DIY Muts met juwelen (no sew)

Het nieuwe jaar is een feit en daarom ben ik lekker aan het opruimen. Er zijn inmiddels al 3 vuilniszakken met troep de deur uitgegaan en ik ben nu flink aan het opruimen in mijn kledingkast en mijn lades met accessoires. Ik vond deze zwarte muts van Zara en deze neongele statement ketting die ik een tijd geleden in de pop up store van Modemusthaves heb gescoord. Beide items heb ik eigenlijk nooit echt veel gedragen, dus ik wilde ze al bijna in een vuilniszak stoppen (in het voorjaar houden mijn zusjes en ik weer een Shop Our Closet sale namelijk) toen ik me ineens bedacht dat ik deze twee items perfect kan combineren tot iets wat ik de komende koude maanden wél zal gaan dragen.

diy muts met juwelen_1 Bij Primark, Asos en New Look heb ik al diverse ’embellished hats’ gespot dus daar komt dan ook zeker mijn inspiratie vandaan. Een leuke muts met mooie strassjuwelen aan de voorkant zorgt voor een speelse ‘pop of colour’ in het grauwe straatbeeld. Het neongeel steekt lekker fel af tegen het zwart van de muts en staat mooi en kleurrijk bij mijn saaie zwarte winterjassen.

diy muts met juwelen_2 Altijd, echt ALTIJD, als ik spullen op de grond leg voor fotografie komen mijn katjes eropaf om er aan te snuffelen en er vervolgens mee te spelen. Hihi! Ik wil dan nét een foto maken en ineens – hup – dat koppie van Clarence zit voor mijn lens. Ik kan er altijd wel om lachen en hoewel ik dat soort foto’s nooit plaats, wilde ik het nu eventjes laten zien. Ik ben benieuwd of jullie hier ook wel eens last van hebben?

diy muts met juwelen_3 Het neongeel van de statement ketting steekt lekker fel af tegen het zwart van de muts.

diy muts met juwelen_4 Met tangetjes koppel ik de losse onderdelen van de ketting los.

diy muts met juwelen_5 Met een kniptang kun je vervolgens de ringetjes afknippen, of buig ze om met een ander soort tang, dat werkt ook.

diy muts met juwelen_6Pas en meet de onderdelen op de muts totdat ze mooi in verhouding zijn. Houd er rekening mee dat de muts uitrekt zodra je hem op je hoofd zet, dus leg de onderdelen niet te ver van elkaar af.

diy muts met juwelen_7Toen mijn zusjes en ik onze Ugly Christmas Sweaters aan het maken waren merkte ik al hoe goed alles bleef zitten met het lijmpistool. Geen genaai dus voor mij, (mag jij wel doen hoor, maar ik houd van snellere manieren) maar lekker lijmen met het lijmpistool! Wees niet zuinig met de lijm en druk alles goed aan. De ornamenten blijven supergoed zitten!

diy muts met juwelen_9 diy muts met juwelen_8Ik ben superblij met mijn ‘nieuwe’ muts. Ik heb van twee items die ik praktisch nooit draag nu één item gemaakt dat ik veel vaker zal gaan dragen. Wat een leuke eyecatcher is het geworden! Het felle neongeel staat superleuk bij mijn zwarte winterjassen en zorgt voor lekker wat kleur in deze grauwe, grijze periode van het jaar. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

Mocht je zelf nog een sieraad en een oude muts hebben liggen die je nooit draagt, dan is dit wellicht een leuke DIY voor jou. Houd je niet zo van felle kleuren dan kun je natuurlijk ook een ander sieraad nemen met minder kleur. Of kies een sieraad met kleuren die past bij je winterjas, zodat je muts na afloop goed matcht bij je jas. Ik hoop dat deze simpele en snelle DIY je leuke inspiratie heeft gegeven!

Wat vind je van deze muts met juwelen, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

67 Reacties

 1. 4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Oeeh, I love no sew! Ga zeker proberen deze diy ook na te maken 🙂 xo

 2. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Heel leuk idee 🙂 Al zou ik toch bang zijn dat het lelijker wordt met een lijmpistool dan met naald en draad.

 3. Suzanne
  3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Het lijkt net een soort kroontje, wat grappig!

 4. Desiree
  3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Wat een leuk idee! Erg leuk verzonnen en ook erg leuk dar je het met spullen doet die je eigenlijk weg wilde doen! Nice!!

 5. 3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

  Het is niet iets voor mij, het is best leuk!

  x

  • Serena
   Auteur
   3 januari 2015 / zaterdag, 3 januari 2015

   Ik vind het al behoorlijk mutsenweer, hoor!
   Maar ik ben dan ook een beetje een koukleum 🙂

   • Bo
    4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

    Echt heel leuk

   • Bo
    4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

    Echt heel leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *