Zorgt dit product echt voor ‘the best skin of my life’?

Eén van de nieuwste make-up producten van Charlotte Tilbury heet Hollywood Flawless Filter, een complexion booster voor een superstar youth glow. De verwachtingen zijn in elk geval hoog, aangezien dit product een magical, revolutionary ‘flawless filter’ over de huid heen legt voor the best skin of your life! Nou, dat klinkt alvast zeer veelbelovend.

Laat ik voorop stellen dat ik in eerste instantie dacht dat dit product een FOUNDATION zou zijn. Dat is Hollywood Flawless Filter dus niet. Het is een zogeheten complexion booster, met de eigenschappen van een (getinte) gezichtsprimer en de glow van een highlighter, resulterend in een effect vergelijkbaar met je favoriete digitale filter.


Je kunt het op zichzelf aanbrengen als je van een lichte, glowy dekking houdt. Breng het ONDER je foundation aan, of blend het MET je favoriete foundation voor extra dekking en glow. Ook kun je het alleen aanbrengen op de gedeeltes die je extra wilt laten stralen, zoals je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog. Hoe je het ook aanbrengt, in alle gevallen belooft het voor een perfect, verhelderend, soft-focus effect te zorgen.

Verpakking & applicator


Zoals alle verpakkingen van Charlotte Tilbury is ook de Hollywood Flawless Filter gehuld in een glazen flacon met roségouden dop en belettering. Mooi strak en chique. De flacon bevat 30 ml product.


Toen ik de dop opendraaide verwachtte ik een pompflacon, dus ik was heel verrast om een jumbo lipgloss applicator (de zogeheten ‘doe foot’ applicator) aan te treffen. Op zich snap ik deze keuze wel, omdat Hollywood Flawless Filter onder andere bedoeld is om bepaalde plekken in je gezicht mee te highlighten. Toch had ik een pompflaconnetje iets gemakkelijker en ook hygiënischer gevonden.

Ingrediënten


In Hollywood Flawless Filter bevinden zich de volgende ingrediënten;

Aqua/Water/Eau, Hydrogenated Didecene, Mica, Glycerin, Propanediol, Squalane, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Isoamyl Laurate, Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Sodium Chloride, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxyacetophenone, Polyglyceryl-4 Isostearate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Glycosaminoglycans, Hoya Lacunosa Flower Extract, [May Contain/Peut Contenir (+/-): Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Titanium Dioxide (Ci 77891).

De aanwezige polymeren ‘vullen’ je huid een beetje op, waardoor poriën lijken te verdwijnen. Het geeft je huid een glad ge-airbrushed effect. Ook de gebruikte poeders zijn zeer fijn gemalen en zorgen ervoor dat lijntjes en poriën er veel gladder uit zullen zien. Dit resulteert in het soft-focus effect van de huid. Alsof er een digitaal filtertje overheen is gegooid, maar dan in real life. Mica reflecteert het licht op subtiele wijze, waardoor je huid een schitterende, natuurlijke glow zal krijgen.

De aanwezige oliën hydrateren en verzorgen je huid en geven het een prachtige, natuurlijke glow. Caprylic/Capric Triglyceride bijvoorbeeld is gefractioneerde kokosnoot olie, een lichtgewicht en snel intrekkende olie. Maar ook glycerine en squalane zullen bijdragen aan een mooie, gezonde en glanzende huid. Hollywood Flawless Filter bevat een piepklein beetje Porcelain Flower Extract, een verhelderend ingrediënt met natuurlijke anti-oxidante en ontstekingsremmende eigenschappen dat de microcirculatie in de huid verhoogt en de huid laat stralen.

Dekking & textuur


In totaal zijn er 7 kleuren verkrijgbaar. De kleur die ik opgestuurd heb gekregen is nummer 4, medium. Dit wordt omschreven als een neutral golden yellow en matcht het beste bij Charlotte Tilbury Magic foundation of Light Wonder foundation in de kleur 6.

Swatch;

De kleur matcht perfect bij mijn eigen huidkleur en de dekking is heel transparant te noemen. In het ene licht lijkt het eigenlijk net een concealer, maar in het andere licht weerkaatst het juist weer heel sterk en zie je een mooie, metallic glans die niet per se koel (zilver) is, maar ook niet per se warm (goud). Beetje ertussen in, champagne. De textuur is lekker romig en laat zich gemakkelijk verdelen over de huid met zowel je vingertoppen, kwast of beautyblender.

Resultaat

Je kunt het Hollywood Flawless filter op verschillende manieren dragen, en ik heb besloten om het OVER de foundation aan te brengen op de plekken die ik normaal gesproken highlight met concealer. Dus onder mijn ogen, voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen, cupidoboog en kin. Het aanbrengen gaat prima met de grote applicator en eenmaal aangebracht vind ik de kleur en glans toch wel wat warms hebben. Het lijkt een beetje champagneachtig goud.


Zo ziet mijn huid eruit nadat ik het heb geblend met de beautyblender. Het laat een fractie meer dekking achter en een mooie, gezonde Hollywood glow.


Links draag ik alleen foundation en rechts draag ik de Hollywood Flawless Filter. Het filter geeft mijn huid een prachtige, verhelderende glow, maar in bepaald licht is het – naar mijn mening – echter iets té sterk voor op bepaalde plekken. Zo vind ik het erg mooi op de jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog, maar niet op mijn voorhoofd en kin: het lijkt op die plekken eerder te glanzen van vetheid.


Zo ziet het eruit met de rest van mijn make-up. Ik vind de extra (subtiele) dekking erg fijn, en ook heb ik het idee dat het mijn huid inderdaad wat gladder doet lijken.

Eindoordeel

Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit product. Ik denk dat het zeker uitkomst biedt wanneer je een hele matte (full coverage) foundation gebruikt die zo mat is dat het bij wijze van spreken het ‘leven’ uit je gezicht zuigt. Door het met een klein beetje Hollywood Flawless Filter te mengen geef je je gezicht dan weer die gewilde, dewy finish.

Als highlighter, wanneer je het over je foundation heen aanbrengt, vind ik het effect erg mooi, al moet je het wel echt met mate gebruiken en zou ik het persoonlijk niet op het voorhoofd en kin aanbrengen.


De foto hierboven is genomen aan het einde van de dag. Bij mij, maar ik heb een gemengde huid, ziet het er op bepaalde plekken niet glowy maar juist vettig uit. Als je van nature een droge, doffe huid hebt kan het wellicht wel erg mooi staan.

Hoewel ik dat beetje extra dekking en gladheid een fijne bijkomstigheid vind, kan ik het idee toch niet van me afschudden dat dit product eigenlijk gewoon een vloeibare highlighter is. Op de huid heeft het namelijk eenzelfde soort effect. Nu bevat Hollywood Flawless Filter wel hele fijne huidverzorgende en gladmakende ingrediënten die je het ‘soft focus effect’ geven, dus in mijn ogen is dit een vloeibare highlighter met iets extra’s. En daar betaal je dan ook extra voor.

Geeft dit product mij the best skin of my life? Nee, ik vind van niet. Voor mij is het Hollywood Flawless Filter een extra stap in mijn make-up routine die ik eigenlijk niet per se nodig heb. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven kan dit voor mensen met een droge, doffe huid wel heel veel verschil gaan maken. En ook denk ik dat dit een fijn product is om te combineren met je supermatte (full coverage) foundation.


Als je de huid op bovenstaande foto’s mooi vind, dan is dit product wel iets voor jou. Persoonlijk vind ik dit veel te shiny, maar ik weet dat mijn vriendin Nena dit bijvoorbeeld heel erg mooi vindt. Zij heeft zelf een droge huid en vind glanzende oogleden ook heel mooi (terwijl ik denk, ik heb ze liever mat!). Het is dus echt een kwestie van smaak. De reviews op CharlotteTilbury.com zijn in elk geval lyrisch, dus er zijn genoeg mensen die hier wél heel blij mee zijn. It’s just not for me!

Prijs & verkrijgbaarheid


Het Hollywood Flawless Filter van Charlotte Tilbury kost €40,- (30ml) en is verkrijgbaar via de Bijenkorf, zowel in de online shop als in de filialen in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Wat vind jij van het Hollywood Flawless Filter, is het iets dat jij graag zou gebruiken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
fotografie; An Dang van The Beau Parlour & Serena Verbon

22 Reacties

 1. no thanx
  26 mei 2019 / zondag, 26 mei 2019

  Dagcreme , Hollywood Filter , de primer, de foundation, de concleaner, en ook nog een poeder er bovenop..?
  Dit is gewoon je huid dicht plamuuren de huid kan niet meer ademen, krijgt heen zuurstof de porien zijn gevuld met bovenstaande producten , dat een goede mix is om pukkels, meeeters, rode vlekken, droge huid, geirriteerde huid te crieeren.

 2. 22 augustus 2018 / woensdag, 22 augustus 2018

  Ik lees dit nu pas! ? Maar is dit niet gewoon net zoiets als die Becca vloeibare highlighters?

 3. 17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  wow hier heb ik echt wat aan voor mijn blog! het is zo mooi geregeld en mooi enzo ik wil dat ook!

  ik heb een vraagje heb je misschien tips voor mijn blog voor meer bezoekers en gewoon tips want ik doe het nog niet zo lang en ik plaats elke woensdag en vrijdag een review van make-up. dus heb je misschien tips???

 4. Christel
  17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

  Ziet er goed uit,

  Vraagje, ik heb droog velletje, en gebruik nu Kabuls en mineraal poeder, en dan heb ik geen schilfers. Nu ik gebruik beetje highlighter op jukbeenderen en cupidoboog. Maar beetje glow zie ik heel graag. Zou dit iets voor me kunnen zijn om onder mijn poeder aan te brengen ?

  Dank u
  Liefs Christel

  • Christel
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Kabuki echt automatische correctie maakt er soms wat van. Pfff

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   hi Christel,
   ik denk van wel! Maar er bestaat denk ik ook minerale highlighter? Als je huid heel gevoelig is en aanleg heeft voor eczeem zou ik het eerder bij mineraal poeder houden. Is dit niet het geval dan kan dit, of een andere vloeibare highlighter, zeker voor het gewenste effect zorgen!

 5. Denise
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Voor mij ook net iets teveel glow als je het over het gehele gezicht draagt. Als highlighter is het wel erg mooi!

  X

 6. Demi
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Ik heb ‘m een tijdje geleden bij Bijenkorf in Rotterdam gekocht. Heel fijn voor onder je foundation of BB cream, of een heel klein beetje op de jukbeenderen voor glow. Inderdaad niet voor over heel je gezicht.. Maar ik ben dol op dit product!

 7. 16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Het leek in de eerste instantie een super fijn product maar eenmaal aangebracht vond ik het effect toch te minimaal. Niet dat het jou niet staat ofzo maar ik had er meer van verwacht toen ik de naam van het product zag ?.

 8. Nikkie
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Ziet er goed uit!

 9. 15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  Fijne review! Ik kan van mijzelf gedurende de dag al een beetje gaan glimmen, dus zo’n product sla ik liever over!

 10. Marianne
  15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  Bedankt voor je review. Ik heb bij matte foundations inderdaad snel het ‘levenloze’ effect. Voor mij is de clinique even better glow foundation een goede optie. Zo te zien glimt deze veel sterker. Heb je hem ook zonder foundation geprobeerd?

  Gefeliciteerd ook met de kleine!

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   hi Marianne,
   allereerst bedankt voor je felicitaties!
   Ik heb dit product ook zonder foundation geprobeerd, maar persoonlijk vind ik dat geen mooi effect geven bij mij, omdat het amper dekt. En I NEED MY COVERAGE!

 11. 15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  ik heb hier heel veel positiefs over gehoord, ik ben heel nieuwsgierig geworden na je gemengde gevoelens haha. 🙂

 12. Emke
  15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  Goede foundation zijn nu éénmaal duur. Maar deze is toch echt mooi! Zoals je zegt: het leven uit je gezicht zuigt. Jaa zoiets zoek ik al lang. Ik heb vaak dat foundations vlak zijn, ik wil toch wel wat meer kleur en frisheid op mijn gezicht. Bronzer, blush en highlighter kunnen alles weer oppakken. Maar als je weinig tijd hebt voor alle stappen zoek ik toch een foundation die kleur in mijn gezicht aanbrengt. Ik ben er heel benieuwd naar!

 13. 15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  voor vergelijking met de prijs en effect, zou ik het niet aanschaffen. Er zijn prachtige producten voor minder geld, die een mooi effect geven en hetzelfde resultaat kan creëren. Wel een mooi en uitgebreid review weer. Liefs Soraya

 14. 15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  het lijkt mij wel een fijn product aangezien ik dus ver van een vette huid heb!! meer droog en mat is mijn huid, ja ben nieuwsgierig naar dit product geworden en ga zeker even kijken of het wat is voor mij

 15. 15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  Wat een duidelijke en informatieve review om te lezen, heel fijn! Ik had dit product altijd inderdaad al lovend voorbij zien komen maar jammer dat het niets is voor jou. Ik twijfel of het iets is voor mij…

 16. Son
  15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  Dit effect heb ik (helaas) dagelijks al van mijn vettige huid ?
  Ik reageer eigenlijk alleen eventjes om jou te feliciteren met jullie prachtige zoon ( loving his name) en te complimenteren dat je zo vooruit hebt gewerkt ivm de kraamperiode.
  Weer een bevestiging dat je een echte prof bent!

  • Serena
   Auteur
   17 mei 2018 / donderdag, 17 mei 2018

   Wat een mooi compliment, dankjewel! Lief! 🙂

 17. 15 mei 2018 / dinsdag, 15 mei 2018

  Ik ben ook bezig met mijn review over de Hollywood Flawless Filter. Zelf heb ik een super vettige huid, dus heb ik van mezelf al een “shiny” skin. Dit product is voor mij echt een no-go om onder mijn foundation te doen. Persoonlijk gebruik ik het alleen als highlighter boven op mijn foundation voor mijn jukbeenderen. Ook niet echt ideaal want ik ben zelf meer een liefhebber van poeder highlighters. Wat jij zegt, ik denk dat mensen met een droge of doffe huid dit geweldig gaan vinden! Mooi product maar helaas niet voor iedereen geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *