Latest Obsession: (above the) knuckle rings

Het is al een tijdje een trend, de above the knuckle of midi rings. Ik spotte ze voor het eerst via de Instagram-accounts van onze favoriete Kardashian (ik bedoel uiteraard Khloe) en later zag ik ze voorbij komen bij Rihanna en in de outfitfoto’s van bekende en minder bekende fashionbloggers.

knuckle rings_11Ik vond het eerst een beetje vreemd, maar al snel snapte ik de trend. Above the knuckle rings staan – mits het een delicaat modelletje is – zeer elegant en het is ontzettend leuk om ringen, net als armbanden eigenlijk, te stapelen. En omdat je nu op verschillende hoogtes op je vingers ringen kunt dragen, is stapelen ineens erg makkelijk geworden en is het mogelijk om zo’n stuk of 8 ringen aan één hand te dragen. Nu is me dat een beetje te veel van het goeie, maar ik moet toegeven dat ik het wel erg gaaf vind staan! Persoonlijk houd ik meer van een subtiele above the knuckle ring.

Above the Knuckle ringen zijn in mijn ogen een beetje edgy en alternatief en tegelijkertijd een beetje boho chic. Ik ben er helemaal verliefd op! Ik vind het zo lief en delicaat staan en tegelijkertijd erg fashionable. Love it!

mintblazer_6Toen mijn zusje Larissa ineens een aantal above the knuckle ringen droeg wilde ik ze maar al te graag passen, omdat ik me afvroeg of het wel lekker zou zitten. Conclusie: helemaal niet verkeerd! Het enige is dat ik steeds het gevoel had dat ik ze gemakkelijk zou kunnen verliezen, omdat ze aan het topje van je vingers nu eenmaal minder ‘veilig’ zitten dan bij de aanzet. Ik had het gevoel dat met één zwiep door mijn haren de ring spontaan van mijn vinger zou afvallen.

Het is dus even wennen, maar het is meer het gevoel wat je er bij krijgt dan dat de ringen werkelijk los zitten, want een goed zittende above the knuckle ring verlies je niet zomaar, die blijft steevast op zijn plek.

knuckle rings_04Deze rosékleurige above the knuckle ringen vonden mijn nichtje Robin en ik bij River Island tijdens een dagje shoppen in Amsterdam. Tara en Larissa vonden ze ook erg mooi, dus kochten we alle vier een ring! Ze zijn te koop in een setje van 2 voor €3,99 dus ze komen op €2 per stuk.

Het waren voor mij de eerste above the knuckle ringen die ik in een winkel was tegengekomen in Nederland. Toen ik met Nena in London was zag ik namelijk ook een mooi setje bij Dorothy Perkins, maar die had ik toen niet meegenomen. Eenmaal terug in Nederland natuurlijk spijt!

En ligt het nou aan mij, of zorgt een above the knuckle ring ervoor dat mijn vingers langer lijken?

above the knuckle ring makes fingers look longerAnyways, de above the knuckle ringen zijn al een hele tijd een trend, maar sinds de laatste tijd is het echt een soort obsessie voor me geworden. Ik heb er nu eentje, en ik wil er meer! Het liefst hele fijne en subtiele modelletjes, zoals op de foto’s hieronder die ik op Tumblr heb gevonden. Vooral die fijne bandringetjes vind ik prachtig.

knuckle rings_12knuckle rings_09 knuckle rings_08 knuckle rings_07 knuckle rings_06 knuckle rings_05knuckle rings_03 knuckle rings_02 knuckle rings_01Gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om aan above the knuckle ringen te komen in een ‘echte’ winkel. Zoals ik al eerder vertelde verkoopt River Island een aantal modellen (waaronder het fijne kruismodel die ik heb) en ook Six verkoopt een aantal sets waar deze ringen zich in bevinden. Ik heb gelezen dat H&M ze ook moet verkopen, maar ik heb ze daar (nog) niet gespot. Misschien had ik pech en waren ze net uitverkocht.

Verder zijn er een aantal Nederlandse webshops die ze verkopen, zoals Come Get Fashion (daar heeft Larissa ze van) en ook bij Fashionology heb ik een paar prachtige exemplaren gespot. En als je in het buitenland (de UK) bent kun je ze vinden bij Top Shop en Dorothy Perkins. Verder kun je natuurlijk altijd terecht op good old eBay en Etsy.

Ik hoop binnenkort nog een aantal nieuwe above the knuckle ringen te kunnen scoren, want ik vind ze heel erg leuk.

Wat vinden jullie van deze kleine ringen die je boven je knokkels hoort te dragen? En weten jullie nog goede adresjes?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

108 Reacties

 1. Tanya
  23 november 2014 / zondag, 23 november 2014

  I love it!

 2. kyara
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  teenringetjes zijn ideaal als above the knuckle rings!
  heb er vandaag een paar bij Claire’s gekocht en het werkt perfect! :)

 3. Myrthe
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Echt leuk! Ik heb bij de H&M ook een setje gehaald, ze waren bedoelt als normale ringen maar met mijn worstenvingers paste de kleinste maat perfect!

  liefs, Myrthe

 4. 1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Ik ben ook gek van above the knuckle rings. Ik heb er gekocht op http://www.bohemiancollective.co.uk, die zitten erg goed en ik vind ze persoonlijk heel mooi. Ik heb een ‘gewone’ en één ‘wishbone’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *