Lieve baby,

toen ik net ontdekte dat je in mijn buik zat, was ik zo ontzettend blij! Ik rende naar boven om het goede nieuws aan papa te vertellen. Het was ochtend en hij lag nog slaperig in bed. Dolgelukkig hebben we elkaar geknuffeld en zijn toen samen weer in slaap gevallen.

Een paar weken later wist ik niet zeker of je nog bij me was, omdat ik heel veel bloed was verloren. Gelukkig stond er een dag later al een echo gepland. Onze allereerste echo. Je was toen slechts 8 weken oud. Ik was zo bang dat je er niet meer zou zijn, want ik wilde jou zo ontzettend graag houden. Papa heeft mijn hand de hele tijd vastgehouden. Toen er een kloppend hartje op het scherm verscheen, dat als een razende te keer ging, moest ik huilen van geluk. Wat was ik opgelucht. Je zat er nog!


Bij de volgende echo was je 13 weken oud. Omdat er veel fout kan gaan in de eerste weken van je leven vond ik het nog steeds erg spannend, maar ergens wist ik dat het goed zat. Mijn gevoel zei me dat je nog steeds lekker in mijn baarmoeder aan het chillen was. En ja hoor, je was inderdaad alive & kickin’. Letterlijk, want je sprong mijn hele baarmoeder door en maakte koprollen en salto’s. Daar moesten papa en ik heel hard om lachen.

Sindsdien groei je gezellig in mijn buik. De eerstvolgende keer dat we je zagen was tijdens onze 20-weken echo. Omdat papa en ik niet wilden weten of je een jongetje of meisje zou worden, hebben we steeds weggekeken op de momenten dat de echoscopist bij je beentjes was. Of nou ja wegkijken, we keken elkaar aan met een hele brede glimlach en twinkelende oogjes van nieuwsgierigheid. De echoscopist heeft jouw geslacht opgeschreven op een briefje en die in een dichtgeplakte envelop gedaan voor ons. Twee weken hielden we het vol. Toen ik jouw vader voor de tweede keer ‘betrapte’ (hij hield de envelop voor de grap tegen het licht om te kijken of hij kon zien wat er stond) zei ik ‘laten we maar gewoon gaan kijken dan!’. Want eerlijk is eerlijk, stiekem was ik ook erg nieuwsgierig. Vlak voordat we de envelop openden keken we elkaar aan en vroegen we aan elkaar ‘wat denk jij?’. Papa en ik dachten hetzelfde en… ons gevoel bleek te kloppen!


Een klein maandje later heb ik jou voor het eerst gevoeld. Heel zachtjes een piepklein kriebeltje. Alsof je me aan het kietelen was. De kriebeltjes werden met de week steeds duidelijker en zijn inmiddels golvende kronkeltjes geworden, met zo af en toe een zachte beuk of trap. Doet geen pijn, hoor. Tot nu toe ben je erg lief voor mij geweest. Je hebt me geen misselijkheid, pijn in mijn rug, bekken of ribben bezorgd. Alleen wat vermoeidheid en puistjes op mijn rug, maar dat vind mama geen probleem.

Inmiddels voel ik je elke dag op vaste tijden bewegen. Op die momenten aai ik over mijn buik zodat je hopelijk voelt dat ik bij je ben, of ga ik plat op de bank of in bed liggen om vol bewondering naar mijn bewegende buik te kijken. Ik vind het zo gezellig zo samen met jou! Ik geniet met volle teugen van mijn zwangerschap en mijn steeds groter wordende buik. Ik draag jou vol trots. En hoewel ik het heerlijk vind om zwanger te zijn, en het stiekem een beetje eng vind om straks voor jou te zorgen (zo veel verantwoordelijkheid!), kijk ik er ook heel erg naar uit om jou te ontmoeten. De laatste tijd word ik steeds meer en meer nieuwsgierig naar jou.


Ik ben benieuwd naar je haarkleur, als je überhaupt al haar hebt bij jouw geboorte. Zou het donkerbruin zijn, zoals dat van mij, of toch een beetje rood, zoals jouw papa vroeger had? Heb je bruine ogen zoals die van ons, of worden ze lichter omdat zowel jouw opa als oma blauwe ogen heeft? Krijg je je vaders amandelvormige pretogen of mijn grote, dromerige ogen? Zal je mijn hoge jukbeenderen erven en zijn lange benen? Zijn sproetjes en dat ene kuiltje in zijn wang? Krijg je een klein beetje van mijn tint mee of zal niemand meer kunnen zien dat je Indische roots hebt? Zal je mond omhoog krullen zoals die van mij, of juist omlaag zoals die van je vader? Zal iedereen zeggen dat je veel op mij lijkt, of juist veel op papa?

Ik ben heel benieuwd naar jouw karaktertje en naar de eigenschappen die je van ons zal overnemen. Zou je net zo muzikaal worden als je vader? Hij speelt zo mooi gitaar. En leer je net zo prachtig tekenen als hij? Word je net zo atletisch en sportief als papa, of een houten hark zoals ik? Zal je zijn flauwe gevoel voor humor erven, waar ik altijd zo hartelijk om moet lachen? En zal je zijn stevige handdruk en rechte houding overnemen, maar ook mijn trots en optimisme? Stap je, net zoals ik, elke ochtend vrolijk uit bed en kun je goed tegen je verlies? Kom je voor jezelf op, maar durf je dat ook voor anderen te doen? Word je een doorzetter, ben je sociaal in de omgang en creatief van geest? Maar ben je ook lief, behulpzaam en pienter? En ook niet onbelangrijk, zal je net zo dol worden op katten als ik?


Maar hoe je karakter zich ook zal ontwikkelen, en ongeacht hoe je eruit komt te zien, wij houden toch wel van je. Onvoorwaardelijk en voor altijd. We zullen van je houden, voor je zorgen en jou alles leren over het leven wat wij hebben geleerd. We zijn zo benieuwd naar jou! Papa en ik kunnen niet wachten om jou te ontmoeten, lieve baby.

Until next time,
mama

– deze brief schreef ik op 18 april 2018. Inmiddels is onze zoon gezond en wel ter wereld gekomen op 29 april 2018, om 2.18u ‘s nachts.


Welkom, lieve Marshall Austin Chvojka!

Volg:
Fotografie pregnancy shoot: Desirée Verver Photography

199 Reacties

 1. Kim
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Lieve Serena,

  Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon. Ik bekeek je instagram story en wat zie je er stralend en mooi uit. Een hele mooie en lieve brief heb je geschreven.
  Heerlijk genieten nu ❤️

  Liefs Kim

 2. Bethany
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Heel erg mooi. Het is je allemaal gegund, Serena!

 3. Marieke
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Aaaah zo lief geschreven? Prachtig ventje en een enorm gave naam. Muzikantje in de dop? Net op je insta story hem nog even zien liggen slapen. Met jouw tintje en het mondje van papa. Geniet er lekker van samen. Lieve groetjes Marieke (Sassy-ness 4U) ♡

 4. Maureen
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ontzettend lief! Van harte gefeliciteerd 🙂

 5. Anneloes
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtig kindje!!
  Van harte gefeliciteerd.

 6. Lizzy
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een lieve brief! Van harte gefeliciteerd met jullie zoon, geniet van elkaar!

 7. Emmelie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd!

 8. Suzy
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtige woorden <3
  Gefeliciteerd Serena & George, geniet van deze bijzondere tijd van en met elkaar!

 9. Mieke
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  ❤️❤️❤️ zo mooi! Zowel je brief als je zoontje! ❤️❤️❤️
  Geniet er van!

 10. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd!
  Wat heb je die tekst mooi geschreven zeg, mooi als je zoontje dat later zo terug kan lezen <3

  Heel veel geluk met jullie 'nieuwe' gezinnetje!

  Liefs, Eline

 11. Rowan Chanel
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd lieve Serena en George!
  Wat een knap mannetje zeg.
  Ik vind zelf dat je al goed kan zien dat het een mixje is 🙂 super leuk!
  Werd een beetje emotioneel van je tekst.. heel erg mooi geschreven.
  Zou zo zelf een kindje willen hebben.

 12. Phoebe
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Lieve Serena & George,
  Wat een verassing!! ? Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje!
  Ik kreeg kippenvel toen ik je brief las! Geniet van het moederschap.

  Liefs ?

 13. Madeleine
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Hoi lieve Serena,

  Ik volg je inmiddels al een aantal jaartjes, maar heb eigenlijk nooit op een artikel gereageerd. Maar nu moet dat natuurlijk wel!

  Vanaf de eerste zin van je tekst heb ik al zitten snotteren, wat een lieve en trotse mama ben jij! En jeetje, ik had helemaal niet door dat dit een opbouw was naar de daadwerkelijke komst van jouw lieve zoontje. Man man man, wat zat ik net te gieren en te janken!

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Marshall! Jullie worden het gelukkigste gezinnetje, dat zie je zo!

  Liefs,
  Madeleine

 14. Canh
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Omg gefeliciteerd ik zat dit artikel huilend te lezen ik ben 11 mei uitgerekend van een zoon toen ik op je blog las dat je zwanger was was ik zo ontzettend blij voor jullie vooral omdat je altijd al het huisje boompje beestje plaatje voor je zag mijn gevoel zei vanaf dag een dat je een zoontje zou krijgen gefeliciteerd lieverds en wat zullen je tantes blij zijn met zo een boykie Enjoy the moment❤️❤️ Inmiddels ben ik aan het aftellen …

  • Serena
   Auteur
   3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

   Ik was ook 11 mei uitgerekend!
   Succes met de laatste loodjes Canh, YOU CAN DO IT! <3

 15. Mies
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw wat mooi! ❤️ van harte gefeliciteerd Serena, heel veel geluk voor jullie en geniet! Liefs

 16. Nina
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauwiee wat een mooie baby!! Gefeliciteerd en geniet ervan <3

 17. Stephanie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd, geniet ervan!

 18. Mirjam
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje. Geniet van alle momenten.?

 19. Femke
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  JOEHOE VAN HARTE GEFELICITEERD!!!

 20. Stéphanie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoon! Wat super mooi geschreven!

 21. Marloes
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met jullie lieve kleine jongen!! Werd emotioneel bij het lezen van dit verhaal, prachtig. Geniet van je kraamtijd en doe het lekker rustig aan!

 22. Judith
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtig geschreven, Serena! Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk gewenst met jullie kleine hummeltje. Geniet er van! Hopelijk mogen wij in december weer, nu 7 weken zwanger van de tweede.

 23. Kim
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ow, je zoon is exact 7 jaar – 12uur jonger dan de mijne! Dikke proficiat met je knapperd!

 24. Wendy (B)
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wow!
  Om eerlijk te zijn: ik was eerst even in paniek toen ik het artikel begon te lezen.
  Gelukkig was dit niet nodig!
  Een heel gemeende proficiat aan jullie 🙂
  Hopelijk is alles goed verlopen…

 25. Petra
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd!

 26. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Tranen in mijn ogen en kippenvel terwijl ik dit aan het lezen ben! Wat een mooi stuk. En wat een prachtig kindje hebben jullie ter wereld gezet! Gefeliciteerd <3

 27. Sharon
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw gefeliciteerd Serena en George met jullie prachtige zoon.

 28. Michelle
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ahhh wat leuk, gefeliciteerd!

 29. Anita te Gussinklo
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte Gefeliciteerd Serena & George met jullie (nu nog kleine) Marshall

 30. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtige brief, en wat een geweldige foto’s ook. <3 Gefeliciteerd met jullie zoon en ontzettend veel liefde, geluk en gezondheid gewenst samen!

 31. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtig artikel! Gefeliciteerd met jullie zoon en geniet van de kraamweken met elkaar!

  (Ik vind hem op zijn vader lijken trouwens!)

 32. Claudia
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een perfecte baby!!! Dat hebben jullie supergoed gedaan, gefeliciteerd lieve ouders! <3 <3 <3

 33. Maaike
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een schatje zeg! Gefeliciteerd met jullie baby!

 34. Lyss
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Woww wat mooi! Traaaanen tijdens het lezen! #hormones #herkenbaar

  Gefeliciteerd met jullie zoon! Veel geluk!

 35. Sylvia
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtige brief serena!
  En ach, wat een lieverd zeg!

 36. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooi artikel, Serena! ♥ Gefeliciteerd met de geboorte van lieve, kleine Marshall.

 37. Daphne
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd! 🙂

 38. Mandy
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief en van harte gefeliciteerd!!

 39. Nina
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Heel veel geluk samen!?

 40. Grace
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen!

 41. Hannah
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een lief jongentje! Heel veel geluk toegewenst!

 42. Susan
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Mooi geschreven! Veel geluk samen

 43. Sabrina
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met jullie mooie zoon >3

  Xx

 44. Ann
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Aaaaahhh wauw ???wat een mooie brief en een verrassing voor mij.

  Ik wist niet dat je al bevallen was en las aandachtig je mooie brief en opeens scrolde ik verder en toen ??van geluk voor jullie.ik ben blij dat ik alleen zit in de wachtkamer want ik kon mijn tranen niet bedwingen.

  Ik ben super super super blij voor jullie van ?e Gefeliciteerd met jullie prins.

 45. Mindy
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtige brief!
  Gefeliciteerd met el Bébé 🙂
  Hij en ik zijn op dezelfde dag jarig…..

 46. Neo
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Kippenvel! Prachtig geschreven en gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige mannetje.

 47. Marit
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd! Wat een knap ventje!

 48. Emma
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ik had je al via instagram gefeliciteerd en doe het hier gewoon nog een keertje :).
  Gefeliciteerd en geniet heel erg van deze mooie bijzondere tijd.

 49. Sanne
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtig! Gefeliciteerd en heel veel geluk met jullie drietjes!

  • Sanne
   3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

   Oh wacht, het moet natuurlijk zijn: veel geluk met jullie vijven! Coco en Clarence maken natuurlijk ook deel uit van het gezinnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *