Mayonaise & Kokosnoot olie haarmasker

Nu de verwarming lekker staat te loeien en het buiten koud en guur is, merk ik dat mijn droge haarpunten wat meer verzorging nodig hebben. Mijn haren zijn statischer, pluiziger en droger. De hoogste tijd dus voor een rijk en voedend haarmasker! En de beste haarmaskers maak je natuurlijk zelf, met producten uit je keukenkastje.

mayonaise kokosnoot olie haarmasker2In dit DIY haarmasker gebruik ik een mix van mayonaise en kokosnoot olie. Mayonaise zie ik vaak gebruikt worden als haarmasker, maar mayonaise alleen vond ik voor mijn haren niet voldoende. Het werd te vettig en het ruikt best sterk, dus ik wilde het met iets ander mengen, zoals kokosnoot olie. Mayonaise is vooral goed voor normaal tot droog haar. Mensen met fijn haar of met haren die snel vet worden kunnen beter voor een 100% kokosnoot olie haarmasker gaan.

mayonaise kokosnoot olie haarmasker4Mayonaise bestaat voornamelijk uit olie, yoghurt, azijn en eigeel (rijk aan eiwitten). Yoghurt heeft een reinigende en verkoelende werking op de hoofdhuid, de olie en het eigeel dringen deels het haar binnen en omhullen het en azijn sluit de haarschubben zodat het prachtig gaat glanzen.

Kokosnoot olie dringt tot diep in de haarschacht door en maakt de haren weer gezond van binnenuit. Het is wetenschappelijk bewezen dat kokosnoot olie de enige oliesoort is die tot zo diep in je haren kan doordringen. Alle andere oliën zullen slechts deels de haarschacht binnendringen of op de haarschacht blijven liggen als een laagje. De combinatie van mayonaise met kokosnoot olie zorgt er voor dat de haren zowel van binnenuit als buitenaf worden bereikt.

mayonaise kokosnoot olie haarmasker3 mayonaise kokosnoot olie haarmasker5Meng 2 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels (gesmolten) kokosnoot olie. Gebruik eventueel meer of minder, afhankelijk van de lente en dikte van je haar. De verhouding blijft hetzelfde, namelijk 1:1.

Tip: Als je de gesmolten kokosnoot olie weer harder laat worden door het mengsel even in de koelkast te zetten ontstaat er echt een smeuïg geheel wat makkelijker aan te brengen is.

Breng het mengsel aan op vochtig haar, kam het eventueel goed door met een grove kam, en laat het 30 minuten inwerken. Hierna goed uitspoelen met shampoo. Style en droog je haren zoals gebruikelijk.

haarmasker diyWell hello, shiny hair!

Ik vind de combi van mayonaise + kokosnoot olie erg goed werken voor mijn haren. Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY!

Hebben jullie wel eens een DIY haarmasker gebruikt? En zo ja, welke ingrediënten deed jij er in?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

78 Reacties

 1. Anna
  4 juni 2017 / zondag, 4 juni 2017

  Moet je haar eerst wassen met shampoo voor dat je de maskers op doen?

 2. Ruby
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Je kan beter de slechtste en vetste mayonaise gebruiken en je kan het ook met olijfolie mengen!

 3. 7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  Heii, wat een leuke DIY! Mijn vriendin en ik hebben het nu in ons haar en ik hoop dat wij ook van die mooie glans haren krijgen net als jij! Bedankt!

 4. AD
  7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

  Ik gebruik regelmatig haarmasker die ik thuis zelf maak. 1 keer in de week en je ziet meteen vooruitgang!

  2 eetlepels kokosvet
  3/4 druppels olijfolie en/of amandelolie
  1 eetlepel honing (voor droog haar)
  Halve citroensap (voor vet haar)
  Goed mengen en vanaf je hoofdhuid goed masseren
  1 tot 2 uur in laten werken en goed uitspoelen!
  Vervolgens op vochtig haar (alleen de punten) kleine hoeveelheid arganolie gebruiken. Succes!

 5. I.
  22 oktober 2014 / woensdag, 22 oktober 2014

  Wauw super mooi glanzend haar!!

  Waar kun je die olie kopen? Kan het nergens vinden. Heb je een linkje voor mij? Xx

  • Serena
   Auteur
   23 oktober 2014 / donderdag, 23 oktober 2014

   Kokosnoot olie koop je bij de Toko, De Tuinen en ook gewoon in de supermarkt!

   • I.
    23 oktober 2014 / donderdag, 23 oktober 2014

    Oke dankje! Ik ga snel opzoek naar die Curaçao kokos olie

 6. lauren braet
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Waar kun je die kokosnoot olie eventueel kopen?

  • Serena
   Auteur
   29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

   Supermarkt, toko.

 7. 4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Klinkt goed, ik maak wel eens een masker met olijfolie en honing. Je kan er ook nog avocado of banaan in doen als je wel, zelf heb ik het nog nooit gedaan.

 8. 25 december 2013 / woensdag, 25 december 2013

  waar kun je kokosnoot olie.kopen ???

  • Ruby
   10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

   Bij de Jumbo of bij een toko

 9. Annika
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Ik doe altijd ‘s avonds kokosolie in mij haar en dan was ik het ‘s ochtends. Ik dacht eerst dat het niet zo veel verschil maakte, maar laatst zag ik dat het opeens wel heel mooi glom en minder pluiste! Dus ik ga vrolijk door met mijn kokosolie 🙂

 10. 23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Wat een super handige DIY. Je haar ziet er fantastisch uit na gebruik.

 11. Kristina
  22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Deze combi gebruik ik al een tijdje. I love it!!! dit is echt zo geweldig voor je haar. Ik doe eerst de gesmolten kokosolie in mijn haar en daarna mayo eroverheen. Thnx voor de andere tip trouwens om het even in de koelkast de doen 🙂
  Echt een supermasker!!!!

 12. 22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Ik dacht eerst echt gatver! Mayonaise?! Maar je haar glanst, niet normaal! Vandaar dat ik nooit DIY maskers maak omdat ik dan meer bezig ben met wat voor etenswaren ik in mn haar aan het smeren ben haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *