Lush heeft nu een badbruisbal in de vorm van een piemel

Of nou ja, in de vorm van een aubergine emoji. BUT WE ALL KNOW WHAT THAT MEANS! ?? Deze limited edition badbruisbal is speciaal ontwikkeld voor de Valentijn 2019 collectie en wordt vergezeld door de peach/perzik emoji ?(beter bekend als de billen emoji), een banaan massage bar ?, American Cream shower gel ??en een Bubble Bra ?


Dit is slechts een greep uit de nieuwe Valentijnscollectie van Lush die ik vandaag voor jullie zal reviewen. En hoewel ik Valentijnsdag één grote commerciële bende vind, moet ik toegeven dat er zeker wat voordeeltjes aan vastkleven waaronder dus nieuwe limited edition producten van Lush.


Ik ben dol op in bad gaan en lekker keutelen in de badkamer, dus toen dit geurige pakketje arriveerde ben ik er snel mee onder mijn arm naar boven gerend. Badkamerdeur op slot, kaarsjes aan, Netflix op Grace & Frankie en testen geblazen! Terwijl ik het bad liet vollopen sprong ik met American Cream onder de douche. Ik vind het namelijk fijn om mezelf snel af te spoelen voordat ik het bad in duik.

American Cream Shower Gel


Er bestaan gelijknamige producten in de vorm van een hair conditioner (vaste assortiment) en body lotion (limited edition), maar wegens razend succes heeft Lush er deze keer voor gekozen om er ook een Shower Gel van te maken. De Body Lotion was overigens snel uitverkocht, dus wacht niet te lang met het inslaan van deze Shower Gel, mijn vermoeden is dat dit ook als warme broodjes over de toonbank zal vliegen!

De American Cream Shower Gel is verkrijgbaar in vloeibare en solid variant, waarvan ik de vloeibare variant opgestuurd heb gekregen. De vloeibare Shower Gel is verkrijgbaar in 3 maten; 100 gram, 250 gram en 500 gram.


American Cream heeft een prachtig bubblegum pink kleurtje, waardoor de indruk wordt gewekt dat het hier om een snoeperig mierzoet geurtje gaat. American Cream heeft echter een veel volwassener en complexere geur die ik zelfs erg geschikt vind voor heren.

Zelf vind ik de geur werkelijk DE-LISH! Het ruikt precies zoals de hair conditioner. De geur is lastig te omschrijven. Allereerst is het een ‘typische Lush’ geur. American Cream ruikt poederig, zacht en bloemig, maar ook fruitig zoet. Tegelijkertijd heeft het ook iets fris en groens. Voor mij is het de perfecte balans tussen zoet, fris en kruidig. Het is echt een heerlijke, verslavend lekkere geur waarvan Lush wat mij betreft een complete bath & body lijn mag uitbrengen.

Ingrediëntenlijst;
Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Glycerine, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Betaine, Perfume, Titanium Dioxide, Vanilla Absolute, Clary Sage Oil, Lavender Oil, Benzoin Resinoid, Fresh Orange Juice, Fresh Strawberry Juice, Carrageenan Extract, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Colour 17200


American Cream Shower Gel heeft een lekkere dikke en romige textuur dankzij het ingrediënt Carrageenan (een zeewier extract), dus het is lekker zuinig in gebruik. Je hebt maar een klein beetje nodig voor een flinke laag schuim dat je gemakkelijk over je huid kunt verdelen. Het Carrageenan extract heeft tevens een hydraterende functie. Na gebruik voelt je huid dan ook lekker zacht en gevoed aan.

*Let op, deze Shower Gel bevat SLES (Sodium Laureth Sulfate) en parfum, wat het wellicht minder geschikt maakt voor mensen met een hele droge of gevoelige huid*

Open Your Heart Bubble Bra

“Open your heart to me, baby
I hold the lock and you hold the key”

Kennen we deze nog, nog, nog, nog? Een gouwe ouwe van Madonna uit 1986. Lush heeft zich voor deze Bubble Bar/Bra laten inspireren door Madonna’s iconische punt-BH. En als je dit leest en geen idee hebt waar ik het over heb, zie dan de foto hierboven voor een geheugensteuntje.


Open Your Heart bestaat daarom ook uit twee puntige torentjes met daartussen een hydraterende laag boters die je huid lekker zacht en soepel maken tijdens het badderen.


Een Bubble Bar moet je niet in bad gooien, zoals een bruisbal, maar juist onder de stromende kraan houden en verkruimelen. Op deze manier ontstaan er lekker veel bubbels in je bad terwijl de geur zich langzaam door je badkamer en in je badwater verspreid. Je kunt de Bubble Bar in één keer gebruiken of hem in meerdere keren opmaken, het hangt er maar net vanaf hoeveel bubbels en geur je aan je badwater wilt toevoegen. Zelf gebruik ik ze het liefste gewoon in één keer op (tenzij ze echt megagroot zijn, zoals de Comforter bijvoorbeeld).

Open Your Heart ruikt zoals het Golden Pear parfum; lekker fruitig en sprankelend zoet, zoals een rijpe peer, gecombineerd met de bloemige, poederige geur van mimosa. De kruidige geurnoten van sandelhout, muskus en cardamom geven de geur wat meer warmte. Heel crisp & clean, maar toch ook kruidig en warm. Echt een heerlijke winterse geur met alvast een kleine knipoog naar de lente.

Ingrediëntenlijst;
Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Natrium Laureth Sulfaat, Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Murumuruboter (Astrocaryum murumuru), Laurylbetaïne, Parfum, Synthetische Fluorflogopiet, Laureth 4, Kardemomolie (Elettaria cardamomum), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Sandalwood Oil, Maïsmeel, Titanium Dioxide, Biologische Sheaboter (Butyrospermum parkii), Gardenia-extract Water, (Aqua), Silica Tinoxide, Citronellol, Coumarine, Limonene, Kleurstof 77491 (CI 77491), Kleurstof 19140, Kleurstof 15510 (CI 15510).


De bubbels zijn aanwezig, maar niet heel weldadig. Verwacht dus geen bad vol schuim, maar gewoon een bescheiden hoeveelheid subtiele bubbeltjes. Deze Bubble Bar kleurt mijn badwater in een mooie goudgele tint met een groenige ondertoon. Eigenlijk is het exact de kleur van een peer!

Open Your Heart is goed geparfumeerd, de hele bovenverdieping rook ernaar en ook na afloop bleef de geur nog lang op mijn huid aanwezig. Deze Bubble Bar laat niet per se een voedend/vettig laagje achter op mijn huid, maar het voelde wel lekker zacht en soepel aan dankzij de verzorgende boters die het bevat. De Open Your Heart Bubble Bra is gewoon een heerlijk product voor in je bad.

The Big Banana Massage Bar


Massage bars van Lush koop ik zelf eigenlijk nooit, omdat ik me gewoonweg erg weinig insmeer (I know, shame on me!) en omdat ik ook niet zo goed weet hoe ik ze naderhand moet opbergen. Toch kan ik massage bars alleen maar toejuichen. Ze zijn namelijk naked, oftewel ze hebben geen plastic verpakking. Sinds ik plastic afval aan het scheiden ben valt me op hoe ongelofelijk veel onnodig plastic verpakkingsmateriaal er gebruikt wordt. Ronduit belachelijk. Dat Lush dit patroon doorbreekt vind ik heel erg goed.


De geur van The Big Banana is ook al zo lekker! Ik weet niet wat het is met Lush, maar er zijn maar weinig producten die ik NIET lekker vind ruiken. De geur is lekker vanille-achtig, warm en kruidig met een hintje citrus. Perfect om je lichaam mee te masseren en op te warmen tijdens deze koude winterdagen.

Ingrediëntenlijst;
Fair Trade Organic Cocoa Butter, Fair Trade Shea Butter, Perfume, Sumatran Extra Virgin Coconut Oil, Fresh Organic Fair Trade Banana, Ylang Ylang Oil, Clove Bud Oil, Almond essential oil, Brazilian Orange Oil, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citral, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Isoeugenol, Limonene, Linalool.


The Big Banana Massage Bar gebruik je het beste na het douchen op badderen, dus op een warme en ietwat vochtige huid. Warm de banaan op in je handen (HAHA, so sexual) en wrijf hem vervolgens over je huid. De boters smelten door de wrijving en de warmte van je huid en laten een heerlijk voedend laagje achter, die je vervolgens in je huid kunt masseren. Het voedende laagje is – naar mijn persoonlijke mening – iets te vettig, maar als je last hebt van een (zeer) droge huid kan ik me voorstellen dat dit juist heerlijk is. Mijn huid voelt na gebruik in elk geval lekker gevoed en soepel aan en heeft ook nog eens een mooi subtiel glansje.

Tja, en dat opbergen? Dat kan in een speciale Massage Bar Tin of in een ander blikje die je toevallig nog thuis hebt slingeren. Bewaar het blikje op een droge, koele plaats en je massage bar kan nog jaren mee.

Peachy Bath Bomb


Deze bath bomb is geïnspireerd op de perzik/billen emoji, hoe grappig! Het is allereerst een pracht exemplaar om te zien. Op de foto zie je het niet echt, maar deze bruisbal bevat minuscule zilveren shimmertjes die heel mooi weerkaatsen in het licht. Daarbij ben ik echt dol op de kleurencombinatie van zuurstokroze met perzik en een klein, groen accentje. Lekker fris en fruitig. En zo ruikt’ie ook!


De Peachy bath bomb ruikt lekker zoet naar rijk en sappig fruit afgewisseld met de citrusfrisse geur van grapefruit. Het is een heerlijke, sprankelende en opgewekte geur waar je eigenlijk alleen maar heel blij van kan worden. Als ‘positive vibes only’ een geur zou zijn, dan rook het naar de Peachy bath bomb. Love it!

Ingrediëntenlijst;
Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Grapefruit Oil, Davana Oil, Elemi Oil, Tagetes Oil, Fresh Peach Juice, Cream of Tartar, Water (Aqua), Titanium Dioxide, Sodium Coco Sulfate, Propylene Glycol, Dipropylene Glycol, Cocamidopropyl Betaine, Tin Oxide, Synthetic Fluorphlogopite, DRF Alcohol, Geraniol, Limonene, Perfume, Colour 77491, Colour 15850:1, Colour 45410:1, Colour 15985:1, Colour 19140:1, Colour 45410, Colour 19140, Colour 42090:2

Ik heb de Peachy Bath Bomb zelf nog niet gebruikt, maar in bovenstaande video kun je zien hoe mooi hij opbruist als je hem in je bad gooit. Prachtige roze swirls worden afgewisseld met oranje swirls en het eindresultaat van je badwater is een mooie, zachte peachkleur. Nu moet ik wel zeggen dat ik de hoeveelheid aan kleurstof wat overdreven vind (in deze bruisbal zitten maar liefst 10 verschillende kleurstoffen), maar goed, het resultaat mag er wezen. Ik sta in elk geval te popelen om de Peach Bath Bomb te proberen!

Aubergine Bath Bomb


En deze bath bomb is geïnspireerd op de aubergine/piemel emoji, haha! Ik kan het echt waarderen dat Lush altijd zo heerlijk ‘cheeky’ is en gewoon dit soort producten creëert.

De Aubergine bath bomb ruikt – naar mijn idee – typisch Lush. Het is EXACT de geur van een Lush filiaal, die geur die je twee straten verderop al herkent. Tenminste, ik ruik het altijd als er een Lush winkel in de buurt is. Heerlijk zacht, poederig en bloemig, maar ook fris en fruitig. Maar voornamelijk poederig. Moeilijk te omschrijven, maar als ik zeg ‘het ruikt naar de Lush winkel zelf’ denk ik dat jullie wel een beetje weten wat ik bedoel (hoop ik).


*update* De Aubergine Bath Bomb is dus inderdaad geparfumeerd met het 29 High Street perfume, een parfum speciaal ontwikkeld voor Lush fans omdat het precies de geur van het Lush filiaal zelf heeft. Had ik het dus toch goed geroken! IK MOET DIT PARFUM HEBBEN. Het enige nadeel is dat dit exclusieve parfum ALLEEN te koop is bij het allereerste Lush filiaal. En die is in Poole, aan – je raadt het al – 29 High Street. Dus mocht er nog één van mijn lezers binnenkort naar Poole gaan, stuur me even een berichtje (serena@beautylab.nl) want I AM HAPPY TO PAY! Niet voor je trip dan hè, maar voor het parfum!

Ingrediëntenlijst;
Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Bergamot Oil, Ho Wood Oil, Litsea Cubeba Oil, Tonka Absolute, Fresh Aubergine, Cream of Tartar, Water (Aqua), Titanium Dioxide, Sodium Coco Sulfate, Propylene Glycol, Synthetic Fluorphlogopite, Tin Oxide, Cocamidopropyl Betaine, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Coumarin, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Perfume, Colour 77491, Colour 15850:1, Colour 45410:1, Colour 42090:1, Colour 42090, Colour 17200, Colour 42090:2, Colour 19140


De Aubergine Bath Bomb bruist prachtig op met diep donkerpaarse swirls en een hintje zachtgroen. Later komt er ook ineens een zachtblauwe kleur tevoorschijn als verrassing! Ook bevat je badwater onwijs veel miniscule zilveren shimmertjes die het geheel alleen nog maar meer magical maakt. Echt schitterend! En dan die geur…. wow! Ik denk dat de ‘Lush winkel geur’ toch wel mijn meest favoriete Lush geur is EVER.


Ik moet dus echt dat parfum hebben. En nog minstens 10 van deze Aubergine Bath Bombs, want na het bad geurt mijn huid (en de rest van het huis) nog heerlijk naar deze geur. En ook de minuscule shimmertjes glinsteren nog mooi op mijn huid. Ik blijf de rest van de avond en de dag erna nog lekker aan mezelf snuffelen. Heerlijk! Als je, net als ik, dol bent op de geur van een Lush filiaal dan is de Aubergine Bath Bomb een absolute aanrader. HAMSTEREN!

Prijs & verkrijgbaarheid


De nieuwe Valentijn 2019 collectie van Lush is sinds 4 januari verkrijgbaar in zowel de filialen als de online shop. De gehele collectie is LIMITED EDITION, dus wacht niet te lang met inslaan!

Prijzen;
American Cream Shower Gel €9,50 (100 gram) – €18,95 (275 gram) – €31,95 (500 gram)
Open Your Heart Bubble Bra/Bar €6,95
The Big Banana Massage Bar €9,50
Peachy Bath Bomb €4,95
Aubergine Bath Bomb €4,95

Wat vinden jullie van bovenstaande producten, is het iets voor jou? En een parfum dat ruikt naar een Lush filiaal, hoe goed klinkt dat? Zou jij zo’n parfum willen hebben?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

 1. 10 januari 2020 / vrijdag, 10 januari 2020

  Het wordt een feest in bad met al die kleuren en geuren. Dat de ruimte en ook op de huid daarna nog lang geparfumeerd blijft is heerlijk.

 2. Martin
  17 november 2019 / zondag, 17 november 2019

  Beste Serena.

  Ik reageer niet commercieel of dergelijke, maar als sauna en badliefhebber. Ik gebruik ook hier het beroemde merk uit Spanje met het danseresje. Zij hebben geen bruisballen, maar andere heerlijke dingen voor bad en douche. Dit alles ook met veel schuim, en een geur die wel 24 uren lang blijft. Een echte klassieker, en niet duur. ??

 3. Carlijn
  13 februari 2019 / woensdag, 13 februari 2019

  Hee Serena,
  Er is een Facebook groep: Lush cosmetics NL/BE. Veel mensen kopen/verkopen Lush spulletjes via die pagina. Als je hier lid van wordt kan je vragen of iemand de parfum van 29 high street te koop heeft of voor je kan meenemen 🙂
  Iedereen is heel behulpzaam, dus ik weet bijna zeker dat jij dan binnen de kortste keren dit parfum in huis hebt!

  • Serena
   Auteur
   13 februari 2019 / woensdag, 13 februari 2019

   Oh wat goed om te weten, Carlijn! Ga ik morgen even doen, thanks! 🙂

 4. Denise
  10 februari 2019 / zondag, 10 februari 2019

  Omg een lush parfum ❤️
  Dit moet een mens hebben haha.
  Love it!

  X

 5. Janneke
  7 februari 2019 / donderdag, 7 februari 2019

  ik had dus nog nooit van dat lush parfum gehoord maar ga nu mijn engelse vrienden een berichtje sturen of dat er iemand binnenkort even voor me langs kan gaan in poole!

  • Serena
   Auteur
   7 februari 2019 / donderdag, 7 februari 2019

   Oh, oh, oh! Willen ze er dan misschien eentje extra kopen voor mij? En dat jij die dan naar mij verstuurt? 😀 Ik betaal er uiteraard gewoon voor!

   • 13 december 2019 / vrijdag, 13 december 2019

    Hoi Serena,

    Heb je gezien dat je het parfum 29 highstreet nu op de Nederlandse lush website kunt kopen. Ik heb hem gekocht en hij is heerlijk!!!!

 6. Nicole
  7 februari 2019 / donderdag, 7 februari 2019

  Mijn 4-jarige dochtertje is mega fan van de Lush-bruisballen, vooral de kerstman-bruisbal vond ze geweldig.
  Ik zelf heb laatst een paar producten van de rozen-collectie gekocht ?

 7. Marijke
  7 februari 2019 / donderdag, 7 februari 2019

  Fijn deze review, bedankt Serena! Ook fijn dat je weer terug bent, en dat de kwaliteit en jouw schrijfstijl van hetzelfde hoge niveau is dat we van je gewend zijn! Heb het gemist 🙂

 8. 6 februari 2019 / woensdag, 6 februari 2019

  Haha piemel emoji, wel leuk gedaan van Lush! En die geur die je omschrijft kan ik me zo goed inbeelden. Dat heb ik altijd als ik op Amsterdam CS loop en dan in de IJ Passage waar Lush op het einde/begin zit. Heerlijk.

 9. Nicky
  5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Ik bewaar mijn massage bars eigenlijk altijd gewoon in het papieren zakje waar ik hem in koop… werkt steeds prima, al wordt het zakje wel vrij broos als je de bar er een aantal keer hebt uitgehaald. Ik vind hun producten steeds zo fijn!

 10. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Dit lijken me zo’n lekkere producten! Ben al geen jaren in een Lush winkel geweest volgens mij, oeps haha. Heb alleen geen bad helaas.

 11. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Heerlijke review, wat heb je toch een leuke schrijfstijl! Ik heb zelf alleen de Peachy bath bomb en die moet ik nog gaan proberen. De geur viel me eigenlijk een beetje tegen toen hij binnen kwam, maar schijnbaar is hij in het water een stuk lekkerder dan ‘droog’. Verder ben ik heel nieuwsgierig naar American Cream, die lijkt mij ook heerlijk.

 12. Evelien
  5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Ik heb helaas geen bad meer in mn huidige huis & mijn ouders hebben het bad tot een inloopdouche laten verbouwen. Als ik in een hotel met bad ben probeer ik wel altijd een Lush te zoeken daarvoor.
  De massagebar & de scrubbar vind ik heel fijn. Maar de scrubbar gaat bij mij niet snel genoeg op & is uiteindelijk altijd helemaal beschimmeld. Dus die koop ik ook niet meer.. Maar de douchegels & echt alle bars geven me zo’n droge huid dat het pijn doet & echt als rubber aanvoelt.
  Liever Lavera of Alverde voor mij 😉 goedkoop en echt fijn voor mn huid & haar.

 13. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Die aubergine en perzik zien er zo leuk uit! En nu ben ik echt benieuwd naar de geur van de aubergine…

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

   Als je weet hoe een Lush winkel ruikt, het ruikt dus echt PRECIES zo! Zo heerlijk!

 14. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Ooh wat een goede review! Ik wil ook echt heel erg graag dat parfum! Haha maar ja dat is wat ver ?

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

   Ja hè? Maar op zich wel te combineren met een tripje naar Brighton (yes I did my research, hahahaha!)

 15. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Zo blij dat er weer een review op je blog staat!!! En nog wel een review van de lush valentijnsdag collectie. Love it… Was er zelf ook lyrisch over en in mijn valentines day gift guide heb ik ook een aantal producten verwerkt die op mijn blog shadesofpink.nl staat. Heb ook een product van de collectie besteld voor mijn vriend, nou hopen dat ik ook mee mag genieten 😉

 16. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Jaaaa, love de Aubergine Bath Bomb. Ik heb ‘m voor m’n verjaardag gekregen en vind ‘m heerlijk! <3

 17. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Aubergine is tof, hé?! Ik vond alleen dat hij in bad nogal euh, op iets anders leek. ? Ik heb het beschreven in m’n review, mocht je willen lezen. Peachy heb ik ook gebruikt, maar ik weet het niet, ik vond de geur niet zo lekker? Er was iets mis mee, ik vond het haast iets chemisch hebben. Open Your Heart moet ik nog gaan halen, want die geur lijkt me heerlijk! Ik gebruik Bubble Bars ook het liefste in z’n geheel, tenzij het er natuurlijk herbruikbare zijn. ?

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

   Haha, ja de aubergine wordt niet voor niets gebruikt als piemel-emoji! 😛

   • Susan
    6 februari 2019 / woensdag, 6 februari 2019

    Vind hem in het bad meer op een drol lijken haha!

 18. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Helaas heb ik thuis geen bad, maar als ik een nachtje weg boek probeer ik altijd een hotelkamer met bad te vinden en dan mag er een bruisbal mee. Heerlijk! Een parfum met de geur van een Lush winkel gaat denk ik een bestseller worden, als ik er voorbij loop inhaleer ik altijd een keertje xtra.

 19. 5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Jouw reviews zijn echt een feestje om te lezen!

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

   Zo lief! Dankjewel, Anne!

 20. Ann
  5 februari 2019 / dinsdag, 5 februari 2019

  Leuke review en prachtig foto’s?

  Ik heb zelf geen bad dus de bruisballen zou ik dan puur voor de sier kopen want die zijn echt leuk.

  Thnx 4 sharing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *