Flavored Water recepten

Als ik rechts van me uit het raam kijk word ik een beetje treurig. Ik zie regen, een grijze grauwe lucht en ik kan me gewoon echt niet voorstellen dat de zomer eraan zit te komen. Het lijkt potjandikkie wel herfst! Op kantoor krijgen we dan ook spontaan zin in kopjes thee in plaats van iets fris, maar daar heb ik sinds vandaag een verbod op gelegd. We faken gewoon dat het zomer is! Dus hop, even de verwarming omhoog stoken zodat je alsnog in je T-shirtje achter de PC kan werken en lekker afkoelen met frisse zomerse drankjes. Doen jullie met ons mee? Hieronder 4 recepten voor flavored water recepten, oftewel water met een subtiel sprankeltje fruit.

Flavored Water recepten

Oftewel 'water met een smaakje'. Je kent het wel, een kan met water met daarin schijfjes citroen, komkommer en munt. En heel veel ijsblokjes. Ik heb er al eens eerder een artikel over geschreven. In de lobby van ons hotel in New York stond ook elke ochtend weer een nieuwe kan met ijskoud water met een smaakje klaar. Zo lekker verfrissend vond ik dat! Meestal schijfjes citroen, maar ook wel eens sinaasappel. Heerlijk! Het leek me leuk om nu eens voor net wat andere recepten te gaan dan de geijkte 'citroen, munt en komkommer' variant. Want ook met andere fruitsoorten creeer je net zo'n verfrissend drankje!

flavored water beginplaatje

Ananas & Kokosnoot

Hmmm, lekker tropisch! Koop verse ananas (uit blik kan ook, maar vers is altijd lekkerder), snijd het in stukjes en gooi er een paar onderin een beker. Stamp ze fijn zodat het sap er deels uit komt. Giet hier een scheutje kokosnootmelk bij en vul de rest aan met ijskoud water en eventueel wat ijsblokjes. Stukjes kokosnoot zijn optioneel, maar zorgen wel voor een lekkere bite. Rietje erin en je waant je op een parelwit strand met palmbomen. Aloha!

flavored water01ananas kokosnoot water

Frambozen & Limoen

Fruitigfris en zuur, een verfrissende combo. Gooi wat rijpe framboosjes onderin je beker en leg er één partje limoen bij. Twee partjes kan ook, maar dat is wellicht wat te zuur. Kneus de vruchten zodat er wat sappen vrijkomen en vul de beker aan met ijskoud water en optioneel wat ijsblokjes. That's it! Rietje erin en slurpen maar. Tip: de limoen kun je ook uitknijpen boven de beker, maar op deze manier komt er wel meer sap bij waardoor het drankje een stuk zuurder wordt.

flavored water09 framboos limoen water

Appel & Peer

Persoonlijk vind ik dit een minder spannende combinatie, maar appels en peren is wel iets wat de meeste mensen standaard in huis hebben. En ik zal je zeggen, deze combo is bij elkaar heerlijk! Echt lekker fris. De peren moeten wel echt rijp zijn, zodat ze zacht genoeg zijn om te kneuzen. Doe partjes appel en peer in een beker, stamp ze wat aan zodat we wat sap vrijkomt (dit is echter niet zo veel vergeleken bij de andere vruchten) en vul de beker aan met ijskoud water en ijsblokjes. De smaak van appel en peer is heel subtiel, maar net genoeg om het wel te proeven. Hmmmm!

flavored water14 appel peer water

Aardbei & Kiwi

Ik weet niet of jullie het drankmerk 'Snapple' kennen, maar dit drankje is verkrijgbaar in verschillende smaken en ik neem altijd 'Strawberry & Kiwi'. Geinspireerd op mijn favoriete Snapple drankje bedacht ik dit frisse recept. Doe wat aardbeitjes en één of twee schijfjes kiwi in een glas (meer kiwi mag ook, maar dan wordt het geheel vrij zuur) en stamp ze fijn. Gewoon lichtjes kneuzen is al genoeg. Vul aan met ijskoud water en ijsblokjes. Het geheel is een frisse, maar ook zoete verkoelende drank.

flavored water04 aardbei kiwi waterOf het nu buiten koud is of niet, met deze verfrissende Flavored Water recepten haal je de zomer vanzelf wel in huis. Water drinken is sowieso goed voor je lijf, maar met de stukjes fruit erbij maak je het net wat spannender terwijl je toch relatief weinig calorieeen binnenkrijgt. Winning! Hopelijk kunnen we de zon zeer binnenkort begroeten in Nederland, zodat we deze drankjes ook daadwerkelijk nódig hebben! 🙂

Een heel fijn (en extra lang) weekend gewenst iedereen! Maak er iets moois van.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

93 Reacties

 1. Britt
  26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

  🙂

 2. Syl
  20 mei 2013 / maandag, 20 mei 2013

  Lekker! Een fruitig smaakje aan je water, zonder dat het meteen zo machtig is.

 3. Rosann
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Wat een handig artikel!
  Ga ik zeker eens proberen 😀

 4. Ashley
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Mason jars staan ook op marktplaats heb net gekeken.
  Binnenkort mooi een paar bestellen en ananas kokos eens proberen

 5. Catho
  19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

  Mmm, dat zien er alle vier heerlijke drankjes uit! Wanneer de zon eindelijk gaat schijnen, ga ik deze receptjes zeker eens uitproberen!

 6. Claire
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Lekkeeeerrrrr

 7. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Leuk!

  Misschien ook interessant te verdiepen in ”water kefir” schijnt dus erg goed voor je te zijn. Ik ben vandaag begonnen met het brouwen ervan. Misschien ook een idee voor jou om te reviewen/testen 🙂

 8. Rosa
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Weet iemand waar je die glazen potten in Nederland kan kopen?

  • Ashley
   19 mei 2013 / zondag, 19 mei 2013

   marktplaats

 9. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Het is ook lekker om i.p.v. gewone munt aparte muntsoorten te gebruiken. Zo heb ik aardbeumunt, ananasmunt en appelmunt in een plantenbak op mijn balkon staan, maar er zijn nog meer soorten zoals bananenmunt, chocolademunt (smaakt en ruikt een beetje naar after 8) en honingmunt. Zo kun je ook een heleboel variatie aanbrengen aan verfrissend water 🙂 . Ze zijn overigens niet duur. Ik heb mijn muntplantjes voor nog geen 2 euro per stuk gekocht bij Groenrijk en ze groeien als kool.

  • Serena
   Auteur
   18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

   Huh? Ik ken al die muntsoorten niet, wat gaaf zeg! Proef je echt duidelijk verschil?

 10. Ella
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Leuk!
  Ik zou alleen wel wat opletten met de schil. Ik doe dit enkel met biologisch fruit. Zeker fruit waarbij de schil niet bedoeld is om op te eten (citrusvruchten, kiwi) wordt enorm hard bespoten. Brrr, moet er niet aan denken dat ik dat zo in mijn drankje zou stoppen.

 11. melissa
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Die eerste ga ik sowieso proberen! I love kokos, thanks serena 🙂

 12. Teuntje
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Zodra het lekker weer word ga ik dit sowieso proberen

 13. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Hmmmm appel peer lijkt me voorl lekker!

 14. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Tip: op Pinterest zag ik dat je fruit het beste kunt ontdoen van was, pesticide en dergelijke. Door je wasbak te vullen met water en 1 kop azijn erin te doen laat het fruit in het water staan voor 10 min. en dan zou al het vuil er van af moeten komen. Anders drink je water waar al die stoffen nog in zit…

 15. 18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  ziet er superlekker uit!

 16. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Oehh, dit wil ik zeker eens maken! Lijkt me erg lekker, en ziet er ook nog eens super gezellig uit!

 17. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Lekker! Ziet er ook leuk uit 🙂

 18. Nabila
  17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Leukk

 19. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Yumm, ziet er lekker uit :)!

 20. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Superlekker

 21. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Verfrissend artikel! 🙂
  Serena, ik heb een vraagje. Jij bent een tijdje geleden overgestapt naar bruine poeder voor je wenkbrauwen. Zelf heb ik pikzwart haar, moet ik dan gewoon zwarte poeder gebruiken? Of geeft dat een te ‘streng’ effect?

 22. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Mmm, ziet er lekker uit. Ik maak die altijd met komkommer. Heerlijk fris in de zomer!

 23. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Vooral die eerste twee klinker erg lekker!

 24. Olivia
  17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Super te gek

 25. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Super origineel artikel! Dit ga ik zeker onthouden, ziet er super lekker uit. 😀 Die met appel en peer lijkt me zeker het proberen waard. Ik kende eigenlijk alleen citroen en komkommer. Daarnaast is ‘t suuuuperhealthy.

  Oja Serena, wat betreft de naam bij ‘t invullen, is Lifesplash goed? Heb liever niet mijn echte naam omdat die weinig voorkomt en je ‘t al snel in Google vind. Heb met comments liever niet dat men dat snel kan teruglezen.

 26. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Het is al heel vaak gezegd maar: wat een goed idee! Het water loopt me in de mond.

 27. 17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Ik zie dit altijd op Weheartit, ziet er zo lekker uit!

 28. Sandra
  17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Leuke recepten! Ga het zeker een keer proberen

 29. Eveline
  17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Ik ben 2 jaar geleden op uitwisseling in Polen geweest en daar verkopen ze water met een smaakje, het ziet er echt uit als water maar het smaakt echt heerlijk naar aardbeien of citroen! en volgens mij zaten er amper calorieën in. Hier in Nederland heb ik ze ook al in een Poolse supermarkt gezien 🙂 echt een aanrader als je makkelijk en snel lekker water wilt!

  maar dit is ook zeker iets wat ik ga uitproberen haha!

 30. Iva
  17 mei 2013 / vrijdag, 17 mei 2013

  Lekker en gezond!! En dat t regent zullen we maar even vergeten met deze mooie kleurtjes 🙂