Stapelreview: Purple Perfumes

Paars is een kleur die bij velen favoriet is. Het is een koninklijke kleur, maar ook wordt de kleur vaak gelinkt met spiritualiteit en daarbij heeft de kleur een mysterieus tintje… Vandaag wil ik vier parfums reviewen met een (licht) paarse flacon. Zullen deze parfums net zo mysterieus ruiken als de flacon doet vermoeden?

Van links naar rechts:

 • Police – To Be Woman eau de parfum
 • Stella – Stella McCartney eau de parfum
 • Mango – Lady Rebel eau de toilette
 • Lolita Lempicka – l'Eau en Blanc eau de parfum

Hieronder volgt een compacte review van bovenstaande parfums. Het blijft lastig om geuren te omschrijven, maar ik probeer het altijd zo gedetailleerd mogelijk te doen. Geuren zijn erg persoonlijk, dus ik raad altijd aan om de geuren zelf in de parfumerie te besnuffelen, maar hopelijk geven mijn reviews je al een bepaald beeld van de geur zodat je weet of het wel of niet iets voor jou zou kunnen zijn.

Parfumhuis: Police
Naam: To Be (Woman)
Topnoten: Granny Smith appel, clementines, limoen
Hartnoten: Aardbei, jasmijn, suikergoed, romige hazelnootcrème, pure chocolade, karamellikeur
Basisnoten: Cederhout, sandelhout, muskus
Prijs: Dit parfum is exclusief verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas. Prijs €19.95 (40 ml), €31,95 (75 ml) en €41,95 (125 ml)
Ruikt als: Een kermis. Ik ruik zoete caramel popcorn, suikerspinnen, Mars-repen, snoepjes. Kortom, ik ruik een snoepkraam, ik ruik plezier, ik ruik mijn kindertijd. Het is een vrij aanwezige en licht bedwelmend parfum, maar later wordt het ietsje milder en wordt het suikerzoete iets vervangen voor fruitigzoet. Ik moet steeds denken aan Disneyland en andere attractieparken, maar dat het me aan mijn kindertijd doet denken wil niet zeggen dat dit een 'kinderachtig' parfum is. Integendeel. Het is een geur die zowel jonge meiden als volwassen vrouwen zal aantrekken. Het zoete blijft overheersen, dus daar moet je wel een fan van zijn. Aan het einde van de dag is de geur nog steeds aanwezig maar heeft het wat zwoelere vormen aangenomen. Een erg lekker parfum voor de zoetekauw die op zoek is naar nostalgie!

Parfumhuis: Stella McCartney
Naam: Stella
Topnoten: Roos, pioenroos, mandarijn
Hartnoten: Roos
Basisnoten: Amber
Prijs: Stella is helaas (nog) niet in Nederland te koop, maar ik heb gehoord dat het in 2012 naar Nederland zal komen, dus dat is goed nieuws! Dit parfum heb ik cadeau gekregen en komt uit New York waar je het gewoon in alle warenhuizen en bij Sephora kunt halen. Voor 50 ml betaal je $72. Het is één van mijn drie lievelingsparfums momenteel en zoals je ziet is er ook al behoorlijk wat uit (ik heb hem slechts een paar maanden).
Ruikt als: Een rozentuin in bloei. Stella is voor de liefhebbers van rozen! Hoewel rozen een vrij ouderwets en 'oma'-achtig imago hebben bewijst Stella het tegendeel. Dit parfum is inderdaad erg bloemig en de rozen zijn onmiskenbaar aanwezig, maar je moet niet denken aan van die oud Engelse winkeltjes met rozenzeepjes. Het is ten eerste een vrij sterk en aanwezig parfum, maar door de delicate rozengeur en de andere bloemige en poederige noten is dit parfum niet per se bedwelmend. Het is bloemig, maar ook fris en clean en ergens ook wel 'modern'. Zacht en vrouwelijk, maar toch ook krachtig een aanwezig en een tikkeltje zoet. Heerlijk!

Parfumhuis: Mango
Naam: Lady Rebel eau de toilette
Topnoten: Mojito, ananas en wilde aardbeien
Hartnoten: Oosterse, bossige geurnoten en zoete rozenbladeren
Basisnoten: Patchoeli en vanillesuiker
Prijs: Deze geur is exclusief verkrijgbaar bij Sephora en kost €25 voor 100 ml.
Ruikt als: Wow. Ik heb geen idee! Deze geur doet me niet specifiek aan iets denken, maar het eerste wat in me opkwam was vakantie. Daarna aan een meertje met strand en bossen eromheen (waar ik vroeger als kind wel eens heen ging wanneer ik bij mijn nichtje bleef logeren) en vervolgens moest ik denken aan 'gezellig bij iemand op visite'. De geur opent met zoete, tropische geuren die me aan een zonnige strandvakantie doen denken en dan met name aan lekkere cocktails en 'genieten'.

Toch gaat de geur al snel over naar de bossige geurnoten, ik herkende het meteen. De frisse, schone geur van dennenaalden. Maar toch bleef dat vakantiegevoel hangen, en daarom moest ik aan dat vakantiemeertje denken! Patchoelie is een kruidige geur en de warmte van de geur doet me denken aan mijn Indische familie. Dit parfum heeft van alles wat, het is niet heel erg bloemig of heel erg zoet te noemen. Het is ergens fris, ergens een beetje zoet, maar het is vooral een vertrouwde en vrolijke geur. Later wordt het wat warmer en zwoeler.

Het is moeilijk te zeggen of dit een zomers of winters parfum is, ik denk dat het het hele jaar door kan. Het is een vrij volwassen parfum, geschikt voor zowel tienermeisjes als moeders of grootmoeders. Volgens mij richt mango zich meer op de hele jonge meiden met dit parfum, maar het is echt geschikt voor een veel groter publiek. Ik vind dit een zeer interessante geur, maar het is wel een geurtje die je na een tijdje weer moet bijsprayen omdat de geur (het is natuurlijk een eau de toilette) vrij snel vervliegt.

Parfumhuis: Lolita Lempicka
Naam: l'Eau en Blanc
Topnoten: Vioolblaadjes en groene noten van Iris
Hartnoten: Witte viooltjes en framboos
Basisnoten: Heliotroop en muskus
Prijs: €48 (30 ml), €69 (50 ml) en €89 (100 ml)
Ruikt als: Een lieflijk sprookje! Viooltjes staan bekend om hun poederige en bloemige geur, dus dit is vooral een erg poederig parfum. De groene noten van de Iris maken het geheel iets minder zoetsappig en geven het een frisse, schone en wat grassige noot. Het ruikt zoet, bloemig, vrouwelijk, lieflijk, poederig (daar heb je 'em weer) en toch ook een tikkie stoer. Dit parfum is voor de liefhebbers van bloemige, poederige geuren die niet al te overheersend zijn (zoals Kenzo Flower of Gucci Rush bijvoorbeeld), maar eerder subtiel en zacht en met die 'soapyclean' vibe. De viooltjes zijn erg goed te ruiken, dus als je weet dat je daar een zwak voor hebt is dit parfum zeker de moeite waard om even te besnuffelen. Dita von Teese (zij houdt van viooltjes) zal dit parfum vast en zeker goedkeuren.

Ik hoop dat jullie een beetje een beeld hebben van de geur van de bovenstaande parfums. Zoals ik al zei zijn geuren erg persoonlijk, dus het blijft altijd lastig om het te omschrijven.

Welk parfum spreekt jullie het meeste aan en waarom? Wat vinden jullie van de kleur paars? 

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

55 Reacties

 1. Robyn Roelvink
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik heb zelf Police thuis. En die is echt super lekker! Maar op de 1 of andere manier kies ik er niet zo snel voor. Heb aardig wat geuren en vind het altijd zo jammer als er weer een luxe geur op is. Lolita lempica is mijn 2e favoriet! <3

 2. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Stella McCartney, wat een klassieker.. brings back memories 🙂

 3. Sharon
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik heb het luchtje van Police al een tijdje.
  Hij bevalt me perfect en het is een super leuke verpakking!
  Echt een aanrader.

 4. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik vind dat flesje van Police zo gaaf! Ik ga daar zeker eens aan snuffelen en de prijs is ook zeker niet gek. Binnenkort eens langs de Douglas!

 5. Nanda
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  ik had het vorige keer hier ook al gepost, maar Stella is wél te koop in Nederland! Google maar eens en je komt op verschillende sites uit. Ja in de winkel is het niet te koop, maar online wel hoor 😉

 6. Genevieve
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Die van police en mango trekken mij aan! Dat zoete/tropische idee gewoon. Lekker!

 7. Marie - Claire
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Hey Serena,
  Ik ben Claire en ik heb een site gevonden waar je Stella kan vinden!

  http://www.parfumsuper.nl/stella-mccartney/stella.html?tool=aw_parfumsuper_pro&info=4544233945&gclid=CL2T2_3MsrECFYcNfAodHT8A3g

  Hij is hier duur ja, afwachten tot weer zo’n Fikse korting!

  Ik ben Zelf helemaal van dit soort geurtjes, en ik weet nog wel dat ik een keer parfum bij de Hennes had gekocht en die leek hier heel veel op.
  De vorm van de parfum bij H&M was krom, bruin en van plastic.

  ik hoop dat je hier wat aan hebt!
  Liefs
  Marrie- Claire

 8. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  police lijkt me wel fijn, en het potje is zoo leuk! 😀
  liefs,

 9. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Die laatste is vooral erg lekker!

 10. Bonnie
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik vind altijd dat jij heel goed je best doet om de geur zo duidelijk mogelijk te beschrijven. De gevoelens die het oproept werkt veel beter dan alleen de noten te geven. Mijn complimenten!

 11. Brenda
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  De geur van Stella mcCartney is ook mijn favoriet.Hij was overigens een paar jaar terug wel grwoon te koop bij de grotere Douglas. Ik deed hem daar nl weleens op in mijn pauze;-).

 12. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Police vind ikecht een heerlijke geur.

 13. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Dat doodskopje, zo leuk! ^^
  Die van Lolita heeft wel een heel mooi flesje 🙂

 14. Fonghwa
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Hoi Serena,

  Ik vroeg me af wat er wordt bedoeld met “topnoten”, “hartnoten” en “basisnoten”?

  Thanks alvast voor je antwoord!

  Liefs

  • Serena
   Auteur
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   hee Fonghwa!! 🙂

   Onderaan dit artikel lees je er wat meer over:

   https://www.beautylab.nl/2009/12/parfum-analyse/

   En anders vraag je het zaterdag gewoon aan me als het nog niet duidelijk is 😉

 15. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuke reviews

 16. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Die van Lolita spreekt me het meest aan door het leuke flesje!

 17. Samantha
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Mij spreekt het meest aan : Police – To Be (Woman)
  Omdat de noten die erin zitten vind ik heel lekker de flacon vind ik erg mooi.

  xoxo

 18. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Mmm.. heerlijke geurtjes lijken me dit 😀 x

 19. Karen
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  ik zat net je opgemaakt filmpje te kijken en ik vroeg me af of je weer een keer een nagellakstash filmpje zou kunnen maken (:

 20. T
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Police to be woman spreekt me het meest aan.. hmm ik ben echt een zoetekauw, hihi. Leuk artikel! <3

  xx

 21. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  To Be spreekt me het meest aan! Ik mis mijn favoriete parfum in deze reeks, Loverdose 🙂 Toen ik de titel zag dacht ik dat die er vast en zeker tussen zou zitten!

 22. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  die een na laatste klinkt heél erg lekker!

 23. Renée
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  De geur van Police heeft een vriendin van mij, past wel bij haar aangezien ze politieagente is haha, maar dat is inderdaad een kermis-geur. Ik hou er wel van, bij anderen.. Mijn favoriete paarse parfum is Lola van Marc Jacobs!

 24. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  De kleur roze spreekt mij altijd het meest aan 🙂

 25. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Lolita en Police lijken me beide heel erg lekker 😀
  Vooral de fles van Police vind ik ontzettend gaaf!

 26. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Klinkt allemaal erg goed, maar ziet er vooral erg leuk uit 🙂

 27. lot
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  wanneer krijgen we je tattoo te zien? ben erg benieuwd!

  • Ayla
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Daar ben ik ook benieuwd naar ^^

 28. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  die van mango lijkt me wel lekker, maar de rest is toch niet iets voor mij denk ik.

 29. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Zonder enige twijfel kies ik voor Police.
  Ik hou van zoete geuren en als ik naar de geur noten kijk dan beloofd het wat.

  Ik voorspel een nieuwe favo..

 30. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ze lijken me allemaal heel erg lekker ruiken! Leuke review!

 31. N
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Hoewel parfumreviews idd niet erg “concreet” zijn vind ik ze toch erg handig 🙂 in de Douglas kan ik toch nooit álles ruiken, dus adhv reviews kies ik interessante parfums die ik wil uitproberen.

 32. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ze lijken me allemaal eigenlijk heel lekker, mmmm. 😀

 33. Mara
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Lady rebel lijkt mij nog het lekkerst. Ik houd niet zo van heel zoete geuren, ben meer iemand voor aquageurtjes of iets met een houtige ondertoon. En musk vind ik nog best lekker ruiken, bij iemand anders haha.

  Mijn favoriete paarse parfum is trouwens Kenzo Madly. Zóóoo lekker, heb er helaas momenteel geen geld voor, maar deze staat echt bovenaan mijn wishlist!

 34. Sanne
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuk artikel.
  ‘Stella by Stella McCartney’ is toch al jaaaaaren in Nederland te koop?

  • Serena
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Nee, helaas niet.

   • Brenda
    24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

    Zo’n 6 jaar terug werd ie hierwel verkocht gewoon bij Douglas. Tenminste in Alkmaar wel!

 35. Lola
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuke review! Ik vind de flacon van Police To Be echt geweldig, maar de geur vind ik echt verschrikkelijk, veel te zoet. De parfums van Stella en Mango lijken me trouwens wel erg lekker.

 36. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik heb de Mango Lady Rebel zelf ook en hij is zo lekker! Een van mijn favoriete geuren!:)
  En stella klinkt ook heel erg lekker. Ik hou wel van rozen:)

 37. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Die van Lolita Lempicka wil ik proberen, die geuren zijn zo goddelijk lekker!

 38. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Goede reviews, vooral die eerste (To Be) lijkt me erg lekker en ben ik erg nieuwsgierig naar geworden! Gaaf flesje is dat ook 😀

 39. Saartje
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Oee de beschrijving van Police, maakt mij toch wel erg nieuwsgierig!

 40. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  ze lijken me echt heeeerlijk!! leuk zon review

 41. saartje
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  amai wat een collectie parfums heb jij 🙂 blue, pink , purle … what’s next ? 🙂

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Green, Gold, Red, Black? Genoeg kleurtjes over 🙂

   • Iva
    23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

    Kijk al uit naar Gold 🙂 Als ik naar mijn parfumstash kijk zie ik namelijk goud als terugkerende kleur…

    • tina
     23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

     me 2!

 42. Lala
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Aaaah Stella is mijn lievelings parfum. Ik vind het zo’n heerlijke geur!! Ergens wel jammer dat hij in nl verkocht gaat worden want vind het juist wel chill dat niemand m heeft! Wel grappig dat jij m ook lekker vindt Serena heb over het algemeen een hele andere smaak wat geur betreft dan jij!

  Ik vind het altijd zo jammer als je een geur veel draagt je hem zelf minder goed ruikt. Soms hoor ik van iemand dat ik lekker ruik maar dan ruik ik zelf niks meer 🙁 als iemand iets Weet wat je daar tegen kan doen hoor ik het graag!

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Ik weet wel iets, maar misschien vind je het geen goed plan. Afwisseling helpt. Daarom draag ik nooit langer dan een week hetzelfde parfum, eigenlijk wissel ik zo om de dag of om de 3 dagen af. Mijn andere favoriete parfums zijn momenteel Bvlgari Jasmine Noir l’eau exquise en Benefit Ring my Bella.

  • 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Afwisselen helpt inderdaad! Als je weer een ‘nieuw’ geurtje op heb dan ruik je die zelf veel meer dan wanneer je een geurtje al een hele tijd gebruikt. Vroeger gebruikte ik echt weken lang dezelfde achter elkaar, nu wissel ik bijna elke dag!

 43. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Great review! Hmmm the Police one sounds great 😀 As you know I love sweet scents so it sounds so good! Cool bottle too however I am not sure if we get Police here, will have to ask around. 🙂

  xx Renee

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

   Yes, you will definitely love this one Renee!
   I hope police will get sold in Singapore, if not, let me know, maybe I can send it to you! ^^

 44. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Police – To Be lijkt me heel bijzonder! Die geurnoten doen me inderdaad een en al aan snoepgoed en kermissen denken, en misschien dat het parfum wel net iets té snoeperig voor me zal zijn, maar toch wil ik er op z’n minst een keertje in de winkel aan ruiken.