Hourglass Ambient Lighting Edit Palette review

Afgelopen woensdag was ik in Londen voor een persevent van Charlotte Tilbury (in september lanceren ze een nieuw product en jongens, houd je hart vast, ik ben laaiend enthousiast!) en natuurlijk maakte ik ook nog wat tijd vrij om wat beauty shoppings te doen. Bij het prachtige Liberty warenhuis werd ik op slag verliefd op het Hourglass Ambient Lighting Edit Palette. Vaak uitverkocht, maar ‘we just got a restock!!’ aldus de overenthousiaste sales jongen. Hoppa, dacht ik, meenemen die handel. Bijna €76,- armer huppelde ik de winkel uit.

In oktober vorig jaar kocht ik al het Hourglass Ambient Lighting Palette, dus EIGENLIJK is dit palette niet per se nodig (ik bedoel, de helft van het palette heb ik al), maar KAMAAN, kijk hoe mooi hij is! En hoe handig om alles bij elkaar te hebben; ambient powders, blushes en een bronzer. Ideaal voor op reis.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 12 hourglass ambient lighting edit palette_ - 11 Allereerst het palette zelf. Dat is een beauty! Verpakt in een medium size palette van metallic roségoud. Heel eenvoudig en elegant, met afgeronde hoeken.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 15 Het palette is van stevig kunststof en bevat aan de binnenkant een grote spiegel (daar houd ik van!) en 6 poeders voor je gezicht. OP SLAG VERLIEFD! De poeders zijn geperst in de vorm van een soort kussentje en de blushes en bronzer zijn prachtig gemêleerd. Een lust voor het oog! De pans zijn voor gezichtspoeders niet supergroot (ik zou zeggen 4 x 4 cm), dus zorg wel dat je een wat kleinere blush brush gebruikt als je niet te veel wilt mengen.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 13 Het palette bestaat uit verschillende poeders met de zogeheten Photoluminescent Technology, waarmee fel, hard licht wordt gefilterd dat op je gezicht valt. Alsof je huid wordt belicht met het meest flatterende licht dat er is! Dit zorgt als ware voor een soft focus effect, waarbij skin imperfections (zoals vergrote poriën, rimpeltjes, fijne lijntjes, pigmentvlekjes en onzuiverheden) worden gecamoufleerd. De poeders geven de huid een zachtere, egalere en jongere uitstraling. Alle poeders zijn geschikt voor elke huidskleur, zowel blank als donker, en kunnen zowel overdag als ’s avonds gedragen worden. De poeders flatteren de huid in elk type licht, zelfs op foto’s met flits! Nou, wie wil dat nu niet? Elk moment van de dag de perfecte belichting op je gezicht. HEEL GRAAG!

hourglass ambient lighting edit palette_ - 16 Bij nader inzien heb ik niet al de helft van de poeders in mijn bezit. In het Ambient Lighting Palette bevinden zich namelijk Dim Light, Incandescent Light en Radiant Light en alleen Dim Light komt ook in dit palette voor en heb ik dus dubbel. Wat dat betreft is dit palette dus best een goede aanvulling aangezien er niet te veel overlap is. Misschien handig om te weten.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 1 Dit zijn de swatches van de bovenste rij; Dim Light, Iridescent Light en Diffused Light. De poeders voelen heel fijntjes en zacht aan en smelten zowat weg in de huid. Echt supermooi. Zoals je ziet bevat Iridescent Light hele fijne shimmers en zijn Dim en Diffused iets matter.

Waar dienen deze poeders voor? Het zijn dus geen highlighters die je op de jukbeenderen en dergelijke aanbrengt, deze poeders breng je aan over je GEHELE gezicht.

 • Iridescent Light – dit is een zachte roze kleur met parelmoer glans en hele zachte shimmertjes. Het geeft de huid een subtiele glow.
 • Dim Light – dit is een neutrale, nudekleurige peach dat de huid egaliseert, imperfecties camoufleert en de teint laat stralen van ‘binnenuit’.
 • Diffused Light – dit is een zachte, lichtgele kleur met een warme ondertoon. Het haalt de roodheid uit de huid en laat de huid stralen. De sales jongen zei dat dit een goed poeder was om onder de ogen aan te brengen.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 2 Dit zijn de swatches van de onderste rij; Mood Exposure (blush), Luminous Flush (bronzer) en Luminous Bronze Light (bronzer). Ook deze poeders zijn romig zacht en versmelten met de huid. In eerste instantie vond ik ze zwakjes gepigmenteerd en vroeg ik me af of ik deze kleuren wel zou zien op mijn huid, maar achteraf viel dit juist heel erg mee. Sterker nog, het pigment is perfect en de kleuren zijn juist duidelijk te zien. De blushes hebben een zachte parelmoerglans maar ogen verder vrij mat, terwijl de bronzer een subtielere glow lijkt te hebben door de ultrafijne shimmertjes.

 • Mood Exposure – een zachte, bijna pastel plum kleurtje met een neutraal tot koele ondertoon. Deze blush is gemêleerd met Mood Light om de wangen te laten stralen.
 • Luminous Flush – een frisse, iets fellere roze blush met een klein hintje peach. Deze blush is gemeleerd met Luminous Light voor een zachte kaarslicht-glow.
 • Luminous Bronze Light – dit is een medium bronzer gefuseerd met Luminous Light voor een evenals zachtere, kaarslicht-glow. Deze bronzer heeft een mooie, warme ondertoon en geeft de huid een stralende glans.

Goed, en dan nu alles even op mijn gezicht gooien, kijken wat er gebeurt.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 3 Hier draag ik alleen foundation, zonder poeders, bronzers, highlighters en blush.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 4 En hier heb ik met een kwast de bovenste 3 poeders gepakt en dit over mijn gehele gezicht aangebracht. Daarna heb ik extra Diffused Light onder mijn ogen aangebracht (zoals de sales jongen me vertelde). In eerste instantie zag ik geen verschil…

before after Maar als je de foto’s naast elkaar legt dan zie je een subtiel verschil. De huid is met het poeder namelijk een stukje egaler en een tikkeltje matter, maar toch heeft het ook meer warmte en een héle subtiele glow gekregen. Rechts lijkt er al iets meer ‘leven’ in mijn gezicht te zitten.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 5 hourglass ambient lighting edit palette_ - 6 En dit is de bronzer. Ik vind hem echt prachtig! Ik dacht dat een medium bronzer te licht zou zijn voor me, maar de kleur is juist heel mooi subtiel op mijn huid. Mijn huid ziet er erg natuurlijk en sun kissed uit. De bronzer is niet mat, maar ook zeker niet glitterig of shimmery. Het effect op de huid is lekker fris en stralend. Ben hier erg tevreden mee!

hourglass ambient lighting edit palette_ - 7 hourglass ambient lighting edit palette_ - 8 Dit is de middelste blush, Luminous Flush. Een prachtige, frisse kleur die de huid verheldert en laat stralen! Ik vind deze kleur heel elegant en natuurlijk staan.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 10 hourglass ambient lighting edit palette_ - 9 En dit is Mood Exposure, die iets zachter en minder roze is dan Luminous Flush. De ondertoon is ook iets koeler, maar desondanks staat het niet gek op mijn warme huid. Deze kleur staat lekker fris en verhelderend, maar de kleur is gewoon net even iets subtieler dan de andere blush.

blushes Voor de mensen die – net als ik – niet goed konden zien wat het verschil is; links zien we de koelere plum kleur en rechts de fellere roze kleur. Het verschil tussen de blushes is subtiel, maar aanwezig.

hourglass ambient lighting edit palette_ - 14Dit palette is vrij kostbaar, maar toch ben ik er zeer tevreden mee, ik kan niet anders zeggen. De bovenste rij poeders egaliseert de huid en voorziet het van een heldere, subtiele glow, terwijl de onderste rij wat kleur en leven in het gezicht brengt. Wil je echt een hele sterke highlighter, dan raad ik je dit palette niet aan. Dit is namelijk echt een palette voor mensen die houden van een subtielere glow.

De poeders zijn heerlijk zacht van kwaliteit en blenden met gemak in je huid, zonder een poederlaagje achter te laten. Zelfs van dichtbij zie je het niet. Ook in de pan verstuift het poeder niet. Het is echt van hele goede kwaliteit, dat merk je aan alles. Het effect op de huid is zo ontzettend mooi en geeft het een elegante, subtiele glow. Ik heb van mezelf, vind ik, al best een stralende huid, maar met dit palette op voelde ik me nog stralender. Ik had echt een ‘good skin day’. Daarbij zijn de kleuren perfect en geven ze een mooi pigment af.

Testing new powders to soften and illuminize the face ?

Een foto die is geplaatst door Serena Verbon (@serenaverbon) op

Mocht je deze Instagramfoto voorbij hebben zien komen, dan weet je nu dat ik het over deze poeders had! Ik ben echt helemaal verliefd op mijn nieuwste palette. Je denkt misschien, wat gaan die poeders uithalen op mijn gezicht, maar ik merk toch echt wel een verschil hoor, ook al exfolieer ik elke dag mijn huid en is het van zichzelf dus al vrij glowy. Maar ik denk wel: hoe grauwer je huid des te groter het verschil zou zijn. Hoe dan ook, ik denk dat dit palette elke huid een tikkeltje mooier kan maken door er middels deze poeders als ware een soort van Snapchat filter overheen te leggen. Dit is echt zo’n palette dat ik elke dag zou kunnen gebruiken, ik ben fan!

Enne straks ga ik met 10 lezeressen naar Keulen en je raadt het al: dit palette zit in mijn koffertje!

Het Hourglass Ambient Lighting Edit Palette kostte GBP65 (omgerekend €76,-) en ik kocht hem bij warenhuis Liberty. Hourglass is helaas niet in Nederland te koop, dus grijp je kans als je op vakantie bent in Londen of Amerika of bestel online.  

Wat vinden jullie van dit palette? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

60 Reacties

 1. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Ik vond hem niet heel interessant tot dat ik je instagram foto zag, daar vind ik het er wel mooi uitzien!

 2. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Ik zag deze palette al op Net-A-Poter staan een tijd terug, ik heb een hele lange tijd zitten twijfelen of ik het wel of niet moest halen. Maar wat je zegt, het is een subtiele en natuurlijke glow palette en de prijs (+shipping op net-a-poter) hield me toch een beetje tegen. Maaaar super mooie palette!

 3. Julie Tina
  10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

  Wat een prachtig palette! De prijs heb ik er helaas niet voor over..

 4. 10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

  Ik heb Diffused Light en heb al vette pan geraakt. Wat een onwijs mooi product! Eerst gaf ik ook nooit zoveel geld uit aan gezichtspoeders en dacht ik dat er weinig verschil in zat, maar nu wil ik niks anders meer. Deze geeft je zo’n frisse uitstraling en voelt zijdezacht aan op de huid – en er zit ook zichtbaar een soort blur laagje overuren. Dat hij de roodheden neutraliseert vind ik ook ideaal voor mijn huid.

 5. Heidi De Winter
  9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

  Dit palette lijkt me wel echt de moeite! Heel natuurlijk en toch zie je echt wel het verschil. Zoals je al zei het maakt elke huid nog een tikkeltje mooier. Lijkt me wel echt de moeite om te kopen ondanks het niet goedkoop is, maar dit maakt je zo subtiel nog mooier! Dit is echt een top revieuw ! x

 6. 9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

  Wauw deze is echt zo enorm mooi!! Ik zit er serieus over te denken om hem online te bestellen.. Deze moet ik hebben

 7. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Zo onwijs mooi!!
  Heb trouwens denk ik gemist wie er met je mee naar Keuken gaan. Jammer dat ik niet gewonnen heb maar wens iedereen die met je meegaan en jij natuurlijk heel veel plezier ♡

  • A
   10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

   Ik denk dat Nasi meegaat, ghehe. Sorry, flauw, die moest ik maken hihi 🙂

 8. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ah wat een prachtig palette! Het is ontzettend duur maar opzicht krijg je er heel veel voor. Alleen de verpakking is al wauw!

 9. Sabrina
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Nice 🙂

 10. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  wauw prachtig! en wat een mooi effect op je huid, ik ben verliefd!

 11. meryen
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Die eerste poeders doen me denken aan de poeders van Too Faced Selfie powders. die ik graag wil hebben(geel, bruin en paarse poeder). Maar deze is ook mooi en er zitten twee blushen in.

 12. Elise
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wow, ik wist niet dat ze van Hourglass zo’n palette hadden, echt schitterend!

 13. Iris
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ik ga over 1,5 week ook naar Keulen! Welke highlights moet ik daar gezien hebben???

 14. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een onwijs dure maar ontzettend mooie palette! Alleen al door deze foto’s te zien word ik verliefd haha. Hier ben ik echt een sucker voor

 15. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ziet er echt prachtig uit! De verpakking is al geweldig, en vooral de glow die je op je gezicht krijgt vind ik erg mooi! Wel een beetje prijzig helaas haha…

 16. A
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wauw wauw en nog eens wauw, super mooi Serena! maar vooral ook omdat je gezicht verder ook helemaal egaal is. Welke foundation gebruik je op dit moment?

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   hi A! Ik gebruik de Magic Foundation van Charlotte Tilbury.

 17. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wauw, wat een plaatje! Ik vind het er goed uitzien!

 18. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Dat ziet er goed uit Ik kende het niet. Wellicht dat ik eentje bestel.

 19. Daphne
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  ja prachtig ! Deze wil ik ook al heel lang…

 20. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wauw wat een ontzettend mooi pallet! Maar dit is niet echt iets voor mij.

 21. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Echt een pracht palette, staat op mijn wishlist! maar dan de poeders die je allemaal bij elkaar kunt gebruiken. Volgens mij heb je die ook toch? Love it!

 22. julie
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ik vind het overpriced bullshit eigenlijk. Ik zie bijna geen verschil. Het palette is designerwijs natuurlijk wel supermooi maar 76 euro neertellen hiervoor? Nope. Ik denk dat het vooral de hype is dat ervoor zorgt dat je het wilt hebben.

  • hopper
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   Ik vind het ook wel heel veel geld voor een subtiel verschil om heel eerlijk te zijn. Ik ben meer weg van dat andere pallete. Maar voor nu ben ik nog net zo blij met catrice en zo.

 23. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ik vind dit een prachtig product, maar voorlopig nog niets voor mij. Dit is echt zo’n extra luxe product, en daar is mijn studentenbudget niet aan besteed, misschien als ik straks mijn bijbaantje inruil voor een ”echte” baan en wat meer te besteden heb dat dit iets voor mij is, want het ziet er wel echt prachtig uit.

 24. A
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wauwie, Staat dus op m’n wishlist. December in NY maar halen dan 😀 Ghehe. Thanks voor de review!

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   OH LEKKER SHOPPEN BIJ SEPHORAAAAAAA! <3

   • A
    10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

    Dus dat! (En leuk dat je reageert op m’n comment). Btw, ik las laatst iets over COSMETIC MARKET in NY dat t echt cheapbutt goedkoop is. Dus voor een ieder die t leest..

 25. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een prachtige palette om te zien zeg, volgens mij voelt het ook echt hemels aan als ik dat zo zie. Ik wil zelf snel op vakantie want heb onder tussen een behoorlijke waslijst wat ik wil aanschaffen en deze ga ik daar zeker aan toevoegen. Liefs soraya

 26. Petra
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een mooi palette. Je huid ziet er echt flawless uit, prachtig! Heel veel plezier in Keulen, x

 27. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Oei, ik ben verliefd den ik. Het is natuurlijk wel een investering maar omgerekend is het “maar” ongeveer €13 per poeder dus dat is dan niet “heel” duur. Of ben ik aan het valsspelen?;)

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   Nee hoor, helemaal niet! ;P

  • Janet
   10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

   Hahaha neeee het is maar 12 euro!!! Nog goedkoper :p

 28. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Oh waaaauw het is zoo mooi :O blush staat jou altijd zo mooi vind ik 😀

 29. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Mooi palette om te zien! De blushes staan je heel mooi!

 30. Debbie
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Hi Serena,
  Denk je dat deze pallet ook geschikt is voor de donkere huid (donkerder dan die van jou :))?

  • Debbie
   8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

   *palette* :s

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   hi Debbie,
   Hourglass zegt zelf van wel, maar ik betwijfel het.. de bronzer lijkt me dan bijvoorbeeld niet meer goed zichtbaar en ook de bovenste ambient lighting powder (geheel rechts) zou wat grauw kunnen uitvallen. Hangt er vanaf of je iets, veel of een stuk donkerder bent dan ik.. vind het moeilijk inschatten zo zonder avatar! 🙂

 31. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Oh my, wat een prachtig en subtiel resultaat! <3

 32. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat is het een prachtig palette. Ik heb er nog mee in mijn handen gestaan bij de Liberty, maar heb hem toen helaas niet meegenomen.. *spijt*

 33. Laura
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  hmmm…… Wel mooi effect, maar voor mij is het verschil echt te subtiel om er zoveel geld voor neer te leggen 🙂

 34. Daphne
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Is dit een product wat je iedere dag zpu gebruiken? En kun je misschien linken naar je review van de Hourglass Ambient Lighting Palette?

 35. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een prachtig palette, zowel de binnen- als de buitenkant is super mooi. Ik wil ém ook!

 36. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een plaatje is dat palette zeg, en dan werkt hij ook nog zo goed!

 37. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een prachtig palette is dit ook, deze poeders staan al zolang op mijn wishlist! Veel plezier in keulen!

 38. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Dit palette staat hoog op mijn wishlist! Hij is zo prachtig, ben al aan het sparen haha. Mooi effect geven de poeders op je gezicht!

 39. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Mooi zeg! Maar vind het allemaal niet zó bijzonder voor dat geld. Wel een prachtig palette alleen al <3

 40. Sandra G.
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Veel plezier in Keulen!

 41. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Wat een prachtig palette zeg. Ik zit al tijden te azen op een Hourglass product, binnenkort echt maar eens een tripje naar Londen plannen!

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

   Zeker doen Aranka, lekker shoppen!

 42. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ik vind vrijwel alles van Hourglass echt heel erg mooi en het Ambient Lighting Palette staat al een tijdje op mijn wishlist. Maar man, man, man.. wat is ook dit een parel zeg! Staat je erg mooi :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *