Je bent mooier dan je zelf denkt

Waarom zijn we toch altijd zo kritisch voor onszelf? Ik kijk in de spiegel en alles wat ik zie zijn die verse acné littekens op mijn kin. Ik baal er van. Terwijl mijn vriend me een paar minuten daarvoor nog even flink beetpakte en zei 'je ziet er mooi uit vandaag'. Ik weet dat ik niet de enige ben. Wij vrouwen zijn onze ergste vijand als het om ons uiterlijk gaat.

Dove vindt dat we ons zelfbeeld moeten verbeteren en bedacht daarom het volgende sociale experiment: Real Beauty Schetsen. Gil Zamora is een forensisch tekenaar die werkzaam is geweest bij de FBI. Hij heeft portretten geschetst van 7 vrouwen aan de hand van hun eigen omschrijvingen over zichzelf. Voor hun sessie met Zamora hebben deze vrouwen wat tijd doorgebracht met een vreemde, zonder te weten waarom. Uiteindelijk zijn er 2 schetsen per vrouw getekend: een schets aan de hand van hun eigen omschrijvingen en een schets aan de hand van de omschrijvingen van een vreemde.

Bekijk onderstaande video om erachter te komen welke schetsen het dichtst bij de realiteit liggen;

[do action=”ytr”][/do]

Wat erg hè? Ik bekijk deze film al voor de derde keer en ik laat elke keer een traantje vloeien. De schetsen aan de hand van hun eigen omschrijvingen zijn een stuk minder leuk dan hoe ze er in werkelijkheid uitzien. De schetsen aan de hand van de omschrijvingen van een vreemde komen veel meer overeen. Kun je nagaan hoe kritisch we zijn op onszelf.

KelaDove Sketch 2 FInalpic3-backLaten we iets met elkaar afspreken. De volgende keer dat je een complimentje krijgt accepteer je het met een glimlach en gelóóf je het ook. Je bent mooier dan je zelf denkt. Echt waar.

P.S. als je dit filmpje net zo mooi vond als ik, deel 'em dan gerust via je eigen blog, Facebook pagina, Twitter, etc. Het is zo inspirerend, ik vind dat elke vrouw het gezien zou moeten hebben!

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

126 Reacties

 1. Rianne
  31 mei 2013 / vrijdag, 31 mei 2013

  Ik ben toch zo dol op de filmpjes van Dove!

 2. Maartje
  27 mei 2013 / maandag, 27 mei 2013

  Wauw… Ik ben er stil van.

 3. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Klopt! Ik ben gelukkig een stuk zelf verzekerder geworden de laatste tijd, waardoor ik mezelf al een stuk beter zie dan voorheen. Maar er blijven dingen die ik minder vind ;)

 4. Cherrelle
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  De hele tijd sloeg ik deze post over omdat ik dacht dat het stom zou zijn. Maar ik vind het een leuk experiment geworden. Ik ga hem zeker op mn fb delen!

 5. Joanne
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Woaaa ik heb echt mn grootste déjà vu ooit! Of heb ik dit gedroomd? :o ik wist gewoon al precies wat erin stond, of is dit al eerder geplaatst? Haha confusing!
  Wel echt prachtig artikel!
  X

 6. renoeka
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Dit artikel had je tog al eerder gepost?

 7. Naj
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Hè is dit een foutje? Dit artikel stond hier vorig week ook al toch?

 8. Tessa
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Dit artikel heeft hier al online gestaan, toch ?

 9. Sanne
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  in 1 woord : wauw !

 10. Zeynep
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Na dat jullie dit filmpje hebben gezien raad ik jullie echt aan om deze ook eens te bekijken!
  Het is een parody ervan maar dan van mannen.
  ahahahahahaha
  http://www.youtube.com/watch?v=FpWkZiZaQsA

  • roze wolkje
   18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

   Die is veeeeul beter! :)
   Ik vind het originele Dove filmpje wel een beetje tenenkrommend hoor! Ik vind het merk ook erg schijnheilig.

 11. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Echt een geweldig filmpje :) Zo mooi hoe de mensen dan zien hoe anderen hen hebben beschreven. T is soms moeilijk om te vergeten dat anderen nooit die kleine imperfecties aan jou zien waar je zelf altijd op gefocust bent.

 12. Miranda
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Ik heb het filmpje ook gezien, en gedeeld op mijn Facebook pagina, ik moest er ook een traantje om laten, het is zo herkenbaar! Ik heb ook niet perse een negatief zelfbeeld, maar als een jongen zegt dat ik mooi ben, dan zie ik dat ook niet .. Gelukkig ben ik niet de enige, maar het zet je wel tot nadenken!
  Fantastisch iniatief van Dove!