L’Oréal x Balmain lipsticks review, swatches en prijzen

Vorige maand kon ik eindelijk een item van mijn bucket list schrappen; ik mocht aanwezig zijn bij de Balmain fashion show in Parijs. Toen ik het mailtje in mijn inbox kreeg slaakte ik een klein gilletje en sprong van mijn stoel voor een dansje. Ik kon het haast niet geloven. Wow, voor mij echt een droom die uitkwam!


Balmain is één van mijn favoriete – misschien zelfs favoriete – fashion huizen. Balmain is sexy, uitdagend, rebels, een klein beetje street, maar dan met een vrouwelijke, elegante touch. Ik houd vooral van alle details en overdaad aan borduursels en versieringen op de spektakelstukken. De designs van Balmain heb ik altijd al mooi gevonden, nog voor Olivier Rousteing het stokje 6 jaar geleden van Christophe Decarnin overnam als creative director. Ik hield destijds mijn hart vast (zou Olivier de karakteriserende Balmain vibe kunnen vasthouden?), maar inmiddels is gebleken dat hij het geweldig doet. Zijn designs stralen overduidelijk Balmain uit terwijl hij er toch heel erg zijn eigen touch aan heeft gegeven.

Tijdens de show van Balmain had ik gordelroos, maar ik MOEST en ZOU aanwezig zijn dus ik heb me echt naar de show gesleept. Ik wilde dit voor geen goud missen. Eindelijk een excuus om mijn mooie Balmain jasje weer eens uit de mottenballen te trekken! Ik ben zo blij dat ik ben gegaan, ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken en met volle teugen genoten. Een dag om nooit te vergeten. Daarna werd ik helaas nog veel zieker en ben ik met de eerstvolgende Thalys naar huis gereden, maar hee, deze ervaring pakken ze nooit meer van me af!


Je begrijpt, toen ik hoorde dat Balmain en L’Oréal de handen ineen hadden geslagen en samen een prachtige lipstickcollectie zouden lanceren, sprong ik een gat in de lucht! Deze unieke capsule collectie bestaande uit 12 fashionable, matte lipsticks is onder te verdelen in 3 tribes; de Rock Tribe (blauwe hulzen), de Couture Tribe (zwarte hulzen)  en de Glamazone Tribe (groene hulzen).

Benieuwd hoe bijzondere kleuren als legergroen, koningsblauw of pimpelpaars me staan? In de video hieronder swatch ik alle 12 de lipsticks en geef ik meteen mijn eerste indruk.

In Nederland zijn de volgende 6 kleuren beschikbaar;


van links naar rechts;
Color Riche x Balmain 902 Legend
Color Riche x Balmain 355 Domination
Color Riche x Balmain 467 Freedom
Color Riche x Balmain 246 Confession
Color Riche x Balmain 647 Urban Safari
Color Riche x Balmain 905 Balmain Instinct


De kwaliteit is zoals we gewend zijn van L’Oréal; intens gepigmenteerd, romig en hydraterend voor de lippen (ondanks de matte finish) en een draagduur van zo’n 4-5 uur. Maar waar ik vooral erg over te spreken ben zijn de luxueuze hulzen en de verrassende kleuren. Heel ‘out of the box’ en zeer gedurfd.

Eerlijk toegegeven, bij sommige kleuren had ik mijn twijfels, maar eenmaal aangebracht op de lippen pakken ze verrassend flatteus uit en geven ze me een instant fashion gevoel. Als beautylover (en Balmain lover) kan ik deze gewaagde kleuren alleen maar toejuichen!

De prijs per lipstick is €14,99. De bovenstaande 6 kleuren zijn reeds verkrijgbaar (in gelimiteerde oplage) bij een Etos of Kruidvat filiaal bij jou in de buurt. Wacht dus niet te lang met shoppen!

Ik ben benieuwd welke van de 12 kleuren jullie mij het mooiste vonden staan en welke kleur jij zelf graag zou willen toevoegen aan je stash? Laat het me even weten bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

31 Reacties

 1. 13 november 2017 / maandag, 13 november 2017

  Wat knap dat je ondanks je gordelroos naar de show van Balmain bent geweest! Ik vind de lipsticks er zo luxe uit zien. Zelf zou ik voor nummer 355 Dominion gaan. Thnx voor je leuke artikel!

 2. 9 november 2017 / donderdag, 9 november 2017

  prachtige samenwerking, helaas zijn de kleuren wel erg extreem op de lippen. ik vind helaas weinig gangbare kleuren erbij zitten. liefs soraya

 3. Emke
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Deze collectie is zo mooi! Ik mag van mezelf deze maand niks kopen, maar volgende maand mag ik van mezelf een leuke kleur van deze collectie aankopen! Ik vind Confession een prachtige kleur! x

 4. 4 november 2017 / zaterdag, 4 november 2017

  Sommige kleuren vind ik niet echt draagbaar, maar ik vind de vormgeving echt ontzettend mooi. Zo prachtig en luxe 🙂 heel mooi!

 5. 3 november 2017 / vrijdag, 3 november 2017

  Wat een toffe collectie zeg, de verpakkingen zijn ook zo mooi!

 6. 3 november 2017 / vrijdag, 3 november 2017

  Ik vind dit zo’n gave collectie!

 7. Jo
  2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  De verpakking is echt prachtig maar vind de kleuren niets bijzonders.

 8. Matanja
  2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  Jouw staat ook echt alles!
  Die groene, grijze en paarse kleuren vind ik je wel goed staan.
  Ligt ook aan jouw getinte huidskleur denk ik want bij mij staan zulke kleuren echt niet op mijn lippen, dan loop ik echt voor paal hahaha (maar mijn huidskleur is ook veel lichter)
  Die rode kleuren staan je ook mooi!

 9. 2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  gave verpakkingen! leuk dat groene, alleen de kleuren zelf zijn niet mijn ding behalve Color Riche x Balmain 246 Confession

 10. 2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  Wow! Confession vind ik prachtig!

 11. Anita te Gussinklo
  2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  Leuk, ik vind de Color Riche x Balmain 246 Confession het mooist.

 12. 2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  Mooie lipsticks. Ik gebruik zelf vaak maar 2 kleuren roze en lichtrood.De rest minder vaak.

 13. 2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

  Ik vind de box waarin de lipsticks zitten zó mooi! Ik zag het al bij Vera een tijdje geleden en ik werd stiekem wel jaloers hahah. Er zitten zeker paar lipsticks ertussen die mij heel goed zouden staan maar ook enkele die ik nooit zou aanraken. De tubes waarin de lipsticks zitten is ook zeer mooi vormgegeven. Balmain en LÓreal hebben zeker hun best gedaan, super mooie collectie!

 14. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Vind jammer dat er niet meer van de gangbare kleuren in de winkels zijn. De lichte kleuren vind ik te licht, de grijze en groene zou ik niet dragen. Rood heb ik al zoveel. Alleen de paarse is dan eigenlijk ff wat anders, maar wel draagbaar. Wel fijn dat je deze kleuren bij elkaar geswatcht hebt! Zag ze in de etos zonder tester, dus had ook geen idee welke kleuren t nou allemaal waren! Ik vind wel een tof collectors item!

 15. Cindy
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  WoW wat ben je laat met je artikel!
  Deze lipsticks zijn op 21september uitgekomen en waren in enkele dagen in elke winkel sold out… zonde om de mensen te maten kwijlen op een product dat ze niet meer kunnen verkrijgen …

  • Serena
   Auteur
   1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

   hi Cindy,
   de 6 kleuren die ik laat zien in dit artikel liggen sinds vorige week bij de Kruidvat en Etos en zijn gewoon volop verkrijgbaar!

   • Lotte
    3 november 2017 / vrijdag, 3 november 2017

    In België zijn ze volgens mij inderdaad al van vorige maand uitverkocht in de meeste winkels. Sommige winkels dachten dat er nog een extra levering zou komen maar waren daar allemaal niet zeker van.

 16. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Mooie lipsticks! Ik vind zelf de blauwe juist fantastisch staan bij je, maar kan me voorstellen dat het iets is wat je niet snel draagt als je het niet gewend bent. Jammer dat ze hem niet in Nederland verkopen, zou hem zelf graag aan m’n collectie toevoegen. Verder vind ik die lichte met het shimmertje ook erg mooi staan bij je, ben alleen bang dat die voor mij wat minder is omdat mijn lippen van zichzelf al behoorlijk licht zijn. Fever vind ik ook prachtig bij jou en zou mijzelf denk ik ook wel goed staan. Misschien toch maar eens kijken of ik ze uit het buitenland kan bestellen…

  • Elisabeth
   2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

   de blauwe is wel te koop bij bol 🙂

   • 2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

    Tof, dankjewel!

 17. Syl
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  De donkergroene vind ik echt heel gaaf. Even kijken of ik die nog ergens kan scoren

 18. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Ik dacht dat die kleuren echt niets zouden worden, maar ze staan je echt allemaal prachtig!

 19. Petra
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Echt, ze staan je gewoon allemaal! Alleen de hele lichte nude en de blauwe waren wat minder. Ik vond de lipstick in de kleur van je blouse denk ik het allermooist:)

 20. Kelsey
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Ik baal zó erg dat die burnt orange kleur niet los verkocht wordt. Why L’oreal, why?!

 21. Rita
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Heel mooi, inderdaad mooier op de lippen dat je in eerste instantie zou denken!De donkere kleuren, zoals legend en balmain instinct staan verrassend goed.

 22. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Wauw, ik vind ze heel erg toff! Ze pakken inderdaad mooier uit dan ik had verwacht.

 23. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Wauw, heel mooie kleuren! Die verpakking is ook echt zo gaaf.

 24. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Ik ben echt een sucker for packaging ♡ love them all! 😀

 25. 1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Ik vind ze echt gorgeous, en dan met name de verpakking! 🙂

 26. Elisabeth
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Wauw ! Ik vind vooral die groene hulzen prachtig! Echt zo’n luxe uitstraling van vroeger. Ik vind deze 6 kleuren wel mooi maar niet spectaculair. Ik geloof dat bol.com 10 verschillende kleuren heeft maar daar zijn er al een paar uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *