Remington Stylist Perfect Waves

Dat ik me graag laat inspireren door de eighties moge duidelijk zijn: tegenwoordig loop ik rond in glanzende leggings en een scrunchie in mijn haren. Het enige wat nog mist zijn golfjes in mijn haren gemaakt met een wafeltang! Gelukkig heeft Remington onlangs een nieuwe tang op de markt gebracht genaamd Remington Stylist Perfect Waves. Met deze tang creëer ik golfjes die niet zo fout zijn als de eighties wafeltang-golfjes, maar juist zorgen voor een mooi golvend effect.

perfect waves tang_01

Remington Stylist Perfect Waves

Het effect van de Perfect Waves tang is heel anders dan wanneer je krullen creëert met de krul- of stijltang, dat zijn namelijk meer pijpenkrullen. Met Perfect Waves creer je in een handomdraai de perfecte golfjes in je haren. Deze golven kun je heel 'sterk' zetten zodat het bijna lijkt alsof je natuurlijke krullen hebt, of juist wat zwakker zodat je een volumineus en speels beach kapsel creëert.

perfect waves tang_02Eigenschappen van de tang;

  • Speciaal ontworpen keramische golvende stylingplaten.
  • Een coating die zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling, geen plakkerige resten van stylingproducten en glanzende kroesvrije styling.
  • Variabele temperatuurinstelling: 150 – 210ºC.
  • Snelle opwarming: 30 seconden.
  • Aan/uit schakelaar met indicatielampje.
  • Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur.
  • Automatisch wereldwijd voltage (120-240V).
  • Draaibaar snoer.

perfect waves tang_03Na binnenkomst rukte ik de verpakking open en ben meteen aan de slag gegaan. Ik ben echt dol op dit soort producten, met beautytools kun je mij altijd blij maken!

perfect waves tang_05

perfect waves gebruikWat me meteen opviel en wat ik erg fijn vond was dat er een aparte aan/uit schakelaar op deze tang zit, en dat deze schakelaar zich aan de binnenkant bevindt. Handig, want zo kun je de tang nooit per ongeluk uitzetten tijdens het gebruik (dat heb ik namelijk wel eens gehad met andere tangen waarbij de schakelaar zich aan de buitenkant bevindt).

Ook kun je de temperatuur instellen en ook dit vind ik erg prettig. De tang kun je instellen van 150 tot 210ºC, dus afhankelijk van je haardikte of het effect dat je wilt bereiken kun je ervoor kiezen om de tang hoog of laag te zetten. Ik vind het handig dat deze keuze er is.

perfect waves tang_04Nadat ik de tang had ingeschakeld en de temperatuur op zijn hoogst had ingesteld ging er een lampje knipperen. Na ongeveer een halve minuut stopte het knipperen en was de tang goed opgewarmd.

perfect waves tang_10Ik heb mijn haren gegolfd zoals ik altijd te werk ga met stylingsapparaten; ik begin onderaan en werk dan langzaam naar boven toe. Het liefst zet ik mijn bovenste deel haren vast met clips en pak ik steeds een nieuwe pluk om te golven.

perfect waves tang_12Ik wilde gaan voor een mega bos met krullen, dus ik nam mijn plukken niet te dik. De plukken moeten ook weer niet te dun zijn, want dan klemt het haar niet goed genoeg tussen de tang.

perfect waves tang_13Het enige wat je hoeft te doen is je haren tussen de tang aanbrengen, de tang dichtdrukken en dit een paar seconde aanhouden. Hoe langer je de tang dichtknijpt, hoe sterker de golf. Wanneer je de tang opent schuif je de tang iets op naar de punten van je haren toe en herhaal je het proces. Net zo lang, tot je bij je onderste haarpunten bent aangekomen.

perfect waves in harenperfect waves tang_14Tijdens het golven viel me meteen op dat mijn haren enorm mooi gingen glanzen.

perfect waves tang_23Nadat ik al mijn haren had gegolfd (dit duurde zo'n 20 minuten) haal ik vluchtig mijn vingers door mijn haren om de krullen iets los te maken zonder ze uit te pluizen. Door niet te borstelen voorkom je het ontplofte poedel-effect.

perfect waves uitkammenHet eindresultaat is echt prachtig! Ik heb er voor gekozen om de tang wat langer vast te knijpen en de golven dicht op elkaar te zetten, dus ik heb echt een hele krullende coupe. Ook oogt het vrij natuurlijk, alsof ik echt krullen van mezelf heb. Dit heb ik nooit zo ervaren bij krullen gemaakt met een krul- of stijltang.

perfect waves achterkant perfect waves voor en naGaaf hè? De krullen bleven er ook nog eens goed in zitten, de volgende dag waren ze nog te zien in mijn haren, maar dan wel al een stukje minder.

Wil je liever een subtieler beach effect creëren? Dat kan ook met Perfect Waves. Bij Yolanda heb ik grotere plukken gepakt en per streng hier en daar met de tang geknepen (en dus niet steeds een klein stukje opgeschoven). Ook hield ik de tang minder lang vast. Het resultaat is een nonchalante, volumineuze coupe. Alsof ze een dagje op het strand heeft vertoefd! Ook een gaaf effect.

beachy waves yolandaMet de Perfect Waves kun je dus veel kanten op, en daarnaast creëer je een heel ander soort krul dan wanneer je een krul- of stijltang gebruikt. Ik vind het dus zeker een toevoeging op de haarstylingtools die ik al had. Ik ben vooral fan van de natuurijk ogende krullencoupe, maar ik vind het ook leuk dat je er beachy waves mee kunt maken.

Het foute jaren tachtig wafelijzer imago is zeker niet van toepassing op deze tang, want deze golven zijn veel grover en ronder dan de golven uit die tijd.

perfect waves tang_09Yes, ik ben blij met mijn nieuwe Perfect Waves tang! Het enige nadeel vond ik de brandgeur die het achterliet op mijn haren. Ik weet niet of dit iets is wat alleen de eerste paar keren voorkomt, of dat het iets is dat misschien nooit meer weg gaat. Ik houd jullie nog op de hoogte!

De prijs van de Remington Stylist Perfect Waves is €44.99. De tang ligt vanaf april in de winkels en is te koop bij o.a. NeckermannFonq, Wehkamp of Douglas (webshop).

Wat vinden jullie van het resultaat van de Perfect Waves tang? Zou jij het een toevoeging vinden op de stylingtools die je nu al hebt?

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

138 Reacties

 1. Amanda
  23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013

  Het ziet er erg mooi uit, maar ik gebruik liever mijn stijltang voor de keren dat wafeltjes in mijn haar wil!

 2. Evelien Ekiz
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Super! :)

 3. maxime
  22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  ik wil er 1. maar ze zijn nergens op voorraad.. ?

  • Lydia Odekerken Hosters
   24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

   hoi Maxime.

   Ik heb deze bij de Kijkshop gehaald voor 44,95. Je krijgt ook een bon waarmee je dan samen met een kopie van je bon, streepjescode en gegevens moet insturen dan krijg je een makeupset van l’oreal thuisgestuurd binnen 4 weken. Is misschien een tip???
   Succes in ieder geval.

 4. bo
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  ik heb hem direct gehaald, ik vind het resultaat echt prachtig ! Je haar glanst echt heel erg mooi en het lijkt ook zo natuurlijk

 5. Yasmine
  20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  Wauw, staat je goed!!

 6. amber
  20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  het staat jullie allebei superleuk!!!!

 7. Charlotte
  20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  Staat je echt leuk die krulletjes!! Even een andere vraag; ik spot een leuk lavendel/ blauw lakje op je ene hand! Welke is dat? Xo

  • Serena
   Auteur
   21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

   Eentje van Bourjois!

   • Charlotte
    22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

    Dankje! Weet je toevallig hoe die noemt? :)

 8. MN
  20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  Ik vind het echt super mooi, moet er echt eentje aanschaffen wil echt zo lang wavy hair. Dat bij jou is echt resultaat wat ik wil. Even bij mijn ouders zeuren :P

 9. Syl
  20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  Op zich mooi, maar ik zou toch eerder steilen of krullen maken.

 10. 20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  Vind het erg gaaf uitzien! Al zou ik het wat ‘onregelmatiger’ aanbrengen zodat het iets natuurlijker word.
  Ik heb van mezelf krullen maar moet er ontzettend veel aan doen wil ik die krullen ook de hele dag mooi houden. Misschien deze tang maar eens in overweging nemen ^^

 11. Kim
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Hmm.. ik weet het niet. Ik ben zelf geen fan van wafeltjeshaar. Het misstaat niet, maar ik zou de tang zelf niet kopen in elk geval. :-)

 12. 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Ik ben niet zo’n fan van dit soort krullen, maar het lijkt me wel een fijn toestel! (:

 13. 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Leuk effect op jullie haren! Ik heb zelf ook een wafeltang, maar gebruik deze niet zo vaak door mijn korte haren ;)

 14. 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Best wel een mooi resultaat! Als vind ik het zelf wel iets te gewaagd om zo te gaan werken :D

 15. Alexandra
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Ben dr niet kapot van. Bij yolAnda is het ook heel dof geworden

 16. X
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Ik denk dat het zo branderig ruikt omdat je hem op het hoogste aantal graden hebt gezet, lijkt me niet echt goed voor je haar X

 17. 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Wauw! Deze wil ik sowieso hebben als ik over ga, zo mooi!

 18. 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  wauw wat een mooie krullen !

 19. Lousaa
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Vind het juist nogal onnatuurlijk ogen. Niet dat het lelijk is, maar geen mens heeft overal even veel slag zitten. Laat staan dat alle golven overal even groot zijn. Mijn haar, dat van zichzelf krult, zit veel warriger/ onregelmatiger. Dat zou een natuurlijker effect geven.

 20. roos
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  ik vind het persoonlijk niet heel erg mooi. Want ik word met zo een coupe wakker.

 21. 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Ooo echt mooi! Ik had vroeger zoon tang waar je heel fijne golfjes maar zo een oud model dus waar je haren van kapot gaan maar deze is echt mooi resultaat!!

 22. amie
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Ziet er afschuwelijk uit. Je eigen stijle haartjes zijn veel mooier!

 23. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Ik denk dat als jij korter haar had dat het dan een beetje afro zou zijn, supertof! haha :D Daar hou ik echt van, ik vind afro haar zo cool :D Maar ik vind sowieso dit soort haar tof, vind het wel wat hebben.

  • 19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

   Ja toen ik vroeger eens mijn haar wafelijzerde vroegen mensen of ik afrikaans was, zo grappig want ik ben spier en spierwit. :)