Lancôme Miracle Cushion foundation review

Toen ik in Singapore was werd mij verteld dat het nieuwste van het nieuwste op beautygebied eigenlijk altijd uit Japan of Korea komt, dus het is dan ook niet zo gek dat de eerste cushion foundations hun oorsprong vinden in Azië. Aziatische vrouwen zijn laaiend enthousiast over dit nieuwe foundationsysteem en Lancôme is het eerste merk dat deze geliefde cushion foundations lanceert op de Europese markt.

lancome miracle cushion_02De voorspelling is dat deze innovatieve foundations net zo populair zullen gaan worden als de BB creams. Wat is er zo geweldig aan, hoe werkt het precies en wat vind ik er eigenlijk van?

lancome miracle cushion_01De Lancôme cushion foundations heten Miracle Cushion en ze zijn verkrijgbaar in 6 kleuren voor de lichte tot donkere huid. Vandaag zal ik 3 kleuren voor jullie reviewen, namelijk 03 – Beige Pêche, 04 – Beige Miel en 05 – Beige Ambré.

lancome miracle cushion_04 In eerste instantie lijkt de Miracle Cushion op een compact foundation zo in dat ronde doosje, zo groot als de palm van je hand. Het zilveren dekseltje weerspiegelt zo goed dat je het zelfs als spiegel kan gebruiken. Handig voor een snelle check, je hoeft dan niet eens het doosje te openen. Met je duim druk je op het knopje vooraan om het doosje te openen. Dat gaat gemakkelijk en soepel.

lancome miracle cushion_05 Aan de binnenkant zit wederom een mooie, grote spiegel en op het tussendekseltje ligt een pad-applicator. Deze applicator is speciaal ontwikkeld in combinatie met de textuur van de Miracle Cushion foundation, maar hierover later meer.

lancome miracle cushion_06 Bij de eerste keer gebruik verwijder je de pad-applicator en klap je het tussendekseltje open. Deze zit gelukkig gewoon vast aan het doosje, zodat je hem ook niet kwijt kunt raken. Verwijder vervolgens de sticker die de cushion zal onthullen…

lancome miracle cushion_07 Wat krijgen we nu?! De eerste keer dat ik de cushion in vol ornaat zag vond ik het zó vreemd! Hoe moet ik dit goed en wel op mijn gezicht krijgen, ging er door mijn hoofd. Tegelijkertijd had ik sterk de behoefte om er lekker met mijn vinger in te prikken, net zoals ik dat ook altijd heb bij oase (waar je kerststukjes mee maakt, weet je wel). Heerlijk!

lancome miracle cushion_08 De cushion is, zoals de naam al aangeeft, een kussentje. Een lekker zacht en veerkrachtig kussentje. De openingen in de cushion zijn vrij groot, zodat ze elk een vrij grote hoeveelheid vloeibare foundation kunnen bevatten. Bij elk gebruik komt de juiste dosis terecht op je pad-applicator en die dosis bepaal je zelf. Druk je de pad lichtjes op de cushion dan komt er een dun laagje foundation op terecht voor een lichte, natuurlijke dekking. Wil je liever wat meer dekking dan druk je de pad steviger op de cushion. Doordat je zelf de druk uitvoert is het gemakkelijk te bepalen en te doseren.

lancome miracle cushion_09 Ik kon het niet laten, even mijn vinger erin! It’s so fluffy!

lancome miracle cushion_12 De pad-applicator is speciaal ontwikkeld in combinatie met de formule van de cushion foundation. Dit gladde en soepele schijfje is gemaakt van polyurethaan waardoor het voorzichtig de juiste dosis aan de oppervlakte vasthoudt. Ideaal, want er komt nooit te veel foundation op je pad terecht, maar er wordt ook niet te veel ‘opgezogen’, dat zou zonde zijn.

lancome miracle cushion_13De pad is heel fijn en zacht en je kunt er zowel mee over je gezicht wrijven – daar is het materiaal fijn genoeg voor, het laat absoluut geen strepen achter – als deppen. Ik merk dat ik een combinatie van wrijven en deppen fijn vind; eerst verdeel ik de foundation over mijn gezicht met wrijvende bewegingen en vervolgens druk ik de pad stevig in de cushion en dep ik het op de plekken in mijn gezicht waar ik wat meer dekking nodig heb.

lancome miracle cushion_10Van de bovenstaande kleuren is kleur nummer 04 – Beige Miel (de middelste) de beste match voor mij. Deze kleur heeft de meest gele ondertoon en heeft een tintje die momenteel perfect past bij mijn huidkleur.

miracle cushion_4 Ik begin met het aanbrengen door de pad met een normale druk (niet te lichtjes en niet te stevig) in de cushion te drukken. Vervolgens wrijf ik ermee over mijn gezicht op de foundation goed te verdelen.

miracle cushion_5 Vervolgens druk ik de pad-applicator steviger in de cushion en dep ik het op de gebieden in mijn gezicht die meer dekking nodig hebben, zoals het gebied rondom mijn neus en rondom mijn mond, en een littekentje op mijn linkerwang.

miracle cushion_6 Ook mijn donkere kringen hebben iets meer dekking nodig, dus ook hier druk ik de pad nog even stevig aan. Omdat de pad zo flexibel is kun je hem gewoon dubbelvouwen zodat je nog beter bij de moeilijke hoekjes kunt komen.

Om de Miracle Cushion nog wat beter aan jullie te kunnen laten zien – en omdat ik zo enthousiast ben – heb ik hieronder een kort filmpje gemaakt waarin ik de Miracle Cushion demonstreer:

Het resultaat;

lancome miracle cushion resultWow, wat een verschil! Ik heb last van pigmentatie, vlekjes en littekentjes in mijn gezicht, maar die lijken als sneeuw voor de zon verdwenen na een ‘cushion sessie’. Ik moet wel zeggen dat de dekking medium is, maar door nog eens met de cushion al deppend een extra laagje aan te brengen dekt hij voor mij voldoende.

De foundation zelf is luchtig en voelt heel prettig aan op mijn gezicht. Lekker fris en verkoelend. Dit komt omdat de formule bestaat uit water en vluchtige bestanddelen die direct na aanbrengen verdampen, waardoor de oppervlaktetemperatuur van de huid meteen daalt met 2,3 graden celsius. Echt een lekker en verfrissend gevoel!

Je voelt de foundation niet zitten, dat is zeker een pluspunt. Het is lekker hydraterend voor de huid, maar niet té, dus ik ga er gelukkig niet overmatig van glimmen. In de loop van de dag zie ik wel wat glim op mijn T-zone, dus als je net als ik een gemengde tot vette huid hebt is het eigenlijk wel een must om matterend poeder te gebruiken.

miracle cushion side viewNaast het egaliseren van de huid maakt het mijn huid ook superglad, echt alsof ik een veel fijnere huidtextuur heb. Ook zorgt het voor een mooie, gezonde glans en een stralende huid. Op de foto rechts lijkt het haast wel of ik highlighter draag! De formule beschermt de huid tegen rimpelvorming met het anti-aging ingrediënt adenosine en SPF23 beschermt de huid tegen schadelijke UVA- en UVB stralen.

Ik moet zeggen dat het wel even wennen was om de pad-applicator te gebruiken voor het aanbrengen van foundation. Meestal gebruik ik gewoon mijn vingertoppen of een stippling brush. Toch went het snel, vooral als je ziet hoe mooi en egaal de pad de foundation verdeelt over je huid. De pad in combinatie met de foundation zorgt echt voor een airbrushed effect, alsof het samensmelt met je huid.

Mocht je de pad toch niet prettig vinden werken, dan kun je de cushion foundation ook gewoon aanbrengen door een kwast in de cushion te duwen, dat werkt ook. Voor onderweg is het echter toch wel makkelijker om gewoon de pad te gebruiken, omdat je anders een extra kwast moet meeslepen voor touch-ups.

lancome miracle cushion_03Ik heb de Miracle Cushion in huis sinds midden december waardoor ik hem nu zo’n goede 10 weken heb getest (niet elke dag) en het sponsje is nog steeds redelijk voorzien van foundation. Je merkt het vanzelf wanneer het sponsje minder product afgeeft, maar dat zal zo rond de 2 tot 3 maanden zijn, afhankelijk van de hoeveelheid dekking die je nodig hebt. Gelukkig hoef je niet een geheel nieuwe Miracle Cushion aan te schaffen, omdat je ook losse navullingen kunt kopen. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee. Ik heb er in elk geval vast een refill bijgekocht als back-up.

Bovendien heb ik niet het hele jaar door dezelfde teint, in de winter ben ik echt vrij bleek terwijl ik in de zomer (of nu, na een vakantie) lekker bruin ben. Het scheelt soms echt 2 tinten in foundation! Door dit systeem kun je daarom ook gemakkelijk van kleur wisselen afhankelijk van het seizoen. Is je ‘oude’ cushion nog niet op, dan bewaar je deze gewoon tot je huidskleur er weer mee matcht.

lancome miracle cushion_11Naast het feit dat Miracle Cushion een prachtige foundation is, vind ik hem vooral heel praktisch voor onderweg. Vooral op mijn kin en kaaklijn verdwijnt er wel eens foundation (ik leun vaak met mijn hoofd op mijn handen) en dan is het fijn dat je je foundation kunt bijwerken. Je doet niet zo snel foundation touch-ups met een flesje vloeibare foundation (dat zit je moeilijk te doen met een kwast, of je hebt vieze vingers, en je hebt ook nog eens een spiegel nodig), maar met de Miracle Cushion gaat het gemakkelijk en snel. Je stopt hem zo, hoppa, in het binnenvakje van je tas en je bent good-to-go.

Nog even de voordelen van de Miracle Cushion foundation op een rijtje;

+ handig en compact formaat voor onderweg
+ spiegel aan zowel de buiten- als binnenkant
+ verkoelend voor de huid
+ de dekking is goed te doseren en op te bouwen
+ zorgt voor een prachtige glow
+ bevat het anti-age ingrediënt adenosine
+ hydrateert de huid
+ bevat SPF23
+ navulbaar
+ ook verkrijgbaar in vrij donkere tinten

Zijn er ook nadelen? Ik kan ze niet zo snel bedenken eigenlijk. Wellicht dat de dekking te licht is voor mensen die op zoek zijn naar een foundation met sterke dekking, ik kan me voorstellen dat het wennen is om met een pad-applicator te werken en persoonlijk vind ik 6 kleuren wat aan de weinige kant, aangezien je bij de andere foundations van Lancôme keuze hebt uit maar liefst 15 kleuren. Maar, misschien dat er meer kleuren bij komen als de Miracle Cushion foundation een succes blijkt te zijn. En dat gaat het zeker worden, let maar op!

lancome miracle cushionWanna know what the fuzz is about? Vraag dan hier je gratis Lancôme Miracle Cushion proefsample aan. Links is de kleur 2 – Beige Rose en rechts is de kleur 3 – Beige Pêche. Beide kleuren zijn voor mij te licht, maar als je huidskleur iets lichter is dan die van mij, dan is het wellicht een match. Ook kun je het natuurlijk gewoon aanvragen als je benieuwd bent naar de dekking, de finish en het verkoelende effect. Klik hier om je gratis sample aan te vragen!

De Lancôme Miracle Cushion foundation kost €42 (14 gram) en een refill kost €30. Lancôme is te koop bij alle bekende verkooppunten zoals de Bijenkorf, parfumerie Douglas en Ici Paris XL. 

Wat vinden jullie van deze nieuwe Lancôme Miracle Cushion foundations? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

168 Reacties

 1. saskia
  19 april 2016 / dinsdag, 19 april 2016

  geweldig product helemaal blij mee helaas net op de markt en nu halen ze kleuren 5 en donkere er uit.
  Ik moet nu alle shops af om kleur 5 te krijgen want die is dus niet meer leverbaar.
  Heb echt nog nooit zo’n fijn product gehad de kleur was ook echt top…
  helaas…

 2. 24 maart 2016 / donderdag, 24 maart 2016

  Hoe je er goed uitziet op een foto is een vraag die velen zich stellen.

  Niet onbelangrijk want HD ( high Defenition) camera’s van nu kijken dwars door de gewone make-up heen!
  Het opmaken voor photoshoot’s, trouw albums en niet te vergeten selfie’s is daarom wat anders dan je dagelijkse make-up routine.

  En je make-up vraagt speciale aandacht > http://www.emeralbeautylife.nl/shop/ultra-hd-foundation-sand-beige/

 3. Lisa Ann
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Ha Serena,

  Het lijkt me een foundation met een heel mooi resultaat.
  Wat ik zelf niet helemaal begrijp:
  Als je de foto van youtube voor-na ziet lijkt het een vrij dekkende
  foundation. Je hebt daar een super mooie egale licht glanzende finish.
  Is de foundation na 1 keer gebruik al zo ‘dekkend’ of nog vrij doorschijnend?
  Want ‘doorschijnend’ zie je namelijk helemaal niet terug op de foto’s. Daar komt hij juist natuurlijk dekkend over. Ik denk er zeker over na deze eens te gaan proberen, maar ik twijfel nog omdat ik zelf juist voorkeur heb voor vrij dekkende foundations met een glanzende finish. Teint Miracle van Lancome heb ik al, en die bevalt heel goed!

  Ik hoor graag je advies… 🙂

  Hartelijke groet,
  Lisa Ann

 4. dimph
  17 maart 2015 / dinsdag, 17 maart 2015

  Komen er nog samples beschikbaar van het miracle cushion?
  Nu zijn ze op.
  Lijkt me super product.

 5. Nerep
  15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

  Hai ik heb mijn sample al lang geleden aangevraagd maar nooit gekregen hoe kan dat??

  • Hilde
   16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

   Klopt, is bij mij ook zo… Duurt wel een beetje lang, haha! Er stond dat het 5 tot 10 dagen zou duren, maar die dagen zijn nu wel voorbij.. Heeft iemand het al binnen gekregen?

   • Liens
    16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

    Nope, hier ook niks…

    • Lindsay
     17 maart 2015 / dinsdag, 17 maart 2015

     Hier ook nog niks… Denk dat t niet meer komt??

     • Marlous
      19 maart 2015 / donderdag, 19 maart 2015

      ik heb contact met ze opgenomen! We moeten het deze week binnenkrijgen volgens Lancome 😉

      • Liens
       23 maart 2015 / maandag, 23 maart 2015

       Ben benieuwd! 🙂

       • serin
        24 maart 2015 / dinsdag, 24 maart 2015

        nogsteeds niet bezorgd ………

       • Lindsay
        25 maart 2015 / woensdag, 25 maart 2015

        Ik heb ook nog steeds niks binnen..

       • liens
        26 maart 2015 / donderdag, 26 maart 2015

        Vandaag mailtje gehad dat ze het niet kunnen leveren… Spijtig!

       • Serena
        Auteur
        26 maart 2015 / donderdag, 26 maart 2015

        Meen je dat? Dus de samples komen helemaal niet meer?

       • lama
        18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

        bij mij isie nu pas bezorgd , maar te donker

 6. 8 maart 2015 / zondag, 8 maart 2015

  Wow!! super mooie foundation! en idd heel handig om bij te werken!

 7. Annelies
  6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Hoi, gebruik je na de Miracle Cushion foundation nog een poeder of dergelijke? Of is het zo goed? Groeten

 8. 5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  OH, dit lijkt me wel wat. Jammer dat de proefflacon maar in twee kleuren te krijgen is 🙁

 9. 5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Nou poe zo hee, deze heb ik van begin tot eind gelezen en daarna een sample aangevraagd. Bedankt! Ik heb altijd een heel vlekkerige huid en zo’n foundation is dus geen overbodige luxe. Ik ben überblank dus beige rose zal hopelijk passen. 😛

 10. Jo
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Ik gebruik al geruime tijd de Laneige BB cushion (Koreaans merk) ben al jarenlang grote fan van Koreaanse producten en gebruik eigenlijk niets anders meer. Ze verzorgen de huid veel beter dan onze Westerse producten. De cushion van Etude House is ook heel fijn en die van Iope is helemaal geweldig!

  • YG
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   Waar bestel jij Koreaanse producten?
   Ik wil graag goedkope Koreaanse producten kopen waarbij je geen gebruik maakt van paypal. (:

   • Jo
    6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

    Zonder paypal wordt dat een beetje moeilijk aangezien alle websites die ik gebruik in het buitenland zitten. Ik gebruik de website Wishtrend.com af en toe, bij hen kan je ook met credit card betalen. Cosmetic-Love.com is ook een betrouwbare site (paypal en creditcard) en op Ebay heb ik een aantal goede en betrouwbare verkopers die erg populair zijn zoals Ruby-Ruby en Bring Bring shop. Ik geloof dat er ook een online Nederlandse BB cream shop is maar ik vind hen veel te duur. Je betaald bij hen gewoon het dubbele voor een product. En bij de meeste Koreaanse shops is het ook nog gratis verzending. Bij de Nederlandse BB cream shop moet je daar ook nog es voor betalen.

    • Novita
     17 maart 2015 / dinsdag, 17 maart 2015

     Hai Jo,

     Vraagje moet je dan ook invoerrechten betalen? en welke kleur bestel je dan?
     erg lastig om dit online te zoeken, thanks !

  • Danny
   14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

   Ik zit juist op eBay naar dat merk te kijken!
   Wat tof dat jij dat gebruikt.
   Denkt dat merk laneige ook goed?
   Want daar gaat het mij vooral om…
   En ik vind het ook moeilijk om een kleur te kiezen vanaf het scherm.
   Welk kleurnummer neem jij meestal?

   Alvast bedankt!

   • Danny
    14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

    Ik bedoel dekt hij goed?! Hihi…

 11. Jitta
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Welke nagellak draag je hier? Super mooi!

  • Serena
   Auteur
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   hi Jitta, deze is van Chanel, een LE die speciaal is gemaakt ter ere van het 60 jarig bestaan van de klassieke 2.55 Chanel bag. Alleen te koop bij Bijenkorf. Liefs, Serena

 12. Esther
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Ziet er super uit, vooral zo makkelijk om mee te nemen en tussendoor bij te werken! Maar… is dat nodig? Of zit het aan het einde van de werkdag nog netjes?

  • Serena
   Auteur
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   hi Esther,
   hangt er vanaf hoe vaak je aan je gezicht zit, vind ik.
   bij deze, bij elke foundation eigenlijk, is een touch up altijd wel nodig bij mij omdat ik vaak aan mijn gezicht zit.
   liefs, Serena.

 13. Ans
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Oke, dit moet even gezegd worden: DAMN wat een goed artikel, mooie foto’s, tot in detail gereviewd en een filmpje. Beter dan dit kan een artikel niet zijn volgens mij! Ik ben het trouwens volledig eens met je review!!! Ik heb hem zelf ook en hij is zo fijn. Hij geeft een hele mooie naturel finish en is inderdaad super goed op te bouwen.

 14. eva
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Is dit niet gewoon een vloeibare foundation in een handigere verpakking?
  Hij ziet er mooi uit hoor, en het zal zeker makkelijk zijn, maar ik zie niet wat er nou zo spectaculair is aan dat kussentje..

 15. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  De eerste keer toen ik het zag leek het wel op een brownie in een luxe potje! Pas later ontdekte ik dat het geen brownie was…

 16. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Ik ben zeker weer de enige die aan chocolademousse denkt bij het zien van deze foundation?

  • 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

   Nee hoor haha alleen ik d8 aan een luchtige brownie

 17. k.
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Worden het kussentje en de pad niet enorm ranzig als je dit een paar weekjes gebruikt? Ik moest van mijn dermatoloog direct mijn concealer pens weggooien: “je smeert steeds ranzige bacteriën op je schone huid, daar krijg je steeds opnieuw puistjes van”. Volgens haar kon ik beter een goede foundation zoeken die luchtdicht is met een pompje. En dan steeds met schone vingers of kwastje aanbrengen. De rest zou binnen 2 weken vol bacteriën zitten.

  • Serena
   Auteur
   5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

   hi K.
   je kunt de pad zo vaak wassen als je zelf prettig vindt, met milde shampoo of zeep.
   liefs, Serena.

 18. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw, super. Inderdaad wat je zegt, handig voor onderweg!

 19. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  wooow.. prachtig! Ik heb ook van mijn nichtje in Indo geraden om deze te hebben. Ik wil en ben benieuwd naar. Graag wil ik hem hebben

 20. Vera
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Fijne review! Ik was meteen enthousiast dus vandaag gelijk even bij ici paris binnengewipt (afgeprijsd nu!). Wilde hem eigenlijk online bestellen maar toch blij dat ik langs de winkel ben gegaan. De kleur die ikzelf online gekozen zou hebben was in het echt veel te donker. Nu wel helemaal de goede kleur in huis. Foundation voelt heerlijk fris! Ik heb zelf veel sproetjes en deze foundation is echt perfect hiervoor. Heeft geen plamuur-effect waardoor mijn sproetjes nog goed en mooi zichtbaar zijn. Blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *