Lush – Emotional Brilliance

Helaas kon ik vanwege vakantie niet bij het persevent van de nieuwste aanvulling op het Lush assortiment zijn: Emotional Brilliance. Zo jammer, want hier keek ik juist zo naar uit! Ik wist dat alle nieuwe producten de 21e in de Lush stores zouden liggen dus zijn mijn zusjes en ik die dag meteen naar de Lush winkel in Utrecht gegaan om het 'even uit te checken'. Maar in plaats van een 'vlug kijkje' kregen we alledrie van een hele leuke medewerkster (Janine, die we nog kenden van de allereerste Beautylab Halloween Meeting) een speciale kleurenreading

Lush staat voornamelijk bekend om haar bad & bodyproducten, maar sinds de lancering van hun uitgebreide parfumlijn was een eigen cosmeticalijn een vrij logische stap. Een stap in de goede richting! Want Lush test niet op dieren dus zijn we weer een nieuwe proefdiervrij cosmeticamerk rijker in Nederland, en dat is fijn om te weten. Bovendien zijn de kleuren sterk gepigmenteerd en ben ik er helemaal over te spreken. Je kunt natuurlijk gewoon je favo kleurtjes uit het schap pakken, maar wat zo leuk is aan deze Emotional Brilliance collectie is dat de kleuren zijn gekoppeld aan emoties.

De kleurenreading is echt heel gaaf om te doen dus mocht je binnenkort naar Lush gaan dan raad ik je zeker aan om aan een medewerkster te vragen of ze je wil 'readen'. Het gaat als volgt. Je sluit je ogen en maakt je hoofd even helemaal leeg. In de winkel staat een wiel waaraan de medewerker draait. In het midden een bakje droogijs gelegd en als men daar water overheen giet krijg je een heel cool miniplaybackshow-effect (you know what I mean, right?). Dit is puur voor de show, hoor! Maar wel heel cool.

Wanneer je je ogen opent wijs je de eerste drie kleuren aan die er voor jou uitspringen, zonder na te denken. Deze kleuren geven je emotie weer op dat moment, maar ze hebben ook onderling een verband. Interpreteer ze op je eigen manier, want jij weet vaak het beste wat ze voor jou betekenen. Elke kleur is gekoppeld aan een woord die staat voor een bepaalde emotie en daarnaast heeft elk woord ook een ondertitel.

De eerste kleur die je kiest staat voor je kracht of je zwakke punt. De tweede kleur die je kiest staat voor je onderbewustzijn. De derde kleur die je kiest staat voor je talent of je streven.

Dit is het resultaat van mijn kleurenreading:

 • Kracht/zwakke punt: Gepassioneerd – vol overtuiging. Dit is een liquid lipstick.
 • Onderbewustzijn: Motivatie – doe wat je leuk vindt. Dit is een liquid liner.
 • Talent/streven: Daadkrachtig – zet de volgende stap. Dit is ook een liquid lipstick.

De kleuren die ik heb gekozen heb ik niet per se gekozen omdat ik de kleuren mooi vind, of omdat ze trendy zijn of omdat ik ze graag wilde dragen, ik ben puur afgegaan op mijn eerste ingeving. De woorden en de emoties passen bij me, althans ik kon er zo mijn weg in vinden. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik denk dat elk woord wel een betekenis bij me zou hebben opgeroepen, want zoals Lush zelf al aangeeft: interpreteer het op je eigen manier.

Swatches van 'mijn' kleuren:

'Geloof wat je draagt en draag waar je in gelooft'

Dat is de filosofie achter de Emotional Brilliance lijn. De lijn bestaat uit 30 kleuren en aan elke kleur is een woord (met een bepaalde betekenis/emotie) gekoppeld. Afhankelijk van de kleur is het een liquid liner, een liquid lipstick of een liquid eyeshadow. Dat is soms wel even jammer (de potjes zijn identiek dus je kan niet in één oogopslag zien om wat voor soort product het gaat), want soms wil je een bepaalde kleur op je lippen dragen en dan blijkt het een oogschaduw te zijn. Of dan wil je het als oogschaduw dragen en dan blijkt het een eyeliner te zijn! Das natuurlijk balen.

De eyeliner heeft een heel fijn kwastje (nice!) en de liquid lipstick en eyeshadow hebben een sponsapplicator. Dan is er ook nog een mascara (deze is geen onderdeel van de Emotional Brilliance lijn) genaamd Eyes Right.

Op de dopjes met ingebouwde kwastjes/applicatortjes nu wel zo prettig vasthouden en aanbrengen is nog maar de vraag.. waarschijnlijk is het gewoon een kwestie van wennen.

Ik vind de kleurenreading erg leuk en origineel van Lush, maar om heel eerlijk te zijn zou ik mijn reading niet gebruiken bij het kiezen van kleuren. Ik kies gewoon de kleuren die mijn voorkeur hebben en die mooi staan bij mijn huids- en haarkleur en ik ga geen kleuren kopen die me totaal niet aanspreken – ondanks het feit dat die kleur bijvoorbeeld het resultaat was van mijn kleurenreading. Zouden jullie dat wel doen? Welke kleuren je ook kiest en hoe je dat doet, moet iedereen natuurlijk zelf weten. Feit is wel dat de kleuren schitterend zijn!

Een sterk pigment, sprekende kleuren, matte, shimmery, metallic en glittery, van alles wat. Sommige kleuren zijn heel erg fel, weer andere zijn vrij naturel en subtiel. Hieronder enkele swatches van een aantal kleuren:

Prachtig, niet?

Naast de nieuwe Emotional Brilliance lijn (eyeliner, oogschaduw, lipstick) heeft Lush dus ook een mascara uitgebracht én hele mooie skintints. De skintints zijn er in twee kleuren; Charisma en Feeling Younger.

Charisma geeft een mooie bronzy glow met een gouden shimmer (het is in feite een liquid bronzer) en Feeling Younger is een liquid highlighter (die me trouwens sterk aan MAC Strobe Cream doet denken). Je kunt het mengen met dagcreme en het vervolgens over je gehele gezicht aanbrengen, maar je kunt het ook gebruiken om mee te shapen (Charisma) of om mee te highlighten (breng aan op wenkbrauwbot, jukbeenderen, etc.). In de zomer is het ook prachtig om Charisma op je decolleté aan te brengen, of op je blote benen!

Lush heeft ook een translucent face powder uitgebracht, maar die ben ik helaas vergeten op de foto te zetten.

De prijs van de Emotion Brilliance liquid liners, eyeshadows en lipsticks is €17,95 per flesje. De Skin Tints kosten €14,95 (5 gram per potje). De Eyes Right mascara kost €14,95 (5 gram) en het translucent face powder kost €14,95 (5 gram). De nieuwe Emotional Brilliance lijn ligt momenteel in de Lush winkels en is te koop  via Lush.nl – waar je trouwens ook je online kleurenreading kunt doen! De kleuren zijn zo mooi, echt even de moeite waard om te bekijken in de winkels, vind ik.

Ik heb nog niets gekocht, maar ik ben toch wel heel benieuwd naar de mascara en ik heb een paar mooie liquid eyeshadows op het oog! Van welke producten zouden jullie het liefst een review willen zien op Beautylab?

Wat vinden jullie van de Emotional Brilliance lijn en het concept wat erachter zit? Zijn jullie enthousiast over de producten en over de kleuren?

Until next time,

http://wehelpyouwritee.com/

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

70 Reacties

 1. Eva
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Hoi er is 1 zeep bij lush die je gewoon echt moet proberen!
  Het is gewoon zo’n blok zeep en heet HONEY I WASHED THE KIDS!
  Weet niet of ik hem goed spel.

  Kusjes

 2. 4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

  Supernice! Ik had ook een uitnodiging voor de perslancering, maar ging precies die ochtend op vakantie… 🙁 Ben nu net thuis en ben zeker van plan om even een Lush binnen te stappen deze vakantie! 🙂

 3. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Waaauw mooie swatches!

 4. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  ik heb net die kleurenreading gedaan op de site van lush en bij mij kwamen er vrolijk, ambitieus en controle uit. het klopt echt verrassend goed! echt super mooie producten ook zo te zien!

 5. Genevieve
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  De kleuren zijn mooi maar het oogt nogal cheap vind ik in de potjes

 6. Rosita
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Leuk he! Ik heb het gister in Antwerpen laten doen. Ik had kalmte, gepassioneerd en intuïtie!

 7. Eva
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Grappig, ik deed de online reading en had precies dezelfde woorden! Ik had dezelfde paars volgensmij, een goude en een rode. X

 8. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Jeej hier word ik vrolijk van! Mooie kleuren!

  X

 9. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ziet er goed uit! En wat grappig met dat droge ijs hihi.

 10. Tessa
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  ik heb eens een keer ook een soort reading gehad, maar dan met de kleuren voor kleren. ik draag best veel zwart, maar volgens die reading bleek die kleur helemaal niet bij me te passen. nou toedeloe, ik ga niet opeens geen zwart meer dragen door zo´n reading. ik denk inderdaad dat je gewoon zelf moet kiezen of het bij je past en ik denk niet dat je d.m.v. 1 keuze gelijk weet wat het beste is.

 11. hannah
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  die reading is dus echt onzin ;p maar wel grappig

 12. steffie
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  er zitten een aantal zeer leuke kleurtjes tussen, maar die ‘readings’ vind ik echt onnozel :p Vrije interpretatie, dus íedereen ziet er dan wel iets in…

 13. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wow, dat ziet er leuk uit!

 14. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ziet er bijzonder uit 😀 x

 15. seher
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  WAAAAUW ik ben verliefd
  dat lichtroze kleurtje dat je geswatch hebt!!
  ik moet die hebbenn !!!!

 16. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Zo’n reading lijkt me wel leuk om te doen, maar net zoals jij zou ik niet de kleuren nemen die daar uit kwamen. Ik vind de cosmetica alleen niet helemaal super handig verpakt.