‘Treat yo self’ ontbijtje

Tijdens mijn persoonlijke challenge (sinds half juni doe ik heel hard mijn best om mijn ‘samenwoon-kilo’s te verliezen door niet meer te snoepen en frisdrank te laten staan) kwam ik erachter dat het eigenlijk veel beter is om er nog wat oefeningen naast te doen. Nu heb ik echt een hekel aan sporten, maar toch doe ik sinds een weekje elke ochtend én avond trouw wat crunches, donkey kicks en squats. Niet veel, 10 keer per oefening, maar ik ben daarna helemaal kapot, echt waar! Hopelijk gaat het over een week (of 2?) al wat beter. Als je dit leest denk je vast ‘nou ja, wat zijn dat voor tamme oefeningen?’ maar voor mij is het echt al heel wat!

Na mijn kleine ochtend work-out is het tijd voor ontbijt! De beschuit met muisjes laat ik nu al een tijdje staan, dus ben ik overgegaan naar vers fruit met kwark, of een kom met havermoutpap, of een paar crackers met plakjes avocado en tomaat, gepaard met een warme mok groene thee om weer even bij te tanken. Nu heb ik niet altijd zin in warme thee na een work-out (dorst!) en zeker niet met dit warme, klamme weer.

AH verras_ - 8Zo heb ik laatst de Pure Leaf Ice Tea ontdekt bij Albert Heijn, een ijsthee gemaakt van échte thee. En dat proef je. Ik heb in Texas wel eens ‘iced tea’ besteld in restaurants, en je krijgt dan letterlijk afgekoelde thee (heel sterk getrokken, superbitter) met ijsblokjes en zakjes suiker die je er dan doorheen kan roeren. Niet zo’n succes, helaas!

AH verras_ - 11 Over de Pure Leaf Ice Tea las ik echter alleen maar goede verhalen op andere blogs, dus dit durfde ik wel aan! En yes, het is inderdaad superlekker!Er zijn verschillende smaken, waaronder raspberry, mint, lemon en peach. Zelf nam ik raspberry en mint mee naar huis. Het smaakt echt heerlijk verfrissend (vooral de mint natuurlijk), niet zo zoet en chemisch als andere ice teas die ik ken, want je proeft echt die lekkere theesmaak zonder de bitterheid. Natuurlijk is dit drankje ook lichtjes gezoet met suiker, maar het bevat stukken minder suiker dan mijn geliefde Dr. Pepper.

AH verras_ - 7 Ik ben ook echt dol op fruit! En omdat ik wel eens wat anders wil eten dan een banaantje of aardbeien, probeer ik het liefst allemaal exotische fruitsoorten uit.

AH verras_ - 10Hier zien jullie granaatappelpitjes, verse vijgen en kakifruit. Zo lekker!

AH verras_ - 9Ook ontdekte ik dit geweldige product tussen de zuivelproducten, La Fermière. Normaal gesproken neem ik kwark of yoghurt zonder smaakje, maar ineens spotte ik deze überschattige potjes in het schap. Ik dacht, wat is dat nou? Het blijkt yoghurt te zijn geïnfuseerd met vanille uit Madagascar.

Ik moet zeggen dat de verpakking me vooral over de streep trok, maar nu ik ze eenmaal heb geproefd… ze zijn echt hemels lekker! Het is een lekkere, stevige yoghurt, heel romig en toch ook fris, met de milde, zoete smaak van vanille. Het smaakt in de ochtend superlekker bij mijn fruit, maar is ook een lekker als tussendoortje of als dessert.

AH verras_ - 13 De potjes zien er superluxe uit met dat opstaande randje. Ze liggen zwaar in de hand, want ze zijn gemaakt van terracotta. Met hun mooie, lavendelblauwe pastelkleurtje zijn ze geweldig om te recyclen. Hier heb ik ze gebruikt als bloempotje, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken als pennenbakje, als bakje voor je make-up kwasten, als waxinelichthoudertje of om mee te bakken of te koken. Deze terracotta is namelijk zowel vries- als bakvast, dus je kunt ze gerust gebruiken in de oven en in de vriezer. Je kunt er bijvoorbeeld cupcakes in bakken, of crème brûlée in maken, of mini cheese cakes. Ik vind ze echt superleuk! En door de mooie verpakking word je ook nog eens gestimuleerd om het potje te recyclen. Daar kan ik alleen maar achter staan en heel erg blij van worden!

AH verras_ - 12Ik probeer zo veel mogelijk te variëren met mijn ontbijt, maar als ik zin heb in een ‘treat yo self’ momentje, ga ik voor de Pure Leaf Ice Tea en de heerlijke vanille yoghurt in de schattige potjes van La Fermière. Naast de vanillesmaak is er ook honing- en citroensmaak, die ik zeker nog wil uitproberen. Het is altijd leuk om nieuwe producten te ontdekken in de supermarkt!

Benieuwd naar 50 andere verrassende producten van de Albert Heijn, zoals biologische appel-mangosap, boerenkool chips of  coconut bites? Klik hier om ze te bekijken. En goed nieuws, je krijgt er ook nog eens 20% korting op wanneer je de bijbehorende coupon uit het couponboekje inlevert bij de kassa. Dus ook op de Pure Leaf Ice Tea en de yoghurt van La Fermière! Zo is het extra leuk en voordelig om weer eens wat nieuws uit te proberen!

Wat is jouw favoriete ontbijtje? Hebben jullie nog gezonde aanraders voor mij?

Until next time,
Serena Verbon

– deze post is geschreven in samenwerking met Albert Heijn.

om 12u vanmiddag vanavond komt er nog een tweede artikel online. RTL Boulevard kwam onverwachts langs! Ik heb het tweede artikel dus even doorgeschoven naar vanavond.

Volg:

64 Reacties

 1. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Dat fruit ziet er echt zo lekker uit. Ik wil kakifruit echt nog eens proberen, iedereen zegt dat het heel lekker is!

 2. maaitea
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Whieie die potjes yoghurt eet ik altijd in frankrijk, daar hebben ze heel veel verschillende smaken en kleurtjes, ik vond die lavendel kleur ook het mooist! Trouwens een tip: als je thee bitter smaakt, zet je het niet juist. waarschijnlijk gebruik je te veel thee probeer het eens met de helft minder en water van max. 85 graden.

 3. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Hmm, vijgen en kakifruit vind ik ook altijd zo lekker én leuk om te eten, ziet er zo vrolijk en exotisch uit!

 4. Plien
  9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  How exciting ! Eigenlijk hou ik niet van RTL Boulevard vanwege alle pulp maar voor jou wil ik best een uitzondering maken en kijken ! Is de uitzending voor vanavond of voor een andere dag? Succes ! xx

 5. Jolijn
  9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Iced tea in Amerika is juist mijn favoriet! Wel de sweet tea variant, meestal krijg je hem dan al gezoet. Zit waarschijnlijk een boel suiker in, maar ik vind het heerlijk!

 6. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die potjes! Te schattig :). Ik had ze al in de Appie zien staan, misschien toch maar eens meenemen!

 7. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Als ik mezelf wil verwennen bij het ontbijt, ga ik voor de bananenpannenkoeken die je op mijn blog kan vinden. Met havermout en rauwe cacao, pure verwennerij.

 8. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die verpakking is idd leuk. Misschien probeer ik m eens maar start gewoon met brinta, volle melk en n paar flinke scheppen suiker.

 9. Nicky
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hoi Serena, sinds een tijdje doe ik ‘s ochtends 20 squats terwijl mijn koffie loopt en 20 lunges als ik naar de wc ga. Soms doe ik meer oefeningen maar dat is mijn basis. Dit doe ik intussen een maand of 2 en ik heb een aanzienlijk verschil gemerkt in de vorm van mijn benen; mijn eens kwabbige, zware benen (in verhouding met mijn lichaam) zijn plots veel afgetrainder! Mijn benen waren altijd waarvoor ik me schaamde in bikini/rokjes en nu ben ik er echt trots op. Dus zulke kleine oefeningen maken echt wel een verschil! Naast deze oefeningen zwem ik ook wel 2x per week 2,5km maar dat deed ik al maanden en daar zag ik weinig verschil van in mijn benen. Het zwemmen is voornamelijk voor mijn conditie en rugproblemen. Veel succes met je nieuwe routine!

 10. Mirthe
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hoi Serena, wanneer wordt eigenlijk de winnaar bekend van de Amerikaans snoep actie? Zou ook kunnen dat ik dit over het hoofd heb gezien hoor haha

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   hi Mirthe,
   sorry, jij bent het niet geworden want ze is al gekozen!

 11. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ziet er lekker uit, ik ontbijt altijd heel saai: 2 bolletjes met gebraden gehakt.

 12. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik ken die yoghurt niet, maar ik ben benieuwd naar de voedingswaarde! Ikzelf neem veel Melkan yoghurt Grieke stijl, 0% vet. Hierin zit 9 gram eiwit per 100 gram en dat is echt heel veel. Aangezien ik 2 a 3 keer naar de fitness ga, wil ik graag veel eiwitten eten.

  En oja, wat betreft het sporten. Ik ben met een personal trainer aan de slag gegaan en dat is echt supereffectief! Ik ben nu 8 weken bezig en heb heel veel progressie geboekt. Thuis moet ik ook van hem aan de slag. Zo staat er vanavond 30×10 burpees met telkens 10 sec ertussen op het programma. waahhh!!!

 13. Judith
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Tipje voor goed en lkkr ontbijtje: prak een banaan, eitje erbij, cocos vlokken, kaneel > even bakken en smullen maar! Ook lkkr met fruit erbij.

 14. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ziet er goed uit! Ik ben ook echt een snoeperd en af en toe een snoepje tussendoor kan ik zeker niet laten staan.

 15. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Dit ziet er heel erg lekker uit

 16. Syl
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Dat fruit ziet er heerlijk uit. Ik ben ook gek op granaatappelpitjes.

 17. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Het ziet er allemaal lekker uit en ik ken deze producten niet.

  Ik drink elke ochtend een smoothie/shake met amandelmelk, fruit en proteïnepoeder.

  Minimale inspanning en toch je core en buikspieren trainen? Plus 100 calorieën per 10 minuten verbranden? Hoelahoepen!! Echt een aanrader. Niet om reclame te maken maar ik heb er vandaag iets over gepost.

  En squats blijft de koning der oefeningen!

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Oeh, sounds good! Ik ga zeker even een kijkje nemen op je blog, Nesrin 🙂

 18. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die Ice Thea heb ik onlangs een keer op het station gekregen, maar was voor mij persoonlijk geen succes. Het fruit ziet er dan wel weer heerlijk uit. 🙂

 19. Marloes
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  “– om 12u vanmiddag komt er nog een tweede artikel online.”

  Ja, duidelijk om 14:35 xD

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   hee Marloes,
   ja…oeps… RTL Boulevard belde of ze langs konden komen voor een leuk item, daar wilde ik geen nee tegen zeggen, maar daarom heb ik het artikel even opgeschoven naar vanavond! Excuses in elk geval.

 20. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die ice tea ziet er echt super lekker uit! Ook maar eens proberen!

 21. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hmm die yoghurt klinkt goed, en echt té schattig potje inderdaad! Hoeveel kost die eigenlijk? De ijsthee had ik laatst ook geproefd bij de AH, echt lekker! Je tafel ziet er lekker kleurig uit, mooi!

 22. Gloria Van Heyst
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Benieuwd of ze die yoghurt ook in België in de AH hebben!

 23. Marlous
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Waarom doe je geen tutorial tuesday meer?

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Komt volgende week wel weer.

   • Marlous
    8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

    Leuk!! 🙂

    • Serena
     Auteur
     8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

     Als je benieuwd bent naar bepaalde producten of een bepaalde look wilt zien, laat het me weten! Ik vind het altijd leuk om ideetjes te krijgen van bezoekers 🙂

 24. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Wauw, dat ziet er echt superlekker uit! Het water komt me al in de mond!

 25. Marina
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik voel een DIY aankomen… Zelfgemaakte ijsthee (gezoet met honing bijvoorbeeld)? 🙂

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Ik zou even goed moeten oefenen.. want die ik wel eens in Amerika heb geproefd vind ik nou niet bepaald heel lekker. Maar het is zeker een leuk idee!

 26. Denise
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hoi Serena!

  Via beide links kom ik gewoon op ah.nl.

  Ik kan het coupon boekje helaas niet vinden !

  Liefs Denise

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   hi Denise,
   het couponboekje kun je afhalen bij de kassa’s in Albert Heijn zelf!

 27. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik moet mezelf meer gaan verplichten om ‘s ochtends gezond te eten. Een potje yoghurt met wat fruit geeft je veel meer energie dan een kom cornflakes!

 28. Barbara
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hier staan de potjes van La Fermière ook al in de vensterbank met plantjes erin! Bij de AH (niet altijd) te krijgen met super lekker yoghurt. Sommigen gebruiken de potjes als koffiemokjes.

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Wat schattig als koffiemokjes! <3

 29. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Pure Leaf is echt lekker! Ik hou nog steeds van Arizona maar dat is wel wat ongezonder haha. Toen je het over la fermiere had herkende ik het, volgens mij van vakantie ofzo, ga het echt zoeken bij de AH haha.

  X

 30. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die potjes en dat fruit! Ziet er erg lekker uit.

 31. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hmm dat fruit ziet er heerlijk uit! Ik vind de Pure Leaf Ice Tea trouwens erg lekker maar wel iets te duur. Mijn ontbijt is altijd met een broodje, ik ben dol op brood!

 32. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Oh die yoghurt potjes zijn super cute! Hopelijk heeft de Plus die ook want die zit hier in de buurt.

 33. Ilse
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  De Pure Leaf thee vond ik echt smerig haha.
  Je hebt er wel een leuke post van gemaakt, ondanks dat ie gesponsord is!

 34. Denise
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik vind dit dus echt misleidend. Elke keer denk ik een eerlijk en oprecht artikel te lezen en helemaal onderaan blijkt het ineens gesponsord te zijn. Waarom zet je dat niet gewoon bovenaan?

  • Liselotte
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Mee eens!

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   hi Denise,

   wie zegt dat het artikel – ondanks de sponsoring – niet eerlijk en oprecht is? Alsof het feit dat ik hier geld voor krijg ineens al mijn ethiek overboord gooit. Ik sta altijd achter de producten die ik aanprijs en ik heb me in de 6 jaar dat ik blog nooit laten verleiden om het anders te doen. De mensen die me langer volgen weten dat, ik weet dat, en hopelijk heb jij er over een tijdje ook wat meer vertrouwen in.

   • Denise
    8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

    Ik ben een andere Denise, maar ik zou je wel graag willen vertellen wat ik ‘vervelend’ vind aan deze manier van sponsoring. Voor mij is het voornamelijk in de manier van schijven. Zo komt dit stuk op mij over alsof je toevallig in de appie hein was en toevallig erachter kwam dat er ‘hippe’ nieuwe producten waren. Terwijl de producten in het boekje stonden en je ze daar ‘uit’ hebt gehaald. Ik zie dit wel vaker bij jou en bij andere blogs en dat stoort mij. Ik zou het persoonlijker fijner vinden als er staat ‘ Van albert Hein mocht ik een aantal nieuwe producten proberen’ (of iets in die trant maar dat wat leuker natuurlijk, ik ben geen schrijf talent) Ik hoop dat je iets aan mijn feedback hebt =)

    • Serena
     Auteur
     8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

     hi Denise,

     helemaal duidelijk! Met opgestuurde producten doe ik dit eigenlijk altijd (van Chanel kreeg ik nieuwe lipsticks, of deze Essence producten ploften laatst op mijn mat, etc). Ik vind het een goed idee om al in de eerste alinea’s van de advertorials door te laten schemeren dat het gesponsord is, ik neem het zeker mee. Bedankt voor je feedback!

 35. Sev
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Ik ben zelf geen fan van kwark, maar ontbijt er tegenwoordig wel mee. Ik gooi altijd diepvriesfruit in mijn kwark. Het fruit smelt dan en je krijgt fruitkwark, ik gooi er wat superfoods in (vooral moerbeien zijn heerlijk) en dan is het wel lekker.

  • Marlin
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Een schepje eiwitpoeder en/of kaneel wil ook heel erg helpen! Dat maakt de kwark een stukje zoeter en bovendien heeft kaneel ook nog vele gezondheidsvoordelen. Yesss!

 36. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Mijn favoriete ontbijt is Griekse yoghurt of Franse kwark met besjes, frambozen en/of gedroogde cranberries!

 37. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die Pure Leaf Ice Tea spreekt mij niet zo aan, maar ik ben dan ook iemand die zelfs als het erg warm is ‘s ochtends nog echt een paar koppen groene thee nodig heeft; het hoort echt bij mijn ochtendritueel en ik geniet er altijd erg van 🙂 Granaatappelpitjes of andere bijzondere fruitsoorten door je ontbijt gooien vind ik trouwens een goede tip, lijkt me erg lekker!

 38. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Hihi, mama heeft net hetzelfde gedaan met die paarse potjes. Je vindt ze trouwens in verschillende kleuren naargelang het smaakje dat ze hebben! De honingsmaak is trouwens ook wel lekker, wel subtiel. Je hebt er trouwens ook met fruit 😉

  • Serena
   Auteur
   8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

   Andere kleurtjes? Hier bij de Ap zag ik alleen maar deze lavendelblauwe. Waar heb jij andere kleurtjes van deze leuke potjes gespot, als ik vragen mag?

   • Elza
    8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

    Ik denk in België 🙂

 39. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Oeh, fruit lust ik echt niet op de vroege morgen. Toch ziet dit ontbijtje er yummy uit door al die frisse kleuren <3

 40. Naomi
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die yoghurt potjes zijn super leuk!

 41. 8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Die potjes van de yoghurt zijn echt heel leuk, misschien toch eens zoeken in de winkel. Ice Tea is niet echt mijn ding, ‘s morgens ben ik meer voor een perzikmelkje.
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *