Mijn summer skincare musthaves

Nu de zomer officieel is aangebroken brengt het warme weer, de stralende zon en binnenkort ook het zeewater en zwembadwater een verandering in mijn beauty- en skincare routine met zich mee. Tijdens de zomermaanden is mijn huid iets vochtarmer dan normaal, dus extra hydratatie om de vochtbalans op peil te houden is geen overbodige luxe. Daarnaast is het tijdens de zomer belangrijk om mijn huid nóg beter te beschermen tegen schadelijke UV-straling.


Biotherm heeft me begin dit jaar gevraagd om hun Nederlandse ‘biologist’ te zijn voor het Europese team en ik ben daar hartstikke trots op! Zo mocht ik naar een speciaal laboratorium net buiten Parijs waar ze hun life plankton produceren, hét key ingrediënt dat ik elk Biotherm product wordt gebruikt. Benieuwd naar mijn Biotherm Summer Skincare Musthaves? Hieronder licht ik de producten toe.

Urban UV Defense SPF50+ PA++++


Dit is een zonnebrandcrème speciaal ontwikkeld voor het gezicht. De verpakking (30ml) is vrij plat en compact en kan dus gemakkelijk overal mee naartoe genomen worden. Door de afgeronde vorm past hij zelfs perfect in je broekzak zonder dat je jezelf prikt als je hurkt (if you know, you know!).


Anyways, naast de fijne verpakking is de formule ook fantastisch. Het voelt romig aan, maar het is niet vettig en je gaat er niet overmatig van glimmen. Na het aanbrengen voelt mijn huid mega zacht en gehydrateerd aan, en het laat geen witte waas achter. Heb je een vette of gemengde huid dan hoef je hier geen extra dagcrème over aan te brengen. En als je hierna make-up aanbrengt gaat het niet rullen.


Het fijne is dat je hiermee echt goed beschermt bent tegen UVB straling met SPF50 en tegen UVA straling met PA++++. Dit zijn de hoogst mogelijke beschermingsfactors tegen beide soorten straling. Voor mij heel belangrijk, aangezien ik pigmentvlekken heb en ik alleen met deze hoge bescherming kan zorgen dat ze niet donkerder worden.

Ook een vermelding waard: hier gaan mijn ogen NIET van tranen en deze formule is tevens geschikt bevonden voor de gevoelige huid. Ik heb veel zonnebrandcrèmes voor het gezicht getest in de loop der jaren en dit is absoluut een topper.

Waterlover Sun Milk SPF50


Dit is een hele fijne zonnebrandcrème voor het lichaam. De romige melk heeft een lichte textuur en wordt snel geabsorbeerd door de huid. Het laat geen witte waas achter, maar wel een mooi subtiel glansje.

De geur is heerlijk fris, zacht en citrusachtig. Niet al te overheersend en niet ‘typisch zonnebrandgeur’. Mijn jongens vinden het heel lekker ruiken en laten zich gelukkig dus gewillig insmeren.


Wat ik goed vind aan Biotherm is dat zij zich al jaren inzetten voor de oceaan. Zo organiseren ze meerdere keren per jaar een beach clean-up en gaan ze gesprekken aan met organisaties om te brainstormen over wat zij als merk beter kunnen doen. Eén van de uitkomsten van zulke gesprekken heeft ertoe geleid dat ze hun verpakking hebben aangepast.

Niet alleen zijn de flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic, ook hebben ze de dop aangepast naar een draaidop.


Door de dop naar links of rechts te draaien, draai je hem open of dicht. Hierdoor kunnen ze dus niet meer in de oceaan belanden, iets wat volgens de organisaties helaas nog veel gebeurd met losse doppen.

Aquasource Hyalu Plump Gel


Een gedehydrateerde huid is anders dan een droge huid. Een droge huid is een huidtype en deze huid heeft een tekort aan vetten. Een droge huid heeft daarom veel baat bij een crème met ceramiden. Maar een gedehydrateerde huid heeft een tekort aan vocht en ik merk dat ik daar tijdens de zomermaanden meer last van heb. Ik heb zelf een gemengde huid, maar elk huidtype kan last krijgen van dehydratatie, zelfs de vette huid. Een gedehydrateerde huid is heel makkelijk te verhelpen, namelijk met skincare met hyaluronzuur.


De Aquasource Hyalu Plump Gel heeft een fantastische, waterige en frisse textuur die razendsnel door mijn huid wordt geabsorbeerd. Mijn huid heeft normaal gesproken geen extra dagcrème nodig onder SPF, maar op sommige dagen tijdens de zomer voelt het ineens trekkerig en droog aan en dan is deze crème de oplossing. Mijn huid voelt direct na het aanbrengen super zacht en gehydrateerd aan.


De lichte textuur is echt heerlijk en geschikt voor de normale tot gemengde huid. Pro tip: zet je potje in de koelkast zodat het extra verkoelend aanvoelt in de ochtend. Heerlijk wakker worden en het helpt zelfs een beetje tegen een puffy morning face 😉

Lait Corporel L’Original


And last but not least deze OG bodymilk van Biotherm. Al jarenlang een cult favoriet en bestseller en ik begrijp helemaal waarom. De formule bevat citrusessences, olijfolie en vitamine E en herstelt onze natuurlijke huidbarrière.


De bodymilk is heerlijk romig, maar smeert wel gemakkelijk en ‘dun’ uit. Het trekt snel in en laat een subtiel glanzende huid achter zonder dat het plakkerig of ‘zweterig’ aanvoelt.

Na het insmeren voelt mijn huid echt lekker zacht en soepel aan en het blijft gedurende de HELE dag zo goed gehydrateerd. Dus geen grijze knieën of droge voeten meer halverwege de dag! Echt megafijn spul dit, en zeker nu ik de hele dag met blote benen en sandalen of slippers loop.


De verpakking is groot (400ml) en heeft een handige pomp, dus ideaal voor het hele gezin. Of, als je alleen bent, doe je er lekker lang mee. De geur is zacht bloemig met frisse citrusnoten en ik ruik ook overduidelijk iets van neroli of sinaasappelbloesem. Ik vind de geur echt verslavend! Hiermee WIL je je gewoon elke dag insmeren.


Zo, nu weet je wat mijn Biotherm summer skincare musthaves zijn. Deze producten gaan absoluut mee op reis naar Zuid-Frankrijk.

Welke beautyproducten zijn voor jou onmisbaar tijdens de zomervakantie?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

 1. Matanja
  14 juli 2023 / vrijdag, 14 juli 2023

  Suncare voor mijn gezicht ( Jetske Ultee) en de showergel en bodylotion met eau de tolette van Biotherm eau Vitaminee zijn voor mij onmisbaar in de zomer…
  Op vakantie of thuis…. ik vind het gewoon heerlijk😃

 2. Rita
  30 juni 2023 / vrijdag, 30 juni 2023

  Heerlijk zo’n uitgebreide blog. Ik ben al op vakantie geweest en gebruik zelf trouw vit.C en een zonnebrandproduct voor het gezicht. De Urban UV Defense SPF50+ PA++++ lijkt mij een goed en attent cadeau voor mijn zusjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *