerlijke luxe body butter

Een beautygeschenk lijkt wellicht ook niet het meest originele Moederdag cadeau ter wereld, maar is dat eigenlijk wel. Vooral als je rekening houdt met de voorkeuren en persoonlijkheid van je moeder. Wat zijn haar favoriete merken skincare en make-up? Is er een item dat bijna op is, of is er juist iets nieuws uitgekomen wat ze graag zou willen proberen? Misschien is het een idee om van haar favoriete parfum de shower gel en/of body butter te kopen zodat ze de geur kan layeren? Mijn advies: sneak even naar haar badkamer of kaptafel als je thuis op bezoek bent en doe een beetje research! 😉

Een fotoboek

De perfecte, persoonlijke manier om herinneringen te delen en te laten zien hoeveel je om je moeder geeft is het maken van een fotoboek. Het geeft haar een tastbare en blijvende manier om terug te kijken op speciale momenten en ervaringen die jullie samen door de jaren heen hebben gedeeld.


Al met al zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het vinden van het perfecte Moederdag cadeau. Het belangrijkste is om iets te vinden dat past bij de persoonlijkheid en interesses van je moeder en waaruit blijkt dat je de moeite hebt genomen om iets speciaals voor haar te vinden. Dus wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is dat haar doet glimlachen.

Until next time,
Serena Verbon

Voor sommige mensen kan de periode rondom Moederdag lastig zijn. Mocht je dit artikel lezen en het daardoor moeilijk hebben dan wil ik je via deze weg een hart onder de riem steken. Het is OK om je niet OK te voelen en je bent hierin niet alleen <3

Volg:

1 Reactie

  1. 15 mei 2023 / maandag, 15 mei 2023

    Ik kreeg dit jaar een ochtendje voor mezelf. Lekker de season finale van Queen Charlotte gekeken in bed met een ontbijtje erbij. Heerlijk! En daarna zijn we gezellig met zijn allen iets gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *