Het verhaal achter mijn tattoo’s

Mijn allereerste tattoo liet ik zo’n 10 jaar geleden zetten in Texas en mijn laatste zo’n kleine 2 maanden terug in Singapore. In totaal heb ik 4 tatoeages die ik in de video van vandaag graag met jullie bespreek. Wat is het verhaal achter elke tattoo? En waarom zet ik tattoo’s eigenlijk alleen in groepsverband?

Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jullie tattoo’s. Waar heb jij een tattoo, en waarom? En als je nog geen tattoo hebt, wat zijn jouw wensen en ideeën? Deel het zeker even in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

74 Reacties

 1. Charleen
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Hoi Serena,

  Mijn zussen en ik willen graag een tattoo. Wij zijn met 4 meiden thuis en willen dus een klaver 4! Dat is het symbool bij ons in het gezin. Heb jij een tip waar wij het kunnen laten zetten? Ergens in Utrecht? Of andere mensen?

 2. Marleen Vernooij
  3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

  Hey Serena!

  Ken je The Ink Society al?
  Zij doen echt prachtige dingen en zijn heel getalenteerd. Allemaal hele inspirerende vrouwen, ze zitten op de Oude Gracht in Utrecht.
  https://www.facebook.com/theinksocietyNL/

  Misschien leuk voor de update van je driehoek?

 3. Elisa
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  De driehoek en de palmboom zijn super vet! Ben heel benieuwd naar de uitbreiding van je driehoek.

 4. Miranda
  11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Mooie subtiele tattoo’s, vind ze erg bij je passen.
  Ik heb een grote tattoo op m’n rug met een grote vlinder, en een kleintje. Afgemaakt met schaduw, subtiele sterretjes etc met eronder ” Mama “. Deze heb ik laten zetten nadat m’n moeder is overleden.
  Op m’n pols staat in zwart en roze de naam van m’n vriend. ( daar vinden mensen vaak nogal wat van, maar ik ben er na al die jaren nog steeds blij mee 🙂 )

 5. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

  Ik wil heel graag een regenboogje laten zetten als symbool voor overleden dierbaren en mensen die in het dagelijks leven belangrijk voor mij zijn: Na regen komt zonneschijn en als je die twee combineert krijg je een regenboog. Oftewel na slechte tijden komen er weer mooie dingen op je pad die de regenboog in jou losmaakt. Ik wil dit al sinds mijn 15e, maar sinds mijn vader vorig jaar overleed ben ik er nu helemaal zeker van dat ik het echt wil laten zetten.

 6. Julie Tina
  10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

  Ik vind tattoos bij anderen (zoals bij jou) vaak erg mooi, maar zelf heb ik geen plannen, vind het toch nog altijd iets te permanent haha

 7. Marielle
  9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

  Het Amerikaanse overheidsorgaan van voeding en drugs lanceerde een nieuw onderzoek naar giftige chemische stoffen in inkt voor tatoeages na verontrustende resultaten. Daaruit bleek namelijk dat deze verdachte bestanddelen bevatten als ftalaten, metalen en hydrocarbonaten die kankerverwekkend zijn en de hormoonhuishouding verstoren.

  Zwart of kleur?
  De chemische stof benzo(a)pyreen, wat vaak voorkomt in zwarte inkt, is een gekend kankerverwekkend middel. Uit tests bij dieren blijkt dat dit huidkanker kanker kan veroorzaken. Gekleurde varianten bevatten vaak lood, cadmium, chroom, nikkel, titanium en andere zware metalen die allergieën of ziekten kunnen uitlokken.
  http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1313160/2011/09/02/Nog-een-oorzaak-van-kanker-ontdekt-tattoo-s.dhtml

  • Sue
   10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

   Lees dan het gehele artikel want dit staat er ook in: “Onderzoeker Joseph Braun “We weten nog niet of de stoffen in de inkt gebruikt voor tatoeages een gezondheidsrisico vormen. Er moet nog meer onderzoek naar gebeuren, het is namelijk moeilijk te zeggen of getatoeëerden meer kans hebben op kanker door hun lichaamsversieringen of door ander risicovol gedrag als bijvoorbeeld roken.”

   Bangmakerij weer zo als gewoonlijk.

 8. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Super leuke tattoo’s!
  Ik heb er 1 op mijn enkel. Een viool sleutel met 2 muziek nootjes, heel klein lief tattootje.
  En volgende week donderdag ga ik voor mijn 2e die ik al heeeel lang wil! Op mijn onderarm komt ie 🙂
  En een tattoo op reis laten zetten lijkt me zo vet! In november gaan we naar Thailand en ik had ook al zitten denken aan een palmboompje, vet toevallig!!

 9. Amarins
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Ik hou zelf meer van de grotere tattoo’s maar dat is omdat dat beter bij mij past. Ik heb er nu 5 waarvan er 2 “work in progress” zijn. Op mijn linkerbovenarm heb ik een voorstelling van de elementen van de kosmos. Uiteindelijk wordt deze uitgebreid tot een halve sleeve. Op mijn linker bovenbeen heb ik een wat kleinere tribal staan, laten zetten voor mijn 21e verjaardag, verder qua ontwerp niet echt een betekenis, ik vond hem gewoon mooi 🙂 . Op mijn rechter bovenbeen heb ik een waternimf, als ode aan mijn petekindjes en als symbool voor de kracht van de vrouw. Op mijn rug heb ik een blauwe feniks die staat voor de koele, bedachtzame kant van mijn persoonlijkheid. Deze beslaat ongeveer 1/3 van mijn rug. Over een paar maanden krijgt hij zijn wederhelft: een rood met gele feniks die staat voor de passionele, vurige kant van mijn karakter. Als laatste heb ik nog een Keltische zon op mijn schouder. Dit was mijn eerste tattoo en heb ik laten zetten oor mijn 18e verjaardag.

  Tip voor een taatto artist: beslis eerst wat voor stijl je wilt en zoek dan een tattoo artist die goed is in die stijl. Ik vind bijvoorbeeld Cosmic Karma erg goed in zwart dotted werk. Je kunt hem op Instagram volgen onder de naam cosmic.karma .
  Anderen zijn weer veel beter in Japanse stijl, of old school met veel harde kleuren.

 10. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Haha ik vind het wel leuk hoe makkelijk jij er instaat wat betreft nieuwe tattoo’s. Wel een eye opener voor iemand zoals ik, die een tattoo tot in de eeuwigheid zou plannen en analyseren. Ik heb er dus (nog?) geen 😉

 11. Cindy
  8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

  Superleuk jouw tattoos en ook echt persoonlijk! ik twijfel al een tijdje over een tattoo.. een verticale tekst in het elvish op mijn rechterarm.. echt iets voor mij, echter zoek ik heel goed naar een tattooshop.. iemand tips?? ik wil er best een eindje voor rijden (woon in het noorden) het is een heel fijn schrift..

 12. Danielle
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  River of ink in Leiden is echt een aanrader! Super getalenteerde artists met hele uitlopende stylen! Zelf heb ik er een tattoo laten zetten alsof hij met een penseel erop is gezet, vriend een portret en een maatje een onwijs vette 3D sleeve!

 13. Helga
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Ik heb in twee maanden 3 tattoos laten zetten een als ring om mijn vinger een strikje om nooit vergeten te genieten van het leven vooral na een darmoperatie en 6 mnd chemo.De tweede binnenkant arm een kattenpoot met in de kussentjes de eerste letters van mijn geliefde overleden katten. De derde deze week boven mijn enkel een kat die naar boven klimt maar naar beneden glijdt dus zwart met rode krassen.en er volgt nog en armband gewoon omdat ik die mooi vindt. Het zijn zeer fijne getekende tattoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *