Maybelline Vivid Matte Liquid review

De matte lip trend is nog steeds helemaal hip & happening, en daar speelt ook Maybelline goed op in. Zij introduceerden namelijk sinds vorige maand de nieuwe Vivid Matte Liquid; een intens gepigmenteerde lipgloss met een velvet matte finish. In totaal zijn er 10 tinten beschikbaar waarvan ik jullie er vandaag 7 ga laten zien!

L'Oreal Vivid Matte review_ - 17De verpakking is mooi strak en clean. De Vivid Matte Liquid zit in vierkante hulsjes van 8 ml. De hulsjes zijn doorzichtig zodat je meteen weet om welke kleur het gaat (héndig!) en de doppen zijn mat zwart. De verpakkingen zijn niet mega groot, dus je kunt ze gemakkelijk meenemen in je tas of broekzak (ook héndig!) en om deze reden zijn ze ook erg betaalbaar, ze kosten namelijk slechts €6,99 per stuk. Dit vind ik, vooral voor Maybelline, best meevallen.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 20De kleuren die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn van links naar rechts; 05 nude flush, 15 electric pink, 25 orange shot, 30 fuchsia ecstasy, 35 rebel red, 45 possessed plum en 50 nude thrill.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 1Tijdens het swatchen merkte ik meteen dat de kleurpigmenten inderdaad MEGA intens zijn, na één streepje heb je al bakken vol kleur op je arm. Geweldig! Maar wat me ook opviel was dat deze substantie helemaal niet zo mat en opdrogend is zoals ik gewend ben van de gemiddelde matte lipproducten. Het blijft romig en mousse-achtig en geeft dan ook af (op de swatches hierboven hing ik er per ongeluk met mijn haren in, vandaar de vlekjes). Sterker nog, Vivid Matte Liquid droogt helemaal niet op en blijft nog best wel glanzen. Ik vroeg me ineens sterk af waarom ze deze producten eigenlijk ‘Matte’ hebben genoemd..

maybelline vivid matte liquidNu moet ik zeggen, eenmaal op de lippen zijn ze niet meer zo glanzend als op de arm swatches. Toch zijn ze ook niet geheel mat. Niet eens semi-mat. Ik vind het zelf meer een satin look. Desondanks ben ik erg onder de indruk van de intense, mooie kleuren en het fijne, niet uitdrogende gevoel op de lippen.

05 Nude Finish
L'Oreal Vivid Matte review_ - 16 L'Oreal Vivid Matte review_ - 15Nude finish!? Misschien voor als je héél blank bent, want op mijn getinte huid met warme ondertoon is deze kleur gewoon snoeperig zuurstokroze. Zelfs een klein beetje lila. Erg mooi en fris, echt een lief en vrolijk kleurtje! Normaal houd ik niet zo van rozetinten met een té koele ondertoon, maar deze vind ik me eigenlijk wel erg mooi staan.

15 Electric Pink
L'Oreal Vivid Matte review_ - 3 L'Oreal Vivid Matte review_ - 4Whoohoo, prachtig! Lekker knallend felroze met een bijna neon-achtige ondertoon. Deze kleur spreekt veel meer en springt er echt uit! Supermooi en zomers. Ik vind deze kleur erg mooi, het laat mijn gezicht meteen heel erg stralen!

25 Orange Shot
L'Oreal Vivid Matte review_ - 5 L'Oreal Vivid Matte review_ - 6Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je dat ik geen fan ben van oranje lippen, toch moet ik zeggen dat het me wel staat. Deze kleur is prachtig en knallend oranje, niet dat hele lichte felle oranje, maar juist wat warmer en donkerder. Erg chic en vrolijk, lekker opvallend en feestelijk! Perfect voor de oranje-lovers onder ons.

30 Fuchsia Ecstasy
L'Oreal Vivid Matte review_ - 7 L'Oreal Vivid Matte review_ - 8Als ik aan fuchsia denk dan denk ik aan een kleur die ietsje minder rood is en iets meer paars bevat dan dit, maar… ik vind dit juist heel erg mooi. Het is voor mij eerder een rode kleur met een hintje roze, waardoor het geheel er lekker knallend en fris uit ziet. Echt een betoverend mooi, fruitig kleurtje. Ook dit is zo’n kleur die je gezicht helemaal laat stralen, I love it!

35 Rebel Red
L'Oreal Vivid Matte review_ - 10 L'Oreal Vivid Matte review_ - 9Mooi rood is niet lelijk! Dit is echt een mega knallende, rode kleur. Heel klassiek en feestelijk. Niet te licht, niet te donker, niet te koel en niet te warm. Gewoon de perfecte kleur rood. You can’t go wrong with this!

45 Possessed Plum
L'Oreal Vivid Matte review_ - 13 L'Oreal Vivid Matte review_ - 14Wow, wat een prachtige en mysterieuze berry tint! Echt een mooie, diepe plum kleur die er heel fruitig en sappig uit ziet, lippen om in te bijten! Toch vind ik de kleur ook heel stralend en ergens zelfs wat fris staan, waardoor ik deze berrykleur niet per se herfstig vind. Hij kan ook heel goed nu gedragen worden, in de zomer. Een supermooi, chique kleurtje!

50 Nude Thrill
L'Oreal Vivid Matte review_ - 11 L'Oreal Vivid Matte review_ - 12Deze kleur is bij mij prachtig als nude. Het is een mix tussen beige-nude en koraalroze, met een warme ondertoon. Hierdoor staat hij lekker fris en matcht hij mooi met de warme ondertoon in mijn huid. Een mooi, zacht en lieflijke nudetint. Perfect voor everyday looks!

maybelline vivid matte swatchesHier nog even alle kleuren full face op een rijtje, zodat je goed het verschil kunt zien. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat alle kleuren me erg mooi staan, maar de meest felle kleuren (electric pink, orange shot, fuchsia ecstasy en rebel red) staan me nét even iets sprekender. Deze kleuren laten mijn gezicht echt stralen! Als ik echt zou moeten kiezen dan zou ik voor Rebel Red gaan. Ik weet niet waarom, maar die kleur ‘doet’ echt iets goeds met mijn gezicht. Welke kleur vinden jullie mij het mooiste staan?

L'Oreal Vivid Matte review_ - 18Al met al ben ik zeer te spreken over de Maybelline Vivid Matte Liquid lipgloss, MAAR, wel even een kanttekening, ze zijn eigenlijk helemaal niet mat. Ik zou het eerder zien als sterk gepigmenteerde glossjes met een satin finish. De formule is lekker romig en mousse-achtig van textuur en droogt de lippen niet uit. Ik denk dat je ze zou kunnen vergelijken met de NYX soft matte lip balms, maar dan zijn ze nog smeuïger en mousse-achtiger. Dit product droogt niet mat op zoals je gewend bent van matte liquid lipsticks, dus ze blijven afgeven op wangen en glazen, houd hier dus zeker even rekening mee.

De geur van Vivid Matte Liquid is overigens erg lekker, een beetje parfum-achtig. In elk geval niet zoet-fruitig-vanille-achtig zoals de meeste lipproducten. En de geur is niet heel overheersend, eerder lekker subtiel.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 19Al met al hele fijne producten, maar verwacht geen matte liquid lipstick die compleet mat opdroogt en daarna megagoed blijft zitten en niet afgeeft, dat is wel even belangrijk om te weten! De naam vind ik daarom erg misleidend, want ze zijn werkelijk waar niet mat, maar desondanks zijn het wel erg fijne, sterk gepigmenteerde lipproducten in felle, sprekende kleurtjes, voor een zacht prijsje. Qua draagduur zou ik zeggen dat ze zo’n 4 – 6 uur blijven zitten. Dus ook al geven ze wel af, toch blijven ze erg goed zitten. En ook fijn: ze drogen de lippen niet uit en geven je lippen juist een mooie, volle en gladde look. Velletjes worden niet geaccentueerd.

Maybelline Vivid Matte Liquid kost €6,99 (8ml) en is sinds vorige maand te koop bij de drogist.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 21Wat vinden jullie van deze lipproducten, is het iets voor jou? En zo ja, welke kleuren spreken je het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

61 Reacties

 1. Paulien
  4 april 2018 / woensdag, 4 april 2018

  Hallo de possessed 45 plum staat bij mij als blondine met wat grijze streepjes in het haar super! Heb ‘n blanke (niet te bleke) huid! Nou is mijn vraag: stel, dat ik er ‘n stuk of 10 koop blijven die ongeopend ‘n paar jaar goed? Als je nl. ‘N favoriete kleur hebt, gaat die er ook gauw weer uit, is mijn ervaring! Misschien ook nog ‘n ander aanbevolen kleur ?? Vriendelijke groet Paulien

 2. Anke
  2 maart 2017 / donderdag, 2 maart 2017

  Ik heb gisteren 35 Rebel Red gekocht -opgbracht en heel goed laten drogen.
  Ik was in de veronderstelling dat het een lipverf was..dus niet af zou laten op kopjes enz.
  Maar met koffiedrinken zat alles er al onder , ik heb het er meteen van mijn lippen afgehaald!
  Nooit weer- toch zonde van het geld

 3. 22 augustus 2016 / maandag, 22 augustus 2016

  het is toch nude flush ipv nude flash of nude finish? je hebt het denk ik een paar keer verkeerd geschreven buiten de eerste keer niet?

 4. 18 augustus 2016 / donderdag, 18 augustus 2016

  Ik heb zelf de Fuchsia Ecstasy, maar bij mij staat die helaas heel erg fel. Possessed Plum was mijn favoriet. Helaas paste het echt niet bij mij. Alle kleuren staan prachtig bij jou!

 5. 13 augustus 2016 / zaterdag, 13 augustus 2016

  Eletric Pink en Fuchsia Ecstasy vind ik bij jou heel mooi net als Nude Thrill. Ik denk alleen niet dat de laatste matcht met mijn koele huid.

  • dana
   18 oktober 2016 / dinsdag, 18 oktober 2016

   zelf heb ik nude thrill heb ook een coole huid en staat toch heel mooi! Omdat ik een best wel koele lichte huid heb is het geen nude kleurtje voor mij maar hij blijft toch mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *