Lush Damaged Hot Oil Treatment

Mijn haar is altijd al droog geweest. Als kind ging ik wel eens logeren bij mijn nichtje Maren, en als we dan voor het slapen gaan onze haren gingen wassen zei mijn tante altijd ‘adoe Sereen, is net touw!’. En dan moesten we met zijn allen heel hard lachen en kreeg ik van haar EXTRA veel conditioner in mijn haren gespoten.

Maar het is waar hoor, mijn haren voelen écht aan als touw. Zodra mijn haren nat worden voelt het heel stug aan. Ze zijn dus van nature erg droog, broos en breekbaar en zeer gevoelig voor gespleten punten. Nu heb ik ze sinds vorig jaar ook nog laten ontkleuren, wat het geheel nóg droger heeft gemaakt. Een goed, voedend haarmasker is voor mij dus zeker geen overbodige luxe.

Lush Hot Oil Treatments


Tijdens een shopsessie in de Lush ontdekte ik hun Hot Oil Treatments. Het bestaat al een tijdje in hun vaste assortiment, maar zelf kende ik het nog niet. Nu heb ik in het verleden wel eens wat Lush conditioners geprobeerd, maar voor mijn droge lokken zijn deze helaas niet voedend genoeg. Volgens de verkoper moest ik dan echt eens de Hot Oil Treatments uitproberen.

Er zijn in totaal 5 verschillende soorten, waarvan ‘Damaged‘ speciaal bedoeld is voor mijn type haar: droog, stug en beschadigd. Damaged is voor mensen die van nature net zulk haar hebben als ik, maar ook voor de mensen die hun haren hebben geverfd of ontkleurd of die hun haren regelmatig föhnen, stijlen of krullen.

Ingrediëntenlijst


De Damaged Hot Oil Treatment bevat de volgende ingrediënten;

Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Extra Virgin Olive Oil, Almond Oil, Organic Avocado Oil, Guar Gum, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Fine Sea Salt, Cream of Tartar, Perfume, Citric Acid, Vanilla Absolute.

Cetearyl Alcohol – dit is geen uitdrogende alcohol, zoals ethanol, maar juist een skin & hair conditioner. Ook zorgt het ervoor dat een product dikker en dus een lekkere romige substantie krijgt. Tegelijkertijd functioneert het als een emulgator. Dit ingrediënt komt vrijwel altijd voor in conditioners en haarmaskers.

Sodium Lauryl Sulfate – beter bekend als SLS, oftewel een vrij irriterende surfactant (schuimende reiniger). Het verbaasd me eerlijk gezegd dat Lush een ingrediënt als SLS in hun haarverzorging stopt. Ik had liever een sulfaatvrije treatment gehad of had in elk geval voor een mildere surfactant gekozen. Mensen met een (zeer) gevoelige hoofdhuid kunnen hier slecht op reageren.

Extra Virgin Olive Oil, Almond Oil, Organic Avocado Oil – olijf olie, amandel olie en avocado olie voeden en hydrateren het haar zo goed mogelijk van buitenaf, al zullen ze niet helemaal tot de haarkern kunnen doordringen.

Guar gum – dit ingrediënt gaat als een laagje om je haren zitten, zodat ze beschermt zijn tegen slijtage. Tegelijkertijd geeft het je haren een vollere look & feel.

Sodium Lauryl Sulfoacetate – beter bekend als SLSA. Dit is een veel mildere reiniger waar zelfs mensen met een gevoelige (hoofd)huid goed tegen kunnen.

Fine Sea Salt – geeft het haar meer body & volume.

Cream of Tartar – dit ingrediënt reinigt je haren en verwijdert tegelijkertijd de roestige, warme, oranjeachtige gloed uit je haren.

Citric acid – citroenzuur brengt de pH van dit masker in balans.

Parfum, Vanilla Absolue – geurstof.

Maar hoe werkt het?


Allereerst zet je de waterkoker aan, want je hebt heet water nodig om de treatment in op te lossen. Lush  raadt aan om een mok te vullen met water (niet tot de rand) en hier vervolgens het stokje met de treatment in te roeren, net zo lang tot alles is opgelost tot een heerlijke, romige substantie.


Nu ben ik zo iemand die EXACT wilt weten in hoeveel water de treatment opgelost moest worden, dus ik heb het even voor jullie gewogen: 120 ml water. Met deze hoeveelheid water verkrijg je een dikke, lobbige, haarmaskertextuur-achtige substantie. Voeg je meer water toe dan zal het een wat dunnere textuur krijgen, vergelijkbaar met een conditioner. En voeg je minder water toe dan wordt de textuur nóg dikker en romiger. Persoonlijk denk ik dat je de beste, lekkerste substantie krijgt door tussen de 100 – 120 ml water toe te voegen.


Als de treatment is opgelost in het water moet je het nog even 15-20 minuten laten afkoelen en vervolgens aanbrengen op droog haar.


Borstel het geheel eventueel door, zodat het masker goed over al je haren wordt verspreid.


Laat dit nu 20 minuten intrekken, spoel het uit met shampoo en droog en stijl het zoals gebruikelijk.

En hoe ruikt het?


De geur van deze Hot Oil Treatment is trouwens HEMELS lekker! Het ruikt lekker zacht en bloemig, maar tegelijkertijd ook clean en fris. Voor mij is het echt zo’n typische Lush geur. De vanillegeur vind ik niet per se heel aanwezig, al zal de vanille absolute ongetwijfeld verantwoordelijk zijn voor de zachte, sensuele en vertrouwde geur van het eindproduct. Na het uitwassen geuren je haren nog zeker 2 dagen naar deze heerlijke geur.

Resultaat


Na het wassen en drogen voelen mijn haren wat voller en beter gevoed aan dan daarvoor. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het echt suuuuuper silky smooth zou aanvoelen en als een soort gordijn langs mijn gezicht zou vallen, maar dat is helemaal niet zo. Mijn haren voelen absoluut zachter en gladder aan, maar niet té.


Er zit ook nog genoeg lucht en volume in mijn haren, waardoor het eigenlijk juist supermooi valt. Ik denk dat dit komt door het toegevoegde fijne zeezout en de guar gum. Hierdoor voelt en oogt mijn haar dikker en voller. Ook lijkt het een tikkeltje meer te glanzen. Het ziet er in elk geval een STUK gezonder uit dan eerst!

Iets dat me ook meteen opviel aan deze foto is dat mijn haren na de treatment iets koeler ogen. En dat klopt ook wel, want het ingrediënt cream of tartar haalt de warme, oranjeachtige tint uit je haren.

Eindconclusie

Ja, ik ben goed te spreken over deze Hot Oil Treatment! Nu vind ik €9,95 wel wat aan de dure kant voor een haarmasker voor eenmalig gebruik, maar ik kan jullie gerust stellen: in de beker zat uiteindelijk genoeg product om het tweemaal te kunnen gebruiken. Heb je korter en minder haar dan ik, dan kun je er zelfs drie keer mee doen. En als je het echt alleen voor je haarpunten gebruikt, moet vier keer ook nog wel lukken. Op deze manier is de prijs al beter te behappen.

TIP: los de treatment meteen op in een bakje of potje mét deksel (een leeg Lush potje bijvoorbeeld) in plaats van in een mok, zodat je deze na gebruik gemakkelijk kunt afsluiten en bewaren.

Mijn haren zien er na gebruik een stuk gladder, glanzender en algeheel gezonder uit, zonder dat mijn haar is verzwaard. Het valt juist erg mooi, luchtig en volumineus. Ze voelen ook wat voller en dikker aan. Bovendien ruikt mijn haar HEMELS lekker én een ander fijn bijkomend pluspunt vind ik de guar gum dat het oranjeachtige uit mijn haren trekt. Hierdoor ziet mijn coupe er wat rustiger en natuurlijker uit.

Bij de meeste haarmaskers is het verzorgende, gladmakende effect na één dag al verdwenen, maar de effecten van deze Hot Oil Treatment bleef zeker een week merkbaar. Ik vind dit product dus ZEKER voor herhaling vatbaar. Gewoon eens in de 2-3 maanden, om mijn haren een oppeppertje te geven. Damaged is wat mij betreft een aanrader en zal ik zeker opnieuw kopen, maar ik ben ook erg benieuwd naar de Yuge variant.

Prijs & verkrijgbaarheid


De Lush Hot Oil Treatments zijn er in 5 varianten; Yuge (voor diepe verzorging en extra volume), Hair Doctor (kalmerend voor de hoofdhuid, versterkt het haar), Damaged (voor droog en beschadigd haar), Marilyn (voor stralende blonde lokken) en New (verzorgend voor haar én hoofdhuid).

De treatments kosten €9,95 per stuk en zijn te koop via de Lush winkels (klik hier om jouw dichtstbijzijnde filiaal te vinden, maar je kunt ze natuurlijk ook online bestellen via de Lush.nl webshop.

Wat vind je van de Hot Oil Treatments van Lush, is het iets dat jij ook graag eens zou willen gebruiken? En zo ja, voor welke variant zou jij dan gaan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
fotografie: An Dang van The Beau Parlour

43 Reacties

 1. 25 mei 2018 / vrijdag, 25 mei 2018

  Dit was echt heel fijn geweest als er geen sulfaten hadden ingezeten. Ik snap niet waarom die nodig zijn, sulfaten zijn reinigers en zo’n treatment gebruik je dus niet als shampoo maar als voeding voor je haar. Heel jammer.

 2. 23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Het product doet mij denken aan warme chocolademelk, die je eerst zelf moet roeren.. snapje wat ik bedoel.. haha maar lijkt me een fijn product!

 3. Denise
  21 mei 2018 / maandag, 21 mei 2018

  Dit klinkt zeker super!
  Zeker als ik het alleen in de punten gebruik 🙂

  X

 4. 20 mei 2018 / zondag, 20 mei 2018

  Dit is precies wat ik nodig heb op dit moment. Mijn haar voelt zo ontzettend droog aan. Ik ga eens een kijkje nemen.

 5. 19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

  Dit product van lush klinkt wel ideaal om te gebruiken. Ik ga dit zeker meenemen als ik bij een lush winkel kom. Mijn haar kan namelijk wel wat extra voeding gebruiken. Liefs soraya

 6. Metty
  19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

  Hi Serenade,

  Heb zelf een bos met krullend haar en voelt vaak ook erg droog aan. Heb zelf bij LUSH gewerkt en een collega gaf mij de tip om deze treatment te gebruiken. Damaged werkt echt super voor mijn haar ?? Ik laat hem vaak wat langer in mijn haar zitten en mijn haar is dan tot aan de puntjes gevoed. Het voelt niet meer droog en stug aan en mijn krullen zijn dan perfect en bouncy ?

  • Metty
   19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

   Serenade??? Haha bedoel Serena natuurlijk! Sorry…. ?

  • Bianca
   1 juni 2018 / vrijdag, 1 juni 2018

   Hi, gebruik jij het masker ook 2 x of gaatvhet in een keer in je krullen ?

 7. 18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Wat een leuke manier om een haarmasker te maken. Ben erg benieuwd wat het haarmasker doet voor mijn haar!

 8. mandy
  18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Die heb ik zeker weten nodig! Ik vind een 10tje prima als het goed werkt en ik denk dat ik er met mijn half lange (dunne sprietjes) haar zeker 3 of 4 keer mee kan doen. Van de gewone drogist maskers van Elvive, Andrelon etc. krijg ik altijd van dat siliconen haar, plat, sliertig en niks mee te beginnen :\ Dus deze lijkt mij wel het proberen waard 🙂

 9. 18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Oh wauw, dat resultaat! Heel erg mooi! Ik heb dit product wel eens zien staan, maar nooit geprobeerd. Misschien moet ik dat eens gaan doen

 10. 18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Ik ben echt gek op dit soort producten, ik ga dit zeker een keertje proberen.

 11. Emke
  18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Ik probeer heel graag haarmaskers, maar zoals u zegt vind ik een haarmaskers van €10 voor maar tweemalig gebruik een beetje duur!

 12. Agata
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Heel toevallig, precies dit gekocht vandaag bij de Lush voor precies hetzelfde soort haar als jij. Ook ik wou dus weten hoeveel water erbij moest.
  Op de site van Lush staat een recensie van Lien die schrijft: “Ik ben fan van de hotoils en geef graag een tip mee om zoveel mogelijk ervan te bewaren. 1) neem een grote lege glazen groentepot met deksel 2) giet er 250 ml kokend water in en roer je hotoil erdoor 3) laten afkoelen en roeren 4) een kleine portie in je haar smeren 5) douchen met lush producten en als laatste je haar wassen 6) de rest bewaar je in de koelkast voor de volgende keren. Ik kan er wel 8 keer mee doen en gebruik het 1 keer per week.”

  • Serena
   Auteur
   18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

   hi Agata,
   ah, zij gebruikt 2 x zoveel water als ik! Ik vond met de hoeveelheid water die ik gebruikte het masker echt lekker dik en lobbig (zoals een haarmasker ook hoort te zijn, vind ik). Ik denk dat als je 250 ml gebruikt het masker meer de textuur van een conditioner krijgt en logischerwijs kun je er dan ook vaker/langer mee doen. Het is maar net wat je prettig vindt!

 13. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ik geloog dat ik dit ook maar eens heel snel moet bestellen. Mijn haar is ook touw en ik heb werkelijk van alles geprobeerd, tot een belachelijk dure behandeling bij de kapper. Resultaat zacht haar tot aan de eerste wasbeurt, daarna was het weer touw. Blijft je haar bij dit product ook na de eerste wasbeurt nog zacht?

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Jazeker, het duurde bij mij 3 wasbeurten en toen was het wel weer touwig, haha!

 14. Nicky
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Hoi Serena, in die ‘voor’ foto’s ziet je haar er erg dramatisch uit. Ik bedoel dit ECHT niet negatief dus ik hoop dat je het zo niet opneemt maar is je haar op die foto’s gekamd? Puur uit nieuwsgierigheid. Ik heb zelf nooit echt superdroog haar dus kan me niet voorstellen dat het er zo kan uitzien als het gekamd is… ik moet toegeven dat ik op dat vlak een lucky bastard ben, zelfs mijn kapper merkt steeds opnieuw op hoe makkelijk mijn haar is. Het mag ook eens meezitten, het enige positieve kenmerk dat ik van mijn vader heb 🙂 (de platvoeten, gespierde bouw en slechte ogen moet ik er dan ook wel bij nemen…)

  • Kim
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Ik heb precies hetzelfde haar en haar before foto is mijn after foto.. mijn haar is nóg droger en ziet er dramatisch uit, vooral als het gekamd is

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Nee ik snap je twijfels helemaal hoor Nicky, no hard feelings! Ik heb het die ochtend geborsteld, in een knot gedaan, en als ik die uithaal aan het einde van de dag ziet het er dus zo uit! Erg he?

   (inmiddels wel een kappertje gepakt dus mijn haren zien er nu een stuk gezonder uit en niet meer zoals op de before foto, meer zoals op de after foto)

   • Nicky
    18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

    Kijk, dit vind ik dus zo fijn he, dat je het niet slecht opneemt. Ik kon het me gewoon moeilijk voorstellen omdat ik dat zelf nooit heb, lijkt me wel erg arbeidsintensief… maar fijn dat er producten bestaan die daar ook weer bij helpen! En een kappertje zal ook wel wonderen doen.

    • Serena
     Auteur
     18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

     Lieve Nicky, jij comment nu al zo lang hier en ik heb serieus nog nooit iets van je voorbij zien komen met slechte bedoelingen, dus ook al had je het er niet bij gezegd dan nog wist ik dat je het niet kwaad bedoelde! <3

     En ja, dat kappertje heeft zeker wonderen gedaan, haha! Kan er weer even tegenaan (en had niet 9 maanden moeten wachten om weer eens te gaan, hihi!)

     • Nicky
      18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

      Wat lief, ik fleur er echt van op 🙂 Ik vind het je ook echt sieren dat je dat opvalt met de gigantische aantallen comments die jij dagelijks te verwerken krijgt! Ik ken dat van die kapper, ik zit ook vaak een half jaar te roepen dat ik dringend naar de kapper moet om de volgende keer plechtig te beloven dat ik netjes na 3 maanden terug ga… mijn kapper kent dat riedeltje intussen al 🙂

 15. Dee
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Klinkt fijn en zou ik zeker eens willen proberen! Maar ik snap niet dat ze er SLS en SLSA in doen. Zo jammer en lijkt mij ook onnodig.

  • Serena
   Auteur
   18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

   Snapte ik ook niet veel van, vooral omdat dit een verzorgend masker is en het dus niet hoeft te schuimen/reinigen!

 16. MW
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  TIP!!!

  Je kan een het in kleine stukken snijden en telkens oplossen in water wanneer je het nodig hebt. Zo zal het wat langer meegaan.

 17. Lieke K.
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ga ik sowieso voor mijn bos krullen halen voor mijn bruiloft! 🙂
  Mijn haar pluist in de zomer als een gek!

 18. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Klinkt goed! Ik denk dat ik hem ook maar is ga proberen. 🙂

 19. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Het ziet er zo ontzettend lekker uit! Je zou het haast op eten, haha. Ik denk dat deze echt heel fijn is als je je haar veel aan de zon en zwembadwater hebt blootgesteld. Wat een oppepper zal dit dan geven!

 20. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ik ben nu stiekem wel benieuwd. De prijs is inderdaad wel heftig, maar als het echt werkt, heb ik dat er wel voor over. Heb al zo vaak geïnvesteerd in maskers die totaal niets doen, dat is pas écht weggegooid geld.

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Plus dat je er zo’n 2 tot 3 keer mee kunt doen, dus dan valt de prijs ook wel weer mee!

 21. Rowan Chanel
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Oh die wil ik ook eens gaan proberen! Hou van zulke verzorgende producten. Sinds ik mijn haar maar 2 keer per week was en iedere avond olie in mijn punten doe is mijn haar mooier en langer dan ooit.

 22. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ziet er heel erg goed uit! Leuk idee ook, met zo’n stokje.

 23. Kimberley
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Op die 1e foto dacht ik even dat ik naar Larissa keek. Jullie lijken zo veel op elkaar, echt leuk (Ik lijk zelf niet op mijn zusje namelijk)!

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Zo slim bedacht van jou! Ik ga je review even lezen, want was ook wel benieuwd naar de Yuge variant en of deze nu voor extra veel volume zou zorgen!

 24. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  dit zou wel heel lekker voor mijn droge koppie zijn ja!! ik ga eens kijken of ik het van de week kan halen 😀

 25. Mariëtte
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Als het de warme tint uit je haar haalt, is het dan wel een geschikt product voor redheads?

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   GOEIE VRAAG! Nooit zo over nagedacht eigenlijk. Als je rood haar hebt, kun je dan ook zilvershampoo gebruiken? Want zo’n effect heeft dit eigenlijk ook.

   • Mariëtte
    17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

    Ik heb het nooit geprobeerd, lijkt me een slecht plan voor mijn kleur rood (kastanjeachtig, niet worteltjes :)).

 26. Maaike
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Hi Serena, mijn haar is van nature ook al erg droog en het is een keertje ontkleurd en weer geverfd. Hierdoor is het dus nog een keertje extra droog en voelt het vaak ook aan als touw.. Maar nu ben ik allergisch voor -yl alcoholen en voor parfum.
  Welke producten kan ik dan het beste gebruiken? Ik heb al bij heel veel winkels gekeken, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar conditioners gevonden met -yl alcoholen en/of parfums 🙁

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Hi Maaike,
   in jouw geval zal ik gewoon lekker een maskertje gebruiken van pure ongeraffineerde coconut oil! Dat koop je oa bij Holland & Barrett. Beetje zacht maken/smelten in de magnetron, aanbrengen op droog haar. Uurtje laten intrekken en dan uitspoelen met shampoo. Works like a charm!

   • Maaike
    18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

    Wauw, dat is een goede. Dank je wel! Ik ga het direct dit weekend proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *