Hoe werkt de hyaluron-filler crème van Eucerin? (+ winactie)

Een tijdje geleden schreef ik over de Even Brighter lijn van Eucerin die ik maandenlang heb getest. En hoewel ik hier zeer tevreden over ben heeft Eucerin mij weten te overtuigen ook hun nieuwe lijn te proberen. Deze lijn heet Hyaluron-filler en ik heb hiervan de dagcrème, nachtcrème en oogcontourcrème getest.


Wat huidveroudering betreft bestaan er intrinsieke en extrinsieke factoren. Op intrinsieke factoren (zoals je genen) heb je weinig invloed. Op de extrinsieke echter wel! 90% van alle huidveroudering wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de zon. Daarom is een dagcrème met SPF ook zo belangrijk. Ook is het belangrijk dat de huid gehydrateerd blijft om (droogte)lijntjes te voorkomen.

De Hyaluron-filler lijn is anti-age en dus speciaal bedoeld om de huid een jongere uitstraling te geven. Nu bof ik heel erg met mijn genen (dankjewel papa en mama) dus van diepe rimpels heb ik (nog) geen last, maar het leek me erg interessant om wat dieper in te gaan op deze lijn en de actieve ingrediënten goed onder de loep te nemen.

Hyaluronzuur

Zoals de naam van deze lijn al laat doorschemeren, is het actieve ingrediënt uit de Hyaluron-filler lijn… je raad ’em al… hyaluronzuur. Maar wat is hyaluronzuur precies?

Hyaluronzuur is een polysaccharide (een hele lange suikerketen) dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Hyaluronzuur is sterk waterbindend; één molecuul kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden. Het doet dienst doet als schokdemper en smeermiddel voor onze gewrichten, zenuwen, haar, huid en ogen.


Hyaluronzuur komt met name voor in onze huid; zo’n 50% van alle hyaluronzuur die ons lichaam bevat bevindt zich in de ruimte tussen collageen en elastine, in het bindweefsel. Hyaluronzuur is een lobbige, jellyachtige substantie die onze huid veerkrachtig, zacht en soepel houdt. Of nou ja, voor enige tijd. Wanneer je ouder wordt produceert het lichaam namelijk steeds minder hyaluronzuur, wat leidt tot een drogere, minder veerkrachtige huid met fijne lijntjes en rimpels.

Zo in theorie een perfect middel dus voor in een anti-age crème, ware het niet dat de moleculen van hyaluronzuur in de meeste gevallen TE GROOT zijn om tot diep in de huidlagen door te dringen. Toch is hyaluronzuur niet geheel zinloos, het legt namelijk een laagje op de huid. Hierdoor voelt de huid lekker zacht en soepel aan en wordt er voorkomen dat er te veel vocht uit de huid aan de lucht verdampt. Het heeft dus wel degelijk een hydraterend effect. Hyaluronzuur zorgt er tevens voor dat fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden, alhoewel dit effect slechts tijdelijk is.

Size does matter?

Hier denkt iedereen weer anders over (hehe), maar in het geval van hyaluronzuur is de grootte absoluut van belang. Belangrijk om te weten is dat de Hyaluron-filler lijn van Eucerin verschillende groottes hyaluronzuur bevat, om precies te zijn 2 groottes: 2000 kDa en 52 kDa.

kDa staat voor kilo Dalton, dit is de eenheid die wordt gebruikt om atoommassa’s mee aan te duiden.

Op basis van de grootte in kDa is hyaluronzuur onder te verdelen in 5 groepen;
+ High molecular weight (HMW) = 1000 – 2000 kDa
+ Low molecular weight (LMW) = 800 – 1000  kDA
+ Extra Low Molecular Weight (ELMW) = 80 – 100 kDa
+ Super Low Molecular Weight (SLMW) = < 50 kDa
+ Ultra Low Molecular Weight (ULMW) = < 6 kDa

Van Hoog Moleculair Gewicht (HMW) hyaluronzuur weten we dat het aan de huidoppervlakte blijft, en daar zorgt dat er niet te veel vocht uit de huid verdampt. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat rimpels en fijne lijntjes optisch (en dus tijdelijk) vervagen. Hyaluronzuur met een Laag Moleculair Gewicht (LMW) is echter een stuk kleiner en hierdoor wél in staat door te dringen tot in de diepere huidlagen.

Er zijn veel studies gedaan die de verschillende groottes hyaluronzuur met elkaar vergelijken, waarbij dit onderzoek (1) één van de meest uitgebreide was: 66 vrouwen tussen de 30 en 60 jaar met zichtbare rimpels hebben crèmes getest met 0,1% hyaluronzuur van verschillende groottes (50, 130, 300, 800 en 2000 kDa). Na één maand is gebleken dat de crèmes met hyaluronzuur met een grootte van 50 en 130 kDa het meest effectief bleken te zijn, en de huidelasticiteit met maar liefst 20% hadden verbeterd.

Volgens een andere studie (2) is hyaluronzuur het meest hydraterend en effectief tegen rimpels bij een grootte tussen 50 – 1500 kDa, waarbij 50 kDa het allerbeste resultaat laat zien.

Ik vind het daarom heel begrijpelijk dat Eucerin gekozen heeft voor een grootte van 52 kDa. Deze grootte is volgens veel studies verreweg het meest effectief als anti-aging ingrediënt.

Glycine Saponine

Naast hyaluronzuur bevat de Hyaluron-filler lijn ook het actieve ingrediënt Glycine Saponine (aangeduid in de ingrediëntenlijst met Glycine Soja Germ Extract). Glycine Saponine is een van nature afkomstig extract van de sojaboon. Dit ingrediënt heeft de belangrijke eigenschap om de aanmaak van huideigen hyaluronzuur te stimuleren in de diepere huidlagen.

Op deze manier werkt de Hyaluron-filler van Eucerin vanaf twee kanten: van buitenaf wordt er synthetisch hyaluronzuur naar de diepere huidlagen vervoerd en tegelijkertijd zet saponine de huid ook zelf aan het werk door de aanmaak van huideigen hyaluronzuur te stimuleren.

En hoe bevalt het?


Ik gebruik de Eucerin Hyaluron-filler lijn nu een maandje en ik moet toegeven dat het me tot nu toe erg goed is bevallen. Zelf gebruik ik overdag de dagcrème voor de normale tot gemengde huid (er is ook een dagrème voor de droge huid) in combinatie met de oogcontourcrème. ‘s Avonds voor het slapen gaan gebruik ik de wat vollere nachtcrème.

ingrediëntenlijst;

Pluspunten;
+ de dag- en oogcrème bevatten SPF15
+ de dagcrème is hygiënisch verpakt in een luchtdichte pompflacon
+ de oogcrème is hygiënisch verpakt in een tube
+ de geur van de producten is heerlijk! Lekker zacht, romig en bloemig
+ de crèmes worden snel geabsorbeerd
+ het voedt de huid, maakt zacht en hydrateert de gehele dag door
+ de oogcrème geeft me een frissere oogopslag
+ mijn huid voelt en oogt veerkrachtig en fris
+ tegelijkertijd een prachtige basis voor make-up
+ aan het einde van de dag is mijn huid nog steeds mooi mat, de crème veroorzaakt geen overmatige glans
+ zeer betaalbare producten (varïert tussen 25,49 en 30,99 euro) en gemakkelijk verkrijgbaar bij de apotheek en online

Minpunten;
– de nachtcrème zit in een potje (minder hygiënisch dan een pompflacon)
– de producten bevatten parfum, hier kunnen sommige mensen gevoelig op reageren
– de dagcrème voor de normale/gemengde huid bevat alcohol denat., waar sommige mensen gevoelig op kunnen reageren. De rest van de producten bevat dit ingrediënt overigens niet.

Conclusie

Omdat ik geen diepe rimpels en fijne lijntjes heb kan ik jullie helaas geen spectaculaire before & after foto laten zien, maar desalniettemin ben ik zeer positief over deze lijn. Het enige wat ik er over kan vertellen is dat het lekker ruikt, lekker smeert, lekker snel intrekt en mijn huid absoluut verfrist, hydrateert en verzacht.


Vooral de oogcrème doet wonderen in de ochtend, want het ‘plump’ effect zorgt ervoor dat mijn ingevallen oogjes een instant boost krijgen waardoor ik er meteen wat fruitiger uitzie! Wat ik ook fijn vind is dat de dagcrème mijn huid goed matteert. De laatste tijd glans ik namelijk écht de pan uit. Ik had van alles geprobeerd; matterende crèmes, matterende primers, matterende foundations en matterende finishing sprays, niets hielp. Maar deze dagcrème is echt top en vormt meteen een goede basis voor mijn make-up!

Mocht je nu wel ‘last hebben’ van fijne lijntjes of diepere rimpels dan zou ik deze lijn absoluut een kans geven. Zo in theorie bevat het namelijk geweldige, effectieve ingrediënten die volgens vele studies voor positieve resultaten zouden moeten zorgen.


Ik hoop dat jullie het interessant vonden om iets meer te weten te komen over hyaluronzuur en het effect van de verschillende groottes in skincare producten.

Winnen?


Van Eucerin mag ik maar liefst 4 Hyaluron-filler skincare setjes verloten (bestaande uit de dag- en nachtcrème en de oogcontourcrème) onder mijn lezeressen. Als je mee wilt doen laat dan hieronder een comment achter waarin je laat weten dat je meedoet, en waarom. Volgende week kies ik de 4 winnende comments uit die ik een mailtje zal sturen, dus zorg dat je een geldig e-mail adres achterlaat!

Good luck!

Storen jullie je aan fijne lijntjes en rimpels in je gezicht? En zo ja, zou deze Hyaluron-filler lijn van Eucerin iets voor jou zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

236 Reacties

 1. Lotte
  14 november 2017 / dinsdag, 14 november 2017

  Ah jammer, zo te zien ben ik te laat om mee te doen aan de winactie. Anders had ik me daar zeker voor aangemeld! Vanwege mijn droge huid smeer ik me een ongeluk aan allerlei crèmes en bodylotions en met Eucerin heb ik zeer goede ervaringen. Hun body lotion met ureum doet wonderen voor mijn huid. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze gezichtscrèmes.

 2. Anne
  12 november 2017 / zondag, 12 november 2017

  Super duidelijk artikel… en wil zeker meedoen met de winactie!
  Wil zeker het effect van deze lijn gaan ervaren.

 3. Karlijn
  11 november 2017 / zaterdag, 11 november 2017

  Hoi Serena, ik doe ook graag mee met de winactie! Ben vooral benieuwd naar het matterende effect van de dagcreme, aangezien mijn gezicht de laatste tijd ook glanst als een spiegel. Ik hoop dat ik het mag uitproberen 🙂

 4. Veronique
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Super producten! Kan wel weer een nieuw setje gebruiken! ?

 5. Melissa
  10 november 2017 / vrijdag, 10 november 2017

  Holy moly, dit moet mijn moeder proberen! Ze is inmiddels 48 jaar en de botox is uitgewerkt…. tijd voor EUCERIN 😉

  Hope that i win <3

  ga nu even verder speuren op je blog 🙂

 6. Barbara Karremann
  7 november 2017 / dinsdag, 7 november 2017

  HOLY …… dit lijkt me echt een top product en zou ik zeker willen proberen! …..nog net geen 45 dus zeker de moeite waard ! Ik ga duimen!! Weg met de walletjes en fijne lijntjes **

  *******

  Fingers Crossed

  • M Albers
   8 november 2017 / woensdag, 8 november 2017

   Zou graag dit product willen proberen,door de chemokuur heb ik een vermoeid en getekend gezicht gekregen en hopenlijk kan dit product het wat verzachten.

 7. Anita
  7 november 2017 / dinsdag, 7 november 2017

  Zou het graag willen proberen.daar ik al rimpels heb en een product zoek dat echt doet wat ie zegt. Gr anita

 8. Cakeface.visagie
  7 november 2017 / dinsdag, 7 november 2017

  Yaay ik wil wel kans maken op dit Eucerin setje!
  Ben bijna dertig en ook nog steeds een glimmer helaas, dus anti-age & no shine zijn twee vliegen in 1 klap!
  Pick me pick pick me pick me haha;)

 9. Essie
  7 november 2017 / dinsdag, 7 november 2017

  Ik doe graag mee voor mijn vriend! Hij heeft al een tijdje last van een droge, trekkerige en jeukende huid. Ik heb hem al producten van Weleda, Avene en Harmonie aangesmeerd, maar hij heeft nog steeds niet zijn holy grail gevonden. Ik denk dat hij zeker baat hebben bij het proberen van de wat vettigere nachtcrème. Ik hoop wel dat zijn leuke kraaienpootjes niet zullen verdwijnen door de oogcontourcrème!

 10. Kokkie1
  7 november 2017 / dinsdag, 7 november 2017

  De 40 jaar gepasseerd en alles wat slapper met fijne lijntje, niet leuk! Erg benieuwd naar de werking van dit product en de tijd wat langzamer laten tonen.

 11. 7 november 2017 / dinsdag, 7 november 2017

  Ik zou graag meedoen!

  Mijn jongste dochtertje gaat over 4 weekjes naar school en dan is het ME-time 🙂 Lekkere huidverzorgingsproducten komen dan goed van pas!

  x

 12. Angela Koster
  6 november 2017 / maandag, 6 november 2017

  Als moeder van drie kinderen merk ik dat ik erg trots op mijn gezin ben, maar dat ik weinig tijd aan mijzelf besteed. Ik zou graag weer de dag fris beginnen met een fijne creme. En ‘s avonds de huid goed hydrateren. Dan kan ik er wer tegenaan! En zijn de kids weer trots op hun stralende mama

 13. Marjo
  6 november 2017 / maandag, 6 november 2017

  Dit zou ik heel graag willen winnen. De 50 gepasseerd en ik heb nog steeds geen goeie crème gevonden. De rimpels beginnen zich nu echt te tonen dus deze mooie producten zijn heel welkom.

 14. Daniëlle Brughuis
  6 november 2017 / maandag, 6 november 2017

  Oeh graag doe ik mee aan deze winactie:) Door de ziekte van Crohn slik/prik ik veel medicatie. Een aanslag op mijn huid en rimpels/vouwen/greppels?. Een goede crème zou heel goed van pas komen. Xx Danielle

 15. Fran
  6 november 2017 / maandag, 6 november 2017

  Ik zou ook graag meedingen voor de crème! Ik ben 26 en heb last van lichte acne en veel milia. Nu had ik gedacht dat deze dingen ooit over zouden gaan wanneer ik uit de pubertijd was en dat ik een paar jaar met een gaaf porseleinen huidje rond zou lopen. Niets is minder waar en op mijn voorhoofd zitten twee rimpels, de derde en de vierde laten zich zo nu en dan ook al zien en onder mijn ogen is het ook begonnen. De stress die ik nu ervaar is ook niet bevorderlijk voor mijn huid, hopelijk win ik de crème en maakt dit mijn huid mooier!

 16. 6 november 2017 / maandag, 6 november 2017

  Ik zou graag de filler crème proberen. De huid gaat hard achteruit als je eenmaal de 50 bent gepasseerd. Zou t echt wat doen en niet te agressief zijn voor een gevoelige huid?

 17. W
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Interessant! Ik zou graag mee doen met de winactie. Ik heb zelf aanleg voor lijnen langs mijn mond en de fronsrimpel (en dat met 26 jaar ?) en je kan wat mij betreft niet vroeg genoeg met anti-rimpel crème??

 18. Myrthe
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ik wil ook de kreukels uit mijn kop smeren! Ga richting de 30 dus dan verdwijnen de vouwen niet meer als ik wakker ben geworden 🙁

 19. Anneliese de Waal
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ohhh….zou ik graag op mijn huid uit proberen, vooral voor de lijntjes op mijn gezicht.
  Zou super zijn 🙂

  Groetjes Anneliese

 20. saskia muller
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  ik zou dit graag willen winnen, al jarenlang krijgt mijn huid een flinke dosis stress en de ouderdom werkt ook een beetje tegen. ik zou hier ontzettend blij mee zijn

 21. Henriëtte Rosa
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ik ben al jaren op zoek naar de juiste creme. Maar in mijn zoektocht heb ik nog steeds niet de creme gezocht die bij me past.

  Met mijn werk als stewardess heeft min huid veel te voortduren.
  Zon, luchtvochtigheid, airco, onregelmatige werktijden etc etc.

  Voor mijn werk moet ik vriendelijk lachen. Waardoor ik inmiddels lach rimpels. Deze creme zou dus perfect bij mij passen omdat de formule 2 soorten moleculen bevat van Hyaluronzuur om lachrimpels meer doelgericht van binnenuit op te vullen. Hopelijk vermindert het mijn rimpels. Daarnaast uitstekende basis voor make-up.

 22. Sascha_W
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Eigenlijk ken ik Hyjalu.. Hylaro.. ehhh Hyaluronzuur (moeilijk woord) als filler die in je lippen wordt gespoten (no way! ). Nu vertel je in je blog, dat in deze lijn ook eeh dat zuur zit wat zo klein is, dat het van buiten naar binnen werkt. Ben nu eigenlijk heel nieuwsgierig of het ook vult, als ik het op mijn lippen smeer. 🙂 **Gaat Labello bellen over gat in de markt**
  Zou het in ieder geval de oogcreme wel eens willen proberen, omdat dat een stuk fijner aanbrengt dat met een ijsklontje proberen je wallen uit te gummen XD

 23. Jeanfrance
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Leuke winactie! ik doe graag mee.

 24. lyd
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Dit is mijn kans:
  de 50 gepasseerd én nog lang niet uitgesmeerd…

 25. Lyn
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ik doe graag mee voor mijn moeder, gewoon om haar een beetje te verwennen 🙂

 26. Diz
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ik zou graag dit product uitproberen. Zoals mij dochter laatst zo leuk zei: mam je ziet er nog steeds leuk uit, alleenjammer van die rimpels?. Dat vind ik namelijk ook. Laatst keer ik in de autoruit en zag tot mijn verbazing een stevige neus rimpel en een kleintje in mijn wang. Helaas. Misschien is er dus toch iets aan te doen. Ben erg benieuwd

 27. Elisabeth
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Na een verdrietige periode, waarin ik weinig tijd voor mezelf had, gaat het gewone leven weer door. Door mijn droge huid teken ik erg snel en ik zou deze producten heel graag willen testen. Ik hoop dat ik er weer iets jeugdiger en minder zorgelijk uit zal gaan zien. Ik heb er (weer) zin in!!!

 28. M. Van Gestel
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Leuke winactie! Nu ik moeder ben heb ik niet meer veel tijd in de ochtend om me op te maken. Maar ik vind het wel belangrijk om er verzorgt uit te zien. Daarom wil ik mijn huid graag goed verzorgen, deze producten zouden erg welkom zijn!

 29. Anita
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ik ben de 50 gepasseerd en ben afgelopen jaar 32 kg afgevallen. Helaas betekent dat wel een rimpeltje meer. Dus daarom zou ik heel graag in aanmerking willen komen voor deze fantastische set. Zelf ben ik de dagcrème al gaan gebruiken en ben er erg tevreden over.

 30. Ilona
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Ik doe graag mee! Ik stoor me al jaren aan mijn neus lippenplooi die steeds zichtbaarder wordt…

 31. Tessa
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Wauw, super dat Eucerin deze lijn heeft uitgebracht! Ik wil namelijk al heeel lang naar een cosmetisch arts om fillers onder mijn ogen te laten spuiten, maar ik durf niet! En dit zou wel een super alternatief zijn! Ik hoop heeeel graag dat ik win!
  P.S: Keep on going! Vind je blogs altijd super om te lezen!

 32. Door
  5 november 2017 / zondag, 5 november 2017

  Heerlijke review weer zoals we die van je kennen Serena! Zou graag mee willen doen aan de winactie! MIjn huid is een beetje onrustig de laatste tijd en de omschrijving klinkt wel alsof ik er baat bij zou kunnen hebben! Ben benieuwd ! X

 33. Lisa
  4 november 2017 / zaterdag, 4 november 2017

  Ik zou graag mijn moeder willen verrassen met dit setje, omdat ze langzamerhand rimpels en lijntjes begint te krijgen op haar 57e. Ze is een Indo dus het valt zoals je misschien wel bij jouw moeder ziet wel mee, maar aduh Indo’s zijn ijdel toch 😉

 34. Marja
  4 november 2017 / zaterdag, 4 november 2017

  Erger ik me? Nee, maar wil dit toch graag proberen

 35. Gemma
  4 november 2017 / zaterdag, 4 november 2017

  Ik erger me mateloos aan die fijne lijntjes. Gelukkig nog geen rimpels en zou fijn zijn om dat uit te stellen. Dus ik doe graag mee…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *