Catrice Liquid Metal Eyeshadow Eyelook

Vorige week reviewde ik alle 9 kleuren van de nieuwe Catrice Liquid Metal Eyeshadows en vandaag had ik beloofd er een look mee te maken. Ik koos voor de kleurencombinatie goud, donkerbruin en teal (donkergroen/blauw), oftewel de kleuren 'We Are The Champagnes', 'Nougat It Right' en 'Petrol Pan'. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze Catrice Liquid Metal Eyeshadow Eyelook kunt creëren.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_01

Ik begin de ooglook met een gereinigd ooglid en daar breng ik een dun laagje eyeshadow primer op aan. Dit laat ik goed drogen voordat ik verder ga. Eyeshadow primer voorkomt o.a. dat de oogschaduw in de loop van de dag in je arcadeboog gaat ophopen.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_02

Met mijn vingertoppen breng ik de donkerbruine kleur 'Nougat It Right' aan op mijn bewegende ooglid en iets daarboven (in de arcadeboog).

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_03

Met een kwastje (kan ook met je vingers natuurlijk) breng ik de kleur 'We Are The Champagnes' aan. Dit doe ik aan de binnenkant van mijn ogen zodat het zorgt voor een heldere oogopslag.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_04

Met een fluffy blending brush veeg ik wat matte lichte oogschaduw (liefst in eigen huidskleur of ietsje lichter) onder mijn wenkbrauwen. Dit zorgt voor een liftend effect en zorgt er straks voor dat we sneller en mooier kunnen blenden.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_05

Met dezelfde fluffy blending brush neem ik weer wat 'Nougat It Right' op mijn kwast en dit blend ik net zo lang in de arcadeboog tot alle kleuren mooi overlopen, de harde lijnen weg zijn en er een soort smokey effect ontstaat.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_06

Met een klein kwastje breng ik wat van de kleur 'Petrol Pan' aan onder mijn ogen. Dit mag best wel dik en smokey. Blend goed uit.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_07

Met een oogpotlood in dezelfde kleur (dit is Mainline van Urban Decay) breng ik een lijntje aan op de onderste waterlijn.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_08

Met een liquid liner, of in mijn geval met een zwart oogpotlood, breng ik een winged lijn aan boven mijn ogen. Ook breng ik nog een beetje 'We Are The Champagnes' aan onder het oog, bij de binnenste ooghoek. Hierna alleen nog flink wat mascara, eventueel mooie valse wimpers, en de look is klaar!

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_09 catrice liquid metal eyeshadow eyelook_10 catrice liquid metal eyeshadow eyelook_12 Ik maak de look af met een mooie blush (Bobbi Brown Shimmer Bricks in Bronze) en een frisse lipstick (Bobbi Brown, kleur staat niet op het etiket maar het is oudroze met een blauwe ondertoon). De ooglook is lekker fris door de gouden accenten bij de binnenste ooghoeken. Petrol Pan onder het oog zorgt voor een mooi kleuraccent dat prachtig staat bij mijn bruine ogen. Bij groene of hazelnootkleurige ogen zou je deze kleur kunnen vervangen voor 'We're The Inner Purple' en bij blauwe of grijze ogen zou ik de kleur 'Nougat It Right' ook onder de ogen aanbrengen.

catrice liquid metal eyeshadow eyelook_14Ik ben erg te spreken over de Liquid Metal oogschaduw van Catrice. Het pigment is erg goed en het effect is niet té metallic. Ik vind niet dat ik er – ondanks dat ik drie soorten metallic eyeshadows op mijn oogleden heb – eruit zie als een discobol. Wel zou ik deze oogschaduw niet onder de wenkbrauwen aanbrengen, als highlighter vind ik de glans net iets te heftig. De textuur is lekker zacht, maar soms kruimelt het nog iets en krijg je fallout. Ik zou daarom zo veel mogelijk met je vingertoppen werken en de kwasten alleen gebruiken voor blendwerk.

Mijn review met swatches van alle 9 kleuren lees je hier terug. De prijs per kleur is €3,99.

Hebben jullie de Liquid Metal eyeshadows van Catrice al geprobeerd? En zo ja, wat zijn jouw favoriete kleurencombinaties? 

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

73 Reacties

 1. Sanne
  27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Wauw mooie look, vooral de petrol liner!

 2. lady
  27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Zoals altijd een mooie look.

 3. melissa
  27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  mooie look Serena, en staat je goed!

 4. 27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Oehh wat een prachtige ooglook weer!

 5. cheyenne
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  waar heb je dat shirt vandaan!? <3

 6. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Prachtige look! Ik vind de nieuwe oogschaduws van Catrice zó mooi, maar ik weet niet welke ik moet kiezen. Haha!

 7. emke
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  wat mooiiii…….

 8. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Heel mooi weer =D

 9. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Een prachtige ooglook heb je ervan gemaakt!

 10. Bianca
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Stunning ! :D

 11. Iva
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Revitalash.. ik wil het nu ook…

 12. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Wat een mooie ooglook! Fijn dat je het ons in stapjes laat zien. Kan ik zelf aan de slag gaan, haha! ;-) Ik vind de nieuwe oogschaduws van Catrice prachtig! :-)

 13. Nynke
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Erg mooi!
  Vooral de bruine kleur..

 14. Jessica
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Ik heb het nooit gezegd volgens mij, maar bij jou lijken glitters echt van je ogen te poppen altijd, op foto’s. Zó mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *