Bizarre Beauty: Fullips Lip Enhancer

Sinds vorig jaar verschenen er ineens YouTube video’s online waarin meisjes en vrouwen dé truc lieten zien voor vollere, grotere lippen: de fullips lip enhancer. Een dopje dat je om je lippen plaatst, vacuüm zuigt en een paar seconden tot een minuutje laat zitten. Na gebruik zijn de lippen zo vol dat het lijkt alsof je een ‘lip job’ hebt gehad. Het effect is tijdelijk, want het houdt ongeveer een uur tot enkele uren aan. Dergelijke producten en verschillende varianten zijn al jaren op de markt, maar het lijkt wel alsof er massaal een run op is ontstaan sinds Kylie Jenner haar lippen een handje heeft geholpen! Ineens is iedereen in de ban van grotere, vollere lippen à la Jenner.

lip pomp voor grotere lippen_10Het leek me interessant om deze trend eens goed onder de loep te nemen. Ik kreeg van Lipsy LouLou de Fullips Lip Enhancer toegestuurd die ik uiteraard goed heb getest. Het zijn in feite dopjes in 3 verschillende formaten, speciaal ontwikkeld om snel en effectief grotere en vollere lippen te creëeren. Hoe werkt de Fullips Lip Enhancer precies? Wat zijn de gevaren? En de voordelen? En zijn er ook alternatieven?

Hoe werkt de Fullips Lip Enhancer?

Door een dopje over je lippen te leggen en hieraan te zuigen, creëer je een ruimte met een lagere druk dan de druk van de buitenlucht, oftewel onderdruk. Hierdoor blijft het dopje uit zichzelf vastzitten. Door het drukverschil wordt de druk in de capillaire bloedvaten van je lippen verhoogd, oftewel, er stroomt meer bloed naartoe. Hierdoor worden je lippen voller en ook roder van kleur. Haal je het vacuüm weg dan verdwijnt de onderdruk, waardoor alles weer langzaam ‘zoals normaal’ zal worden. Dit verschilt per persoon. Bij de een zijn de vollere lippen na een uur al verdwenen, bij de ander houdt het enkele uren aan.

Wat zijn de gevaren?

Ik heb verschillende manieren uitgeprobeerd en de ene methode is veiliger dan de andere. Toch schuilen er bij elke methode dezelfde gevaren. Als je het te lang en te heftig gebruikt kunnen er bloeduitstortingen ontstaan op en rondom je lippen. Het is dus echt noodzakelijk om niet te hard te zuigen en zeker niet te lang. Begin rustig met zo’n 15 tot 30 seconden en herhaal dit een paar keer tot het gewenste resultaat is bereikt. Overdrijf het niet en onthoud: het zou geen pijn moeten doen! Het vergt even wat oefening en ervaring, maar na een aantal keer gebruiken heb je goed door wat werkt voor jouw lippen.

lip pomp voor grotere lippen_08Ik merkte al snel dat ik in de verleiding kwam om het juist wél te overdrijven en als er niemand is die je tegenhoudt kan je toch te ver gaan. Ik had daarom wat kleine bloeduitstortingen aan de binnenkant van mijn lip en hij voelde een beetje beurs aan. Het effect verdween bij mij na ongeveer een uur en na twee uur waren mijn lippen weer zoals normaal. Ik had meteen de neiging om het opnieuw te doen, want ineens leken mijn lippen zo klein. Terwijl ik echt niets te klagen heb met mijn lippen. Ai, dat is dus niet te bedoeling! Het kan al heel snel een verslaving worden en dát wil je nu juist voorkomen. Houd dit dus zeker in gedachten als je ermee begint.

Wat zijn de voor- en nadelen?

lip pomp voor en naHet grote voordeel is dat je direct resultaat ziet. Na een paar minuten zijn je lippen voller, groter, lekker bouncy en een stukje rozer. Je hoeft er niet voor naar een kliniek, er hoeven geen naalden met fillers in, je kunt het gewoon thuis doen. Het is een snelle en effectieve methode. Perfect voor bijvoorbeeld een fotoshoot of een flinke selfie-sessie.

Het grote nadeel is dat er enkele gevaren aan vast zitten, zie het kopje hierboven, en dat het effect tijdelijk is. Na een uurtje beginnen je lippen alweer te slinken, dus het is niet zo dat je een avondje uit kunt gaan met volle lippen (tenzij je om het uur op het toilet aan een doppie wilt gaan zuigen). Ook moest ik behoorlijk kwijlen tijdens het zuigen en ja, dat blijft dus in het dopje zitten. Beetje nat allemaal. En, als je geen speciale lip pomp of de Fullips gebruikt maar in plaats daarvan een shotglas of dopje, zie je de afdruk nog goed rondom je mond staan. Niet heel sexy. Doe je het te vaak dan kan de huid rondom je mond ook behoorlijk gevoelig en droog worden.

Wat zijn de alternatieven?

lip pomp voor grotere lippen_12Ik noemde het hierboven al, een shotglas of een dopje van bijvoorbeeld een haarproduct of parfumfles. Het shotglaasje is vrij groot en past goed over mijn lippen heen, maar het glas is wel wat aan de zware kant. Het is dus iets lastiger om hier een stevig vacuüm te creëeren, maar het werkt wel en zorgt voor een niet al te heftig resultaat. Dat is prettig omdat er zo een kleinere kans is op bloeduitstortingen. Wel moet je het vaker herhalen doen voor het gewenste resultaat.

Het dopje – deze is van mijn Bumble & Bumble dry shampoo – is kleiner en lichter waardoor ik een sterker vacuüm kan creëeren. Zo sterk dat hij echt muurvast zat en mijn lippen flink begon te tintelen! Het nadeel was dat het dopje een scherper randje heeft dan de Fullips dopjes, waardoor je een onwijs duidelijke afdruk blijft zien die niet heel snel wegtrekt, na gebruik. Voor beiden alternatieven geldt dat het goedkoop is omdat je het gewoon in huis hebt en niet speciaal hoeft te kopen. Altijd handig voor als je het even wilt uitproberen!

lip pomp voor grotere lippen_11Mijn stagiaire Sanae bedacht dat ik het ook eens zou moeten proberen met een insecten vacuümpomp. Met dit pompje zuig je bijvoorbeeld teken uit je huid (ewl!). Je kan het gewoon kopen bij de apotheek voor zo’n €18 en het voordeel is dat er 4 opzetstukjes zijn. De middelste ronde werkt op mijn lippen het beste en de kleine ovale kan ik perfect gebruiken voor mijn bovenlip. Het vacuüm van deze pomp is echt ONWIJS sterk, maar je maakt het minder sterk door de pomp halverwege in te drukken. Je kunt het dus goed regulieren en door de pomp weer uit te trekken haal je meteen het vacuüm weg. Deze pomp moet je niet te lang gebruiken, misschien steeds 15 seconden, anders krijg je echt bloeduitstortingen. Hij gaf wel het meest heftige effect, dat dan weer wel.

lip pomp voor grotere lippen_06Wat betreft de rode Fullips Lip Enhancer dopjes, alleen de grote ronde zat goed bij mij, de andere vormen bleven gewoon niet goed zitten. Wat erg fijn is, is dat de rand dik en afgerond is, zodat je na gebruik geen afdruk ziet staan rondom je mond. Ook merkte ik dat het vacuüm niet heel sterk is (niet zo sterk als de insecten vacuüm pomp en mijn Bumble & Bumble dopje) wat een stuk veiliger en verantwoorder is. Je moet hierdoor wel wat vaker de routine herhalen en je bent dus wat langer bezig, maar het is wel safe.

lip pomp voor grotere lippen_07Hoewel alle methoden effectief zijn, heeft de insecten vacuümpomp mijn voorkeur. Het vacuüm is super sterk en intens, dus je moet het wel met beleid doen en oefening baart kunst. Ik vind het fijn dat het bij de apotheek te koop is en dat er 4 verschillende opzetstukjes zijn.

Daarna ga ik voor de Fullips Lip Enhancer. Alleen de grote ronde maat past goed om mijn mond, maar het blijft goed genoeg zitten en laat geen afdruk achter. Het vacuüm is minder sterk dan de insecten vacuümpomp, maar daarom wel veiliger. Fijn voor mensen die het graag willen proberen en het een beetje eng vinden. De Fullips is namelijk zo goed als idiotproof.

Het shotglaasje vind ik te zwaar en toch wel erg groot en het Bumble & Bumble dopje laat een te duidelijke afdruk achter. Wel heb je zoiets altijd wel in huis dus het is leuk om uit te proberen en het kost je niets.

vollere lippen voor en naHet is grappig dat er producten op de markt zijn om je lippen mee te vergroten, maar in mijn ogen is het niet per se nodig. Ik ben blij met wat ik heb. Bovendien zie ik er meteen zo plastic fantastic uit met van die grote, opgeblazen lippen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een klein beetje sexy vind staan, maar dit is niet wie ik ben. Ik stuurde een foto via whatsapp naar mijn vriend en vriendinnen en iedereen schrok zich dood, ze dachten dat ik voor mijn blog lip fillers had genomen en vonden het zo zonde!

Ik kan me voorstellen dat het leuk is om eens uit te proberen, of handig is voor een beautyshoot waar de lipstick centraal staat, misschien leuk voor een sexy lingerie fotoshoot? Verder kan ik geen goede toepassing verzinnen, want waarom zou je met volle lippen naar werk of school gaan als het effect vervolgens na een uurtje weer verdwenen is? Dan val je alleen maar door de mand, haha!

Nee, het is een leuke gadget en het is nu eenmaal helemaal hot op dit moment, maar ik denk niet dat ik dit zelf nog veel vaker zal gaan gebruiken. Zelfs niet als ik lipswatches moet maken. Ik ben bovendien te bang dat ik er verslaafd aan zal raken, want ik ben heel gevoelig voor dit soort dingen.

lip pomp voor grotere lippen_10Mocht je het zelf graag willen proberen, dan kun je de Fullips Lip Enhancer bestellen voor €19,95 via lipsyloulou.nl. Momenteel kun je een setje winnen via hun Facebook pagina.

Wat vinden jullie van de Fullips Lip Enhancer, is het iets voor jou? Wat vinden jullie van zulke producten, is het goed dat het er is, of juist niet?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

131 Reacties

 1. Ninika
  14 maart 2024 / donderdag, 14 maart 2024

  Je kan ook doen wat je in het filmpje hebt gedaan maar dan moet je eer een beetje water in doen dan gaat het pas na 5 dagen weg.

 2. Valeriia
  9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

  Does anybody know where it can be bought in Amsterdam? Thank your for the article)

 3. Anouk
  22 december 2015 / dinsdag, 22 december 2015

  Ik zit er juist aan te denken om mijn lippen op te vullen met fillers, heeft iemand daar ervaring mee?

  • Fay
   3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

   Hey Anouk,

   Ik heb 7 maanden geleden mijn lippen laten inspuiten met fillers. Het resultaat oogde echt mooi en natuurlijk. Het was mijn allereerste keer. Het is echt een aanrader als je wat vollere lippen wilt. Ik laat ze volgende maand nog eens doen. De eerste keer blijft het resultaat 6 maanden zichtbaar en dan een jaar. Dit komt omdat het lichaam het product afbreekt en niet blijvend is. De injecties zelf doen totaal geen zeer. Je lippen worden dan ook eerst verdoofd met een verdovende zalf. Je voelt de naald er wel ingaan maar je ondervindt helemaal geen pijn.

   Groetjes Fay

   • Karin
    21 december 2016 / woensdag, 21 december 2016

    Hi Fay,

    Mag ik je vragen waar je de behandeling hebt laten doen, ik wil het namelijk ook laten doen, maar weet niet zo goed waar ik overweeg nu hier: https://www.easycosmetics.nl/behandeling/hyaluronzuur-volle-lippen
    ken jij deze kliniek toevallig hij zit in Amsterdam.
    Ook doe het echt helemaal geen pijn? daar ben ik namelijk ook best bang voor.

    Alvast bedankt

 4. Floor
  27 mei 2015 / woensdag, 27 mei 2015

  ik kan echt niet stoppen met huilen
  het lijkt alsof ik een snor heb MEEEHH

 5. Luna
  17 mei 2015 / zondag, 17 mei 2015

  Hey! Ik heb veel over dit product gehoord en gelezen. Zelf heb ik heeeele dunne lippen, heb haast geen lippen. Ik zou dit product graag willen kopen. En als ik dit regelmatig doe, kan ik dan permanent resultaat zien? Alvast bedankt.

 6. Emma
  6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Hoi,
  Bij mij is het compleet mis gegaan ik heb bloeduitstortingen hoe haal je die zo snel mogelijk weg?

  • Serena
   Auteur
   6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

   hi Emma,
   flink concealer smeren en afwachten, over een week is het weg!

 7. Danielle
  26 april 2015 / zondag, 26 april 2015

  Ik vind het 1 grote pleuris zooitje dat met die lippen !!
  Als je ziet hoe mijn dochter eruit ziet !! Ze heeft het stiekum gedaan en is helemaal blauw/paars tot onder haar neus en tot zowat op der kin.

 8. jelena
  21 april 2015 / dinsdag, 21 april 2015

  Nou ik heb het gisteren gedaan en nu loop in al een dag op scholl met blauwe lippen gelukkig heefg bijna niemand get door maar ja mijn moeder zkj dat het twee weken zal duren tot het weer weg was dus voor mij zit het er ff niet meer in “-” & *=*

 9. Nathaly
  13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

  Ik heb het geprobeerd met een Dopper flesje en kan je vertellen dat het resultaat echt goed was! Naderhand liplijntje en mooie (Kylie Jenner kleur) lipstick erop! 😉

  • Eva
   13 mei 2016 / vrijdag, 13 mei 2016

   welk gedeelte van de dopper fles gebruik je Nathaly? Dop? bedankt!

 10. Michelle
  6 april 2015 / maandag, 6 april 2015

  Serena, de reden dat de kleine en ovale Lip Enhancer niet lukten bij jou is omdat je het verkeerd gebruikt. Je moet je lippen niet in het dopje doen, maar ze op de randen leggen en dan zuigen, op die manier worden je lippen naar binnen gezogen en blijft het vast zitten. Ik zelf heb ook de lip enhancers en ze werken prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *