Mijn 10 favoriete apps

Als blogger ben ik 24/7 online en ik maak dan ook gretig gebruik van allerlei mobiele apps. Toch is het minder dan jullie waarschijnlijk denken. Ik ben heel erg praktisch ingesteld en ik houd graag het overzicht. Op mijn telefoon heb ik dan ook slechts 25 icoontjes staan die leiden naar de apps die ik het meest gebruik.

Het leek me leuk om mijn 10 favoriete apps met jullie te delen. En dan niet de voor de hand liggende apps zoals Instagram, Twitter, Facebook, NS, 9292OV en Whatsapp, want volgens mij hebben de meeste eigenaren van een smartphone deze apps wel geïnstalleerd. Zelf heb ik een Samsung Galaxy Note II telefoon, maar binnenkort mag ik van Samsung de Galaxy S4 Active gaan testen. Wat een geluk! Ik ben echt een Samsung/Android fan wat telefoons betreft, dus ik kan niet wachten.

mijn telefoon

IMDb.com
IMDb staat voor Internet Movie Database. Ik ben nogal een filmliefhebber, dus als er iets op tv is (gisteren was er bijvoorbeeld Heat) dan check ik meteen welk cijfer deze film krijgt van IMDb. Ik zag dat het een 8,3 had gekregen dus ik vond het de moeite waard om te kijken. Had het bijvoorbeeld een 5 gekregen dan had ik verder gezappt. Of als je niet kunt komen op een naam van een bepaalde acteur, maar wel weet in welke films hij heeft gespeeld, kun je er via IMDb ook snel achter komen. Ook voor het kijken van de nieuwste films, trailers en de top 250 kun je hier prima terecht. Zelf gebruik ik het meer als naslagwerk wanneer ik wil weten of een film de moeite waard is of niet. De IMDb.com app is er zowel voor Android als iPhone.

imdb app

Stay.com
Deze app is echt een lifesaver! Ik heb er al eens eerder over geschreven (klik hier) en ook in London laatst met Nena kwam deze app weer zeer goed van pas. In een wildvreemde stad is het toch altijd lastig om de weg te vinden, laat staan leuke hotspots. Gelukkig kun je via de Stay.com app leuke plekjes vinden via de ‘featured guides’ en je eigen hotspots kun je gemakkelijk zoeken via de zoekfunctie. Download de offline map, zet je GPS aan en je zal NOOIT meer verdwalen en perfect naar jouw bestemmingen worden geleid. En dat allemaal dus zonder wifi en zonder torenhoge internetkosten. Ideaal. De Stay.com app is er zowel voor Android als iPhone.

staycomTask List
Een handige app voor chaotische mensen zoals ik die wat orde en overzicht krijgen door het werken met lijstjes. Dit is in feite een ‘to do list’ app. Handig is dat je je werk en privé lijstjes kunt scheiden en dat je volbrachte taken daadwerkelijk door kunt strepen. Werkt erg stimulerend en omdat je je telefoon ook altijd bij je draagt, vergeet je dus ook nooit je lijstje. Trouwens met ‘Voer Clarence en Coco’ bedoel ik niet dat ik anders vergeet om ze brokjes en water te geven, maar zodat ik nooit kan vergeten welk soort voer ik voor ze moet kopen. Ik mix namelijk twee soorten brokjes door elkaar en ik wil het alleen bij deze brokken houden voortaan, en ben bang dat ik anders de verkeerde koop. Task List is er alleen voor Android, maar iPhone gebruikers kunnen de soortgelijke app Wunder List downloaden.

task list

Reclamefolder
Ik heb zo’n sticker op mijn brievenbus waardoor ik eigenlijk nooit meer tastbare reclamefolders in de bus krijg, maar dat is ook niet nodig want ik heb de Reclamefolder app! Met deze app draag jij je steentje bij aan een beter milieu, want het scheelt weer papier en plastic in de afvalbak. Met de app kun je gemakkelijk door de folders bladeren op categorie (bijvoorbeeld drogisterij, elektronica, kleding & schoenen of supermarkt), je kunt filteren op nieuwe folder of populaire folders en je kunt zelf je favoriete folders aangeven en een virtueel prikbord bijhouden. Echt heel erg handig! De Reclamefolder app is er voor zowel Android als iPhone.

reclamefolder
CameraPro
Wanneer je het optimale uit je cameratelefoon wilt halen is deze app een goeie. Met CameraPro maak je professionele en zeer scherpe foto’s en heb je talloze opties om je camerainstellingen aan te passen, zoals de witbalans, ISO, scene mode (portret, landschap, sneeuw, strand,, feestje, vuurwerk, zonsondergang etc). Ook is er is een macrostand en een self-timer functie en eigenlijk nog te veel om te vertellen. Als je houdt van fotografie en graag de mooiste foto’s maakt met je telefoon zou ik zeggen download deze app en ga er even lekker voor zitten. Het is erg gebruiksvriendelijk en je gemaakte foto’s kun je gemakkelijk delen via social media. Deze Android app kost €1,59. CameraPro is er niet voor iPhone gebruikers, maar soortgelijke apps zijn bijvoorbeeld 645 Pro, ProCamera en Camera+.

cameraproInstaWeather
Deze app is leuk voor wanneer je een fanatieke Instagrammer bent (hoeft overigens niet per se). Stap 1. je maakt een leuke foto, het liefst eentje waarop meteen duidelijk is wat voor weer het is. Stap 2. Open de foto in de app InstaWthr en zet er een ‘skin’ overheen. Stap 3. deel je foto via Instagram. Het is gewoon een leukigheidje deze app, niet bijzonder nuttig of iets. But, I like it! De Instaweather app is er voor zowel Android als iPhone.

instaweather
Photo Grid
Deze app gebruik ik voor het maken van collages. Het is nogal rechttoe rechtaan, maar daardoor juist erg gebruiksvriendelijk. Daarna kun je je collages gemakkelijk delen via bijvoorbeeld Instagram. Photo Grid is er voor zowel Android als iPhone, maar de iPhone app Instaframe is populairder.

photogrid
Photo Square
Eigenaren van een iPhone hebben Whitstagram en wij Android-lovers hebben Photo Square. Soms is een foto zo genomen dat je het niet goed vierkant kunt afkappen, iets wat niet anders kan via Instagram Je hoofd of je voeten (of iets anders) worden er dan net ‘afgehakt’ en dat doet in sommige gevallen echt afbreuk aan de foto. Maar daar is dus iets op gevonden en het heet Photo Square! Hiermee kun je gewoon rechthoekige foto’s plaatsen op Instagram. Door het plaatsen van balkjes aan de zijkanten of boven- en onderkant upload je als ware een vierkante foto, terwijl de foto gewoon rechthoekig is! Hendy.

Photo squarerPixlr-o-Matic
Dit is een leuke app om je foto’s iets meer ‘shabam’ te geven. Je kunt allerlei gratis effecten-pakketten downloaden via de store. Zo heb ik galaxy effecten en vuurwerk effecten, heel veel leuke bokeh effecten en nog veel meer! Met deze app maak je echt iets bijzonders en artistieks van je foto. En daarna kun je het gemakkelijk delen via social media waaronder Instagram. Pixlr-o-Matic is er voor zowel Android als iPhone gebruikers.

pixl o matic
Beautylab App
En last but not least, de Beautylab App! Via deze app ben je altijd op de hoogte van alles rondom Beautylab. Mijn Blog, Facebook pagina, Twitter, Instagram en YouTube kanaal zijn eraan gekoppeld en ook vind je er leuke extraatjes zoals het ‘koekje van de dag’ en een icoontje van Clarence, waar de Clarence & Coco Tumblr onder hangt. Momenteel alleen nog te downloaden op Android telefoon, maar zeer waarschijnlijk binnen nu en 2 weken ook via iPhone. Het heeft lang geduurd, maar het is eindelijk bijna zo ver. Ik houd jullie in elk geval op de hoogte!

beautylab app

Hieronder een QR code waarmee je via je telefoon direct naar de App wordt geleid. Scan de code om automatisch naar de Google Play Store te gaan:
qr code beautylab app

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien welke apps ik op mijn telefoon heb staan en welke ik graag gebruik. Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad!

En natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jouw favoriete Android of iPhone apps! Welke kunnen jullie ons aanraden?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

94 Reacties

 1. 8 september 2017 / vrijdag, 8 september 2017

  Ik ben zelf echt fan van de Stay app. Leuk artikel!
  Groet,
  Petra Damen Elitt

 2. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Ik vind het echt super prettig dat je er goede screenshots bij hebt gezet. Ik ga de task list direct downloaden want ik ben al een tijd opzoek naar iets als dat!!

 3. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  De stay app ziet er echt super handig uit, die kende ik nog niet dus die ga ik gelijk op mijn telefoon zetten en uitproberen binnenkort.

 4. Erna
  20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Ik vroeg mij af of men al die leuke foto Apps, met filters, fonts en stempels van afbeeldingen en kant en klaar teksten, zomaar vrij te gebruiken zijn als je een commerciële Facebook pagina, Instagram etc. hebt. Zijn die niet licensed? Maakt het dan ook nog verschil of je een App gratis krijgt of er voor betaald. Voor vele pakketjes met filters, fonts en kant en klaar teksten en afbeeldingen moet je ook betalen, maar zijn ze vrij commercieel te gebruiken? Ik kan hier niets van vinden op het internet.

 5. Regino
  21 oktober 2013 / maandag, 21 oktober 2013

  Heb op mijn iPod 4,32Gb en iPhone 4S-64Gb de App.:Flightradar24 staan.
  Dit is een app. waarmee men de boven ons hoofd vliegende (commerciële) vliegtuigen” in de gaten”kunnen houden en volgen;vanwaar deze komen/maatschappij/type vliegtuig/waar naar toe vliegen,de afgelegde afstand en de resterende afstand,dit alles in reel time!Vooral met mooi weer is deze zeer goed te gebruiken!

 6. 31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Er staat een fout.. De app heet photo squarer

 7. Charlotte
  30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Heeyx waar heb je die super leuke achtergrond vandaan en hoe kan je mst twitter zo’n leyk vogeltje doeb xx hvj ♡

 8. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Superleuke apps.
  Hihi de beautylab app is natuurlijk super! :;D
  Ik heb zelf even task list gedownload.

 9. viviana
  29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Photo square kun je verwijderen want je kan er ook gewoon photogrid voor gebruiken! Gewoon maar 1 foto kiezen

 10. Jamie
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Wanneer komt de iPhone app voor beautylab???

  • Serena
   Auteur
   28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

   Hi Jamie,
   Kan er elk moment zijn, Apple is mijn app op dit moment aan het keuren.

 11. 27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Handige app´s, die task list is een erg goede tip aangezien ik een geheugen heb van een goudvis.

 12. prinses zelda
  25 juli 2013 / donderdag, 25 juli 2013

  ik gebruik alleen whatsapp en google maps maar meer ook niet

 13. 25 juli 2013 / donderdag, 25 juli 2013

  er zitten leuke apps tussen. Ik had een tijdje geleden de beautylab app gedownload maar mijn virus scanner zei dat die niet veilig was :s

 14. 25 juli 2013 / donderdag, 25 juli 2013

  Ik denk ik ga gelijk go launcher downloaden en photo square…….. en toen bedacht ik dat mijn scherm was uitgevallen de week nadat ik hem had laten maken… tips voor een nieuwe phone?

 15. Carmen
  25 juli 2013 / donderdag, 25 juli 2013

  Ik wist niet dat je een eigen app had als ik dat eerder had geweten had ik hem al meteen gedownload en ik ga ook is kijken naar de app voor films en ojaaa

  Tip: PicsArt (blauwe camera met rood en oranje blaadje erop als app plaatje)
  Je kan plaatjes (zwart wit) op de foto krijgen die je bewerkt, voor zwart winplaatsen moet je denken aan tumbler maak een screenshot van de zwart wit foto of sla hem op en plak het op je foto die je aan het bewerken bent

  Xx thnxx

 16. Joyce
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Ik ben echt zo blij dat jij een keer een artikel geschreven hebt over Stay.com! Op dit koment ben ik in Parijs en ik had van te voren al adressen in mn city guide gezet en het is ZO handig! Echt ik snap niet waarom dit niet eerder is bedacht! Vooral ook dat je kan zien waar je loopt terwijl je niet eens je internet aan hebt staan, ideaal! Ik vind Yelp ook handig voor op vakantie, dan kun je zien waar er in je buurt restaurantjes enzo zijn met reviews meteen. Heb je alleen wel soms wifi voor nodig.

 17. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Ik gebruik bijna alle apps die jij ook gebruikt 🙂 Love it

 18. joke
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Thanks voor de tips, ik heb meteen photogrid en tasklist gedownload!

 19. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Super tof dat de beautylabapp ook voor iPhone komt!! Ben benieuwd 🙂

 20. Yasmine
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Leuk!! Ik willde van t begin af aan de BL app al hebben, maar op dit telefoontje kan t niet 🙁 Samsung Galaxy Y..

 21. Lindsey
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Ah, die effecten van pixlr-o-matic zijn gaaf zeg, die ga ik zeker downloaden! Ook stay lijkt me handig voor in het buitenland, normaal schrijf ik hotspots die ik wil zien op, maar dit is natuurlijk veel makkelijker. En ja, ik ben echt benieuwd naar de beautylab app dus kan niet wachten tot hij beschikbaar is voor de iPhone 😀

 22. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Pixlr-O-Matic gebruik ik ook al heel lang! Nog van voor het een app was denk ik 🙂 Geweldig leuk en helemaal gratis. Love it!

 23. puck
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Geen spelletjes … OMG ik kan echt niet zonder spelletjes!!! Haha

 24. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Want een handige en leuke apps! Ik heb hiervan alleen Pixlr-o-Matic, ze hebben inderdaad leuke effecten!

 25. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Leuk artikel. Ik ben sinds kort trotse eigenaar van een iPhone en altijd op zoek naar leuke apps. Vooral foto apps vind ik leuk!

 26. Melene
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Waarom staat die app er niet bij waardoor je thema/achtergrond roze is :O?

 27. Gwenskie
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Kan niet wachten om hem te downloaden op m’n iPhone!! Decreet van de apps dadelijk ook ff checken!

 28. Jessica
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Wat een ontzettend handig artikel! Ik wist niet eens van ‘t bestaan van deze fotoapp’s af, hahah
  Ik heb één vraagje, ik zie in de comments staan dat je “Go Launcher” gebruikt voor je achtergrond, heb je ook de “app’s” die erbij horen gedownload? (Clean Master, GO Locker, GO Power Master etc.)

  xox

 29. Steph
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Thanks voor de tips! Heb meteen de Beautylab App gedownload hihihi ^^

 30. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Leuke app’s Instaweather vind ik alleen een beetje overbodig iets haha. Op Instagram laat je toch ook al zien waar je bent en wat je momenteel doet?

 31. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Hele leuke apps , vooral de laatste is het leukst! 😀 xx

 32. Nynke
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Leuk!
  Ik heb er een paar gedownload 🙂

 33. Joanne
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Bedankt Serena! Ik ben echt een noob op het gebied van app -kennis blijkt wel weer :’)
  Ik had nog maar 1 van deze 10 gedownload. Nu heb ik ze allemaal op mijn s3 staan! Thankuuuuu <33
  X

 34. Annika
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Ik heb geen smartphone, maar voor de beautylab-app zou ik er wel eentje willen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *