video | mijn bevalling

Goedemorgen! Ik MOEST gewoon even mijn eitje kwijt over de bevalling. In de video van vandaag vertel ik jullie dan ook over hoe alles is verlopen (vanaf het moment dat mijn vliezen braken tot aan de geboorte, en daarna).

Onze zoon Marshall Austin Chvojka is geboren op 29 april 2018 met 38 + 2 weken en een gewicht van 3102 gram. Hij doet het ontzettend goed! De borstvoeding ging meteen als een speer, vanaf dag 2 kwam hij al aan en na een week zat hij op zijn geboortegewicht en konden we buiten lekker aan de wandel.

Let op, deze video bevat enkele beelden van de bevalling die mogelijk niet voor iedereen even prettig zijn om te bekijken, dus houd daar graag even rekening mee.

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om naar mijn bevallingsverhaal te luisteren en mochten er nog vragen zijn stel ze dan bij de comments, dan doe ik mijn best om ze voor jullie te beantwoorden.

Wat een prachtige en ontzettend gave ervaring was dit! George en ik kijken er met een gerust hart op terug.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

111 Reacties

 1. daphne
  8 september 2018 / zaterdag, 8 september 2018

  7 jaar geleden keek ik altijd elke dag op je site.. en vandaag heb ik je weer opgezocht na 7 jaar..
  wat een mooie vrouw ben je nog steeds.. en een prachtige mannetje heb je …

  heel veel geluk met je prachtige gezin..

  ik ga je weer volgen 😀

  groetjes daphne

 2. 21 juni 2018 / donderdag, 21 juni 2018

  Wow, wat een filmpje! Geweldige ervaring en gefeliciteerd meid!

 3. Jana
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Van harte proficiat met de geboorte van jullie wonder<3! Dankbaar aan jullie om je bevallingsverloop, jullie mooie momenten met ons te delen! Geniet samen van jullie gezinsgeluk!

 4. Jana Billiet
  31 mei 2018 / donderdag, 31 mei 2018

  Van harte proficiat met de geboorte van jullie wonder<3! Dank je wel om je bevallingsverloop, jullie mooie momenten met ons te delen. Geniet samen van jullie gezinsgeluk!

 5. sigrid
  30 mei 2018 / woensdag, 30 mei 2018

  heel leuk en mooi om te zien; ik denk dat elke mama wel een traantje heeft gelaten en terug heeft gedacht aan een eigen bevalling <3
  wat een gebeurtenis hè, zo intens en indrukwekkend.
  geniet van je zoon!

 6. Marjan
  23 mei 2018 / woensdag, 23 mei 2018

  Ik ben blij dat jullie je prachtige zoontje Marshall Austin hebben genoemd en niet andersom, want bij Austin Marshall moest ik heel erg aan Aston Martin denken, het automerk… Veel geluk met je gezinnetje!

 7. Mama van peuter
  22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

  Hoi Serena!
  Gefeliciteerd met je baby, hij is echt prachtig en lijkt veel op zn papa☺️
  Ik heb je hele video gelachen maar op het eind kreeg ik traantjes, zo ontroerd!
  Ik vond jou al mooi maar mama zijn heeft je mooier gemaakt ?
  Mocht je ooit oppas nodig hebben..graag!!
  Xxx

 8. Lina
  19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

  Super interessant, bedankt dat je dit hebt gedeeld! Je bent echt een sterke vrouw! Veel geluk gewenst voor jullie gezinnetje <3

 9. Angie34
  19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

  Wauw, supermooi verteld. Herinner me meteen mijn 2 totaal verschillende bevallingen. Nogmaals van harte gefeliciteerd en geniet van deze mooie tijd. Liefs Andrea

 10. Micks
  19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

  Wauw wat een powervrouw ben jij he! Sowieso de prestatie op zich natuurlijk, maar hoe puur en eerlijk je dit in beeld brengt! Ik heb er nog geen ervaring mee maar ik ga dit zeker even bewaren voor als het ooit zo ver komt.

  • Mama van peuter
   22 mei 2018 / dinsdag, 22 mei 2018

   Mocht je een tip willen, neem een opgeladen telefoon mee en zorg dat je genoeg te doen en te snacken hebt mocht je toch de ruggenprik krijgen ?
   Ik lag voetbal te kijken en spelletjes te spelen tijdens de bevalling, echt heerlijk!

 11. Gabriella
  19 mei 2018 / zaterdag, 19 mei 2018

  Wauw Serena, zo knap en goed dat je je verhaal hebt gedeeld. Heb echt elke seconde van het verhaal zo vol zitten luisteren. Heel veel geluk met je gezinnetje toegewenst! Geniet ervan, volgens mij vliegt de tijd zo hard ( als ik ouders mag geloven).

 12. Marloes
  18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoon!
  Bedankt voor het delen van dit persoonlijke verhaal! Super mooi….ben ook 1x bevallen na breken v vruchtwater..was toen ook verbaasd maar idd wel lekker duidelijk dat het begint. Ben 2x bevallen en vond het echt een heftige maar mooie ervaring. ( zwanger zijn vind ik verschrikkelijk)Bizar wat je doormaakt zo instinctief ook. Daarom vond ik t ook super om jouw ervaring te horen. Bijzonder met de beelden erbij! En fijn dat alles goed gaat! En als t even minder gaat…ook dat is ok! Heel veel geluk! Liefs

 13. Kim
  18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Pfffff, hier een jankende zwangere hoor (30 weken van de 1e)! Toen jullie kleine Marshall ter wereld kwam. Prachtig!
  Bedankt voor het delen van je verhaal. Geen bevalling is hetzelfde, maar toch heel fijn om het een keer zo uitgebreid te horen! Ik dacht eerst; wil ik dit wel horen/zien? Maar absoluut geen spijt van. Wat ben je rustig, moedig en krachtig geweest.
  Geniet van je mooie gezin! En ik hoop nog veel meer inspiratie en moed van je verhalen op te kunnen doen! Bedankt!

 14. Michelle
  18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

  Wat een prachtige video! Jouw bevalling had ik graag als de mijne gehad. Die van mij is wat minder geweest.. Zal er niet te ver over uitbreiden, maar 23uur bezig geweest en heel heel veel pijn..
  Geniet lekker van je ventje, je mag trots zijn op jezelf!

 15. Saartjeee
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Lieve Serena en George, van harte gefeliciteerd met de komst van jullie mooie mannetje! Wat fijn dat je hierover verteld en dat je dit toch wilt delen met ons inclusief de persoonlijke maar mooie beelden. Heel veel liefde en geluk gewenst! Xoxo

 16. Nicky
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ik vond dit echt superinteressant, hoewel ik zelf geen kinderen wil. Mijn schoonzus gaat binnen enkele weken bevallen (uitgerekend op mijn verjaardag!) dus ik vind het wel fijn dat ik nu een iets beter beeld heb van hoe dat in zijn werk gaat, al is elk geval waarschijnlijk anders. En dus vond ik het ook heel fijn dat je zo open was (wat jij dan misschien tmi noemt) want dat soort dingen hoor je niet snel. Ik moet wel toegeven dat ik de meeste beelden van de bevalling zelf geskipt heb uit schrik dat ik iets ‘teveel’ zou zien, waar ik niet goed tegen kan. Een kleine tip zou misschien zijn om vlak daarvoor kort in een hoekje een melding te zetten? Helemaal ideaal zou zijn als ik zou weten hoeveel ik kan skippen, dat er dan bijstaat vanaf waar het weer haalbaar is voor mij. Al moet ik zeggen, toen ik de beelden in het mini zag voorbij komen, dat volgens mij ook heel goed meeviel dus misschien had ik gewoon wel kunnen kijken. Het is meer het idee dat er iets zou komen dat ik niet aankan denk ik. Nogmaals proficiat!

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   hee Nicky,
   je ziet geen tepels, vagina of bloed! Wel een Serena die pijn heeft en met oerkrachten een kleffe baby eruit perst, haha! Dat zie je niet ‘full frontal’ maar vanaf de kant waar George staat (naast mij), dus je ziet alleen Marshall die ineens KOEKKOEK omhoog wordt getild. Hoop dat ik dit genoeg heb beschreven voor je, zodat je kunt bepalen of je de beelden alsnog terug kunt kijken, of juist niet!

   • Nicky
    18 mei 2018 / vrijdag, 18 mei 2018

    Hoi Serena, nee dat dacht ik dus al! Het was meer de vrees dat dat zou komen (al zou een tepel me weinig doen hoor, het gaat meer om bloed en dat soort dingen) doordat er ook een kleine waarschuwing bij het filmpje stond. Het grappige is dat ik per ongeluk net niet ver genoeg had gespoeld dus dat van die kleffe baby had ik nog net meegekregen 🙂 vind het heerlijk hoe down to earth je met dat soort dingen bent. Ik heb echt een hoop bijgeleerd door jouw filmpje te bekijken en ik ben nu nog nieuwsgieriger naar mijn nichtje binnenkort 🙂

 17. Julie
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Wat heb je dat fantastisch gedaan!

 18. Marieke Caspers
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Hoi Serena! Gefeliciteerd met jullie mooie gezonde zoon!
  Leuk om te horen, heb je video gekeken met mijn dochtertje van 15 weken op mijn borst 🙂 mooi, eerlijk en realistisch verteld.
  Je ziet er geweldig goed en gelukkig uit, hoop dat jullie heerlijk genieten van jullie kindje, alle clichés zijn waar!

 19. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  wat prachtig ik vind dat je het echt goed hebt gedaan!!

  Ik heb een vraagje heb je misschien tips voor mijn blog voor meer bezoekers en gewoon tips want ik doe het nog niet zo lang en ik plaats elke woensdag en vrijdag een review van make-up. dus heb je misschien tips???

 20. Hester
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Wat een SUPER video is dit. Je praat zo relaxed en blij. Heel erg leuk dat je dit met ons allemaal wilde delen. Ik denk dat deze video ook zo goed is om te kijken voor vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn en nog moeten bevallen. Ik moest wel lachen om dat fragment “wat een kleffe zooi” hihihi. Heerlijk nuchter Serena!

 21. Rowan Chanel
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Wat een mooie video is dit zeg.. Ik vind het ook gewoon echt cool dat je dit met ons deelt!
  En wat zie je er mooi uit tijdens je bevalling <3

 22. Romy
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ik ben 9 weken bevallen van Flynn.

  Jou verhaal is bijna hetzelfde als de mijne!
  Zo grappig ook 8 uur overgedaan zonder pijnstilling. Heb 2 uur in de douche gestaan om de weeën op te vangen. Dat hielp wel. Al die gedachtes die jij had en opnoemt in jou video had ik ook. Zo herkenbaar!
  Toen Flynn eruit kwam dacht ik wat is dat nou voor een zak aardappels!

  Maar voor nu genieten!
  Ze zijn zo snel groot je ziet ze bijna elke dag weer gegroeid zijn!

 23. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Wat een mooie en lieve video. Heel heel veel geluk samen

 24. lisanne
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  super filmpje.. heel mooi hoe je het vertelde en liet zien!
  nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!

  Mijn vliezen braken ook met precies 38 weken en ook in bed.
  ik kreeg meteen weeën om de 20 seconden en ontzettend heftig.. ik heb ook in bad gezeten en dat werkte wel aardig omdat ik beugels had om de pijn tegen weg te drukken en duwen.
  Ik vond de ontsluitingsweeën heel heftig, maar de persweeën deden totaal geen zeer..
  Mijn bevalling duurde, vanaf de waterval, 5 uur en 39 minuten en het is ondertussen alweer 6 maanden geleden dan onze Evy-Mae geboren is!

  Geniet onwijs van je kleine man.. het gaat zo snel!
  fijne zwangerschapsverlof nog en geniet vooral van elkaar!

 25. Jolien
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat een mooie video! Ik heb zelf totaal geen kinderkriebels op dit moment, maar vond het toch heel interessant om te zien en horen. Je klinkt helemaal gelukkig. Geniet ervan!

 26. Lisanne
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Ohhh gefeliciteerd, ik schiet helemaal vol. Ben zelf 8 maanden geleden bevallen, bijna exact zoals jij. Wat nou kindje naar beneden ademen :’) eruit met die zooi!

  En toch, zou het zo weer willen meemaken.

  Geniet geniet geniet! Het gaat te snel!

 27. Albertina Termijn
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Alsnog van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon. En wat bijzonder dat je deze geweldige gebeurtenis met ons wil delen. Ik vind het fijn om te horen dat je een mooie bevalling hebt gehad waar je met een goed gevoel op terug kijkt, want dat is volgens mij niet altijd het geval. Er rust vaak toch nog een taboe op pijnstilling terwijl veel vrouwen volgens mij niet beseffen wat voor positief effect dit heeft op de hele bevallingservaring. Ik dacht het bij de eerste ook wel even allemaal zelf te kunnen doen en werd overvallen door de intensiteit en de kracht van de pijn. Ik wist werkelijk niet waar ik het moest zoeken, kon eigenlijk alleen maar dansen en springen van de pijn. Mijn man had al 2 bevallingen mee gemaakt en heeft toen snel een ruggeprik voor me geregeld. Ik ben achteraf zo blij dat hij dat heeft gedaan, want daarna werd het een hele mooie, fijne bevalling waarvan ik me iedere minuut nog kan herinneren. Ook bij de 2de heb ik heel snel een ruggeprik genomen en het werd een hele relaxte bevalling. Ik kijk op beide bevallingen met een heel fijn gevoel terug. Het waren hele bijzondere gebeurtenissen waar ik zonder pijnstilling maar weinig van zou hebben meegekregen. Nu heb ik prachtige herinneringen aan beide bevallingen, want het is echt een hele bijzondere gebeurtenis, zoals je inmiddels zelf hebt ervaren ;-). Heel veel geluk gewenst samen.

 28. 16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Mooie video, wat fijn dat alles zo goed is gegaan en je het als fijn hebt ervaren. Lekker genieten van elkaar!

 29. Monique
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat een prachtig bevallingsverhaal en wat een ubermooie zoon! Ik kan me voorstellen dat je trots bent op hoe Marshall, George en jij als een team zijn bevallen. Het is niet alleen zwaar voor moeder en kind, maar ook voor de vader, die intens meeleeft, maar fysiek niet veel kan bijdragen.

  Over een kleine 3 maanden ben ik zelf aan de beurt om te bevallen van een (hopelijk net zo gezonde en mooie) zoon, mijn eerste kind. Wat vind ik het dan ook ontzettend fijn dat je zo zonder doekjes erom te winden verslag doet van jullie bevalling. Mensen denken vaak dat je alleen maar horrorverhalen hoort, maar het tegendeel is waar. Eigenlijk kijken de meeste vrouwen met trots terug op hun bevalling. Soms ging het snel, soms ontzettend langzaam, maar het is een oerkracht waarvan je van tevoren niet weet dat je hem in je hebt. Het gaat ongetwijfeld ontzettend pijn doen, maar ik heb een vriendin horen zeggen; “ga er maar vanuit dat je het gewoon kunt”. Heel fijn, want iedereen is eerlijk en zegt dat het vast wel goed gaat komen. Verzetten is toch zinloos; je moet het eindresultaat in gedachten houden.

  Wat een ontzettend mooie beelden ook. Erg fijn dat je het gewoon in beeld brengt zoals het was. Het geeft mij het vertrouwen dat ik het ook kan! Heel veel geluk met Marshall en George!

 30. Nikita
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Heel erg leuk om te horen, vind ook de verschillen met België ppvallend. Ben wel blij dat het zo goed gegaan is, ikzelf ben ingeleid geweest en na 14 uur weeën is het toch keizersnede geworden. Toen ik binnen moest had ik al 3,5 cm ontsluiting dus ik dacht, tegen de namiddag is dat hier allemaal in orde, is een beetje anders gelopen hihi

 31. mariemarie
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Bedankt om je verhaal te vertellen! Ik vond het super interessant.

 32. Kim
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat een prachtig bevallingsverhaal en wat super tof dat je dat deelt, vooral ook met je beelden erbij. Heel mooi om te zien, kreeg er zelfs tranen van hihi.
  Je ziet er prachtig uit, je straalt echt helemaal en jullie hebben echt een prachtig kindje op de wereld gezet.

  Heel veel liefs, Kim

 33. suzanne
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Het is je van harte gegund! wat een mooi eerlijk verhaal!

 34. Mieke
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Heel mooi!
  Fijn dat jullie zoontje het zo goed doet!
  Ik merk toch verschillen met hoe het hier in België verloopt. Zo moest ik bijvoorbeeld meteen naar het ziekenhuis zodra mijn water gebroken was. Helaas is het een keizersnede geworden waardoor mijn eerste moment met ons meisje een beetje vaag is. En ik haar ook snel weer moest afgeven.. Ze heeft de eerste maanden fel last gehad van haar darmen (krampen en moeilijke stoelgang) en door het harde duwen kwam de melk dan ook weer omhoog.. ik had haar quasi continu bij me en was zo moe! Maar het was het meer dan waard!!
  Geniet van julie ventje!

 35. Nienke
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat ontzettend prachtig om te horen/zien! Inderdaad best persoonlijk, maar ik heb de volle 30 minuten geluisterd/gekeken en vond dat je het zo mooi vertelde, echt vanuit jezelf en je hart!

  Moest ook onwijs denken aan mn eigen bevalling een jaar geleden en ik had een aantal keer een “ja dat had ik ook!” haha! Het is gewoon heel bijzonder! En dan ben je in ene ouders van zo’n klein hummeltje ❤️

  Veel geluk samen!!

 36. Ashling
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat een prachtig verhaal! Bijzonder om te lezen en te zien. Dankjewel voor het delen. Geniet van jullie prachtige zoon!

 37. Lizzy
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat een mooi en eerlijk verhaal! Ja het is hard werken voor een flink aantal uur, fijn dat je zo de regie hebt kunnen houden (heel belangrijk denk ik) zodat de pijn onder controle bleef en je nog prima wist wat wanneer te doen. Uiteraard ook met ondersteuning vd verpleging en George. Verontschuldig je niet voor de pijnstilling, das echt niet nodig, het maakte het voor jou zo’n gave ervaring! Bedankt voor je verhaal, wie weet ga ik het ook ooit nog eens meemaken 🙂

 38. 16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd! Wat een boeiend, leuk, vrolijk en lekker nuchter verhaal. Veel plezier en geluk met z’n drietjes.

 39. Eline
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Oh wauw Sereen wat een prachtige video! Ik heb hier met kippenvel, tranen in m’n ogen en een lach op m’n gezicht naar zitten kijken. Een vriendinnetje van me is hoogzwanger nu, de eerste van onze vriendengroep dus ook de eerste in mijn naaste omgeving waarvan ik het bewust meemaak. Ik vond het zo fijn om dit te zien, het geeft een geweldig beeld van wat haar te wachten staat, en mij (hopelijk!) later ook. Dankjewel hiervoor! Heel veel geluk met Marshall, ook voor George!

 40. Anna
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Ik volg je al heel lang en ik ben eigenlijk iemand die niet snel reageert op posts, maar bij deze kan ik het echt niet laten. Wauw Serena wat prachtig hoe je dit vertelt, je ziet gewoon dat je zo gelukkig bent. Je mag trots zijn op hoe je dit hebt gedaan. Ook de manier waarop je dit uitgelegd hebt is zo duidelijk en vrolijk. Ik wens jullie super veel geluk samen!

 41. Melissa
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Wat fijn dat alles zo goed is gegaan en dat jullie er zo positief op terug kijken!
  Mooi dat je alles zo eerlijk verteld, heerlijk heb met plezier geluisterd, en een traantje gelaten! Nogmaals heel veel liefde en geluk gewenst met jullie prachtige mannetje xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *