Happy New Hair

Yes, I did it! Al jaren heb ik gewoon mijn eigen haarkleur, maar nu vond ik het tijd voor écht eens een keer iets anders. De deadlines voor mijn boek zijn gehaald, dus onder het mom van ‘treat yo self’ vond ik dat ik mezelf mocht trakteren op een nieuwe hairdo. Ik zit al tijden te denken aan highlights omdat ik het gewoonweg zo mooi vind staan. Er zit meer beweging in het haar, het lijkt speelser. Bovendien zit ik nog steeds in die zomervibe en daar passen highlights natuurlijk uitstekend bij!

Afgelopen maandag hakte ik de knoop door en ging ik naar Hairstylist Robert in Houten Castellum, waar ik onder handen werd genomen door het dream team duo Marianne en Charissa. Zij gaven me prachtige, subtiele highlights die heel geleidelijk overlopen van mijn echte haarkleur naar caramel.

balayage kapsel balayage hair_3 balayage hair_1 balayage hair_4 balayage hair_5 balayage hair_9 balayage hair_2Marianne is de buurvrouw en vriendin van Nena, dus ik wist dat mijn haren in goede handen waren bij haar. Ze zit al 15 jaar in het kappersvak en we hebben het wel eens over mijn haren gehad, dus toen ik haar appte en een foto stuurde met een plaatje ‘dit wil ik’ snapte ze meteen wat ik bedoelde en wist ze me goed te vertellen of het mogelijk was op mijn haar. Ze appte me dat ik maandag langs moest komen omdat ze dan samen met haar collega Charissa tijd voor mij kon maken, omdat ze een zelfbedachte techniek zouden toepassen waar twee personen voor nodig waren.

Toen ik in de stoel zat hebben we goed overlegd: hoe licht moet het ongeveer worden? Hoe groot moet het onderste, lichte gedeelte worden en hoe groot en licht de laagjes die daar weer overheen vallen? Ik liet veel voorbeeldplaatjes zien en het was al snel duidelijk. Het dream team ging aan de slag! Marianne wist dat ik bang was om mijn haren op te lichten omdat ik vrij broos haar heb. Ik heb vooral in mijn onderste haren erg veel last van gespleten haarpunten, terwijl ik het niet eens vaak föhn of behandel met de stijltang. Ze heeft er daarom voor gekozen om te werken met een laag waterstofperixodegehalte. Ze zei ‘het kan er beter wat langer in zitten en dat je haren er daarna nog mooi uitzien, dan dat het sneller klaar is, maar je haren zijn gortdroog’. Daar was ik het helemaal mee eens. Mijn haarpunten zien er inderdaad na de behandeling totaal niet droog of frizzy uit, dus ik ben echt blij dat dit goed is uitgepakt.

Charissa en Marianne hebben mijn haren ‘gemaast’ zoals ze dat noemden. Dat wil zeggen dat ze per pluk al zigzaggend met de kam erdoorheen gaan. Er vallen dan wat haartjes uit de pluk haar die niet worden geverfd. Op deze manier creëer je een heel natuurlijk en subtiel effect. Het was best een werkje en ik geloof dat het geheel zo’n 45 minuten heeft ingewerkt voordat het werd uitgespoeld. Daarna ging er een askleurige spoeling doorheen om de warme ondertoon uit de lichte plukken te wassen. Deze spoeling gaat er naar verloop van tijd weer uit, maar als ik mijn haren was met een zilvershampoo verkrijg ik weer hetzelfde effect. Als laatste zijn mijn haren gedroogd en gekruld en voelde ik me helemaal glamourous! Marianne, Charissa en hun andere collega’s kwamen me allemaal bewonderen en ik kreeg zelfs complimenten van de aanwezige klanten. Nou, ik stond te glunderen van oor tot oor en danste de winkel uit.

Ik heb in totaal zo’n 3 uur in de kappersstoel gezeten, maar het was het meer dan waard. Ik ben zo blij met het resultaat! Het is mooi subtiel en je ziet totaal geen strepen, de highlights lopen prachtig over. Echt alsof de zon zijn werk heeft gedaan. Ik heb het expres niet té licht gemaakt, omdat ik bang was voor dorre plukken en omdat het door de zon toch altijd weer wat lichter wordt na verloop van tijd. Mocht ik over een tijdje toch denken van ‘nou, doe toch maar wat meer highlights en maak ze meteen maar wat lichter’ dan kan dat altijd nog. Better safe than sorry!

Dit kapsel staat supermooi met een mooie slag of krullen, omdat het kleurverloop dan extra lijkt op te vallen en omdat het dan nóg meer glam is. Op de meeste dagen zal ik dit kapsel echter gewoon los dragen en ook dan is het supermooi. Vooral als je een salt spray gebruikt zodat je echt van dat heerlijke, rommelige beach hair krijgt. Net zoals al die Australische surfer chicks!

Mocht je in de buurt van Houten wonen en een soortgelijk kapsel in gedachten hebben, dan kan ik je zeker het duo Marianne en Charissa aanraden van Hairstylist Robert. Ze hebben mij in elk geval uitstekend geholpen en geadviseerd!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe kapsel?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

193 Reacties

 1. 1 december 2015 / dinsdag, 1 december 2015

  Wauw Serena!! Zo prachtig! Op dit soort moment wil ik mijn haar gelijk donker verven.

 2. Rowena
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Hallo serena!

  Ik wil dat morgen gaan doen met mijn haar bij de kapper ik hoop dat her net zo leuk staat bij mij als bij jou!

 3. Jorica
  19 maart 2015 / donderdag, 19 maart 2015

  Wauw, echt heel goed gelukt!
  Wat een mooie kleur en zo natuurlijk!

 4. Daphne
  17 maart 2015 / dinsdag, 17 maart 2015

  Hoi ik vind jouw blog echt geweldig da handige tips de inspiratie ! Maar ik heb een vraagje, ik probeer al een tijdje volume in mijn haar te krijgen maar dat lukt me echt niet heb je misschien handige en leuke tips voor mij ?

 5. Bets
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Staat je supermooi! Ik heb 1 vraag, welkd krultang heb je gebruikt bij deze video?

  • Serena
   Auteur
   12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

   hi Bets, ik heb een stijltang van Cloud Nine gebruikt voor krullen!

 6. Rianne
  9 maart 2015 / maandag, 9 maart 2015

  Erg mooi geworden!

 7. 6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Wauw! Super mooi Sereen. Echt, natural, happy looking hair. En ik word extra blij van jouw blijheid. Laat de zomer en hoge temperaturen maar komen
  fijn weekend meis

 8. 6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Staat je prachtig, heel fris en zomers. Die techniek ken ik niet, klinkt alsof de meest natuurlijke manier om highlights in je haar te krijgen. Van die heel zichtbare strepen vind ik niks.

 9. Linda
  6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Echt prachtig, staat je heel mooi!

 10. lisanne
  6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  het ziet er lekker speels en zomers uit. staat je goed 🙂
  ik moest trouwens meteen aan Jeanine (uit gtst) denken toen ik de 2e foto zag. haha.

 11. 6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Ik begrijp het idee wel, maar vind dat ze bovenaan een beetje te spaarzaam zijn geweest. Het lijkt op sommige foto’s eerder op uitgroei, wat jammer is want het zou heel mooi kunnen zijn. Ik vind het alleszins leuk dat je eens iets anders probeert te doen met je haar. Zelf ben ik nog volop moed aan het verzamelen om een balayage te nemen.

 12. vera
  6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Ziet er prachtig uit Sereen!

  Ik had even een misschien wat raar vraagje. Ik moet voor de kappersopleiding verschillende typen haar bestuderen. Dik haar, dun haar, glad haar, krullend. We moeten aan de hand van een staartomtrek bepalen of men dik haar heeft, gemiddeld of dun. Nou is jouw haar overduidelijk dik, maar mag ik vragen of je misschien je staartomtrek kunt meten voor mij? Dat doe je door een hoge staart te maken met al je haar erin inclusief lok, en dan de omtrek strak net onder je elastiek te meten.

  Alvast bedankt!

 13. 6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Wauw staat je super! Heel erg mooi 🙂 Liefs

 14. 5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Staat je mooi! Helemaal klaar voor de lente.

 15. Sabien
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Supermooi zeg!! Ik ben helemaal niet van kleuren, maar dit zou ik zelfs willen doen.. wat heb je toch prachtig haar zeg!

 16. Miriam
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Echt ontzettend mooi!

 17. Maxie
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Hmmm… Ik moet er nog even aan wennen.
  Op de foto’s ziet het er super zomers en mooi uit. En het is inderdaad erg ‘natuurlijk’ wat ik persoonlijk mooier vind. Maar op de video lijkt het een stuk grauwer (weet niet of dat de bedoeling is) waardoor je ouder en grijzer overkomt. Dat is erg heel jammer! Ik snap dat je geen oranje lokken wilt, maar zo lijkt het eerder op het haar van mijn 50+ moeder.

 18. 5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Zo prachtig! Op dit soort moment wil ik mijn haar gelijk donker verven.

 19. Anne
  5 maart 2015 / donderdag, 5 maart 2015

  Ik was sceptisch, maar ik vind het echt prachtig geworden <3

 20. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Toevallig ik had gisteren mijn haren laten knippen! Weer eens wat anders en je voelt je er meteen weer goed bij. Mooi fris kleurtje ook en neutraal! Ik vind het onwijs mooi staan!

 21. Kashmira
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Wauw!! Heel Victoria’s Secret!

 22. Carolien
  4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Héél mooi, je straalt!

 23. 4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

  Heel mooi! Ik houd van natuurlijk ogende kapsels. Super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *