mijn 15 favoriete websites

Het maken van lijstjes, ik ben er dol op. Sterker nog, ik heb ze nodig! Als ik geen to do list maak dan komt er niets van mijn dag terecht. Zo aan het begin van het jaar heb ik de neiging om nog veel meer lijstjes te maken. Een lijstje met mijn Holy Grails op beautygebied staat al online, net zoals de top 10 best gelezen artikelen van 2014, maar vandaag leek het me leuk om een lijstje van mijn 15 favoriete websites met jullie te delen.

picmonkey.com

voor en na picmonkeyDit is mijn absolute Holy Grail onder de websites, Picmonkey.com. Op deze site bewerk ik al mijn foto’s na. Ik maak ze kleiner, scherper, verhoog het contrast en pas de kleurbalans aan, zodat ze eruit komen te zien zoals ‘in het echt’. Ook handig om collages mee te maken. Een ideale site waar je geen zware en dure programma’s als Photoshop voor nodig hebt, maar waar je altijd online op terecht kunt, welke computer je ook gebruikt.

foodgawker.com

foodgawkerWat eten we vanavond? Foodgawker.com is mijn go to website voor de lekkerste recepten. Ze hebben een hele handige zoekfunctie en de plaatjes van de recepten zijn echt schitterend (en watertandend lekker) om te zien. Ik weet dat er veel Nederlandse receptensites zijn, maar via Foodgawker kom je uit op de bijbehorende foodblogs en dat vind ik zelf prettiger. Op foodblogs vind je namelijk meerdere foto’s (of stap-voor-stap foto’s) en een leuke, persoonlijke uitleg. O ja, ze hebben ook een app. Heel handig als je bijvoorbeeld al in de supermarkt staat en je geen idee hebt wat je moet gaan maken die avond.

voordeelmuis.nl

voordeelmuisOp voordeelmuis.nl vind je elke lopende aanbieding die er op dat moment is. Zo handig! Via de handige zoekfunctie zie ik bijvoorbeeld in één oogopslag welke merken of beautyproducten er in de aanbieding zijn, zodat ik dat weer kan communiceren naar jullie toe. Ook heeft deze site eenhandig overzicht van de 100 populairste aanbiedingen van het moment.

spotta.nl

spottaBlader je liever op de ouderwetse manier folders door, maar dan online? Dan biedt spotta.nl uitkomst. Op deze handige website kun je de meest actuele reclamefolders doorbladeren of alleen de folders van je ‘favoriete’ winkels. Ook Spotta heeft een zoekfunctie zodat je ook specifieker kunt zoeken naar goede aanbiedingen. Een hele handige en overzichtelijke site!

buzzfeed.com

enhanced-buzz-26791-1420130841-10Tja, what can I say? Buzzfeed.com is gewoon een heerlijke guilty pleasure! Op deze site lig ik regelmatig in een deuk. Ik neem ook echt de tijd om die quizzes te maken. Het is zo hilarisch en elke dag (elk uur!) is er nieuwe content, dus er is altijd wel iets van mijn gading bij. Ook hun video’s zijn erg vermakelijk! Als je wilt lachen ga je naar Buzzfeed. En soms, moet ik huilen. Want ze plaatsen ook regelmatig hele mooie en gevoelige content. Even tussendoor, deze crazy celeb post en hangover cat post moet je even bekijken. Wees gewaarschuwd, dit is typisch zo’n site waar je lang blijft hangen! Dus als je nog veel moet doen die dag, niet naar Buzzfeed gaan!

pinterest.com

pinterestUren lang scrollen, zuchten en staren naar de meest beeldige plaatjes? Via Pinterest.com kan het. Ik krijg er boordenvol inspiratie van en pin de mooiste foto’s op mijn boards. Ik krijg via Pinterest ook vaak de neiging van alles en nog wat online te bestellen, dus let vooral goed op je portemonnee als je hierheen surft!

boredpanda.com

smaug-gingerbread-sculpture-caroline-eriksson-coverimageQua entertainment gehalte ligt boredpanda.com het net zo hoog als Buzzfeed, maar hier vind je nét even iets minder ‘celeb gossip’ en hilariteit. Op Bored Panda vind je juist hele mooie, bijzondere, ontroerende en bizarre foto’s en artikelen. Echt van die dingen waarvan je denkt, WOW, dit moet ik even delen! Prachtige natuurfoto’s, gave art projects, ontroerende verhalen. Of een gingerbread koekje in de vorm van Smaug de draak (uit de Hobbit). WOW! Ik krijg er altijd een warm gevoel van en deze website zorgt voor goede inspiratie. Echt één van mijn favoriete sites!

thuisbezorgd.nl

thuisbezorgdOmdat lekker vet eten bestellen vanuit je luie stoel soms gewoon heerlijk is, zeker in het weekend. Op thuisbezorgd.nl kom ik dan ook geregeld. Ik bestel niet altijd vette happen hoor! Ook sushi, roti en Indiaas eten is hier favoriet.

thefrisky.com

thefriskyOp thefrisky.com lees je alle nieuwtjes van het laatste uur. Een groep hilarische vrouwen uit New York posten zo’n beetje elk uur wel een update. Vooral de artikelen waarin ze geen nieuwtjes plaatsen, maar persoonlijke verhalen delen zijn ronduit grappig. Vooral die over sex en relaties. Ze barsten van de humor en maken zelfs een doodsaai verhaal nog sappig en smeuïg. I love it!

huffingtonpost.com

huffington postNatuurlijk bezoek ik ook nu.nl voor alle nieuwsitems, maar huffingtonpost.com geeft nét even wat meer en diepere informatie over bepaalde nieuwsitems. En als ik klaar ben met het serieuze gedeelte spring ik meteen door naar de luchtige nieuwtjes over lifestyle, beauty en celebs. Deze site is erg up to date en navigeert makkelijk, ondanks de bergen aan informatie die er elke dag online komen.

iflscience.com

iflscience.comI Fucking Love Science! I really do! En daarom is iflscience.com zo’n perfecte site voor mij. Maar ook voor mensen die niets met scheikunde, natuurkunde, sterrenkunde en andere ‘nerdy’ vakken hebben is dit een geweldige site. Je leest er super interessante zaken over geneeskunde, nieuwe gadgets en technologieën, nieuwe dingen die NASA van plan is, zaken over het menselijk brein en gave vondsten op dino- en fossielgebied. Echt een soort online Quest, maar dan heel actueel. Zeker gaan volgende deze site, gewoon om je algemene kennis te verbreden en om de show te stelen op feestjes wanneer je met leuke feitjes komt aanzetten.

de twitterpagina van Marten Mantel

twitter marten mantelEens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld wanneer ik hard toe ben aan sarcastische en cynische opmerkingen en hilarische woordgrappen, surf ik eventjes naar de twitterpagina van Marten Mantel. Om te lachen. Heel hard. En soms, heel soms, als ik durf (want zijn tweets kunnen eigenlijk net niet door de beugel) druk ik op retweet. Marten Mantel is echt mijn persoonlijke twitterkoning. Ik heb een zwak voor grappige mannen. Volg hem dus zeker op Twitter! En klik hier voor meer Marten Mantel, want hij schrijft ook geweldige stukken voor VICE.

munchies

muchiesBen je dol op food én dol op smeuïge verhalen, dan is munchies – een initiatief van VICE – een geweldige site voor jou. Hier combineren ze foodnews met persoonlijke verhalen van barkeepers en stewardessen en alles is zo HEERLIJK geschreven dat je er echt van loopt te smullen. Het foodnews is lekker bizar en wordt geschreven met veel humor. De meeste foodblogs zijn vrij degelijk (niets mis mee) en informatief, maar Munchies richt zich vooral op het vermaak. Toch vind je hier ook lekkere recepten. Het is een foodwebsite, maar dan net even anders, wat stouter, en met wat meer pit. Ik houd er van!

cinelounge.nl

cineloungeSinds een aantal jaren is Houten een bioscoop rijker en daar zijn wij (en de omgeving) erg blij mee! Cinelounge is een heerlijke bioscoop met love seats (zodat je gezellig tegen elkaar aan kunt hangen). Het is tevens een service bioscoop zodat je met één druk op de knop wordt bediend, zonder van je stoel te hoeven opstaan. Pluspunt: ze hebben er cocktails voor nog geen €5. Nadeel: ze hebben er geen popcorn. WHAT! Geen popcorn in een bioscoop? Nou ja, Cinelounge zit bij mij om de hoek dus ik kom er graag. Ik check dan ook regelmatig hun website cinelounge.nl om te kijken wat er allemaal draait op het moment. En hopelijk doen ze in de toekomst nog wat aan het popcorn-probleem.

ticketspy.nl

ticketspyOok al heb ik totaal geen tijd om weg te gaan, toch vind ik het erg leuk om eventjes te spieken op deze site. Gewoon, omdat het zo heerlijk is om elke dag even te checken wat het team van Ticketspy.nl NU weer voor geweldige deals heeft ontdekt. Soms hebben ze zulke ontzettend scherpe aanbiedingen gevonden dat ik mezelf in bedwang moet houden niet a la minute te boeken. Zo verleidelijk! Het is gewoon leuk om elke dag even te kijken, wie weet zit er wel iets tussen, je weet maar nooit. Het is een soort verslaving aan het worden, hahaha!

Tja en verder natuurlijk de inkoppertjes; Facebook, Google, Nu.nl, YouTube, Twitter en Iconosquare (om het exacte aantal Instagram-volgers te checken!).

Waren jullie al bekend met mijn top 15 favoriete websites? En heb jij nog een topsite die hier eigenlijk bij had moeten staan? Deel het in de comments!

Until next  time,
Serena Verbon

Volg:

77 Reacties

 1. jzmn choo
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Sowieso beautylab! Travellab! Je blogt superleuk, zelfs in mijn vakantie (filipijnen), sneekpeak ik naar de website als er een momentje is. En natuurlijk Kittehscupcakes.nl had er tussen moeten staan.

 2. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Lijstjes zijn altijd leuk 🙂 Ik hobbel nu naar ticketspy ! le thanks is gigantisch. :’)

 3. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Leuke site’s! Picmonkey, Foodgawker en Pinterest behoren ook tot mijn favorieten. Vooral met die laatste twee kan ik uren zoet zijn!

 4. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Voordeelmuis, wat een geniale site! Thanks voor het delen 🙂

 5. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Oh wat een heerlijke websites allemaal! Een aantal kende ik er nog niet, dus thanks for sharing!

 6. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Wat een hoop leuke en handige websites! Ik vind Picmonkey ideaal, ik kende het dan ook door jou en je enthousiasme erover haha.

 7. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Pfoe wat kende ik er veel niet! Ik ga eens rondklikken!

 8. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Picmonkey is ook altijd mijn redder in nood! Ontzettend fijne site om mee te werken.

 9. kimmie
  4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Ja thuisbezorgd.nl heet bij ons JustEat.be super handig je hebt online maar te kiezen en ze staan daarna aan je deur handig als je geen zin hebt om te koken…

 10. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Haha die twitterpagina is echt leuk!

 11. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Buzzfeed is the best!!

 12. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Woah, die screenshot bij boredpanda. How did she make that :/

 13. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Yay, altijd leuk om nieuwe websites te leren kennen!

 14. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Pinterest ♥♥♥ duizend hartjes haha! Nooit gedacht dat je je foto’s zo mooi kon maken met PicMonkey! 😮

 15. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Ik moet echt meer gaan werken met picmonkey. Thanks for sharing.

  x

 16. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Hele mooie website’s vooral Foodgawker.com ga ik zeker eens een bezoekje brengen. Ook op Pinterest kan ik uren opzitten! 😀 x

 17. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Leuke sites! Zelf gebruik ik Picmonkey altijd om collages te maken! Ik ga zeker even op The Frisky kijken en ook op de twitter van Marten Mantel want ik houd wel van sarcasme!

 18. Nathalie
  3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Ik heb een tijdje geleden http://www.me-to-we.nl ontdekt.
  Er staan vooral korte humoristische artikels op van vrouwen met kinderen.
  Dingens als “Een kerstboom kopen met een kleuter in 77 stappen” en dan beschrijven ze het gejengel en gedoe. Love it!
  Zelf heb ik nog geen kinderen maar vind ik het echt zo leuk geschreven elke keer dat ik er graag terug kom.
  Het is echt mijn soort droge humor, dus of het nu over peuters of katten gaat i don’t even care. Ik zie het als een goede voorbereiding voor later :p

 19. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Hahahaha, wat een grappige sites staan hier tussen, echt leuk om uit te checken op bijvoorbeeld een lazy sunday 🙂 xo

 20. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Picmonkey gebruik ik zelf ook, super handige bewerkingssite is dat!

 21. Aline
  3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Hé wat grappig! De website thuisbezorgd.nl noemt in België pizza.be! Het is echt helemaal hetzelfde, gewoon een andere naam! Buzzfeed check ik ook super vaak, vind het echt een leuke websit!e

 22. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Leuk artikel! Buzzfeed is inderdaad leuk. En kort geleden ontdekte ik Boredpanda en ook daar ben ik aan verslaafd geraakt haha! Die site van Munchies lijkt me ook leuk, dalijk even kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *