TBS: Camomile Make-Up Removal Collectie

Door Nena – Een paar weken geleden was ik met Serena bij een event van The Body Shop (TBS) voor de lancering van hun nieuwste producten. We maakten kennis met onder andere de nieuwste lijn op het gebied van make-up removers. Intussen heb ik de lijn uitgebreid voor jullie kunnen uitproberen, dus vandaag review ik TBS: Camomile Make-Up Removal Collectie.

tbs alle producten1

De nieuwe Camomile Make-Up Removal Collectie

“Make-up? Gone in a flash. Je huid? Onweerstaanbaar zacht en fris.”

Deze nieuwe lijn zorgt ervoor dat je je make-up grondig kunt verwijderen en tegelijkertijd is het zacht voor je huid. Het zijn vier milde producten verrijkt met de pure en kalmerende kracht van kamille.

Kamille

Kamille staat van oudsher bekend om zijn kalmerende eigenschappen voor gezichtsverzorgingsproducten. De kamille-olie die gebruikt is door TBS is Community Fair Trade en afkomstig van een door een familie gerunde coöperatie in het Engelse Norfolk. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de bloemen worden op exact het juiste moment geplukt voor een optimale kwaliteit.

Camomile Make-Up Removal Collectie

TBS alle vier de producten 2

Van links naar rechts: Camomile Silky Cleansing Oil, Waterproof Eye Make-Up Remover, Camomile Sumtuous Cleansing Butter en Gentle Eye Make-Up Remover.

Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Butter

Camomile Sumptuous Cleansing Butter.

Deze “butter” is direct een opvallend product voor een reiniger. Het is een soort harde boter die versmelt tot een reinigende olie. Deze fluweelzachte balm verwijdert alle make-up.

butter 2

Close-up van de butter.

De structuur lijkt op een soort was. Wanneer de butter in contact komt met de warmte van je huid wordt het inderdaad een soort olie. De geur is erg zacht en ruikt lekker naar zoete bloemen. Heel licht bespeur ik de geur van kamille.

DSC_0054

Mijn gezicht met bronzer en blush. Op mijn ogen draag ik mascara en eyeliner.

Gebruiksaanwijzing Camomile Sumptuous Cleansing Butter:

butter

Je hebt niet veel nodig. Dit is de hoeveelheid die ik gebruik voor allebei mijn wangen.

butter aanbrengen

Het inmasseren van de butter.

Breng de balm met je vingertoppen aan op het gezicht en maak hierbij kleine circulerende bewegingen. Hierdoor krijgt de balm de tijd om onzuiverheden, make-up en vuil effectief te verwijderen. Wanneer je make-up remover direct op een wattenschijfje aanbrengt reinig je alleen aan de oppervlakte weg van je huid. Camomile Sumptuous Cleansing Butter werkt veel intensiever.

collage butter2

Ik gebruik de butter het liefst in combinatie met een vochtig wattenschijfje.

Je kunt nu twee dingen doen:

1. Verwijder make-up met handwarm water, de formule zal dan veranderen in een milky lotion en is eenvoudig af te spoelen.

2. Voor een intensievere reiniging kun je een katoenen reinigingsdoekje gebruiken. Ik gebruik een groot wattenschijfje van 100% katoen en dat werkt prima. Laat het warme doekje/watje een minuut op je gezicht liggen en veeg vervolgens alle make-up van je gezicht. Het resultaat een diep gereinigde huid!

Uiteraard heb ik ook getest of ik mijn oogmake-up met deze butter kon verwijderen, maar helaas. Daar werkt het minder goed voor. Deze reiniger is vooral bedoeld voor het gezicht.

Ingrediënten:

ingrediënten butter

Boven de butter op mijn huid. Onder de ingrediënten.

Conclusie: Ik vind het fijn om mijn gezicht met één product goed te kunnen reinigen, maar mijn oogmake-up ging er niet geheel vanaf. Dat is dat ook het enige minpuntje dat ik kan bedenken, want deze cleansing butter is heerlijk voor mijn gezicht en zuinig in gebruik. Na afloop heb ik een zijdezacht huidje!

Camomile Sumptuous Cleansing Butter kost € 13,- voor 90 ml.

Camomile Silky Cleansing Oil

oil1

De Silky Cleansing Oil zit in een handige pomp flacon. Gemakkelijk te doseren en hygiënisch.

Deze reinigende olie verwijdert moeiteloos onzuiverheden en zelfs waterproof make-up. De olie verfrist en reinigt zonder te plakken of een laagje achter te laten. De combinatie van verzachtende oliën en kalmerende essentiële kamilleolie zorgt voor een zijdezachte huid. Ik vind de zachte citrusgeur erg lekker en verfrissend. De olie is geschikt voor een gevoelige huid.

collage na olie

Voor en na het gebruik van Camomile Silky Cleansing Oil.

Het gebruik: Allereerst goed schudden en vervolgens aanbrengen op een droge huid. Masseer de olie in en voeg er wat water aan toe. Daardoor ontstaat er een emulsie die je weer kunt afspoelen met water. Resultaat: een goed gereinigd gezicht. Zelfs mijn oogmake-up is goed te reinigen met deze olie. Na gebruik is alle make-up verwijderd en voelt mijn huid heerlijk zacht aan, zonder een vettig laagje.

Ingrediënten:

ingrediënten oil

Boven de olie op mijn hand. Onder de ingrediënten.

Conclusie: Ik vind deze Camomile Silky Cleansing Oil de beste remover uit de nieuwe lijn. Hij verwijdert al mijn make-up, inclusief oogmake-up. Ook al is deze waterproof. De reiniger laat geen make-up sporen na en ook geen vettig laagje. Je hebt niet veel nodig, want één pompje is voldoende voor mijn hele gezicht. Voor allebei mijn ogen gebruik ik  nog één pompje die ik verdeel op een vochtig wattenschijfje. Werkt prima!

Camomile Silky Cleansing Oil kost €13,00 voor 200 ml.

Gentle Eye Make-Up Remover

Gentle eye makeup remover

De Genlte Eye Make-Up Remover zit in een flacon met een doseer tuitje.

Deze kalmerende, niet-vette remover is speciaal bedoeld voor de ogen. De remover zou oogmake-up razendsnel en op milde wijze moeten verwijderen. Geschikt voor gevoelige ogen en voor wie contactlenzen draagt (zoals ik!). Elke flacon bevat Community Fair Trade-kamilleolie afkomstig van meer dan 100 kamillebloemen. Ik verbaasde me over de substantie, want ik had vanwege de witte flacon een witte crème-achtige lotion verwacht en geen waterige oplossing.

gentle 2

De waterige oplossing is gemakkelijk te verdelen over een wattenschijfje.

Ik vind de geur niet erg lekker. Het doet een beetje medicinaal aan. Gelukkig ruikt de remover niet erg sterk.

na gentle

Voor en na het gebruik van de remover.

Het gebruik: Ik verdeel de remover over een wattenschijfje en leg deze vervolgens 10 seconden op mijn oog. Daarna verwijder ik met één beweging het watje van mijn oog. Het resultaat: Er blijft nog steeds make-up achter op én onder mijn ogen. Ook voelt mijn huid na gebruik vrij trekkerig aan.

ingrediënten gentle2

Boven de remover op mijn hand. Onder de ingrediënten.

Conclusie: Ik ben niet zo tevreden over deze gentle eye make-up remover. Misschien is hij iets te Gentle? Want hij laat de helft zitten. Ook de geur vind ik niet lekker. En mijn huid voelt na gebruik ook niet lekker aan.

Gentle Eye Make-Up Remover kost € 12,00 voor 250 ml en € 5,00 voor 60ml.

Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover

waterproof1

Tenslotte is er een remover die speciaal geschikt is voor waterproof oog & lip make-up. De remover beschikt over een dualphase formule, waardoor je twee-fasen ziet die je voor gebruik goed moet mengen. Ook deze remover is verrijkt met essentiële kamilleolie om de gevoelige huid rond de ogen op milde wijze te reinigen.

waterproof2

Meng voor gebruik de twee fasen.

De remover is geschikt voor de gevoelige huid en voor contactlensdragers. De remover ruikt heel licht bloemig, maar is vrijwel geurloos.

waterproof eye

Voor en na het gebruik van de waterproof remover.

Het gebruik: Breng een klein beetje van het mengsel aan op een wattenschijfje en laat dit 10 seconden inwerken op je oog. Verwijder vervolgens met een vegende beweging het wattenschijfje. Na gebruik zijn alle make-up sporen verdwenen. Mijn huid (en oog) zijn daarna wel erg vettig.

Ingrediënten:

ingrediënten waterproof2

Boven de emuslie op mijn hand. Onder de ingrediënten.

Conclusie: Op zich een prima make-up reiniger die netjes al mijn make-up verwijderd, ook al is deze waterproof. Het grote nadeel vind ik dat mijn huid na gebruik nog erg vet blijft. En wanneer de remover al snel iets in je oog komt blijf je een waasje zien.

Camomile Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover kost € 12,oo voor 150 ml.

tbs5

Conclusie: Ik vind Camomile Make-Up Removal een fijne collectie met voor ieder wat wils. Geschikt voor de gevoelige huid en eventueel contactlensdragers. Er is ook aan waterproof make-up en gezichtsreinigers gedacht. Als ik dan opeenvolgend mijn favorieten mag opnoemen, dan staat de Camomile Silky Cleansing Oil absoluut op nummer één! Ruikt lekker, verwijdert al mijn make-up en laat geen vettig laagje achter.

Vervolgens vind ik de Camomile Sumptuous Cleansing Butter erg zacht voor mijn gezicht. Mijn huid wordt goed gereinigd op een milde manier en voelt na afloop lekker zacht aan. Helaas minder geschikt voor het reinigen van de ogen.

Een stuk minder enthousiast ben ik over de Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover. Hij reinigt mijn ogen & lippen goed, ook waterproof make-up. De remover komt al snel een beetje in je oog, waardoor je een tijdje een waasje ziet. Ik vind hem te vet.

En tenslotte komt Gentle Eye Make-Up Remover op de laatste plaats. Deze remover verwijdert mijn make-up eigenlijk té gentle en laat een groot gedeelte zitten.

De nieuwe Camomile Make-Up Removal Collectie is verkrijgbaar in de winkel en online vanaf 29 juli 2013.

Welke make-up reinigers gebruiken jullie voor je gezicht en/ of ogen? En wat vinden jullie van de Camomile Make-Up Removal Collectie?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

58 Reacties

 1. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Ziet er goed uit. Ben altijd gek op de verpakkingen van The Body Shop, erg leuk. Zeker die butter lijkt me een fijn product!

 2. 29 juli 2013 / maandag, 29 juli 2013

  Die cleansing butter klinkt erg fijn!
  Ik heb deze lijn geroken in de winkel and love itttt :D

 3. Elisa
  28 juli 2013 / zondag, 28 juli 2013

  Normaal gebruikte ik de waterproof oogmakeup remover van deze lijn, een soort milky product.. Die ging uit het assortiment omdat de lijn vernieuwd werd dus ik een back up gekocht, zegt de mevrouw aan de kassa: Hij komt gewoon weer terug hoor, in een andere verpakking. Waar???!!! :( De nieuwe producten zijn me te waterig en om nou een boter op mijn ogen te smeren..

  Wel een goede review, alleen jammer dat ‘mijn’ oogmakeup remover er niet meer is.

 4. Marina
  27 juli 2013 / zaterdag, 27 juli 2013

  Leuke producten! Zo’n vettig laagje kan je voorkomen om achteraf met watje of washandje over je ogen of gezicht te gaan :)

 5. Nynke
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Klinkt goed!
  Als ze weer eens een fijne aanbieding hebben, ga ik hier zeker naar kijken :)

 6. Inna
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Super review!

 7. renoeka
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  wel een beetje duur voor een make up remover.

 8. Yasmine
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Hmm binnenkort maar eens binnenlopen by TBS, ik draag ook lenzen en heb heeele droge ogen dus wie weet zit er ook iets voor my by!

 9. Annika
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Ik dacht net gisteren: ik moet nieuwe cleanser hebben, dus die silky cleansing oil wil ik wel proberen!

  • Annika
   24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

   Oja, via de facebookpagina van TBS kun je zo’n bonnetje uitprinten voor een gratis mango body butter bij aankoop van een ander product. Als je dan toch voor die camilledingen gaat, kun je die ook wel gratis meenemen! :)

 10. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Ik ben vooral benieuwd naar de butter. Hij lijkt me erg fijn!

 11. Lindsey
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  De cleansing oil wil ik wel graag proberen, hij is een stuk goedkoper dan mijn huidige van sensai (waar ik vanwege de prijs ook té zuinig mee doe, wat misschien niet zo slim is haha)

 12. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Camomile ruikt echt zo lekker!

 13. Bianca
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Cleansing butter lijkt mij handig voor vakantie

 14. Gulcin
  24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  Sorry maar ik vind nena haar spots heel saai, dit is niet de eerste keer en ze typt teveel en meestal onbelangerijke dingen, en het duurt te lang. Zoals die tatoeges als wij wat over de geschiedenis zouden willen weten zouden we gewoon op wikipedia kunnen kijken. Please nena maak ze leuker of kap ermee!

  • Nena
   Auteur
   24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

   Over het algemeen worden mijn uitgebreide reviews goed gewaardeerd, dus daar zal ik niet veel aan veranderen. Als je het niet interessant vindt, dan kan je ze natuurlijk overslaan. Ik schrijf vast op de donderdag en af en toe ook op de dinsdag.

   Het artikel over tattoeages en de geschiedenis was trouwens niet door mij geschreven, maar door een stagiair. Waar overigens veel enthousiaste reacties op waren.

 15. 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

  De cleansing oil is inderdaad echt geweldig! Ik gebruik hem nu een weekje en ik ben echt grooooot fan!

 16. Cath
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Je artikels zijn altijd zo goed, Nena! Nooit onvolledig en fijn geschreven. Echt een plezier om te lezen, bedankt!!!

 17. helena
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  dezelfde camomile eye cleanser had ik jaren terug ook al, en was net zo vervelend :/ En prikken!

 18. Linda
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Vooral de silky cleansing oil klinkt goed. Ik denk ‘s avonds vaak dat ik alle mascara heb verwijderd, maar als ik dan onder de douche vandaan kom de volgende ochtend heb ik een zwart randje onder mijn ogen. Ik denk dat ik een kijkje ga nemen bij de body shop!

 19. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Ik ga die silky cleansing oil uitproberen. Ik gebruik ‘verse’ kamille vaak voor mijn huid :)

 20. Busra
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Prijzen??

  • Busra
   23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

   Oh sorry, zie ze nu pas :))

 21. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Hmm, die gezichtsreiniger lijkt me prima!

 22. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Die butter klinkt erg goed!

 23. Sanne
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Handige review!!

 24. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  De Camomile Silky Cleansing Oil klinkt erg fijn :D x

 25. Zaïne
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Wat een leuke review weer, Nena! Ik draag niet echt vaak make-up, omdat ik niet mag van mijn mama. Maar wat graag zou ik deze lijn proberen!

  XOXO Zaïne

 26. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Nena, complimentje voor de duidelijke en complete review, good job! De cleansing oil lijkt me erg fijn!

  • Nena
   Auteur
   23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

   Bedankt voor je compliment :)

 27. marlou
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  “De structuur op een soort was.”…wat? ;) verder; leuk artikel!

  • Serena
   23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

   Heb het al aangepast, moest zijn ‘de structuur lijkt op een soort was’ ;-)

   • Nena
    Auteur
    23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

    Thanks Sereen! Er moest inderdaad nog een woordje tussen ;)

 28. Carin
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Jammer. Vaak meer parfum dan kamille in de producten. Sowieso bijna altijd onderaan de inci lijst. Veel synthetische ingredienten en weinig speciaals. Kan ik ook gewoon een olie nemen en daar essentiele olie van kamille indoen. Werkt waarschijnlijk beter. TBS stelt mij echt teleur, alleen hun bodybutters zijn soms goed qua ingredienten.

 29. Zelda
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Lijkt me super fijn!
  Alleen vind ik TBS altijd zo duur…

 30. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Die cleansing oil lijkt me wel fijn, en die butter trouwens ook! De rest trekt me niet zo aan

 31. Joanne
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Ik ben echt VERLIEFD op de body shop! Qua reinigingsproducten gebruik ik de tea tree facial cleanser en toner van tbs. En voor mijn ogen de 2 phases oogreiniger van de kuidvat.

 32. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Goede en interessante review!
  Leuke producten :)

  Liefs
  JOLIEFIE

 33. lot
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Ah jammer dat er in de Camomile Silky Cleansing Oil parfum zit.

 34. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Klinkt goed! De butter, oil en waterproof make up remover klinken alle drie heel erg goed.

 35. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Fijne grote wattenschijfjes gebruik je! De cleansing butter lijkt mij heel fijn, nog nooit eerder gehoord van een dergelijk product.

 36. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Fijne grote wattenschijfjes gebruik je! De cleansing butter lijkt mij heel fijn, nog nooit eerder gehoord van een dergelijk product.

 37. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Ik heb hier een oog make up reiniger van die ik nog niet heb gebruikt maar je review maakt me aan het twijfelen of het wel een goede koop was ;)

 38. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Die Cleansing Oil wil ik zeker eens uitproberen.

 39. lieke
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Weer top artikel Nena! Vind het fijn dat je er uitgebreid over schrijft.. Ga binnekort eens kijken bij TBS:)

 40. 23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  De Cleansing Oil klinkt echt ontzettend goed! Het is echt een product naar mijn hart. Ik hou niet van reinigingsmelk enzo, maar reinigingsolie vind ik heerlijk! Ik ga ‘m zeker proberen :D

  • T
   23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

   Ja die wil ik ook wel proberen! En als het oog en gezichts make up verwijderd in 1 is het nog best goedkoop

   • 24 juli 2013 / woensdag, 24 juli 2013

    Ja, het haalt echt alles van je gezicht af! Hoe vol je hem ook smeert ;)

 41. Nisha
  23 juli 2013 / dinsdag, 23 juli 2013

  Geweldige revieuw! De butter ga ik zeker zelf halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *