L’Oréal Express Refresh Dry Shampoo

Vorige week heb ik een tas vol spullen geshopt bij de Action (bekijk hier mijn Action shoplog) waaronder deze L’Oréal Express Refresh Dry Shampoo voor slechts €2. Ik ben een ontzettende fan van droogshampoo omdat ik altijd een beetje treuzel in de ochtend en een droogshampoo is dan dé uitkomst om snel van mijn vetwordende haaraanzet af te komen. Bovendien geven de meeste droogshampoo’s ook nog eens wat volume aan mijn haren en daar houd ik van! Sterker nog, ik gebruik nu eigenlijk alleen droogshampoo’s als haarstylingsproduct, niet eens per se om de ‘shampoo werking’.

l'oréal express refresh dry shampoo-08 Goed, een lang verhaal kort: ik zag dit product staan, kende het niet, en was benieuwd! Op de voorkant staat ‘invisible dry shampoo’ waaruit ik opmaak dat het geen wit waasje achteraat en onderaan staat ‘volume kick’ waaruit ik opmaak dat het een lekkere volume boost aan mijn lokken geeft. En dat voor maar €2. Is het te mooi om waar te zijn?

Het zou namelijk enorm veel geld schelen als deze droogshampoo eenzelfde werking zou hebben als mijn favoriete Bumble & Bumble droogshampoo van €30.

l'oréal express refresh dry shampoo-06 De L’Oréal Express Refresh invisible dry shampoo zit in een lange fles van zo’n 200 ml, wat gemiddeld net iets meer is dan de gebruikelijke 150 ml. De verpakking valt lekker op door zijn wit met paarse graphics. De geur van deze droogshampoo vind ik erg lekker. Een beetje zoetig, poederig en bloemig, maar ook fris.

l'oréal express refresh dry shampoo-07Maar goed, hoe werkt ‘ie? Voor de mensen die niet bekend zijn met droogshampoo: het is in feite een manier om het haren wassen nog een dagje uit te stellen. De meeste mensen hebben het vast wel eens gehad, je haaraanzet vettig begint te worden en je moet eigenlijk je haren wassen, maar je komt er pas ‘s ochtends achter en je hebt dus eigenlijk geen tijd! Of, je zit op een of andere festivalcamping en de douches zijn overbezet, maar je wilt je kapsel eventjes een opfrisbeurtje geven. What to do? Het antwoord is droogshampoo.

l'oréal express refresh dry shampoo-02 Spray het op je haaraanzet en de poederige componenten (dit verschilt per droogshampoo, bij dit product is dat toevallig aluminium zetmeel) nemen het talg op waardoor je haaraanzet niet meer vet is.

voor en na Bijkomend voordeel is dat je er tegelijkertijd een volumeboost bij krijgt. Gratis en voor niets! Ik had de dag hiervoor al getest hoe deze droogshampoo werkte bij een vette haaraanzet, en daar is deze droogshampoo perfect voor. Mijn haren bleven de hele dag fris en roken erg lekker. Vandaag wilde ik testen hoe goed de volumeboost zou zijn, dus links heb ik mijn haren vers gewassen en rechts zien jullie mijn haren na de droogshampoo.

Zoals je ziet geeft het niet heel veel volume (niet zoveel als andere droogshampoo’s bedoel ik), maar het ziet er wel meteen wat voller uit. Wel jammer is dat het vrij snel uitzakt en dat het moeilijk is om het volume er weer terug in te krijgen door even met je handen door je haren te woelen.

l'oréal express refresh dry shampoo-04 Het nadeel van deze droogshampoo is echter dat het helemaal niet ‘invisble’ is. Sterker nog, ik zie best goed een witte waas, vooral in bepaald licht.

l'oréal express refresh dry shampoo-05 Hier kan je het wellicht wat beter zien, bij de voorkant van mijn kapsel, op de scheiding. En dat terwijl ik netjes de 30 cm afstand heb gehouden en helemaal niet te veel heb gesprayed.

Ingrediëntenlijst;l'oréal express refresh dry shampoo-10 l'oréal express refresh dry shampoo-11 De meeste droogshampoo’s bevatten tapioca zetmeel en dat zorgt voor een onzichtbaar waasje, maar L’Oréal bevat aluminium zetmeel octenylsuccinate. Ik ken dit ingrediënt niet, alhoewel het gewoon een veilig ingrediënt is (het wordt ook in voedsel gebruikt). Tapioca zetmeel is echt heel erg fijn en verstuift dus veel onopvallender. Bij deze droogshampoo was dat niet het geval, er bleef nog minstens een minuut een hele witte wolk om me heen hangen. Ik denk dat de korrel van aluminium zetmeel octenylsuccinate dan ook wat grover is in vergelijking met tapioca, en daarom zorgt het waarschijnlijk voor die vervelende witte waas. Jammer!

Ook bevatten de meeste droogshampoo’s met een volume effect het ingrediënt ‘silica’. Dit maakt het haar wat stugger waardoor het rechtovereind gaat staan. Dat zit hier ook niet in, vandaar dat het volume effect niet zo hevig is en al vrij snel uitzakt.

l'oréal express refresh dry shampoo-12 Aan de ene kant kan je voor een droogshampoo van €2 niet al te veel verwachten, maar toch waren mijn verwachtingen wel wat hoger. Misschien omdat L’Oréal een bekend en groot merk is en omdat er op de voorkant zo groot ‘invisble’ en ‘volume kick’ staat. Beide beloftes gaan niet op voor mij, terwijl ik daar wel op had gehoopt. Een beetje teleurgesteld ben ik dus wel.

l'oréal express refresh dry shampoo-09Ben je op zoek naar een droogshampoo die perfect de hele dag een vette of vetwordende haaraanzet kan verdoezelen en die je haren lekker laat ruiken, dan is deze voordelig geprijsde L’Oréal Express Refresh dry shampoo iets voor jou. Pas wel op met die witte waas, dus gebruik niet meer dan nodig is en borstel het HEEL GOED door.

Ben je op zoek naar een droogshampoo die je als volume stylingsproduct kan gebruiken, dan denk ik echter niet dat dit een geschikt product is. Andere droogshampoo’s geven naar mijn idee meer en langduriger volume, zoals de droogshampoo’s van Aussie (klik hier voor mijn review) of mijn favoriete droogshampoo van Bumble & Bumble (klik hier). Erg prijzig, maar hij blijft tot nu toe het beste volume effect geven en is tenminste écht doorzichtig.

De L’Oréal Express Finish invisble dry shampoo kostte slechts €1,99 en is momenteel te koop bij Action.

Wat vinden jullie van het effect van deze droogshampoo, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

60 Reacties

 1. Marlie
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Nou, ik heb hem ook. Het enige wat hij bij mij doet is mijn haar nog vetter maken. Ja echt, serieus.
  Ik heb hem 3 keer met een nieuwe goede moed proberen te gebruiken maar hij werkt absoluut niet.
  Dus wie hem wel fijn vind mag hem komen halen…

 2. 30 juli 2014 / woensdag, 30 juli 2014

  Ik heb hem ook laatst gekocht en ik ben wel erg tevreden! Hij ruikt super lekker, maakt mijn haar een stuk minder zichtbaar vet en de witte waas zie je niet op mijn blonde haar. Ik kreeg er niet heel veel volume van, maar daar heb ik weer andere producten voor. Hij is niet zo fijn als mijn favoriete algemarine droogshampoo (te koop in Duitsland). Mocht je daar binnenkort komen, moet je er echt een proberen. Fan-tas-tisch spul.

 3. lieke
  27 juli 2014 / zondag, 27 juli 2014

  Als ik droog shampoo gebruik en hij laat een witte waas achter gebruik ik een handdoek, ik doe net of ik mijn haren afdroog en dan is die waas zo verdwenen! Ik ga deze droog shampoo zeker eens proberen!

 4. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ziet eruit als een goede droogshampoo, fijne review!

 5. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  goede review, jammer van die witte waas!

 6. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Handige review. Ik vind dat hij bij jou best veel volume geeft! Maar dat kan ook zijn omdat jouw haar een stuk volumineuzer is dan dat van mij.

 7. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Mooie review weer! Heel duidelijk
  ik heb er liever ook een volume boostje bij, dus deze sla ik wel over denk ik

 8. Jessy
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik hou echt van dit soort reviews, weet ik meteen dat ik lekker bij mijn droogshampoo van Toni&Guy kan blijven :)

 9. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ohh, ik had niet verwacht dat deze droogshampoo zo tegen zou vallen. Ik had er eigenlijk vrij hoge verwachtingen van. Jammer!

 10. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Hij doet bij mij alles wat het beloofd. Hij overtreft zelfs batiste voor mij. Heb er een flinke back-up van bij gehaald.

 11. kuikentje
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  awwww baal nu wel een beetje want heb hem net vandaag gekocht nadat ik gisteren je shoplog had bekeken :(
  hopelijk werkt het tenminste wel goed “vet verbergend”

 12. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik en droogshampoo zijn tot op heden nog geen vrienden. Hoe veel of weinig ik er ook in spuit, binnen no time is de vettigheid weer terug en alles uitgezakt. Ik heb al verschillende geprobeerd, maar ik vind het niks. Toch blijf ik proberen dus zal ik misschien deze ook nog wel een kansje geven. xxx

 13. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Het zier er erg handig uit, wist je dat je als volumepoeder ook talcpoerder kan gebruiken ik gebruik soms dan de talcpoeder van zwitsal dat ruikt ook gelijk lekker met veel volume :)

 14. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik vind het eigenlijk helemaal geen witte waas hebben. Ik heb dan ook wel donkerblond haar en werkt het wel wat beter waarschijnlijk, maar nog. Het valt me helemaal niet zo op!
  Liefs

 15. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ooh ik had er meer van verwacht :) x

 16. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Als droogshampoo lijkt deze me wel okee, maar ik zou het persoonlijk zelf niet als stylingproduct gebruiken. De gedachte dat ik zoiets in mijn versgewassen haar zou spuiten… :-)

 17. Tamara
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Sereen, van welke droogshampoo is de geur lekkerder: van die van bumble & bumble of die van aussie? En wat is de doorslaggevende factor waardoor je B&B nét wat beter vind?

  Trouwens, bestaat er al een post waarin je al je favoriete beautyproducten bespreekt? Zo ja, waar kan ik deze vinden?

  • Eline
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Ze heeft niet echt een post maar wel filmpjes van die maand

  • Eline
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Ze heeft niet echt een post maar wel filmpjes van die maand

 18. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik föhn m’n haren altijd even nadat ik droogshampoo heb gebruikt, dan gaat de witte waas goed weg. Ik heb wel blond haar dat natuurlijk wel meewerkt.
  Ik heb geen volume nodig, het is een mooi voordeel maar geen must. Toch zal ik deze maar laten staan. Fijne review!

 19. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Hij lijkt me best nog fijn. Ook bij de Batiste droogshampoo heb ik nog last van een witte waas.

 20. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  hij lijkt mij toch wel erg fijn!

 21. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Jammer, de verpakking en de prijs spraken me erg aan! Ik denk dat ik het toch bij Batiste hou;) Blijf dat tot nu toe de fijnste droogshampoo’s vinden..

 22. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Fijne review. Mooi effect en wat goedkoop!

 23. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Lijkt me een erg fijn product!

 24. Kim
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Vandaag is een nationale dag van rouw afgekondigd voor de slachtoffers van de vliegtuigramp. Ik had persoonlijk zelf graag gezien dat alle (beauty)bloggers die ik volg, hier ook bij zouden stilstaan en vandaag geen nieuwe posts of reclame zouden plaatsen. Uit respect en medeleven, voor 1 dag even niet aan geld verdienen denken. Helaas zegt geen enkele blogger hier wat over in een filmpje of wat dan ook. Erg jammer, jullie bereiken immers een groot publiek en op die manier wordt iedereen er even bewust van het feit dat materialistische dingen, en geld verdienen relatief is en tegenover zo’n immense ramp er eigenlijk niet toe doet. Spijtig!

  • Marcia
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Natuurlijk is het verschrikkelijk erg wat er allemaal gebeurd is, maar wat heeft dat te maken met de blog van Serena? Haar blog is haar werk, en volgens jou moet ze vandaag haar werk dus neerleggen. Wilt dat dan zeggen, omdat er een ramp gebeurd is, dat heel Nederland niet moet werken vandaag omdat ze daar geld mee verdienen en geld is onbelangrijk?

  • 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Sorry maar deze comment plaats je echt op elke blog, en ik begrijp dat het nationale rouwdag is wat erg belangrijk is. Maar het werk gaat door, het leven gaat door en iedereen rouwt op zijn/haar manier. Dat er nu een artikel online staat, betekent niet dat Serena (en Larissa en ik) respectloos zijn. Dat je buurmeisje in de AH werkt vandaag, of je buurjongen de post loopt, of je vader naar zijn werk is, betekent ook niet dat zij respectloos zijn en niet eraan denken en alleen geld willen verdienen. Het leven stopt niet. Ik geloof erin dat heel NL bewust is van wat er is gebeurt, of je het nu weet via een blog of het nieuws, ik vind het nu vooral spijtig dat jij twijfelt eraan. Maargoed. xx

   • Lara
    23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

    Hier ben ik het zo mee eens, ik leef ook mee met de gebeurtenissen. Maar irriteer me echt aan mensen die denken dat alles maar stopgezet moet worden vanwege de ramp. Life goes on.

  • Sascha
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Kim, sta jij ook stil bij wat er verder in de wereld gaande is? Denk het niet, hè. Daar zeg je immers niks over. Dus ga hier niet bijdehand doen. Serena vindt het vast even erg als iedereen wat er gebeurd is, maar om nou niet te werken? Voor zo lang ik weet werkt iedereen vandaag, dus waarom zouden de (beauty)bloggers dit niet doen?

  • Elise
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Moet jij niet rouwen Kim, in plaats van alle blogs af te gaan en de bloggers te ‘corrigeren’?

  • 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

   In de eerste instantie maakte ik me niet druk om het feit dat er gewoon een artikel geplaatst werd, maar de reacties hierop???? Serena hield rekening met het vasten, ze plaatste foto’s over voedsel in de avond. Dat er nu honderden mensen dood zijn laat je dan wel koud? Stel dat er lezers zijn met nabestaanden die zijn te komen overlijden. Moet je eens kijken als je eigen familie in het vliegtuig zat dan zou je worden dood gegooid met artikelen, over de ramp.
   Wat maakt 1 artikel minder nou uit? En dan dat meisje zo afvallen misschien is ze wel iemand verloren.

 25. Jitske
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ach, jammer van die witte waas.. Ik ben zelf een keer bijna de deur uitgelopen met zo’n mooie witte waas.. Gelukkig redde m’n zus me met de vraag of mijn haar nu al grijs aan het worden was haha..

 26. Irene
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik heb hem van de week meegenomen en even uit geprobeerd, de geur is inderdaad heerlijk maar Volume? Ver te zoeken in mijn lange haar. Hij doet wel wat hij belooft maakt je haar minder vet en zoals al aangegeven de geur is heerlijk.

 27. Lotte
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik heb bij de action ook de andrelon droogshampoo zien staan voor €2,50!

 28. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ja hij is wel veel voordeliger dan andere. Ik gebruik die van andrelon

 29. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Deze klinkt goed, wel jammer van de witte waas die je kunt krijgen.

 30. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Jammer van de witte waas! Wel een mooi prijsje!

 31. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Wat jammer dat hij nog wel een witte waas geeft zeg ;( hij is wel lekker goedkoop haha :)

 32. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik ga hem denk ik toch een keertje uitproberen. Doordat ik donkerblond ben valt een waas sowieso al minder op

 33. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Op zich zou ik hem wel een keer willen uitproberen. Voor 2 euro kan dat wel haha, maar wel jammer van die witte waas:(

  Xoxo lisette

 34. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Wat jammer van de witte waas, al heb ik daar nooit last van met mijn blonde haren!

 35. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Jammer dat het niet voldeed aan wat je ervan hoopte!

 36. Desiré
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ahhw jammer dat het niet een al te best product is, ik wilde hem al bijna kopen maar dat doe ik nu dus niet. Dankje voor je review!

 37. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Naar deze droogshampoo was ik zo benieuwd na je filmpje maar toch jammer dat hij best wel een witte waas achterlaat.. x

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Neeltje, ik haal steeds de link uit je comments weg, wil je dit voortaan zelf doen? Dit is nu mijn tweede waarschuwing, na de derde geef ik je een block. Sorry, maar jij bent de enige die momenteel ‘spamt’ en anders is het niet eerlijk tegenover de andere bezoekers die ook hard aan hun blog werken.

 38. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Zo jammer dat hij toch een witte waas achterlaat! Voor de rest klinkt hij wel prima voor die €2.

 39. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik vind de fles van de droogshampoo wel heel leuk! Maar inderdaad, ik mis het volume een beetje. En die witte waas is nou ook niet écht sexy.

 40. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Jammer van die witte waas, dat is juist wat ik niet wil als ik een droogshampoo gebruik! Maar goede en fijne review!

 41. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Wat jammer van die witte waas en dat het zo snel uitzakt. Het klinkt heel mooi, maar het resultaat is helaas wat minder!

 42. Marike
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Dank voor de review! Deze ga ik dus niet kopen, ik heb ook donker haar en de enige droogshampoo die geen witte waas achterlaat is die voor brunettes van Batiste. Alleen bij het Kruidvat hebben ze die niet meer..

 43. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Hele mooie verpakking, maar jammer van de witte waas.

 44. victoria
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik had deze ook al een poosje geleden gekocht bij de Action, ook met de gedacht ” a fijn eindelijk een droogshampoo van een goed merk voor maar..€1,99”. Helaas doet deze droogshampoo echt helemaal niks bij mijn haar. Ik krijg er ook een hele witte waas van terwijl mijn haar zelfs donkerblond is. Het is 5 min. minder vet maar, in de loop van de dag wordt mijn haar heel vies en vettig van dit spul báh!

  Miskoop, in ieder geval heeft het niet de verwachte werking op mijn haar.

 45. Syl
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  ik heb een droogshampoo van Batiste, maar ik zie daar ook alleen maar een witte waas, ook met doorwoelen of doorkammen.
  Dus ik hou het lekker bij iedere dag mijn haar wassen. (nog steeds een volle glanzende bos haar)

 46. Roos
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Goede en fijne review! Xx

 47. Lina
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Wat heb je toch mooi haar!
  Droogshampoo vind ik zó fijn, altijd welkom dus dalijk even inslaan bij action in utrecht! thanks voor de tip! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *