Max Factor Smokey Eye Drama Kit review

Vanaf begin volgende maand lanceert Max Factor nieuwe eyeshadow kitjes genaamd Max Factor Smokey Eye Drama Kit. Deze kits zijn er in vier verschillende varianten die ik onlangs opgestuurd heb gekregen en vanavond voor jullie zal reviewen. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de pigmentatie! En het leuke, deze kits zijn niet alleen bedoeld voor de ogen, maar óók voor de wenkbrauwen. Fijn, ik ben dol op multifunctionele make-up producten!

max factor smokey eye drama kit - 1 max factor smokey eye drama kit - 2
De kitjes zijn lekker plat en compact. Het rechthoekige formaatje meet 9 cm breed en 4 cm hoog, dus het is prima mee te nemen in het binnenritsje van een tasje of clutch, past vast nog wel ergens in je toilettas en zou zelfs gewoon in je broekzak meegenomen kunnen worden.

Wat ik vooral een groot pluspunt vind is dat het deksel doorzichtig is, zodat je meteen in één oogopslag kunt zien welke kleuren zich aan de binnenkant bevinden. Het palette bevat helaas geen spiegeltje en onderin is er ruimte voor een dubbelzijdige sponsapplicator. Ik vind het een strakke, chic uitziende verpakking met een tikkeltje glamour door het gouden randje.

max factor smokey eye drama kit - 3 max factor smokey eye drama kit - 5Elk palette bestaat uit vier kleuren; een lichte kleur met een shimmertje die als highlighter gebruikt kan worden, een middelkleurtje met een metallic finish en twee donkere kleuren in een matte finish. Ik vind het een mooie afwisseling van finishes. De kleuren lopen van licht naar donker in hetzelfde kleurenschema, dus ze combineren erg mooi met elkaar. Bovendien kun je de donkerste kleur perfect gebruiken als eyeliner. Met deze kleuren kun je een complete Smokey Eye maken, zonder dat je er nog andere kleuren uit andere palettes bij hoeft te gebruiken.

01 – Opulent Nudesmax factor smokey eye drama kit - 10 max factor smokey eye drama kit swatches - 1 Opulent Nudes bestaat uit vier prachtige nude kleurtjes; een matte off-white met minuscule gouden shimmertjes, een champagnekleurige oogschaduw met metallic finish, een matte taupe en een matte donkerbruin met een koele ondertoon. De oogschaduw is lekker zacht en romig en geeft een onwijs intens pigment af. De meest rechtse kleur is perfect voor de wenkbrauwen. Het is niet te warm van ondertoon, maar is vooral geschikt voor brunettes en mensen met zwart haar.

max factor smokey eye drama kit swatches - 7 max factor smokey eye drama kit swatches - 8 max factor smokey eye drama kit swatches - 5Op mijn ogen komen de kleuren niet 100% tot zijn recht vind ik, ik vind de swatches namelijk veel mooier. Misschien omdat ik een getinte huid heb met warme ondertoon, en dit koele kleuren zijn. Deze kleuren doen niet echt veel voor me, maar ik denk dat de kleuren wel erg mooi kunnen staan op iets blankere huidjes, of misschien mensen met lichtere ogen. De koele bruintint staat een beetje ‘modderig’ bij mij. Snappen jullie een beetje wat ik bedoel? Jammer, want het zijn echt wel hele mooie kleurtjes voor een everyday look, en het pigment is geweldig goed!

02 – Lavish Onyx
max factor smokey eye drama kit - 7 max factor smokey eye drama kit swatches - 3Lavish Onyx bestaat uit; een zilverwitte highlighter, een warme bronzetint met metallic finish, een antracietkleurige oogschaduw met satin finish en een donkerbruine kleur met koele ondertoon. Qua pigmentatie vind ik dit palette minder intens dan Opulent Nudes. Ook vind ik de kleuren niet geheel bij elkaar passen, dus ik vraag me af hoe dit eruit ziet als ik het eenmaal op mijn ogen heb. Zou het wel mooi overlopen?

De rechterkleur (die ook als wenkbrauwpoeder dient) is voor mij mooier als wenkbrauwpoeder dan als oogschaduw. In de foto’s die ik hier laat zien heb ik deze kleur voor mijn wenkbrauwen gemaakt. Mooi intens en niet te warm qua ondertoon. Het is echt een perfecte match!

max factor smokey eye drama kit swatches - 19 max factor smokey eye drama kit swatches - 20 max factor smokey eye drama kit swatches - 18Op de ogen vind ik de kleurtjes toch wel erg mooi. Het is lekker donker en smokey, maar niet té, en de afwisseling tussen de koele en de warme tinten vind ik verrassend mooi en daarom heel verfrissend! Ik ben niet superlyrisch, maar vind dit toch wel een mooie kleurencombinatie zo.

03 – Sumptuous Golds
max factor smokey eye drama kit - 9 max factor smokey eye drama kit swatches - 2 Sumptuous Golds bestaat uit vier warme, zonnige kleurtjes; een witgouden highlighter, een goudgele oogschaduw met metallic glans, een bronzekleurtje met satin glans en een donkerbruine oogschaduw met een neutrale ondertoon en matte finish. Zelf vind ik de rechterkleur – die ook als wenkbrauwpoeder dient – wat aan de donkere kant, zelfs voor mij. Dus voor blondines lijkt mij deze kleur niet echt geschikt als wenkbrauwpoeder.

max factor smokey eye drama kit swatches - 10 max factor smokey eye drama kit swatches - 11 max factor smokey eye drama kit swatches - 9 max factor smokey eye drama kit swatches - 12Tja, dit zijn wel echt mijn kleurtjes! Ik ben dol op warme, gouden tinten en ik vind het ook veel mooier en beter passen bij mijn huids- en oogkleur. Ik vind de middelste twee kleuren vrij veel op elkaar lijken, dat is wel jammer. Ook zijn de kleuren niet zo vernieuwend, ik kan me voorstellen dat men al veel van zulke palettes heeft liggen thuis en dus geen behoefte heeft aan nóg zo’n palette. Verder ben ik er heel tevreden over. Een perfect everyday palette!

04 – Luxe Lilacs
max factor smokey eye drama kit - 8 max factor smokey eye drama kit swatches - 4 Luxe Lilacs bestaat uit 4 lieflijke pastelkleurtjes; een witte highlighter met lila colorshift, lila met satin finisg, paars met matte finish en taupe met matte finish. Het pigment is goed, maar niet zo intens als ik had gehoopt. Ook vind ik het wel veel zachte kleurtje en mis ik eigenlijk een wat hardere of donkere kleur die het geheel een beetje kan breken. De rechterkleur, die ook als wenkbrauwpoeder gebruikt kan worden, lijkt me ideaal voor blondines. Maar, voor mij is de kleur dan weer te licht.

max factor smokey eye drama kit swatches - 14 max factor smokey eye drama kit swatches - 15 max factor smokey eye drama kit swatches - 16Paars is ZO NIET mijn kleur! Ik bedoel, het staat me wel, maar ik heb helemaal nul komma nul met the colour purple. Ik zei dat ik een hardere, donkere kleur miste in het palette, maar dat probleem heb ik opgelost door de paarse kleur vochtig aan te brengen. Ik was bang dat het anders één grote modderige pastelboel zou worden op mijn ogen, maar nu is er wat meer balans. Zoals ik al zei, ik heb niets met paars, maar wat is die highlighter bij de traanbuis mooi he? Misschien moet ik het toch maar wat vaker gaan dragen, deze kleur 🙂

max factor smokey eye drama kit - 6Mijn eindoordeel van de Smokey Eye Drama Kits is goed. De pigmentatie van 01 – Opulent Nudes en 03 – Sumptuous Golds is fantastisch, die van 02 – Lavish Onyx en 04 – Luxe Lilacs zijn ook goed, maar nét iets minder intens. Ik vind de kleuren in de palettes erg mooi bij elkaar staan en je kunt er prima everyday smokey eyes mee maken. Gebruik je alleen de donkerste kleuren dan kun je er uiteraard ook mooie avondlooks mee maken.

Wat ik vooral erg leuk en handig vind, is dat de matte bruintinten meteen kunnen dienen als wenkbrauwpoeder. Ik vind het zelf echt ideaal (tenminste, als het jouw kleur is) en gaaf dat Max Factor heeft gedacht aan het multifunctionele aspect van deze kits. Lekker divers dus, en je kunt er alle kanten mee op!

max factor smokey eye drama kit - 3De oogschaduw zelf is lekker zacht en romig, dus er valt gemakkelijk mee te werken. Ik heb bovenstaande looks gewoon met mijn vingertoppen geblend, zo makkelijk zijn ze! Alleen voor onder mijn ogen heb ik een kwastje gebruikt. Al met al zijn de Max Factor Smokey Eye Drama Kits hele fijne, makkelijker palettes om mee te werken. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker compact, dus handig en gemakkelijk mee te nemen voor onderweg en op reis.

Mijn favoriete palette is 03 – Sumptuous Golds, maar ik moet toegeven dat 04 – Luxe Lilacs me ook erg mooi staat. De andere palettes vind ik te grijzig en te modderig staan in combinatie bij mijn huids- en oogkleur, helaas, maar staan vast en zeker erg mooi bij andere types! 

max factor smokey eye drama kit - 5
De Max Factor Smokey Eyes Drama Kits zullen €14,99 gaan kosten en liggen eind juli – begin augustus in de winkels. Max Factor is te koop via de meeste drogisterijen. 

Wat vinden jullie van deze kits, is het wat voor jou? Welke kleurvariant trekt jou het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. Laura
  9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

  De kleurencombinatie van Lavish Onyx doet me denken aan het Quad Pro blue eyes van l’Oreal. Daarbij heb je ook de de grijzige tint, de taupe-kleur is iets meer goud bij l’Oreal en dan een lichtere tint. Dit vind ik wel een mooie look.
  Lavish Onyx lijkt me wel wat:)

 2. Mariska H
  19 juli 2015 / zondag, 19 juli 2015

  Zelf ben ik enorm van de bronzen kleurtjes en gouden accenten. Daardoor vond ik ‘Sumptuous Golds’ ook ontzettend mooi! Zelf vind ik ook dat deze kleur bij best veel huidtypes past. Hij staat jouw ook echt ontzettend mooi!

 3. Binte
  11 juli 2015 / zaterdag, 11 juli 2015

  Wauw, mooie pigmenten! Maar waar komt je ketting vandaan, ik vind hem echt prachtig 🙂

 4. 10 juli 2015 / vrijdag, 10 juli 2015

  Wauw wat een pigmentatie inderdaad!

 5. 10 juli 2015 / vrijdag, 10 juli 2015

  Zo de pigmentatie ziet er inderdaad erg goed uit!

 6. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Opzich wel leuke paletjes maar ik vind de uitstraling niet zo. Een beetje cheap looking. Maar de kwaliteit vind ik er wel goed uitzien.

 7. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Wat een leuke en handige kitjes. De 03 – Sumptuous Golds vind ik het mooiste maar dan denk ik daarna is het een toevoeging aan alles wat ik al heb? Nee. Maar zeker handig dat het tevens voor wenkbrauwen te gebruiken is.

 8. Judith
  9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Bedankt voor de tip van de La Fermiere potjes! Gisteren bij AH gehaald, 35% korting, omdat ze ver tegen de datum aan zaten 🙂 De potjes zijn zo leuk, maar de yoghurt is ook echt superlekker!

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

   I know, het is echt de perfecte win-win! 🙂

 9. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  wat een prachtige oogschaduws! de pigmentatie is op de hand veel beter, maar dat doet het effect niet minder op de ogen.

 10. Mandy
  9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Ze zien er mooi uit, maar ik vind ze wel wat prijzig voor 4 kleurtjes. Dan zou ik liever voor het Nude palette van Maybelline gaan (die ik al heb en erg fijn vind voor dagelijks gebruik) en daar betaal je dezelfde prijs voor! Fijne review 🙂

 11. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  De pigmentatie ziet er beter uit dan ik had verwacht, mooie setjes!

 12. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Wat een handig concept dat je een van de kleuren ook voor je wenkbrauwen kunt gebruiken. Ik stond er eerst nogal sceptisch over

 13. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Ze zien er echt heel goed uit, volgens mij kan je er echt een perfecte smokey eye mee maken. Toch zou ik ze niet direct kopen, ik zou eerder gaan voor een wat uitgebreider palette zoals een van de Naked paletten of een palette Makeup Revolution =D

 14. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Wow! Ik zag net de review van Cynthia (Miss Lipgloss) en haar swatches waren echt duidelijk minder gepigmenteerd. Heb je ze vochtig gemaakt?

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

   Oh, ik vroeg me al af wie die andere blogger was met het mindere pigment. Nee, absoluut niet. Ik heb het sponsje goed over de oogschaduw gehaald en daarna – zonder grappen – met één veeg op mijn arm gezet. Ik ben dus niet meerdere keren over dezelfde streep gegaan.

 15. Syl
  9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Ik zag ze toevallig ook bij misslipgloss, maar ik moet zeggen dat ik niet zo onder de indruk ben. Gelukkig heb ik zat mooie paletten, dus ik heb niets te klagen.

 16. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Wow ik was even in de war! Op een andere blog was het op de swatches minder duidelijk dat ze toch wel goed pigment bevatten! Nu vindt ik ze wel mooi hihi!

 17. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind de eerste palette je heel goed staan!

 18. Rachida
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind dat paars je heel goed staat!!!

 19. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hmm ik wordt er niet helemaal warm van. Op de foto knalt de paarse in het doosje echt, maar vindt de swatches en pigmentatie toch wat tegenvallen. Jammer!

 20. Ria
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  fijne uitgebreide review, bedankt!

 21. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Niet heel erg goedkoop maar op zich zijn het wel leuke doosjes 🙂

 22. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind ze allemaal erg mooi! Wat een pigment.. Ik zou voor 02 Lavish Onyx of 04 luxe lilacs gaan, omdat ik denk ik met de naked 2 de looks van 01 en 03 zou kunnen benaderen. Maar nogmaals, ik vind ze alle 5 prachtig..

 23. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind de kleuren een beetje dertien-in-een-dozijn, maar tof dat er een wekbrauwkleurtje bij zit. Wellicht een mooie optie voor een starterkit. En wat staat die gouden versie je prachtig, zeg!

 24. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Wat een pigment bij sommige paletjes! Ziet er heel goed uit.

 25. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ze zijn super gepigmenteerd. Toch zou ik ze niet zo snel aanschaffen. Ik vind de kleuren en combinaties niet echt verrassend en zoals iemand hier al zei heb je voor minder geld een prachtig palette van bijvoorbeeld Sleek. Je hebt er wel mooie ooglooks meegemaakt.

 26. Lisette
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  wat zijn jouw swatches goed gepigmenteerd. Lijkt wel een totaal ander product dan andere bloggers lieten zien. Heb je een primer gebruikt?

  Die paarse staat je inderdaad prachtig trouwens

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   hi Lisette,

   ik zie dat wel vaker ja, maar nee ik heb geen primer gebruikt.
   Volgens mij kan het verschil aan het huidtype liggen (hoe droger de huid, des te minder intens de swatches).
   Maar zoals je ziet aan de foto’s en ook aan de eyelooks is het echt wel goed gepigmenteerd.
   liefs, Serena.

 27. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  De palletjes zien er prima uit! Mooie pigmentatie geven ze af. Ze zijn jammer genoeg wel iets te koel inderdaad. Best jammer!

 28. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Wat een mooie looks 🙂
  liefs. Jonne

 29. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Het zijn op zich prima producten, maar voor de prijs erg duur. Voor hetzelfde geld kan je een Sleek palette kopen en dan houd je nog geld over.

 30. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Mooie ooglooks! En mooie palletjes!

 31. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Waauuw wat een pigment! De kleuren zelf zijn niet super bijzonder maar wel supermooi en goed gepigmenteerd 😀

 32. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ze zien er nog best mooi uit!

 33. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  De swatches van het eerste palette zien er indrukwekkend uit! Slim van ze dat ze ook een ‘wenkbrauwkleur’ hebben toegevoegd 😉
  x

 34. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik heb eerdere vandaag een blog gelezen die niet zo tevreden was over deze palettejes. Ik vind ze behalve de paarse= ook NIET mijn kleur) de palettes wel mooi. Voor die met bruin- en goudtinten, dat zijn gewoon helemaal mijn kleuren!

 35. martine
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik zag je op Shownieuws! !

 36. Es
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik zie je NU op RTL4!!! XD

 37. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind de kitjes er echt goed uit zien.

 38. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind ze er heel goed uitzien

 39. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ze zien er goed uit! Weet niet of ik ze zelf zou kopen maar ze lijken me wel fijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *